Pharming « Terug naar discussie overzicht

BAVA op 5 oktober 2016

658 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

vofa schreef op 29 augustus 2016 13:40:

als het een claim emissie word (wat nog helemaal niet zeker is)

dan denk ik 1 claim op 2 aandelen (is 240 mlj aandelen)
en een emissie prijs tussen de 0,15 en 0,20 (afhankelijk van de koers bij vaststelling)
Zou zo maar kunnen, maar ik verwacht meer een verhouding van 1 claim op 4 aandelen. Het wordt in ieder geval een (claim)emissie waarbij de aandeelhouders voorkeur krijgen bij de emissie. Afwachten wanneer het bericht met de uiteindelijke emissievoorwaarden en prijs naar buiten komt. Hopelijk wordt er goed ingetekend. De Vries gaf in de aankondiging van de emissie aan dat die investeerders daarna voor de zelfde prijs als de particuliere aandeelhouders op de emissie kunnen inschrijven. Dit keer blijkbaar geen voorkeursbehandeling.
Vandaag blijft de koers tot nu toe boven de 0.222 hangen. Ik verwacht dat de koers langzaam maar zeker gaat stijgen, in afwachting van het bericht van De Vries.
lucas D
0
quote:

marlanki schreef op 29 augustus 2016 17:07:

[...]
Zou zo maar kunnen, maar ik verwacht meer een verhouding van 1 claim op 4 aandelen. Het wordt in ieder geval een (claim)emissie waarbij de aandeelhouders voorkeur krijgen bij de emissie. Afwachten wanneer het bericht met de uiteindelijke emissievoorwaarden en prijs naar buiten komt. Hopelijk wordt er goed ingetekend. De Vries gaf in de aankondiging van de emissie aan dat die investeerders daarna voor de zelfde prijs als de particuliere aandeelhouders op de emissie kunnen inschrijven. Dit keer blijkbaar geen voorkeursbehandeling.
Vandaag blijft de koers tot nu toe boven de 0.222 hangen. Ik verwacht dat de koers langzaam maar zeker gaat stijgen, in afwachting van het bericht van De Vries.
De scepsis is nog groot, en niemand wil zijn standpunten bijstellen, terwijl (kijk naar de koers) het overduidelijk is dat beleggers het een goed deal vinden. En ik ga met je mee in de verwachting dat de koers richting (eventueel nieuws voor)de BAVA op zal lopen.
Een logisch gevolg van het gegeven dat je aandelen "moet" hebben om mee te mogen doen met de emissie.
[verwijderd]
11
Vooral voor de nieuwkomers in Pharming en achtergrond waarom ik eerder heb geroepen: KOPEN KOPEN KOPEN en VASTHOUDEN DIE AANDELEN (en voor de oude rotten een leuke opfrisser):

Na overname van Salix koos Valeant een salesmodel wat werkt voor veelgebruikte medicijnen, maar niet bij orphan-drugs (the sales focus was changed to fewer, higher-prescribing physicians). Het door Salix opgebouwde team werd aan de kant geschoven of elders ingezet, het medicijn werd in centra waar “veel” HAE patienten worden behandeld “op de plank gelegd.” Conclusie: USA sales t/m Q3 vorig jaar te danken aan de inspanningen die Salix er, tot zij overgenomen werd door VRX, ingestopt had.

Tegen de tijd dat Valeant dit (misschien) in de gaten kreeg, was het al te laat want het bedrijf werd inmiddels in discrediet gebracht door aanvallen van H. Clinton en de shorter Citron. (“misschien”, want bij VRX/Q3 werd nog geroepen dat Ruc-sales zo stegen) De aantijgingen zijn allen terecht gebleken. Als je je eigen naam zo te grabbel gooit door prijzen onterecht te verhogen, maakt het niet meer uit of in je portfolio een medicijn zit, dat TERECHT een hoge prijs hanteert. De medische wereld keert je dan collectief de rug toe.

Nu blijkt dat Pharming management op deze ontwikkelingen heeft gereageerd door op een of andere manier het eigen lot weer terug in eigen hand te nemen. Al krijgt VRX het voor elkaar z’n zaakjes op orde te krijgen, zal specialty-drugs als laatste aan de beurt zijn. Valeant was ,is en zal nooit een specialty pharma worden.

Wat de heer de Vries wellicht te verwijten valt is niet eerder op een of andere manier in te grijpen vorig jaar. Maar hoe ver reikt je invloed? Pharming heeft met de rug tegen de muur gestaan, en moest lijdzaam toezien hoe sales opdroogde door het VRX beleid dat gericht was op overnames en price-hikes. Toen de Vries de 70/30 deal met Santarus sloot, had hij ook geen keuze, maar dat was tenminste wel een gespecialiseerde pharmaceut die wist waar ze aan begon.

Het laatste waar Valeant zich mee bezig heeft gehouden sinds Q3 vorig jaar is het verkopen van een orphan-drug zoals Ruconest zo bleek ook uit de tegenvallende cyfers in Q4 en Q1. De ontwikkelingen van de laatste maanden laten zich zo lezen, dat de Vries invloed heeft gehad bij de heropbouw van het salesteam voor Ruconest bij VRX. Dat lijkt volledig in het licht te staan van de aangekondigde deal om de verkooprechten terug te kopen van VRX. Dat impliceert meteen dat de doorstart van dat dedicated team onder hoede van Pharming reeds ingecalculeerd is bij de samenstelling daarvan. Ik concludeer daaruit dat de CEO naar beste eer en geweten en niet veel sneller dan praktisch mogelijk was, heeft gereageerd op de crisis die ontstaan was bij VRX.

Dat maakt de huidige situatie bij Pharming niet minder wrang voor haar aandeelhouders. Bottom line is het van crucial belang dat PHARM op een of andere manier winstgevend wordt. Daarvoor is een heleboel cash-flow nodig, zeker als je moet doorontwikkelen voor een bredere productbasis, en als je dan 100% van de verkopen in je zak kunt steken, komen heel wat meer centen binnen dan wanneer dat slechts 30% is! Als men de pro-forma cyfers mag geloven, zelfs zoveel dat wij binnen een jaar zwarte cyfers mogen verwachten! Als deVries zijn kosten in de hand kan houden tenminste.

Dus, voor ons als aandeelhouders van Pharming geld op dit moment nog steeds, CASH is KING!

Daarmee staat het potentieel van het IP, Prophylactic HAE en de pipeline momenteel misschien op de backburner, maar die waarde zit wel degelijk in het bedrijf. ALLE positieve signalen van het afgelopen jaar zijn onderdrukt door de speculanten die, zodra het positieve effect van enig nieuwsbericht uitgewerkt bleek, hun winst namen, en de koers van het aandeel weer onderuit haalden.

VERVOLG NEXT POST..
[verwijderd]
16
VERVOLG..

De Positieve berichten, Ik wil ze toch nog maar even herhalen:
1. 25/05/2015 – Distributieovereenkomst Latijns amerika (Cytobioteck)
2. 21/07/2015 – HAE global access programma voor Ruconest Live
3. 08/10/2015 - USA exclusiviteitsrechten van 7 naar 12 jaar. Geeft meteen aan dat bij doctoren/pacienten, en de FDA vertrouwen is in het product.
4. 21/12/2015 – ZKorea marketing autorisatie
5. 09/02/2016 – Uitbreiding distributie Latijns America
6. 26/02/2016 – Positieve EMA-verandering Marketing autorisatie Ruconest in Europa, verwijdering allergietestvereisten en uitbreiden toepassinggebied naar adolescenten met HAE.
7. 18/05/2016 – 16Q1, Zwakke sales USA en achterblijvend SOBI, vlak met Q4 2015
8. 14/07/2016 – Verandering distributieovereenkomst SOBI, Pharming herneemt distributierechten in 21 landen. (de meesten waarin Sobi nog niet actief was)
9. 18/07/2016 – Positieve resultaten Clinical trial Ruconest voor HAE Prophylactic.
10. 28/07/2016 – 2H16 resultaten; Q2 63% omzetgroei tov Q1
11. 09/08/2016 - Pharming koopt alle Noord-Amerikaanse commerciële rechten voor RUCONEST terug van Valeant

Wat in het vat zit, verzuurt niet:
1. Ontwikkeling van een subcutane formule voor Ruconest
2. Beoordeling, samen met de Amerikaanse FDA en de Europese EMA, van de resultaten uit de klinische trial met RUCONEST in profylaxe van erfelijk angio-oedeem, alsmede de ontwikkeling van dit product en andere varianten van RUCONEST
3. Pipeline: Pompe, Fabry, Contrast-induced Nephropathy
4. Productie Ruconest door SIPI

Men kan verder lang en breed discussieren waar de koers van het aandeel nu eigenlijk hoort te staan. De Rozebrillenbrigade waartoe ik behoor, roept jaar en dag dat die nu ver ondergewaardeerd is en dat we best rond een eurootje mogen noteren, terwijl de Zwartebrillenbrigade het tegenovergestelde roept, en koersdoelen van een cent (of tien) hanteren.

Laten we het erop houden dat de markt gelijk heeft, en dat de huidige koers een goede reflectie van de waarde en het sentiment rond Pharming vertegenwoordigt. Het huidige en ingecalculeerde sentiment wordt volgens mij vooral geregeerd door wantrouwen en de opeenstapeling van teleurstellingen uit het verleden.

Door alle turbulentie en onvoorzienbare variabelen, blijft het Pharming aandeel hoogst speculatief. Mijn filosofie achter de enige twee mogelijke scenario’s, nl de koers gaat stijgen of dalen, is de volgende:

1. Mocht de door deVries voorspelde toekomstmuziek gestaafd worden door keiharde cyfers, vliegt de koers omhoog. Dan zullen niet alleen die goede cyfers invloed hebben op de koers, maar ook al het potentieel dat tot nu toe iedere keer weggespeculeerd is, zal zijn her-intrede doen, en de koers omhoog doen stuwen, en wellicht laten doorschieten naar even zo onrealistische hoogten !

2. Stagneert de groei of blijft deze maar magertjes, zal de koers onheroeppelijk verder zakken. Die daling zal echter niet zo hard gaan als het opwaarts potentieel.

Ikzelf heb een rotsvast geloof in het potentieel van de door Pharming ontwikkelde technologie, en gezien de risico’s bij plasma-based medicatie is er een enorme markt voor bij almaar risico-bewuster wordende patienten en doctoren. MITS Pharming zich weet te bewijzen met Ruconest.

Nu deVries weer alle touwtjes in handen lijkt te krijgen, bestaat er dus geen enkel excuus meer, om van het technologisch success ook een commercieel succes te maken. Geen ja-maar, als-dan meer. Indien Pharming dit voor elkaar krijgt, ben ik ervan overtuigd dat die onbereikbare hoogten van de aandelenkoers binnen handbereik kunnen komen.

The proof is in the pudding, zoals men zegt daar in Amerika, en het is nu aan deVries om de komende paar kwartalen te laten zien dat het probleem inderdaad bij Valeant lag, en niet bij het medicijn. Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar de verliezen van oud-pharming beleggers die zo negatief zijn over dit aandeel zijn OOK geen garantie voor de toekomst.

SUCCES MET BELEGGEN!!
Papaji, notoire rozebrillencommandant
[verwijderd]
0
Een heel lang epistel Papaji en u eindigt met “ Nu de Vries weer alle touwtjes in handen lijkt te krijgen “.
Dat “ lijkt te krijgen “, daar kunnen wij uit opmaken dat u twijfelt aan de touwtjes van de Vries of aan de Vries zelve.

Beetje treurig verhaal derhalve.
voda
0
quote:

papaji schreef op 29 augustus 2016 18:15:

....

Door alle turbulentie en onvoorzienbare variabelen, blijft het Pharming aandeel hoogst speculatief. Mijn filosofie achter de enige twee mogelijke scenario’s, nl de koers gaat stijgen of dalen, is de volgende:

SUCCES MET BELEGGEN!!
Papaji, notoire rozebrillencommandant
Echt, geniaal die opmerking!

"de koers gaat stijgen of dalen"

Bij KBC zoeken ze nog een goede Pharming analist!

Iets voor jou? :-)

Wel lof, voor de moeite en de tijd die je er ingestoken hebt.
[verwijderd]
0
quote:

marlanki schreef op 29 augustus 2016 17:07:

[...]
Zou zo maar kunnen, maar ik verwacht meer een verhouding van 1 claim op 4 aandelen. Het wordt in ieder geval een (claim)emissie waarbij de aandeelhouders voorkeur krijgen bij de emissie. Afwachten wanneer het bericht met de uiteindelijke emissievoorwaarden en prijs naar buiten komt. Hopelijk wordt er goed ingetekend. De Vries gaf in de aankondiging van de emissie aan dat die investeerders daarna voor de zelfde prijs als de particuliere aandeelhouders op de emissie kunnen inschrijven. Dit keer blijkbaar geen voorkeursbehandeling.
Vandaag blijft de koers tot nu toe boven de 0.222 hangen. Ik verwacht dat de koers langzaam maar zeker gaat stijgen, in afwachting van het bericht van De Vries.
Denk het niet
Sijmen wou minimaal 35 miljoen ophalen met de emissie, in uw geval zou de uitgifte prijs dat 0,35 eur moeten zijn. gaat em niet worden is mijn bescheiden mening
[verwijderd]
0
quote:

vofa schreef op 29 augustus 2016 19:29:

[...]
Denk het niet
Sijmen wou minimaal 35 miljoen ophalen met de emissie, in uw geval zou de uitgifte prijs dat 0,35 eur moeten zijn. gaat em niet worden is mijn bescheiden mening

Nee, dat lukt inderdaad niet. Niet iedere particulier zal dan het toegedachte aantal aandelen kunnen bijkopen, dus zullen er veel claims verhandeld gaan worden. Daar zal dan misschien een drukke handel in ontstaan. Zal later dan wel blijken wie die claims opkocht.
[verwijderd]
0
quote:

marlanki schreef op 29 augustus 2016 22:00:

[...]
Nee, dat lukt inderdaad niet. Niet iedere particulier zal dan het toegedachte aantal aandelen kunnen bijkopen, dus zullen er veel claims verhandeld gaan worden. Daar zal dan misschien een drukke handel in ontstaan. Zal later dan wel blijken wie die claims opkocht.
Als er geen stevige korting op de nieuwe aandelen zit koopt niemand.
ook de claims niet.
[verwijderd]
0
Er zijn veel beleggers die de Pharming aandelen hebben afgeschreven.De meesten kopen niet bij.
120 duzend euro volume;waar is de trek?
[verwijderd]
3
Worden er nou wel echt claims verhandeld? Als ik naar de toelichting bij de agenda voor de BAVA kijk gaat het iets anders in zijn werk en krijgen alleen de institutionele beleggers een extraatje. Een gewone belegger die niet deelneemt verspeelt zijn recht en de instituonele belegger koopt het aandeel.

SUPPORT OF INSTITUTIONAL INVESTORS
In order to ensure that the transaction is successful and that the Company can meet the requirement for payment of the upfront fee of US$60 million, the Company will, at the same time of “The Rights Offering”, provisionally place between €30 million and €55 million of the new stock with institutional investors in the EU and the USA. If existing shareholders decide to take up all their rights, these provisionally placed shares will not be issued, whereas if existing shareholders decide not to take up their rights, the institutional investors with whom the shares have been provisionally placed will take them up, ensuring that the Financing is successful and that the upfront payment can be made.
The institutional investors taking the risk of placement of rights shares which are not required by existing shareholders will be paid a small compensation in warrants to acquire the Company shares at a strike price that will be higher than the price at which the rights shares were offered to the Company’s shareholders.
[verwijderd]
3
quote:

papaji schreef op 29 augustus 2016 18:15:

VERVOLG..

De Positieve berichten, Ik wil ze toch nog maar even herhalen:
1. 25/05/2015 – Distributieovereenkomst Latijns amerika (Cytobioteck)
2. 21/07/2015 – HAE global access programma voor Ruconest Live
3. 08/10/2015 - USA exclusiviteitsrechten van 7 naar 12 jaar. Geeft meteen aan dat bij doctoren/pacienten, en de FDA vertrouwen is in het product.
4. 21/12/2015 – ZKorea marketing autorisatie
5. 09/02/2016 – Uitbreiding distributie Latijns America
6. 26/02/2016 – Positieve EMA-verandering Marketing autorisatie Ruconest in Europa, verwijdering allergietestvereisten en uitbreiden toepassinggebied naar adolescenten met HAE.
7. 18/05/2016 – 16Q1, Zwakke sales USA en achterblijvend SOBI, vlak met Q4 2015
8. 14/07/2016 – Verandering distributieovereenkomst SOBI, Pharming herneemt distributierechten in 21 landen. (de meesten waarin Sobi nog niet actief was)
9. 18/07/2016 – Positieve resultaten Clinical trial Ruconest voor HAE Prophylactic.
10. 28/07/2016 – 2H16 resultaten; Q2 63% omzetgroei tov Q1
11. 09/08/2016 - Pharming koopt alle Noord-Amerikaanse commerciële rechten voor RUCONEST terug van Valeant

Wat in het vat zit, verzuurt niet:
1. Ontwikkeling van een subcutane formule voor Ruconest
2. Beoordeling, samen met de Amerikaanse FDA en de Europese EMA, van de resultaten uit de klinische trial met RUCONEST in profylaxe van erfelijk angio-oedeem, alsmede de ontwikkeling van dit product en andere varianten van RUCONEST
3. Pipeline: Pompe, Fabry, Contrast-induced Nephropathy
4. Productie Ruconest door SIPI

......
SUCCES MET BELEGGEN!!
Papaji, notoire rozebrillencommandant
ABtje van mij, Papaji! Nu investeren is investeren in de toekomst, niet in het verleden. Je hebt een mooie samenvatting gegeven van wat er in het verschiet ligt, en als Sijmen het goed doet, gaan wij het ook goed krijgen
[verwijderd]
0
quote:

denieuweaandelengoeroe schreef op 30 augustus 2016 08:35:

[...]

ABtje van mij, Papaji! Nu investeren is investeren in de toekomst, niet in het verleden. Je hebt een mooie samenvatting gegeven van wat er in het verschiet ligt, en als Sijmen het goed doet, gaan wij het ook goed krijgen
Zo zo 10 dagen lid en U mag nu al Sijmen zeggen.Knap hoor.
[verwijderd]
0
quote:

papaji schreef op 29 augustus 2016 18:15:

VERVOLG..

....

Door alle turbulentie en onvoorzienbare variabelen, blijft het Pharming aandeel hoogst speculatief. Mijn filosofie achter de enige twee mogelijke scenario’s, nl de koers gaat stijgen of dalen, is de volgende:

1. Mocht de door deVries voorspelde toekomstmuziek gestaafd worden door keiharde cyfers, vliegt de koers omhoog. Dan zullen niet alleen die goede cyfers invloed hebben op de koers, maar ook al het potentieel dat tot nu toe iedere keer weggespeculeerd is, zal zijn her-intrede doen, en de koers omhoog doen stuwen, en wellicht laten doorschieten naar even zo onrealistische hoogten !

2. Stagneert de groei of blijft deze maar magertjes, zal de koers onheroeppelijk verder zakken. Die daling zal echter niet zo hard gaan als het opwaarts potentieel.

.....

SUCCES MET BELEGGEN!!
Papaji, notoire rozebrillencommandant
HAHAHAHAHA..."de enige twee mogelijke scenario's"

dat is een goeie Papaji. Sancho Panza waardig!! Ik geloof ook meer in scenario 1 dan 2.

Zoals RRR altijd zegt: UP!
Of jasje: FLY------------HIGH!!

en een nieuwe:
DonQuichote: AaaanVALLUUUUUUUHHH.
Bijlage:
$rob$
0
quote:

denieuweaandelengoeroe schreef op 30 augustus 2016 08:35:

[...]

ABtje van mij, Papaji! Nu investeren is investeren in de toekomst, niet in het verleden. Je hebt een mooie samenvatting gegeven van wat er in het verschiet ligt, en als Sijmen het goed doet, gaan wij het ook goed krijgen
Sijmen doet het al jaren goed.....voor zichzelf.......de belegger merkt daar niets van.
[verwijderd]
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 30 augustus 2016 09:09:

[...]

Zo zo 10 dagen lid en U mag nu al Sijmen zeggen.Knap hoor.
lol hoopmazzel
[verwijderd]
0
quote:

AJ2016 schreef op 30 augustus 2016 08:09:

Worden er nou wel echt claims verhandeld? Als ik naar de toelichting bij de agenda voor de BAVA kijk gaat het iets anders in zijn werk en krijgen alleen de institutionele beleggers een extraatje. Een gewone belegger die niet deelneemt verspeelt zijn recht en de instituonele belegger koopt het aandeel.

SUPPORT OF INSTITUTIONAL INVESTORS
In order to ensure that the transaction is successful and that the Company can meet the requirement for payment of the upfront fee of US$60 million, the Company will, at the same time of “The Rights Offering”, provisionally place between €30 million and €55 million of the new stock with institutional investors in the EU and the USA. If existing shareholders decide to take up all their rights, these provisionally placed shares will not be issued, whereas if existing shareholders decide not to take up their rights, the institutional investors with whom the shares have been provisionally placed will take them up, ensuring that the Financing is successful and that the upfront payment can be made.
The institutional investors taking the risk of placement of rights shares which are not required by existing shareholders will be paid a small compensation in warrants to acquire the Company shares at a strike price that will be higher than the price at which the rights shares were offered to the Company’s shareholders.

Een waardevolle bijdrage, bedankt voor het opspeuren AJ2016!

Er is dus sprake van een claim-emissie waarbij, zoals ik het nu interpreteer, de claims verlopen bij niet inschrijven en niet verhandelbaar worden.

Niet onverwacht dus maar wel weer lullig dat er nu toch weer ineens een vergoedings-clausuletje in de vorm van warrants uit de mouw komt voor de institutionals die voorlopig geplaatste aandelen overnemen, zij het dat er gemeld wordt dat zij meer betalen voor een nieuw aandeel dan de bestaande aandeelhouder. Over de hoogte van die "small compensation" in warrants wordt echter niet gerept.
Sowieso lijkt me dit een afwijkende regeling van die die werd beschreven in het PB waar er sprake was van eenzelfde verkrijgingsprijs voor de institutionals als voor de bestaande aandeelhouders.
[verwijderd]
0
Dat van die warrants voor de institutionals had men wel eerder even mogen melden, inclusief aantallen, uitoefenprijs en looptijd. Sowieso dus verwatering voor bestaande aandeelhouders.
[verwijderd]
0
quote:

Beets schreef op 29 augustus 2016 18:59:

Een heel lang epistel Papaji en u eindigt met “ Nu de Vries weer alle touwtjes in handen lijkt te krijgen “.
Dat “ lijkt te krijgen “, daar kunnen wij uit opmaken dat u twijfelt aan de touwtjes van de Vries of aan de Vries zelve.

Beetje treurig verhaal derhalve.

Even treurig is dat er kennelijk een flink aantal obscure aliassen aan het werk is om dit soort breedsprakige pumpekul aan de hand van het lekker strooien met Ab-tjes enigerlei waarde toe te kennen.
[verwijderd]
0
tsja, pharming ten voeten uit
had dit reeds aangegeven
verwatering derhalve , zeker als je niet meedoet
maar afwachten hoeveel korting de claims geven.
ze bouwen wel aan vertrouwen daar in leiden :-(
658 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 15:31
Koers 0,908
Verschil +0,008 (+0,89%)
Hoog 0,923
Laag 0,905
Volume 2.458.564
Volume gemiddeld 6.940.923
Volume gisteren 6.570.354

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront