Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beleggen voor mijn zoon & dochter

48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Goedemorgen,

Ik heb voor m'n zoon en dochter een account bij de giro. Daar koop ik een keer in de 2 maanden ISHARES MSCI WOR A bij (zit in de gratis selectie).

Ben de laatste tijd wederom aan het twijfelen of ik deze wil laten staan of ze wil verkopen als ze een leuk bedrag voor een 1x aandeel waard zijn.

Ook heb je natuurlijk een debiteurenrisico met ETFs en fondsen.

Dan kan ik een dividend pro maken met bekende namen en een zwaardere weging in de US.

Denk aan:

AT&T, Becton Dickinson, Kimberly-Clark, Lowe’s, PPG Industries, Target, Wal-Mart, JNJ, Reality Income, REYNOLDS AMERICAN, Microsoft, Unilever.

even voor de beeldvorming m'n zoon is 4,5 en m'n dochter 6 maanden. Wil ze beide de aandelen geven als ze 18 zijn, dan mogen ze zelf weten wat te doen.

Dividend zal gebruikt worden om nieuwe aankopen te doen.

Hoe is jullie visie hierop?
bearishbull
0
Persoonlijk heb ik voor mijn kinderen alles op spaar.

Heb ook wel aan beleggen gedacht. Als ik dat zou doen zou ik iedere x maanden een x bedrag inleggen in een of meerdere bredere ETFs zoals jij nu doet. Ook zou ik minimaal de helft op spaar laten.

Er zijn ook dividend ETF's. Met ETF's kun je toch breder dan met single names. tenzij je miljoenen spaart voor je kids, maar dat zal vast niet.

[verwijderd]
0
Ik doe ook de helft op spaar gewoon 50/50 maar ik geloof gewoon niet zo in ETFs.

Inderdaad met dividend ETF's ben je wel breder maar daar zitten dan wel weer bedrijven bij waar ik persoonlijk geen geld in zou stoppen.

Zo ben ik niet kapot van bijv. finacials en olie. Je hebt wel weer gelijk dat je daarmee het risico verkleind door meteen breed te spreiden, maar vaak zit het qua koers ontwikkeling toch wel weer in verband met de index.

Denk dat je met name met de low beta aandelen toch een heel eind kan komen in combinatie me t de buy on the dips strategie de horizon is toch lang genoeg.
jrxs4all
0
quote:

Ronny Cash schreef op 7 juli 2016 10:45:

Ook heb je natuurlijk een debiteurenrisico met ETFs en fondsen.

Dan kan ik een dividend pro maken met bekende namen en een zwaardere weging in de US.

Debiteurenrisico, hoezo ?

MSCI World heeft al een zware weging in de US, maar als je nog zwaarder wil kun je een US (dividend) ETF kiezen.

Losse fondsen kiezen is toch een beetje gokken, tenzij je er heel veel kiest en in dat geval is een ETF makkelijker en goedkoper.
[verwijderd]
0
Dit is wat beleggers belangen schrijft over debiteuren risico:

Als je het geld echt veilig wilt stellen, moet je het echt hebben van individuele aandelen. Ook al gaat je bank of vermogensbeheerder over de kop, effecten staan op naam. Beleggingsfondsen, ETF’s en garantieproducten daarentegen zijn blootgesteld aan het debiteurenrisico. De waarde van beleggingsfondsen valt in de regel buiten een faillissement van een bank. Bij ETF’s en garantieproducten loop je het risico dat je je geld niet terugkrijgt, dat zij waardeloos eindigen.
Bij een faillissement van de emittent heb je geen enkele garantie dat je je geld terugkrijgt.

Kijk maar naar de garantieproducten van de failliete Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers.
[verwijderd]
0
Denk dat Beleggers Belangen ETN's (met debiteurenrisico) en ETF's door elkaar haalt.
jrxs4all
0
quote:

Ronny Cash schreef op 7 juli 2016 11:35:

Je hebt gelijk inderdaad, als ik het zo nog eens lees :-)
Volgens mij heeft het weinig te maken met lezen, datgene wat Beleggers Belangen schrijft klopt gewoon niet.

Bij een ETF loop je geen debiteurenrisico op de uitgever, bij een ETN wel.

Daar komt nog bij dat de Ishares ETF die je noemt een UCITS ETF is en daar zijn er nog veel meer waarborgen.
[verwijderd]
0
quote:

jrxs4all schreef op 7 juli 2016 11:40:

[...]

Volgens mij heeft het weinig te maken met lezen, datgene wat Beleggers Belangen schrijft klopt gewoon niet.

Bij een ETF loop je geen debiteurenrisico op de uitgever, bij een ETN wel.

Daar komt nog bij dat de Ishares ETF die je noemt een UCITS ETF is en daar zijn er nog veel meer waarborgen.
Ok :-), nooit geweten weer wat geleerd even snel opgezocht. Ik zal straks eens in de kern selectie gaan spitten van DeGiro
epicurus1
1
Beleggen voor mijn kinderen heb ik ook geprobeerd. Dat mocht uiteindelijk niet meer van de bank, ondanks het feit dat ik de gene was die de inleg deed. Ja je kan een nauwelijks renderende spaarrekening voor ze openen. Los nu eerst mijn hypotheek af en probeer ze goed op te voeden. Tzt kan je wellicht beter garant staan voor hun hypo, huidige jongere generatie is redelijk kansloos op de huizenmarkt.
ffff
0
Epicurus,

Op zich vind ik dat je de goede beslissing genomen hebt. Maar mijn reactie hier is meer bedoeld om het gedrag van de bank "aan te klagen". Stel: Jij schenkt een kwart van jouw aandelen X aan jouw zoon en een kwart van jouw aandelen X aan je dochter. Je vraagt de bank voor hen een effectenrekening te openen om die gift te kunnen concretiseren.
Alles is mogelijk, maar waar haalt een bank het recht vandaan om geen effectenrekening voor kinderen te openen, en dan ook nog om het puur praktisch dus onmogelijk te maken om aan je kind te schenken.
Voor de volledigheid, Epicuris: In België kun je dus wel op naam van minderjarige kinderen een rekening openen, er aandelen opzetten en er uiteraard ook het beheer over voeren. Zoeits wordt gegoten in een juridische entiteit die "MaatschaP " heet. De kinderen bezitten wel degelijk de aandelenportefeuille, maar vader voert volgens de overeenkomst in de "maatschap" het beheer.

Heb jij overigens aan de bank gevraagd, WAAROM jij in godsnaam niet mag schenken? Bemoeien ze zich daar nu ook al mee? Of moet er weer eens belasting betaald worden als je een deel van je portefeuille aan je kind schenkt? Voor de volledigheid: In België dus niks te betalen en alles is uitvoerbaar.

Welke aandelen? Tja, dat is weer een heel ander verhaal. Ik zou zeggen: Dezelfde als die je in je eigen effectenportefeuille bezit...,.

Peter
[verwijderd]
0
epicurus1
0
Het betrof ING. Ik had voor beide een beleggingsrekening geopend en stortte daarop de maximale schenking. kocht daar aandelen op via opties en schreef ook opties op de aandelen. Eerst mochten de opties niet meer en later de aandelen ook niet. Beide rekeningen opgeheven en gewoon het bedrag teruggestort, dat kon wel. De reden was dat ik het vermogen van mijn kinderen zou kunnen verkwanselen. Ik beleg in stenen en doe alleen nog aflossen. De huidige huurders zijn de woning van zoon en dochter alvast aan het aflossen :) Is trouwens ook mijn advies aan Ronny Cash, vooral als je hypo boven de twee procent ligt.weinig risico en lekker onafhankelijk van de bank proberen te worden. Als je eiegen kosten dan laag zijn, is het makkelijker om een goede studie te bekostigen. Groet Malle Eppie
JorisV
0
Ik beleg maandelijks een vast bedrag via ABN rekening in wereld/eur/EM voor de kinderen. Gezien hun horizon en lage spaarrente is het volgens mij logisch dit te doen ipv te sparen. Doel is de goedkoopste te zoeken, DeGiro had weinig index fondsen, ABN kost 15EUR p/jaar.

Zelf beleg ik in individuele aandelen, maar de vraag is of je hiermee de markt verslaat (zie buffet advies) en bovendien de aandelen die je noemt zijn nu erg aan de prijs
[verwijderd]
0
ffff
0
Epicuris,

Dank voor je uitleg! ING is plots bezorgd dat vader het " vermogen" van de kinderen gaat verliezen/ verkwanselen.
Serieuze vraag, Epicuris: Zou ING ook zo geredeneerd hebben als vader aan de ING-bankdirecteur had gemeld dat hij aandelen ING en/of een fonds uitgegeven door ING voor zijn kinderen zou willen kopen? Ik heb een flauw vermoeden dat het dan plots wel mogelijk zou zijn geweest.

In België is het dus prima mogelijk hetgeen dan ook aangeeft hoe ontzettend betrekkelijk de motivering van ING is. Want je kunt natuurlijk ook in België bij ING een maatschap oprichten met je kinderen.

Het antwoord van Ben is dan weer erg verwarrend: Hij schrijft : In Nederland kan "het " ook.....Bedoelt hij daarmee het oprichten van een maatschap, want dan is mijn lange antwoord hierboven toch erg zinvol geweest voor Nederlandse ouders die voor hun minderjarige kinderen een effectenportefeuille willen opstarten.

Uiteindelijk was mijn lange antwoord hierboven bedoeld om mensen duidelijk te maken, dat je niet ieder antwoord van een bankier voor zoete koek moet slikken, maar je wel degelijk een effectenportefeuille voor je kinderen kunt opstarten en vele jaren beheren. En volgens Ben dus blijkbaar in Nederland ook! Nou wat zeurt ie dan weer.....? Maak daar dan eens een goede posting over, daar hebben de lezers die een portefeuille voor hun minderjarig kind willen opstarten, echt iets aan!

Peter
48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,89  -9,18  -1,04%  14:27
 Germany40^ 17.822,80 -1,13%
 BEL 20 3.796,24 -1,49%
 Europe50^ 4.929,65 -1,10%
 US30^ 37.905,21 +0,55%
 Nasd100^ 17.706,92 +0,07%
 US500^ 5.063,99 +0,06%
 Japan225^ 38.496,12 -0,52%
 Gold spot 2.371,37 -0,49%
 EUR/USD 1,0641 +0,15%
 WTI 84,47 -0,69%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,87%
B&S Group SA +1,82%
DSM FIRMENICH AG +1,29%
Kendrion +1,16%
Air France-KLM +0,87%

Dalers

ArcelorMittal -6,23%
Aperam -6,06%
SBM Offshore -4,37%
Van Lanschot ... -2,94%
ASMI -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront