ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

ForFarmers wil dit kwartaal naar de beurs

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Veevoerbedrijf ForFarmers uit Lochem wil in het tweede kwartaal van 2016 naar de beurs in Amsterdam, onvoorziene omstandigheden daargelaten.

Groet Henk
IEX - Forummoderator
0
ForFarmers is naar eigen zeggen Europees marktleider op het gebied van veevoer met een jaarlijkse verkoop van 9,1 miljoen ton. Het bedrijf levert voeder voor rundvee, paarden, varkens en pluimvee, en handelsproducten voor akker- en weidebouw.

De omzet bedroeg vorig jaar ruim 2,2 miljard euro. Er werken 2370 mensen voor het bedrijf, dat productiefaciliteiten heeft in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië. Het hoofdkantoor staat in Lochem in Gelderland.
IEX - Forummoderator
0
De notering op Beursplein 5 moet volgens ForFarmers helpen om de verhandelbaarheid van de aandelen te vergroten en een groter publiek te bereiken, waaronder institutionele beleggers. Er zal geen nieuw kapitaal worden aangetrokken met de notering.
IEX - Forummoderator
0
De huidige koers van ForFarmers op het platform van Van Lanschot is 6,30 euro.

Groet Henk

Zie ook deze info van Leeser1959:

Wat is een redelijke waardering? Bij de huidige koers (cum dividend [0,23]) kw van ca. 13, ex-dividend ca. 12,7. Dividendrendement ca. 3,75%. Alles op basis van de cijfers 2015.
voda
0
ForFarmers wil met beursgang institutionele beleggers aantrekken

Veevoerbedrijf sluit aantrekken nieuw kapitaal in toekomst niet uit.


ForFarmers wil met een notering op Euronext Amsterdam vooral institutionele beleggers aan zich binden en sluit niet uit dat het veevoerbedrijf in de toekomst alsnog nieuw kapitaal zal aantrekken. Dat zei Yoram Knoop vrijdag tegen ABM Financial News in een toelichting op de aangekondigde beursgang van het veevoerbedrijf.

"Het is voor institutionele beleggers nu niet toegestaan om te investeren in onze huidige certificaten op het gesloten handelsplatform", licht de bestuursvoorzitter toe. Met een beursgang moet dat veranderen.

Hij voegde toe dat het bedrijf uit Lochem via de beursgang ook andere nieuwe aandeelhouders aan zich hoopt te binden. "Die kunnen in principe wel in de huidige certificaten handelen, maar een notering aan de beurs is voor veel beleggers en andere partijen toch een bewijs van controle op de bedrijfsvoering en financiële degelijkheid", aldus Knoop.

ForFarmers heeft op dit moment geen plannen om de beursnotering te gebruiken voor het aantrekken van nieuw kapitaal. "Voor de toekomst sluiten we dat zeker niet uit, maar met onze ijzersterke balans en een solvabiliteit van meer dan 55 procent is daar nu geen enkele reden voor. Bovendien bieden onze bankenconvenanten voor honderden miljoenen euro's extra financieringsruimte."

De bestaande certificaathouders kunnen bij Van Lanschot Bankiers, die het huidige handelsplatform beheert, aangeven of ze hun certificaten willen omzetten naar aandelen en waar deze aandelen moeten worden ondergebracht.

"Ze kunnen er ook voor kiezen hun certificaten bij Van Lanschot te behouden, maar daar kan dan niet meer in gehandeld worden", aldus Knoop, die toevoegde dat certificatiehouders in de toekomst dezelfde dividenduitkering krijgen als de nieuwe aandeelhouders.

ForFarmers wil nog dit kwartaal een notering aan Euronext Amsterdam.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
wieweet
0
Had IEX al aangeschreven om Forfarmers toe te voegen...ze waren mij effe voor. Of Voda natuurlijk weer..lol

Afijn, ik ga ze in de gaten houden en ben erg benieuwd voor hoeveel ze naar de beurs gaan. Ik heb sterk het vermoeden dat ze flink aan de weg timmeren en een mooiere en betere bedrijf zullen worden als Nutreco.
Bij Nutreco is het een beetje aan het rommelen.

vrgr
wieweet
0
Uiteraard is het een groeimarkt. Eten zullen de mensen en beesten blijven doen.
Maar ik vind het bovenal interessant hoe het in Nederland gaat ontwikkelen ten opzichte van Forfarmers aan de ene kant en de grote aan de andere kant. Denk aan Cargill ,Nutreco. Er is een hoop aan het veranderen en een hele hoop concurrentie. Hoorde dat de prijzen steeds lager worden. Daar zullen de grote last van gaan krijgen.

vrgr
wieweet
0
www.forfarmers.nl/

ForFarmers is een internationaal opererende onderneming actief op het gebied van conventionele en biologische voeroplossingen voor de veehouderij. Met een afzet van circa 9,1 miljoen ton diervoeders op jaarbasis is zij marktleider in Europa. Naast diervoeders voor de rundvee-, varkens-, pluimvee- en paardensector levert ForFarmers handelsproducten voor akker- en weidebouw en biedt klanten aanvullende kennis en advies op het gebied van voeding, dierhouderij en bedrijfsontwikkeling.

Gelet op haar positie in de voedselketen wil ForFarmers toonaangevend zijn in duurzaam ondernemen. Door op efficiënte wijze diervoeders te produceren en producten en concepten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat dieren het voer op gezondere en betere wijze kunnen benutten (verbetering voerefficiëntie) levert zij een bijdrage aan een economisch rendabele en duurzame voedselproductie. Hiervoor beschikt het bedrijf over een eigen innovatiecentrum, dat nauw samenwerkt met gerenommeerde onderzoeksinstituten en universiteiten.

In 2015 bedroeg de netto-omzet ruim € 2,2 miljard. ForFarmers heeft 2.370 medewerkers in dienst en productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lochem (NL).

vrgr
wieweet
0
AFM keurt prospectus ForFarmers goed

LOCHEM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft het prospectus voor de beursgang van ForFarmers goedgekeurd. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

De handel in ForFarmers gaat van start op 24 mei, onvoorziene omstandigheden voorbehouden. Het beurssymbool is daarbij FFARM.

ForFarmers biedt in verband met de notering geen nieuwe aandelen aan, ook worden er geen nieuwe aandelen uitgegeven. Tot de notering worden de certificaten van aandelen in ForFarmers, de participatierekeningen en voerequivalenten van ForFarmers verhandeld op een multilateraal handelsplatform. Houders van certificaten van aandelen en participatierekeningen kunnen hun financiële instrumenten omzetten naar aandelen die op Euronext Amsterdam verhandelbaar zijn.

vrgr
Biobert
0
ForFarmers naar het Damrak, maar zijn er eigenlijk wel verhandelbare aandelen voorhanden op 24 mei om 9.00 uur bij de gongslag van ceo Yoram Koops?
wieweet
0

ForFarmers kocht eigen certificaten in

ABM Financial News - 2016-05-20

ForFarmers heeft in de periode van 10 tot en met 19 mei 70.003 eigen certificaten van aandelen ingekocht. Dit meldde het veevoerconcern vrijdag.

De stukken zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van 6,48 euro per certificaat, voor in totaal 453.619 euro. Deze inkopen zijn gedaan als onderdeel van het op 18 april 2016 aangekondigde inkoopprogramma.

Het totaal aantal Certificaten dat tot nu toe is ingekocht, bedraagt 181.100 Certificaten, voor een totaalbedrag van 1.156.417 euro.

Het inkoopprogramma van eigen certificaten loopt vooruit op de beursgang van het bedrijf dat nu in meerderheid in handen is van landbouwcoöperatie FromFarmers.

ForFarmers gaat op 24 mei over van het huidige handelsplatform voor certificaten bij Van Lanschot Bankiers naar de aandelenbeurs van Euronext Amsterdam, waarmee het bedrijf ook toegang krijgt tot institutionele beleggers.

vrgr
wieweet
0

ForFarmers maakt referentieprijs beursgang bekend

ABM Financial News - 2016-05-23

ForFarmers gaat dinsdag tegen een referentieprijs van 6,50 euro per aandeel naar de beurs. Dit maakte de veevoerproducent maandag nabeurs bekend.

De beursgang omvat een zogenoemde technische listing, waarbij bestaande certificaten ForFarmers BV worden omgeruild in aandelen ForFarmers NV. De referentieprijs is gelijk aan de slotkoers van maandag op de multilaterale handelsfaciliteit.

Met de beursgang wil ForFarmers zich richten tot een breder beleggerspubliek, waaronder institutionele investeerders, die niet kunnen handelen in de certificaten op het gesloten handelsplatform van Van Lanschot Bankiers. De notering aan het Damrak is in eerste instantie niet gericht op het aantrekken van kapitaal door het uitgeven van nieuwe aandelen.

ForFarmers is voor het merendeel in handen van de coöperatie FromFarmers en medewerkers van de ForFarmers Group. De onderneming is met een omzet van ruim 2,2 miljard euro, een afzet van circa 9,1 miljoen ton veevoer en met 2.370 medewerkers in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk marktleider in Europa.

Rabobank en ABN AMRO treden op als begeleiders van de beursgang, waarbij de aandelen met het symbool FFARM zullen worden verhandeld.

Rabobank zal vanaf de beursnotering tot en met 31 december 2016 optreden als liquiditeitsverschaffer voor de handel in de aandelen ForFarmers. Vanaf 2 januari 2017 tot en met 29 december 2017 zal ABN AMRO optreden als liquiditeitsverschaffer voor de handel.

"ForFarmers zal beoordelen of het nodig is om daarna een nieuwe overeenkomst met een liquiditeitsverschaffer aan te gaan", aldus de onderneming.

Ben erg benieuwd hoeveel uitstaande aandelen er zijn en wat de freefloat is.

Dus directie Forfarmer...kom hier effe mee naar buiten.

vrgr

[verwijderd]
0
quote:

wieweet schreef op 23 mei 2016 19:15:

ForFarmers maakt referentieprijs beursgang bekend

ABM Financial News - 2016-05-23

ForFarmers gaat dinsdag tegen een referentieprijs van 6,50 euro per aandeel naar de beurs. Dit maakte de veevoerproducent maandag nabeurs bekend.

De beursgang omvat een zogenoemde technische listing, waarbij bestaande certificaten ForFarmers BV worden omgeruild in aandelen ForFarmers NV. De referentieprijs is gelijk aan de slotkoers van maandag op de multilaterale handelsfaciliteit.

Met de beursgang wil ForFarmers zich richten tot een breder beleggerspubliek, waaronder institutionele investeerders, die niet kunnen handelen in de certificaten op het gesloten handelsplatform van Van Lanschot Bankiers. De notering aan het Damrak is in eerste instantie niet gericht op het aantrekken van kapitaal door het uitgeven van nieuwe aandelen.

ForFarmers is voor het merendeel in handen van de coöperatie FromFarmers en medewerkers van de ForFarmers Group. De onderneming is met een omzet van ruim 2,2 miljard euro, een afzet van circa 9,1 miljoen ton veevoer en met 2.370 medewerkers in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk marktleider in Europa.

Rabobank en ABN AMRO treden op als begeleiders van de beursgang, waarbij de aandelen met het symbool FFARM zullen worden verhandeld.

Rabobank zal vanaf de beursnotering tot en met 31 december 2016 optreden als liquiditeitsverschaffer voor de handel in de aandelen ForFarmers. Vanaf 2 januari 2017 tot en met 29 december 2017 zal ABN AMRO optreden als liquiditeitsverschaffer voor de handel.

"ForFarmers zal beoordelen of het nodig is om daarna een nieuwe overeenkomst met een liquiditeitsverschaffer aan te gaan", aldus de onderneming.

Ben erg benieuwd hoeveel uitstaande aandelen er zijn en wat de freefloat is.

Dus directie Forfarmer...kom hier effe mee naar buiten.

vrgr

25 procent van de 106 miljoen uitstaande aandelen is freefloat als ik google..
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 2,405
Verschil +0,015 (+0,63%)
Hoog 2,415
Laag 2,380
Volume 38.546
Volume gemiddeld 135.783
Volume gisteren 91.852

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront