Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Oekraïne grafieken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. hap 5 april 2016 20:05
    Ik las ergens dat iemand van de SP het stembiljet voor het referendum te ingewikkeld vond. Als het stembiljet al te ingewikkeld is voor de gemiddelde kiezer, hoe zit het dan met het associatieverdrag? Is deze meneer van de SP voor of tegen referenda? Het komt weinig voor maar op dit punt ben ik het roerend met Bolkestein eens. We hebben een democratie van gekozen vertegenwoordigers (waarmee we hopelijk de uitgangspunten delen), die beter dan de gemiddelde kiezer alle argumenten kunnen afwegen. Als we een referendum zouden organiseren over of er nog Moslims in het land zouden mogen worden binnengelaten zou een meerderheid tegen stemmen, hoewel deze discriminatie op grond van geloof in strijd is met de grondwet.
    Stem dus tegen deze schijndemocratie van referenda, ga niet stemmen! (een uitroepteken mag ik me wel veroorloven).
  2. [verwijderd] 5 april 2016 20:34
    @OzzyO Hetgeen wat u stelt kan in de geschiedenis van de mensheid tot het einde der tijden uiteraard niet juist zijn: alle hoge, lage, en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone zijn immers uniek.

    Er bestaat in de geschiedenis van de mensheid dan ook geen land dat op de verste verten lijkt op de soeverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand betrokken "soevereine" lidstaat van de EU Griekenland.

    Het is nagenoeg niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone ontgaan dat dit land dus in dubieuze afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren,

    die een sigarenwinkelier die langer dan een week sigaren wil verkopen uiteraard,

    dus geheel anders dan de in een aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but certainly not least humanitaire crises aan de lopende band problemen makende regeringsleiders,

    niet zou veroorzaken,

    als kaal geplukte kip niets meer te verliezen heeft, en dan ook genoodzaakt is om de ijsvrije haven van Athene op een presenteerblaadje aan de hoogst biedende aan te bieden,

    zodat voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen slechts het wachten kan zijn op de volgende als kip kaal te plukken soeverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand betrokken "soevereine" lidstaat van de EU.

    T.a.v. het land Oekraïne

    - dat nu eenmaal,

    net als bijvoorbeeld het land Nederland,

    geografisch tussen twee sterke buren in ligt,

    welk feit uiteraard niet als wijsheid is bedoeld om al dan niet in naam van de vrijheid met de van boven verkregen wijsheid in pacht van een permanent verontwaardigd verongelijkt zondebokken scorende ultra rechtse xenofobe

    “Eigen volk eerst, vol is vol, regel is regel, minder, minder, minder”

    eenmanssekte al dan niet in retorische zin in het stemhokje in het Oekraïne-referendum voor of tegen te stemmen -

    zou iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone tot het einde der tijden kunnen concluderen dat het voor iedereen goed is om kennis te maken met de buren:

    ga er eens thee of whatever drinken, en als dit om de een of andere reden niet gezellig was, dan uiteraard niet, maar maak van je buren whatsoever hoe of wat dan ook geen vijand!

    Dus maak er uiteraard na o.m. twee door westerse mogendheden begonnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen en de niet door de VN gemandateerde oorlog in Irak met de gevolgen van dien,

    zoals de niet meer in de eigen regio op te vangen vluchtelingenstroom en de opkomst van de terreur organiserende organisatie IS voor de òf als schietschijven voor deze terreur organiserende organisatie loslopende schietschijven òf als kanonnenvoer voor de regeringslegers van de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders geen chaos van!

    Wat uiteraard sinds de oprichting van het Vredespaleis in Den Haag nergens voor nodig is!
  3. [verwijderd] 5 april 2016 20:59
    @hap Bedankt voor uw voor iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone alleszins al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet in retorische zin al dan niet met agreements to disagree tot het einde der tijden goed gemotiveerde en dan ook alleszins overtuigende (stem) advies, waarachter u zich, geheel anders dan u stelt, uiteraard wel degelijk een uitroepteken kan veroorloven!

    Whatsoever hoe of wat verder dan ook tot het einde der tijden een prettige voortzetting van de dag en duurzaam hierna toegewenst door Theo Benschop
  4. The Man 6 april 2016 07:29
    quote:

    OzzyO schreef op 5 april 2016 18:58:

    [...]
    Een tweede Griekenland op komst.

    Geen probleem, de burger betaald wel.

    Wat een onzin, het is geen lidmaatschap, maar een handelsovereenkomst. De wereldbank blijft verantwoordelijk. Of we iets aan de goedkope arbeid uit Ukraine hebben blijft de vraag idd. Ik ga voor stemmen, omdat ik in een open economie geloof. Ik denk verder dat het referendum moet worden afgeschaft, blijkbaar neemt niemand de moeite zich te informeren.
  5. hap 6 april 2016 12:03
    quote:

    theo1 schreef op 6 april 2016 11:50:

    Zoals Pechtold gisteren bij Pauw zei: in beschaafde landen als Zwitserland werkt het wel. Kennelijk hoort Nederland daar nog niet bij.
    Je kunt er je vraagtekens bij zetten hoe beschaafd het is om belastingontduiking en criminaliteit te faciliteren met je bankgeheim. Mede dankzij die referenda waren sommige kantons in Zwiterland zeer laat (zestiger jaren vorige eeuw of zo) met het invoeren van vrouwenkiesrecht. De uitkomst van die referenda is steevast het meest buitenlanderonvriendelijke beleid, waar Wilders trots op zou zijn. Pechtold wil blijkbaar graag dat Wilders op alle punten zijn zin krijgt, want dat komt onvermijdelijk uit die referenda.
  6. hap 6 april 2016 13:50
    quote:

    Theo Benschop schreef op 5 april 2016 20:59:

    @hap Bedankt voor uw voor iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone alleszins al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet in retorische zin al dan niet met agreements to disagree tot het einde der tijden goed gemotiveerde en dan ook alleszins overtuigende (stem) advies, waarachter u zich, geheel anders dan u stelt, uiteraard wel degelijk een uitroepteken kan veroorloven!

    Whatsoever hoe of wat verder dan ook tot het einde der tijden een prettige voortzetting van de dag en duurzaam hierna toegewenst door Theo Benschop
    Sorry, maar ik kan er geen touw aan vastknopen. Als je nou eens begint met punten te zetten aan het eind van een zin.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links