Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Delta Lloyd perp.

638 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
[verwijderd]
0
Na lezing van bovenstaand artikel van Archie van Riemsdijk is het vooral de twijfel over de betaling van de coupons dat het mij verstandig lijkt om nog maar ff de kat uit de boom te kijken en voorlopig nog geen DL-obligaties te kopen.
Otto Obligatie
0
idd ik heb juist gekocht na dat artikel. Ik houd ze wel vast tot aan de calldate over 6 jaar
[verwijderd]
0
quote:

Otto Obligatie schreef op 22 februari 2016 19:48:

idd ik heb juist gekocht na dat artikel. Ik houd ze wel vast tot aan de calldate over 6 jaar
ik heb de betreffende aankooporder in mijn schaduwportefeuille gezet en wacht totdat er meer duidelijkheid is over de evt emissie en de financiële status van DL.
Even wachten maakt m.i. niet zoveel uit in het geval ik toch zou gaan kopen.
NewEnergy
0
Eerste stap naar een uitweg:

'Delta Lloyd stoot belang in Van Lanschot af'


AMSTERDAM (AFN) -
Delta Lloyd brengt zijn belang van 30,5 procent in Van Lanschot terug naar de beurs. Geïnteresseerde beleggers kunnen bij het ingehuurde bankensyndicaat aangeven hoeveel aandelen ze willen tegen welke prijs, aldus bronnen dinsdag tegen het Financieele Dagblad.

Door het belang in Van Lanschot, met een waarde van 250 miljoen euro, te verkopen speelt Delta Lloyd volgens de krant zo'n?100 miljoen euro aan kapitaal vrij. Die 100 miljoen kan, als toezichthouder de Nederlandsche Bank dat goed vindt, vervolgens worden afgetrokken van het bedrag van de claimemissie van 1 miljard euro. Dat zou een geste zijn naar de aandeelhouders, die over de omvang van deze emissie morren.

Delta Lloyd meldde eind november al dat werd overwogen het belang in Van Lanschot te verkopen. Een zegsman herhaalde dat dinsdagochtend. ,,We hebben toen al aangegeven dat we alle opties aan het bekijken zijn''. Verder commentaar wilde hij niet geven.
Cootje
0
Zowel het aandeel als de obligaties doen weinig na publicatie ,het vertrouwen is nog niet vergroot
shaai
0
quote:

Cootje schreef op 24 februari 2016 09:41:

Zowel het aandeel als de obligaties doen weinig na publicatie ,het vertrouwen is nog niet vergroot
?? het aandeel opent 10% hoger, valt meer terug en stijgt daarna ruim 6%, met nog paar forse en erg snelle bewegingen tussendoor.

[verwijderd]
1
Niek Hoek reageerde in het FD, onderstaand de gekopieerde tekst, het artikel en de reactie van dhr Hoek;

Delta Lloyd heeft emissie echt nodig

Van de hoofdredactie
Gisteren, 20:30
Update: gisteren, 21:31

Het is begrijpelijk dat beleggers niet staan te juichen bij de omvangrijke kapitaalverhoging van Delta Lloyd, maar dat maakt het plan niet minder noodzakelijk. De verzekeraar heeft jarenlang veel meer risico gelopen dan de rest van de sector. De doelstellingen voor solvabiliteit oftewel financiële degelijkheid werden alleen bij uitzondering gehaald. Het vorige management onder leiding van bestuursvoorzitter Niek Hoek zag geen probleem. Bij een normale gang van zaken zouden de (beleggings-)winsten de komende jaren voldoende zijn om alle belanghebbenden aan hun trekken te laten komen.

Maar de toekomst laat zich moeilijk voorspellen. Misschien gebeuren er geen rare dingen op de markten en in de economie, en heeft de verzekeraar genoeg buffers. Misschien ook niet. Feit is dat toezichthouder DNB zich grote zorgen maakte over de situatie bij een van de grootste levensverzekeraars van het land. DNB drong aan op stevige verlaging van het risicoprofiel.

Feit is ook dat DNB niet de enige was die er zo over dacht. In de sector werd jarenlang met argusogen gekeken naar de risico’s die Delta Lloyd op zijn balans nam. Enerzijds door zeer hoge gegarandeerde rendementen te beloven aan pensioenfondsen die onderdak zochten bij een verzekeraar, anderzijds door agressiever te beleggen dan de rest van de sector.

Verzekeraars moeten zekerheid bieden. Daarom is het goed dat het nieuwe management van Delta Lloyd serieus werk maakt van het verlagen van de risico’s. Deels door anders te beleggen, en deels door meer kapitaal op te halen en het belang in Van Lanschot te verkopen. Wie de solvabiliteitscijfers van Delta Lloyd vergelijkt met die van andere verzekeraars, kan geen andere conclusie trekken. Aandeelhouders die nu nog overwegen tegen de emissie te stemmen, zullen hopelijk tot hetzelfde inzicht komen.

Tegelijkertijd verdient de manier waarop de emissie wordt uitgevoerd geen schoonheidsprijs. De presentatie van de halfjaarcijfers was slordig, de markt werd lang in het ongewisse gelaten over de plannen voor een emissie, terwijl er ook nog eens grote verschillen waren in de genoemde bedragen. Dat kan en moet in de toekomst beter.

Dit is het dagelijkse commentaar van de hoofdredactie van het FD.

Geachte hoofdredactie,

Hoe bont kunt U het maken!

Delta Lloyd was de enige grote Nederlandse verzekeraar die op eigen kracht en zonder Staatssteun of zonder reddingsoperaties van grootaandeelhouders door de kredietcrisis kwam. Dit in tegenstelling tot de andere grote vijf verzekeraars,maar dat bent U blijkbaar vergeten.

In 2009 ging Delta Lloyd onder mijn leiding succesvol naar de beurs met volledige instemming van DNB en AFM met gezonde solvabiliteitscijfers.

De risico's van pensioencontracten werden altijd netjes ingedekt voor renterisico en neerwaarts aandelenrisisico. Dezelfde toezichthouders van DNB kwamen kijken, hoe je risico's goed moest managen. Zelfs directeur Jan Sijbrand kwam bij Delta Lloyd op een beginnerscursus voor verzekeraars.

Het Delta Lloyd pensioenfonds en alle door Delta Lloyd beheerde pensioenfondsen kwamen met zeer hoge dekkingsgraden door de crisis. Ook door goed risicomanagement.

Het DNB pensioenfonds daarentegen raakte zwaar in onderdekking en moest,over de rug van de belastingbetaler en onder toezicht gestelden, gespekt worden met meer dan 35% jaarlijkse premie van de totale loonsom. Overigens zonder de aanspraken te korten van deze ambtenaren.

DNB moest zelf ook gered worden door kapitaalgaranties van de Nederlandse staat. Iets waar niet graag ruchtbaarheid aan wordt gegeven.

De afgelopen jaren heeft DNB continu de spelregels voor Delta Lloyd veranderd omdat wij als een van de heel weinigen hen durfden tegen te spreken en van tijd tot tijd hun expertise terecht in twijfel trokken. Andere verzekeraars lijden ook onder dit beleid,maar durven hun mond niet of nauwelijks open te doen.

Zo moest de waardering van uitstekende hypotheken opeens op basis van retailspreads plaatsvinden en mochten inkomsten uit asset management, volstrekt ten onrechte,opeens niet meer als kapitaal meetellen.

Afgelopen December heeft DNB blijkbaar eerder door haar specifiek goedgekeurde langlevenswaps van Delta Lloyd opeens weer anders beoordeeld.

Door deze maatregelen is Delta Lloyd naar mijn schatting in zijn totaliteit ruim meer dan Eur 1 mrd kapitaal "kwijtgeraakt". Niet weg overigens,want dit geld staat nog steeds op de balans.

DNB maakt van Nederland een bananenrepubliek waar spelregels op basis van volstrekte willekeur continu veranderen.

Het kapitaal wat Delta Lloyd zegt te moeten ophalen komt louter en alleen door nieuwe interpretaties van DNB en nieuw management die dit niet durft uit te leggen of tegen te spreken.

Geen wonder dat internationale beleggers hier schande van spreken en niet graag meer in Nederlandse financieele instellingen beleggen.

Uw krant is mijns inziens verworden tot een tweederangs spreekbuis van DNB. Het is voor U volstrekt gebruikelijk om namens DNB te lekken. Ook in rechtzaken die terecht tegen deze onredelijke toezichthouder werden gevoerd.

Het zou U sieren als U deze reactie ongecensureerd zou plaatsen naast uw redactionele artikel en zou ophouden het prachtige Delta Lloyd bedrijf onnodig te beschadigen.

Delta Lloyd heeft ruim 200 jaar goed op haar polishouders gepast met een solide kapitaalpositie en zal dat ongetwijfeld blijven doen.

Niek Hoek
Oud bestuursvoorzitter en oud CFO van 1997-2014
aard
0
Als waar is wat er in de reactie van Niek Hoek staat heeft de DNB wel wat uit te leggen. Verder geeft het FD dan ook niet echt het correcte beeld weer.
Neem aan dat e.e.a. wel wat genuanceerder ligt. De DNB, en zeker dhr. Wellink heeft in het verleden idd aardig liggen slapen en kan een hoop aangerekend worden.
Mooi dat de vuile was nu buitenkomt, ik wist niet dat de DNB gered moest worden door staatsgaranties, verder is het pensioenverhaal ook lachwekkend ware het niet dat het te triest voor woorden is dat de belastingbetaler hier weer voor mag opdraaien.
[verwijderd]
0
Een sublieme opmerking vond ik dat de directeur bij De Nederlandse Bank op beginnerscursus verzekeraars moest bij Delta Lloyd.

Hoe veelzeggender kan het zijn.....
[verwijderd]
0
quote:

Leve de Beurs schreef op 22 februari 2016 16:21:

@free1, waarom vind jij de 4,375% obligatie aantrekkelijker ?

Een rendement van 9 % (cq 8,3% op de huidige koers van ca. 103%) lijkt me namelijk nog aantrekkelijker.
PS: raad je deze obligatie overigens af ?

SVP je antwoord.
[verwijderd]
0
quote:

free1 schreef op 22 februari 2016 18:33:

[...]

Met de 9% obligatie is helemaal niets mis, maar ik laat graag 1,7% effectieve coupon lopen voor de kans op koerswinst.
In het verleden heb ik daar altijd de beste resultaten mee behaald, en misschien laat ik mij daar nu wel wat teveel door leiden.
De Rabo Certificaten die boven pari noteren zijn bij mij de uitzondering, alle andere achtergestelde kapitaalobligaties in mijn portefeuille noteren (ver) onder pari.

Let wel, op termijn finishen ze allemaal op 100% en daaraan voorafgaand groeien ze er een keer naar toe.
(mits er geen echt grote ongelukken plaatsvinden natuurlijk, maar dat geldt voor alle beleggingen)

Mijn verwachting komt aardig uit, de 9% blijft mooi liggen.
Otto Obligatie heeft hier een mooie aankoop mee gedaan, maar de kans op koerswinst zat (en zit) bij de 4,375% .
Van 65,45% naar bijna 69% in een weekje.

PS. voor wat het waard is hoor, zo indrukwekkend zijn de omzetten niet.
zeurpietje
0
Free1. het verschil zit hem natuurlijk in de mate van achtergesteldheid. het risico bij de 4 3/8 is groter(tier1) dan bij de 9%(tier2) vandaar het verschil in rendement. Ik heb na de cijfers en de aankondiging van de emissie de 9% gekocht. heel mooi rendement en wat minder risico dus minder kans op koerswinst.
denk toch dat als na de emissie alles wat rustiger word rond DL ook bij de 9% een gerede kans bestaat op een leuke koerswinst. bij een coupon van 9% heb ik alle tijd.
Stapelaar
0
quote:

free1 schreef op 22 februari 2016 18:33:

[...]

Let wel, op termijn finishen ze allemaal op 100% en daaraan voorafgaand groeien ze er een keer naar toe.
(mits er geen echt grote ongelukken plaatsvinden natuurlijk, maar dat geldt voor alle beleggingen)

Misschien goed om in het woordenboek de betekenis van perpetueel eens op te zoeken?
Mayo
0
Ik heb zowel de Perp als de lening. Denk dat ze allebei erg interessant zijn. Zowel voor direct rendement als ook voor de koerswinst. Ook hierbij geld natuurlijk weer dat de kredietwaardigheid het belangrijkst is maar ik kan me echt niet voorstellen dat er grote partijen zijn, die natuurlijk meer info hebben als wij kleine particulieren, de laatste tijd instappen of hun belang uitbreiden als de kans bestaat dat Delta Lloyd failliet zou gaan. Onder druk van DNB zal de emissie er komen en dar zal er m.i. voor zorgen dat de solvabiliteit op orde komt.
[verwijderd]
0
quote:

Stapelaar schreef op 26 februari 2016 23:14:

[...]

Misschien goed om in het woordenboek de betekenis van perpetueel eens op te zoeken?
Wij hebben de laatste jaren toch heel wat perpetuals de eindstreep zien halen, Stapelaar ?
Anderzijds zullen er een flink aantal deze marathon kuierend afleggen, op de helen gezeten door de Solvency 2 bezemwagen.
638 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  14:51
 Germany40^ 17.753,70 -0,09%
 BEL 20 3.816,06 +0,57%
 Europe50^ 4.919,72 +0,11%
 US30^ 37.819,07 +0,24%
 Nasd100^ 17.529,68 +0,14%
 US500^ 5.029,76 +0,20%
 Japan225^ 37.934,21 +0,50%
 Gold spot 2.384,79 +1,01%
 EUR/USD 1,0664 -0,07%
 WTI 81,92 -0,35%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +8,66%
Alfen N.V. +4,74%
Air France-KLM +4,07%
JUST EAT TAKE... +3,75%
RANDSTAD NV +1,95%

Dalers

Pharming -8,69%
PostNL -5,61%
ASMI -3,62%
Avantium -2,91%
BESI -1,76%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront