Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Brexit.

11 Posts
[verwijderd]
0
brexit is een gewaarwording.
pond inmiddels al een 15% gezakt ten opzichte van de dollar
alle futures staan op zo'n -4% tot -6%.

zal voor glpg niet anders wezen.
meeste voor de handliggende is nu dat we vandaag, en komende week(en) grote dalingen gaan zijn over de aex, dus ook glpg. wellicht af en toe met een 'goed' dagje ertussen, maar trend zal wellicht negatief opbreken.
hopelijk krijgen we daarna zo snel mogelijk door dat , voor de britten eenmaal volledig uit de eu zijn, we wel een x aantal jaar verder zijn (met alle regelingen die er gesloten moeten worden).
zo kan glpg individueel erg sterk zijn, toch zal op dit moment , en de komende weken, de klap erg groot zijn
aossa
0
pardon
0
BRUSSEL - Premier Mark Rutte is aangekomen in Brussel voor topoverleg over het Britse besluit om de EU te verlaten. Daarbij is voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker aanwezig, evenals EU-president Donald Tusk en Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement.

Het beraad begint om 10.30 uur. De leiders proberen een duidelijke reactie te formuleren op het Britse besluit. Tusk zei eerder op de ochtend dat de EU is voorbereid op deze uitkomst.

Rutte schuift aan in zijn rol als tijdelijk EU-voorzitter en staat na de bijeenkomst de pers te woord.

De premier is teleurgesteld over het resultaat, zei hij bij zijn vertrek uit Den Haag. ,,Het is ook een stimulans om de EU te hervormen. Ons belang is de gevolgen voor Nederland zo klein mogelijk te houden, dat we zorgen voor stabiliteit voor onze economie.''
G 60.
0
Brexit als belegger ben ik er niet blij mee maar politiek gezien vind ik het geweldig .
pardon
0
Actie voor nieuw referendum over Brexit
2 uur geleden
LONDEN - Tegenstanders van de Brexit roepen met een internetcampagne op voor een herhaling van het referendum over lidmaatschap van de EU. De actie haalde vrijdagmiddag al veel meer dan de benodigde 100.000 handtekeningen op om het voorstel in het parlement als agendapunt 'neer te zetten'. Het Britse parlement moet daarom waarschijnlijk snel een debat houden over het voorstel.

De initiatiefnemers vinden dat bij gewichtige zaken, zoals het EU-lidmaatschap, een referendum aan minimumeisen moeten voldoen. Ze stellen dat bij een opkomst van minder dan driekwart van de kiezers een meerderheid van 60 procent nodig is om van de uitslag van het referendum beleid te maken. Met slechts 52 procent van de kiezers voor het vertrek uit de unie, de Brexit, zou de regering de banden met Brussel niet mogen verbreken. De website van het parlement, waarop de petitie kan worden getekend, lag vrijdag enige tijd plat door de enorme belangstelling.

Het idee om de uitslag van een referendum bij te stellen door een nieuw referendum is niet nieuw in de Brexit-discussie. Eerder suggereerde zelfs de pro-Brexit-voorman Boris Johnson al een extra referendum over het concrete eindresultaat van de onderhandelingen met Brussel over beëindiging van het lidmaatschap. Hij liet het plan snel varen, maar voorstanders van lidmaatschap ruiken kansen. Ze denken een verloren eerste referendum na een paar jaar van onderhandelen 'weg te kunnen stemmen' in een tweede.

Ze hebben geopperd dat ook voorstanders van een brexit over een paar jaar tegen het verdrag van uittreding zullen stemmen, omdat de tekst van het verdrag ze niet bevalt of omdat ze door de economische tegenvallers op andere gedachten zijn gebracht.
aossa
0
All the balls are in the air

Zakenman Paul Buysse, voorzitter van een expertengroep over de impact van de Brexit op ons land, ziet 'geen enkele reden tot paniek in de ondernemerswereld' na de Brexit. Hij is er bovendien niet zeker van dat het Verenigd Koninkrijk effectief onafhankelijk zal worden. 'Het kan nog alle richtingen uit'. Claire Tillekaerts, voorzitter van Flanders Investment and Trade waarschuwt wel voor grote economische gevolgen.

'Er is een chaos van informatie, maar ook een botsen van gevoelens en overtuigingen', aldus Buysse, die aan het hoofd staat van een expertengroep die de impact van het Britse vertrek uit de EU op ons land moet opvolgen en helpen temperen. 'Hetgeen ik heb gemerkt in de laatste uren en dagen, is dat het euforische Leave-front toch adem aan het verliezen is.'

Buysse ziet alvast geen reden tot paniek. Studies die voorspelden dat de Brexit ook ons land duizenden jobs zou kosten, noemt hij 'voorbarig'. 'Het enige waar men zeer aandachtig voor moet zijn, is de waarde van het pond.' Enook de toekomst van City in Londen, het financiële centrum van Europa, lijkt hem onzeker. Wordt het VK onafhankelijk, dan zal wellicht een groot deel van de diensten daar naar Frankfurt of Dublin moeten verhuizen, verwacht Buysse.

Voor al het overige is helemaal nog niets zeker, aldus nog de Belgische zakenman. Pas in oktober starten de onderhandelingen, nadien volgen minstens twee jaar van onderhandelingen. 'All the balls are in the air. Het kan alle richtingen uitgaan, besloot hij.

Claire Tillekaerts, topvrouw van Flanders Investment and Trade waarschuwde wel voor de gevolgen voor Vlaamse bedrijven. 'Elk jaar worden in Europa 2 miljoen auto's geproduceerd. De helft, 1 miljoen, passert via de haven van Zeebrugge. Als de economische groei vertraagt door de Brexit, zal dat gevolgen hebben voor de havenactiviteiten.'

Bron: Belga, De Tijd
pardon
1
Brexit kan helemaal niet'
31 min geleden
LONDEN - Geen enkele eerste minister kan het zich in Londen veroorloven het land uit de Europese Unie te halen, want het land is daar te verdeeld over. Dit betoogde de jurist en professor aan de London School of Economics Jo Murkens in de krant de Evening Standard.

De uitslag van het referendum was feitelijk 2-2 gelijk, aldus Murkens. Engeland en Wales voor de brexit, Schotland en Noord-Ierland tegen. Een premier die het in zijn hoofd haalt het land uit de EU te slepen, verscheurt 'the Union' en blijft met niks achter. De unie van de landen stamt uit 1707. Murkens waarschuwt dat er geen politieke wil in Noord-Ierland en Schotland is om de EU te verlaten. Hij kan zich niet voorstellen dat er een premier komt die toestaat dat het Verenigd Koninkrijk door de brexit uit elkaar valt.

In het referendum op 23 juni stemden ruim 17 miljoen kiezers voor de brexit en ruim 16 miljoen tegen.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:55
Koers 26,980
Verschil -0,400 (-1,46%)
Hoog 27,120
Laag 26,860
Volume 25.211
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront