Accsys Technologies « Terug naar discussie overzicht

Accsys 2016

465 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

tull schreef op 11 juni 2016 10:54:

www.4-traders.com/ACCSYS-TECHNOLOGIES...
Typisch dat ze uitgaan van een negatief operating profit. Volgens mij zal dat niet meer aan de orde zijn. Woensdag weten we meer.
Pieter11
1
Jammer dat Accsys niet een datum aangeeft wanneer we de cijfers kunnen verwachten maar waarschijnlijk dus deze week. Ik heb een schatting gemaakt op wat ik verwacht van de cijfers, benieuwd hoe jullie hierover denken:

Manufacturing
In H1 is er 18,552 m3 accoya hout geproduceerd en 16,821 m3 accoya hout verkocht, een toename van de voorraad ivm een maintenance stop in oktober en mindere vraag door afname van voorraad bij leveranciers welke in de maanden daarvoor is opgebouwd ivm een prijsverhoging. Dit zou dus betekenen dat er circa 18,552-16,821=1,731m3 accoya hout extra op voorraad ligt wat verkocht zou kunnen worden in H2 van het huidige boekjaar.
Uitgaande van een productie van 40,000 m3 per jaar en een maintence stop van een maand in oktober is er in H2 circa (40,000/11)*5= 18,181 m3 geproduceerd. Afgerond zal er circa 20,000 m3 (=aangelegde voorraad+productie) verkocht kunnen worden. Mogelijk kan de productie hoger zijn aangezien in het persbericht van februari 2015 wordt gesproken over productielevels exceeding 40,000 m3 per jaar en de in oktober aangebrachte verbeteringen van de productiefaciliteit (o.a. nieuwe pompen) waardoor de efficientie en betrouwbaarheid van de plant zou toenemen. Dit zal leiden tot een totale omzet van circa 28,2 miljoen euro (prijzen gedestilleerd uit cijfers H1 en inclusief verkoop rest product acetic acid). Met een gross profit margin van 30% komt dit neer op een gross profit van 8,5 miljoen euro. Ik heb aangenomen dat de verkoop van accoya aan Solvay vanaf januari tot en met maart geen invloed heeft op de gemiddelde prijs. Mogelijk is de verkoop van 20,000 m3 wat te optimistisch.

License income
In de vorige webcast is aangegeven dat de te verwachten inkomsten aan licentie inkomen ongeveer in de zelfde orde van grootte liggen als die in het eerste half jaar welke 1,6 miljoen euro waren.

Verkoop 3% van TTL
Accsys heeft een belang van 3% in TTL aan BBP ventures verkocht voor 1,05 miljoen euro waarmee de waardering van TTL neerkomt op 35 miljoen euro. Vorig jaar maart kocht Accsys 50% van TTL voor 1 miljoen euro waarna er een boekwinst van 0,3 miljoen op is gemaakt, hiermee schat ik de toenmalige boekwaarde van TTL op 2,6 miljoen euro. In H1 is er 1 miljoen euro geinvesteerd in TTL, aangenomen dat er in de tweede helft van het jaar ook weer een miljoen is geinvesteerd komt de totale boekwaarde van TTL op 4,6 miljoen. Op de verkoop van 3% van de aandelen zal er dan een winst van 0,9 miljoen euro zijn gemaakt. Ik ga er vanuit dat over de overige 97% van de aandelen geen boekwinst wordt gemaakt aangezien deze niet zijn verkocht. Verder zal er ongeveer 0,4 miljoen aan inkomsten zijn van de EU life subsidy.

Als ik dan een schatting maak voor H2 dan kom ik op de volgende cijfers:
Omzet: 31,3 miljoen euro (H1: 26,3) -> full year: 57,6
Gross profit: 11,4 miljoen euro (H1: 9,4) -> full year 20,8
Underlying Ebitda: 3 miljoen euro (H1: 1,3)-> full year 4.3
Net result: circa 1 tot 2 miljoen euro (H1: -0,3) -> full year 1 tot 2 miljoen euro

Ben benieuwd naar jullie reacties/gedachten hier over, wat zijn jullie verwachtingen mbt de cijfers?
jakhals
0
Accoya, een merk van het Duitse bedrijf Solvay in Spanje vertegenwoordigd door de Gámiz Group, en een lid van de Spaanse vereniging van fabrikanten van houten ramen (Hover). Met deze toevoeging, zijn er nu 16 leden van het belangrijkste platform in Spanje houten raam en hout-aluminium gemengd om voorschrijvers, bouwers en installateurs te promoten.

foto

De Gámiz Group sluit zich aan bij Accoya te Dreigende project.

Als vertegenwoordiger van Solvay in Spanje, de Gámiz Group biedt Spaanse fabrikanten van ramen Accoya een -acetilada- gemodificeerd hout verkregen uit duurzaam bossen snel groeiende, niet-toxisch en levert dimensiestabiliteit en duurzaamheid die zelfs overtreffen van de beste tropische hardhout.

foto

Bijvoorbeeld gebouw met Accoya in Hamburg.

Alava bedrijf draagt ??ook bij aan de industrie behuizingen rolden hun hardhout en radiatapijnboom voor vaste raam of gemengde aluminium-houten raam, allemaal met een garantie voor stabiliteit en duurzaamheid.

www.interempresas.net/Cerramientos_y_...
jakhals
0
Upcoming events on ACCSYS TECHNOLOGIES PLC
06/15/16 FY 2016 Earnings Release - Preliminary
06/15/16 FY 2016 Earnings Call
jakhals
0


Fabriek Accoya verdubbelt capaciteit

6 min 25 maart, 12:55?

Foto: APA
Accsys Technologies breidt zijn houtproductie fors uit. Het Brits-Nederlandse bedrijf maakt via houtmodificatie van waaibomenhout kwaliteitshout, waarvan de fabriek beweert dat het beter is dan hardhout. Accoya, zoals dit product heet, is voor veel toepassingen in bouw en infrastructuur geschikt. Het wordt gebruikt voor onder meer deuren, kozijnen, gevelbedekking, terrassen, bruggen en beschoeiingen. Onder invloed van de groeiende vraag wordt de capaciteit van de fabriek de komende jaren verdubbeld.

Wij zien dat Accoya in toenemende mate kunststof en andere materialen in de bouw vervangt. We verwachten dat het de komende jaren op grote schaal zal worden toegepast, aldus Victor Vos, sales manager Europa. Met de fabrieksuitbreiding is een bedrag gemoeid van enkele tientallen miljoenen euro’s. De productie van 40.0000 kuub wordt in fases verhoogd tot 80.000 kuub.

De groeiende vraag valt volgens Vos te verklaren door de unieke eigenschappen van dit hout. Accoya gaat langer mee dan producten van kunststof en tropisch hardhout. “Het heeft bovendien vormstabiliteit. Het krimpt nauwelijks en zet ook bijna niet uit. Je kunt het tientallen jaren in de grond of in het water zetten en dan gebeurt er nog niets.”

Nieuw-Zeeland

Accoya wordt gemaakt van radiata, een grenensoort uit Nieuw-Zeeland met duurzaamheidsklasse vijf. Dit laaggeklasseerde hout, dat in de woorden van Vos “wegrot als je het buiten zonder goede coating wegzet”, wordt in een reactor bewerkt met industrieel azijnzuur. Na ongeveer een dag verlaat het hout de reactor in duurzaamheidscategorie één. Dit resultaat wordt niet behaald door bewerking met een bestrijdingsmiddel, maar door aanpassing van moleculaire groepen in het hout.

Accsys Technologies wist deze al negentig jaar bestaande techniek te ontwikkelen tot een commercieel bruikbaar proces. “Wat wij doen met hout, doet niemand”, aldus Vos, die benadrukt dat duurzaamheid bij zowel het product als de productiewijze voorop staan. “Het restproduct, azijnzuur, is zo zuiver, dat het wordt gebruikt in de voedingsindustrie.”

Het product is cradle2cradle Gold gecertificeerd. Vos: “Ons hout en ons bewerkingsprocedé zijn in verschillende opzichten duurzaam. Het is een hernieuwbare grondstof. Deze gaat zeer lang mee en is recyclebaar. Wij gebruiken stammen met een doorsnee van 60 centimeter van een grenensoort die al na 24 jaar zaagklaar is. Tropisch hardhout kun je pas oogsten na 120 jaar of veel later. Het transport uit Nieuw-Zeeland lijkt weinig duurzaam, maar omgerekend per kuub hout is vervoer per schip uit Nieuw-Zeeland schoner dan per vrachtwagen uit Zweden. Accoya is ook duurzamer dan kunststof. Je hebt vijftien keer meer CO2-uitstoot en vele malen meer energie nodig om een kunststof kozijn te produceren dan een kozijn van Accoya. Als het gaat om de uitstoot van broeikasgassen is de productie van Accoya ook vele malen minder schadelijk.”

Het heeft jaren gekost om de markt te overtuigen van de kwaliteiten van Accoya. “We kregen veel tegenwerking. De traditionele houtsector toonde weinig enthousiasme. Je komt met prestaties die niemand kent. De mentaliteit was: andere houtsoorten hebben hun bestaansrecht bewezen, laat deze dat eerst ook maar eens doen.” Het product op de markt zetten werd ook nog eens bemoeilijkt door de economische crisis die een jaar na de opening van de fabriek uitbrak.

Door het product te laten testen door erkende instanties als TNO, SHR, IFT en WKI en door proefprojecten te realiseren, kreeg Accoya toch de wind mee. Inmiddels wordt het in Arnhem geproduceerde hout in 43 landen verkocht. De omzet steeg volgens de laatste halfjaarcijfers met 21 procent tot ruim 26 miljoen euro.

Buitenland

Ongeveer 90 procent van de productie gaat naar het buitenland. Tot de grootste afnemers behoren Groot-Brittannië, Duitsland, Zwitserland, België en de Verenigde Staten. De Nederlandse markt is nog relatief klein, maar groeit snel, zegt Vos. Hij verwacht de binnenlandse afzet de komende jaren te verdubbelen.

Getuige de toepassingen bij enkele in het oog springende projecten lijkt de Nederlandse bouw de kwaliteiten van dit hout te gaan waarderen. Zo werd Accoya toegepast in twee bruggen over de A7 bij Sneek, die worden geprezen als de eerste houten bruggen ter wereld die geschikt zijn voor elk soort zwaar verkeer.

Accoya is ook verwerkt in het nieuwe stadskantoor in Venlo dat volgens de cradle2cradle-principes wordt gebouwd. Ook de Amerikaanse school in Wassenaar, strandpaviljoen Noordwijk, de Mozesbrug in Bergen op Zoom en appartementencomplex Fagel Cats in Amsterdam kozen voor het duurzame Accoya hout uit Arnhem. In de afgelopen twaalf maanden werden ongeveer 350.000 raamkozijnen van Accoya gemaakt, zegt Vos.

Woningcorporaties behoren tot de potentiële klanten met wie Vos hoopt zaken te gaan doen. “Onderhoud van hun woningbezit is de grootste kostenpost voor corporaties. Ons hout brengt die kosten drastisch omlaag. Doordat het nauwelijks krimpt of uitzet zijn er veel minder schilderbeurten nodig. Je hebt ook nooit gedonder met klemmende ramen of deuren.” Die besparing weegt volgens Vos ruimschoots op tegen de hogere aanschafkosten van Accoya. Naast corporaties zijn de GWW-sector, waterschappen, gemeentes, provincies, Rijkswaterstaat en landschapsbeheerders interessante partners voor Accoya.

Ons bedrijf gaat een grote toekomst tegemoet, verwacht Vos. “Je ziet het geloof in ons product groeien. Het heeft wat tijd nodig, maar het succes staat vast. Toen meranti voor het eerst werd toegepast, had ook niemand er vertrouwen in.”
www.cobouw.nl/artikel/1624131-fabriek...
jakhals
0
Stadskantoor gerealiseerd volgens Cradle to Cradle

Het recent gerealiseerde stadskantoor in Venlo is ontworpen volgens de principes van de Cradle to Cradle (C2C) filosofie waarbij er een positieve invloed is op de gezondheid van mens en milieu. Het nieuwe stadskantoor omvat onder andere kantoorruimtes, een plaza, een publiekshal met expositieruimte en diverse vergaderruimtes. Meerdere ruimtes zijn hierbij voorzien van het C2C gecertificeerd Derako grill plafondsysteem met duurzaam Accoya hout.
Massief houten Derako Accoya grill plafonds

Het stadskantoor, ontworpen door Kraaijvanger Architects, heeft een uitstraling en inrichting die aansluit bij wat de gemeentelijke organisatie wil zijn: open, transparant en toegankelijk. In het ontwerp is er gefocust op de C2C-gedachte en het circulaire bouwen. Hiermee heeft dit Limburgse stadsgebied, als eerste regio, de Crade to Cradle-principes volledig omarmd.

Samen met de gemeente Venlo en het C2C ExpoLAB zijn de ambities vastgesteld t.a.v. het te realiseren gebouw. Hierbij is de materiaalkeuze zeer belangrijk geweest, maar ook is er veel aandacht besteed aan de luchtzuivering, het energieverbruik en de waterkringloop van het gebouw. Bij de materiaalkeuze is bewust gekeken naar materialen die 100% recyclebaar zijn.

C2C plafondsysteem
Vanuit de Cradle to Cradle ontwerpgedachte is het geen toeval dat er bij dit gebouw voor het C2C gecertificeerde plafondsysteem van Derako is gekozen. Derako construeert en werkt volgens het Cradle to Cradle-principe, waarin niet alleen naar onze huidige behoeftes wordt gekeken, maar ook naar de mogelijkheden voor toekomstige generaties. Derako beschikt naast een C2C certificering voor alle producten ook over diverse andere certificaten waaronder o.a. FSC en een ISO14001 gecertificeerd milieumanagementsysteem.

Accoya hout – duurzaam met de eigenschappen van hardhout
Door de toepassing van Accoya hout binnen het Derako plafondsysteem is er nog meer toegevoegde waarde gecreëerd op het gebied van duurzaamheid. Het Accoya hout wordt vervaardigd uit PEFC of FSC gecertificeerd snelgroeiend naaldhout waarbij een uniek verduurzamingsproces er voor zorgt dat het materiaal de eigenschappen verkrijgt die vergelijkbaar zijn met tropisch hardhout. Hiermee wordt het materiaal niet alleen houtrot bestendig maar ook zeer dimensiestabiel.

C2C gaat nog dieper voor dit project
Vanuit de C2C filosofie heeft Derako, in samenwerking met meerdere partijen, heel goed gekeken naar de maatvoeringen van het hout maar ook naar de positie van de armaturen en overige voorzieningen in het plafond. Hierdoor is er efficiënt hout ingekocht en verwerkt met een minimaal verlies aan materiaal. Daarnaast zijn de elementen van het grill plafond verpakt in speciaal ontworpen houten kratten waarbij het kisthout direct weer retour is genomen voor recycling.

Natuurlijke beleving
De geheel open structuur van het grill plafondsysteem sluit goed aan bij de “open, transparante en toegankelijke” visie in het ontwerp. Daarnaast zorgt het Accoya hout voor een natuurlijke en warme en uitstraling. De toevoeging van natuurlijke elementen, zoals twee kurkeiken in een in het gebouw geïntegreerde kas, zorgen voor een verdere versterking van de “natuurlijke” belevingsfactor in het gebouw.

Derako ook voor uw unieke wensen
Bij Derako wordt er uitsluitend projectmatig gewerkt waarbij een project altijd volledig technisch begeleid en uitgewerkt wordt. Wij denken graag mee met uw ontwerpuitdagingen en logistieke vraagstukken en komen met ideeën voor realisatie van uw unieke wensen. Met prefab geproduceerde systemen, een gedetailleerd legplan en overige technische informatie kan de installateur of afbouwer efficiënt en nauwkeurig te werk gaan.

De medewerkers van Derako helpen u graag verder. Waar gewenst kunnen de systemen ook bijdragen aan het verkrijgen van de nodige credits binnen BREEAM en LEED. Neem Contact op met Derako voor meer informatie.
www.dearchitect.nl/productnieuws/2016...
jakhals
0
Charred Accoya: Sustainable Shou Sugi Ban Exterior Siding with 50 Year Warranty

MATSU :: shou sugi ban charred Accoya from reSAWN TIMBER co.

Non-Charred Accoya at Louis Vuitton in Santiago, Chile

Non-Charred Accoya Wood in The Haven, UK

reSAWN TIMBER co. is pleased to introduce 6 new shou-sugi-ban charred design on FSC-certified Accoya® wood for exterior siding and interior wall cladding.
TELFORD, PA, USA, May 25, 2016 /EINPresswire.com/ -- reSAWN TIMBER co. is pleased to introduce shou sugi ban CHARRED Accoya - 6 new designs recently added to the CHARRED collection - for exterior siding and interior wall cladding. Accoya® wood is the result of decades of research and development that has brought together a long-established, extensively proven wood modification technique and leading-edge patented technology - acetylation - to create a high performance wood, ideal for outdoor use and challenging applications. By significantly enhancing the durability and dimensional stability of fast-growing and abundantly available certified wood species, Accoya® wood provides compelling environmental advantages over slow-growing hardwoods (which are often unsustainably sourced), woods treated with toxic preservative chemicals, and non-renewable carbon-intensive materials such as plastics, steel and concrete.

All our CHARRED Accoya® products are FSC certified and come with a 50-year warranty on the wood when used above ground; 25-year warranty when used at/below ground level.

HIGHLIGHTS:

DIMENSIONAL STABILITY – Swelling and shrinkage reduced by 75% or more
OUTSTANDING DURABILITY – Lasting 50 years above ground, 25 years in ground/freshwater Class 1 durability, surpassing even teak
INSECT BARRIER – Indigestible to a wide range of insects, including termites
NATURALLY INSULATING – Ideal for applications where energy conservation is important
FROM SUSTAINABLE SOURCES – From FSC, PEFC and other regionally certified woods
NON-TOXIC & RECYCLABLE – May be safely reused, recycled and incinerated

MORE ON ACCOYA:
Spanning eight decades of research, Accoya® wood combines past and present scientific wood acetylation study with a proprietary production process to deliver reliable commercial-scale results. In producing Accoya® wood, the chemical structure of the wood is modified from the surface to the core, providing a class leading durable and exceptionally stable product. Accoya® wood is fast becoming the material of choice for exterior applications and can be used for virtually anything, from windows to doors, decking to cladding and siding, and even for applications which were once only feasible with non-sustainable materials.

Accoya® wood is suitable for cladding, siding and façades and is the ideal choice where aesthetics and less frequent maintenance are critical. The dimensional stability, durability of Accoya® wood confirms a decreased overall life cycle cost. The dimensional stability provides for more design flexibility on board width, thickness, joints and coating colors including black. The durability provides for an exceptional service life.

Accoya® wood has been tested over prolonged periods in all types of weathering conditions — above ground, below ground and even in water for 20 years — and has been proven to withstand the toughest of external environments.

MORE ON SHOU SUGI BAN:
reSAWN’s award-winning CHARRED collection pays homage to the traditional Japanese technique of “shou-sugi-ban” aka “yakisugi” without being literal. Historically very specific in their definition, “shou-sugi-ban” and “yakisugi” have become common nomenclature for modern charred wood designs in general. Our CHARRED products are made right at our facility in Telford, PA. We use domestic wood species whenever possible, including Cypress from the Southern US and domestic White Oak, Black Walnut, Red Oak & Ash as well as reclaimed woods from the US. Our designs have been carefully developed using modern finishes and incorporating our many years of experience in the architectural & design specification market. We pride ourselves on manufacturing charred wood products for a range of applications including exterior siding, interior wall cladding & flooring, and custom furniture.

reSAWN TIMBER co. ships anywhere in the USA & abroad. reSAWN works with an international network of distributors and sales reps to make our products easily accessible throughout the global design community. Having our manufacturing facility in PA makes us uniquely positioned to service the US East Coast market - we are about 45 minutes outside of Philadelphia, 2 hours from New York City and 4 hours from DC. Our materials have been installed throughout the Unites States, as well as in Hong Kong & Canada

Contact reSAWN TIMBER co. at 1-800-985-5355 or visit www.resawntimberco.com to learn more about our FSC® products and our CHARRED collection
www.einnews.com/pr_news/327911808/cha...
jakhals
0
Accoya, the revolutionary modified wood produced by Accsys Technologies, has been awarded Cradle to Cradle (C2C) Platinum Standard certification in the Material Health category, the highest score available in Portico, Google’s Healthy Materials Program tool.

The leading modified wood met all the criteria for the Cradle to Cradle Product Innovation Institute’s Material Health certification. The wood product achieved the highest level, the platinum standard for this important category of the C2C certification criteria. Accoya already holds a C2C Gold overall rating from the institute for the past consecutive five years.

Accoya received this recent certification having demonstrated it does not contain any so called GREY or x-assessed chemicals, meaning no danger for environment and human health. As a result Accoya is now amongst the most highly rated products in Google’s Healthy Materials Portal, Portico, earning 15 out of 16 points. This highlights Accoya as an optimized product with a product status that exceeds criteria for any Google project throughout the globe.

Paul Clegg, CEO at Accsys Technologies, said: “It’s fantastic that Accoya has once again been ranked at the highest possible level by achieving C2C Platinum Standard for its Material Health. No other building product has achieved this prestigious accolade which reflects this impressive achievement. As a company we are committed to manufacturing in a socially responsible and eco-friendly way and this award is a further validation of our sustainable products and processes.”

Accoya is one of the most advanced and sustainable wood products on the market today. It is created by using a proprietary nontoxic modification process on sustainably sourced, fast-growing woods. The end product is a new and beautiful wood that matches or exceeds the durability, stability and beauty of the very best tropical hardwoods whilst retaining the very best environmental credentials.

Being high performance, carbon negative, sustainable and low maintenance, Accoya wood is suitable for windows, doors, decking, cladding/siding and glulam structural beams and many other uses.
specificationonline.co.uk/news-articl...
Jan Willem
0
quote:

Pieter11 schreef op 12 juni 2016 15:35:

Jammer dat Accsys niet een datum aangeeft wanneer we de cijfers kunnen verwachten maar waarschijnlijk dus deze week. Ik heb een schatting gemaakt op wat ik verwacht van de cijfers, benieuwd hoe jullie hierover denken:

Manufacturing
In H1 is er 18,552 m3 accoya hout geproduceerd en 16,821 m3 accoya hout verkocht, een toename van de voorraad ivm een maintenance stop in oktober en mindere vraag door afname van voorraad bij leveranciers welke in de maanden daarvoor is opgebouwd ivm een prijsverhoging. Dit zou dus betekenen dat er circa 18,552-16,821=1,731m3 accoya hout extra op voorraad ligt wat verkocht zou kunnen worden in H2 van het huidige boekjaar.
Uitgaande van een productie van 40,000 m3 per jaar en een maintence stop van een maand in oktober is er in H2 circa (40,000/11)*5= 18,181 m3 geproduceerd. Afgerond zal er circa 20,000 m3 (=aangelegde voorraad+productie) verkocht kunnen worden. Mogelijk kan de productie hoger zijn aangezien in het persbericht van februari 2015 wordt gesproken over productielevels exceeding 40,000 m3 per jaar en de in oktober aangebrachte verbeteringen van de productiefaciliteit (o.a. nieuwe pompen) waardoor de efficientie en betrouwbaarheid van de plant zou toenemen. Dit zal leiden tot een totale omzet van circa 28,2 miljoen euro (prijzen gedestilleerd uit cijfers H1 en inclusief verkoop rest product acetic acid). Met een gross profit margin van 30% komt dit neer op een gross profit van 8,5 miljoen euro. Ik heb aangenomen dat de verkoop van accoya aan Solvay vanaf januari tot en met maart geen invloed heeft op de gemiddelde prijs. Mogelijk is de verkoop van 20,000 m3 wat te optimistisch.

License income
In de vorige webcast is aangegeven dat de te verwachten inkomsten aan licentie inkomen ongeveer in de zelfde orde van grootte liggen als die in het eerste half jaar welke 1,6 miljoen euro waren.

Verkoop 3% van TTL
Accsys heeft een belang van 3% in TTL aan BBP ventures verkocht voor 1,05 miljoen euro waarmee de waardering van TTL neerkomt op 35 miljoen euro. Vorig jaar maart kocht Accsys 50% van TTL voor 1 miljoen euro waarna er een boekwinst van 0,3 miljoen op is gemaakt, hiermee schat ik de toenmalige boekwaarde van TTL op 2,6 miljoen euro. In H1 is er 1 miljoen euro geinvesteerd in TTL, aangenomen dat er in de tweede helft van het jaar ook weer een miljoen is geinvesteerd komt de totale boekwaarde van TTL op 4,6 miljoen. Op de verkoop van 3% van de aandelen zal er dan een winst van 0,9 miljoen euro zijn gemaakt. Ik ga er vanuit dat over de overige 97% van de aandelen geen boekwinst wordt gemaakt aangezien deze niet zijn verkocht. Verder zal er ongeveer 0,4 miljoen aan inkomsten zijn van de EU life subsidy.

Als ik dan een schatting maak voor H2 dan kom ik op de volgende cijfers:
Omzet: 31,3 miljoen euro (H1: 26,3) -> full year: 57,6
Gross profit: 11,4 miljoen euro (H1: 9,4) -> full year 20,8
Underlying Ebitda: 3 miljoen euro (H1: 1,3)-> full year 4.3
Net result: circa 1 tot 2 miljoen euro (H1: -0,3) -> full year 1 tot 2 miljoen euro

Ben benieuwd naar jullie reacties/gedachten hier over, wat zijn jullie verwachtingen mbt de cijfers?
Pieter11 bedankt voor je schrijven, ik denk dat door de verlaging van kosten aan licenties en beurzen je schatting niet te optimistisch is . Wel schrok ik even wakker, gezien de waarde van het industrieel eigendom die belangrijk is bij een mogelijke verkoop of overname door anderen . Ik denk dat we boven die 185 miljoen gaan uitkomen die ik me verleden jaar al eens bedacht had . mvg Jan Willem
alida1
0
Jakhals en Pieter 11 en Jan willem, Jullie hebben heel veel gegevens weer onder elkaar gezet. En die laten zien dat het goed gaat met Accsys.
Maar de handel in dit aandeel is te statisch. Er zit teveel in vaste handen. Er is geen "Flow". Er moet meer "breaking news" komen wil er wat gaan gebeuren. En als dat niet komt moet je geduld kunnen hebben.

Ben benieuwd naar de presentatie van de cijfers.
Jan Willem
0
quote:

alida1 schreef op 13 juni 2016 11:23:

Jakhals en Pieter 11 en Jan willem, Jullie hebben heel veel gegevens weer onder elkaar gezet. En die laten zien dat het goed gaat met Accsys.
Maar de handel in dit aandeel is te statisch. Er zit teveel in vaste handen. Er is geen "Flow". Er moet meer "breaking news" komen wil er wat gaan gebeuren. En als dat niet komt moet je geduld kunnen hebben.

Ben benieuwd naar de presentatie van de cijfers.
Dat er nu nog ""Breaking news" gaat komen denk ik eigenlijk niet maar we hebben wel over een bedrijf dat gestadig hun nieuwe Imperium aan het bouwen is, voor nu zie ik eerder een prachtkans voor zakenlui die mogelijk al jaren op de zijlijn staan om met een deelname van slechts 2 of drie jaar aan het grote geld te kunnen gaan komen .
tull
0
GrindNshiP
0
torbu
0
quote:

GrindNshiP schreef op 14 juni 2016 17:39:

Oeff, jammer dat er nog zo veel verkoopdruk is 1 dag voor de cijfers..
7% eraf, begrijpen wij, de zittenblijvers, er dan zo weinig van?
Zijn wij echt zo dom?
Morgen krijgen we antwoord!
[verwijderd]
0
Waar staat dat de cijfers morgen komen? Meestal geeft Accsys zelf een paar dagen van te voren een releasedatum af.
[verwijderd]
0
Pff, wat wordt je toch elke keer genaaid in dit aandeel zeg. Erg lastig om zo wat te verdienen met een bedrijf dat toch echt een positieve ontwikkeling doormaakt. Waarom gedraagt dit aandeel zich niet als andere illiquide smallcaps.die komen weken niet van hun plek.
torbu
0
quote:

QuanderO schreef op 14 juni 2016 17:51:

Waar staat dat de cijfers morgen komen? Meestal geeft Accsys zelf een paar dagen van te voren een releasedatum af.
Zie post Jakhals, 13 juni.
465 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:43
Koers 0,645
Verschil -0,007 (-1,07%)
Hoog 0,652
Laag 0,641
Volume 63.032
Volume gemiddeld 157.726
Volume gisteren 192.289

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront