Ahold « Terug naar discussie overzicht

PB

1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
voda
0
Albert Heijn start proef met mobiel Pick-up Point

Supermarktketen wil mobiel afhaalpunt inzetten bij evenementen.

(ABM FN-Dow Jones) Albert Heijn start op 8 september in Harlingen een proef met een mobiel Pick Up Point, waar klanten hun online bestelde boodschappen kunnen ophalen. Dit bevestigde een woordvoerster van de supermarktketen Ahold Delhaize vrijdag tegen ABM Financial News.

"We hebben voor Harlingen gekozen, omdat daar een goed te volgen stroom van vaste bewoners en vakantiegangers naar en vanaf de Waddeneilanden gaat, en we dus de distributie goed kunnen regisseren", zei woordvoerster Anoesjka Aspeslagh desgevraagd.

In Harlingen wordt de mobiele Pick-up Point aanhanger geplaatst op de parkeerplaats van de AH-winkel aan de Zuiderhaven. Daar kunnen de klanten hun online bestelde boodschappen afhalen. De klanten worden op het afhaalpunt bediend door het bestaande personeel van de AH-winkel.

"De proef in Harlingen loopt tot begin november. Daarna gaan we kijken of het concept een succes is en een vervolg kan krijgen, bijvoorbeeld voor inzet bij grote evenementen", aldus de woordvoerster.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize vrijdag 0,8 procent hoger op 21,74 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
kassiebora
0
NN Group vergroot belang in Ahold Delhaize
Stemrecht ook omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft een groter belang en stemrecht in Ahold Delhaize gemeld. Dit bleek dinsdag uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 1 september 2016.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 7,31 procent met een stemrecht van 3,00 procent.

Op 25 juli dit jaar meldde NN Group nog een kapitaalbelang van 7,28 procent met een stemrecht van 2,97 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 06, 2016 02:27 ET (06:27 GMT)
voda
0
FNLI dient klacht tegen Ahold Delhaize in bij stuurgroep

Brancheorganisatie wil oplossing voor conflict over prijsafspraken.

(ABM FN-Dow Jones) De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) heeft bij de Stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken een klacht ingediend over de prijsafspraken die Ahold Delhaize zou willen afdwingen, nu het Nederlands-Belgische supermarktconcern gefuseerd is.

Volgens de brancheorganisatie van levensmiddelenleveranciers wil Ahold Delhaize tussentijds aanpassing van bestaande prijsafspraken met bepaalde leveranciers afdwingen en het gefuseerde concern zou met zijn gegroeide schaalgrootte aantrekkelijker prijzen opeisen.

"We vangen te veel signalen op dat het eenzijdige onderhandelingen zijn in strijd met de Gedragscode Eerlijke Handelspraktijken, die ook door Ahold en Delhaize is ondertekend", zei FNLI-directeur Philip den Ouden desgevraagd tegen ABM Financial News.

De gedragscode is in overleg met minister Henk Kamp van Economische Zaken overeengekomen tussen leveranciers en afnemende retailpartijen. De FNLI wil nu dat de Stuurgroep gaat onderzoeken of dat zo is, en daarin een bemiddelende rol gaat spelen.

"We zijn benieuwd hoe zich dat zal ontwikkelen en in die zin is dit voor ons ook een testcase", aldus Den Ouden.

Ahold Delhaize is overigens van mening dat van eenzijdige onderhandelingen geen sprake is. "Ahold Delhaize onderschrijft de gedragscode en houdt zich daaraan. We voeren individuele gesprekken met leveranciers, en we moeten daarin samen tot overeenstemming komen. Van eenzijdigheid kan geen sprake zijn", zei woordvoerster Maud van Gaal van het Nederlands-Belgische concern.

In de Stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken zijn de leveranciersorganisaties FNLI en Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) en retail brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) vertegenwoordigd.

Op een vlakke AEX noteerde het aandeel Ahold Delhaize dinsdag 1 procent hoger 20,96 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Belgische leveranciers klagen ook over prijsonderhandelingen Ahold Delhaize

Brancheorganisatie BABM sluit zich aan bij klacht Nederlandse FNLI.

(ABM FN-Dow Jones) Belgische leveranciers van Ahold Delhaize hebben zich in een brief aan brancheorganisatie Belgian Association of Brand Manufacturers (BABM) beklaagd over onderhandelingen door het recent gefuseerde Ahold Delhaize over prijskortingen. Dit schreef analist Alan Vandenberghe van KBC Securities woensdag.

Volgens de analist diende BABM nog geen formele klacht in, zoals dat in Nederland door de zusterorganisatie FNLI wel is gedaan.

Na de voltooiing van de fusie tussen Ahold en Delhaize begon het Nederlands-Belgische concern direct met heronderhandelingen over prijzen met zijn 100 grootste leveranciers, waaronder Unilever, Lotus en Alpro. Het concern wil daarbij prijskortingen bedingen, vanwege de dankzij de fusie verkregen schaalvergroting.

De groep wil daarbij volgens de marktvorser onder meer de hogere leverprijzen voor Delhaize in België met terugwerkende kracht brengen naar het lagere prijsniveau voor levering aan Ahold in Nederland.

De gevraagde prijsverlaging moet voor 165 miljoen tot 200 miljoen euro bijdragen aan de beoogde fusiesynergiedoelstelling van 500 miljoen euro, aldus Vandenberghe.

De Nederlandse FNLI liet dinsdag weten bij de Stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken een klacht te hebben ingediend over de prijsafspraken die Ahold Delhaize bij leveranciers zou willen afdwingen.

"We vangen te veel signalen op dat het eenzijdige onderhandelingen zijn in strijd met de Gedragscode Eerlijke Handelspraktijken, die ook door Ahold en Delhaize is ondertekend", zei FNLI-directeur Philip den Ouden toen desgevraagd tegen ABM Financial News.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde woensdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 21,01 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
hvasd2
0

Supermarkten zien omzet uit biologische producten fors stijgen
Foto: Thinkstock
Gepubliceerd: 14 september 2016 15:46 Laatste update: 14 september 2016 17:05

Supermarkten hebben hun omzet uit biologische producten vorig jaar opnieuw fors zien stijgen.

De stijging van bijna 19 procent staat in schril contrast met de omzet van speciaalzaken, die niet profiteerden van de stijgende populariteit van biologisch eten en hun omzet gelijk hielden, blijkt woensdag uit cijfers van branchevereniging Bionext.

In totaal steeg de omzet uit biologische producten bij alle winkels met 11,5 procent tot 1,27 miljard euro. Het marktaandeel van biologische voeding groeide tot 4,3 procent.

De groeiende vraag naar bioproducten past in een internationaal beeld, maar Nederland blijft op het gebied van productie wel achter. In 2015 werd op 3,1 procent van de landbouwgrond biologisch geteeld. Een jaar eerder was het gemiddelde in de Europese Unie al bijna 6 procent.

Volgens Bionext stappen wel veel meer boeren in Nederland over op biologische teelt. In de eerste helft van dit jaar zijn 252 boerenbedrijven begonnen aan de omschakeling.

Het duurt twee jaar voordat een boer zich echt biologisch mag noemen. Het aantal overstappers ligt nu al 2,5 keer zo hoog als in heel 2015. Er is in 2016 dan ook een voorzichtige stijging te zien van de biologische landbouwgrond.
voda
0
Albert Heijn vraagt toestemming voor overname Koornneef Supermarkten

Drie filialen naar Ahold.

(ABM FN-Dow Jones) Albert Heijn heeft de Autoriteit Consument & Markt toestemming gevraagd voor de overname van Koornneef Supermarkten. Dit blijkt maandag uit een melding van de toezichthouder.

Albert Heijn, onderdeel van het beursgenoteerde Ahold Delhaize, en Koornneef vroegen de ACM op 21 oktober om toestemming voor de overname.

Koornneef wil, zo meldde het al eerder dit jaar, de AH-supermarkten in Naaldwijk, Honselersdijk en Wateringen aan Ahold Delhaize verkopen.

ACM schreef binnen 4 weken na ontvangst van de melding te laten weten of de overname door mag gaan.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde maandag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 20,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
kassiebora
0
'Mogelijk druk op Ahold in België'

Gepubliceerd op 25 okt 2016 om 10:02 |

AMSTERDAM (AFN) - Carrefour zou drukken zetten op Ahold Delhaize als het zijn voornemen om in België honderd Easy-buurtwinkels te openen waarmaakt. Dat stelde analist Matthias Maenhaut van ING dinsdag.

Hij merkt daarbij op dat Carrefour eerder stevige uitspraken heeft gedaan, onder meer over geplande openingen van hypermarkten, maar dat deze niet altijd zijn uitgekomen. Gezien het recente verlies van marktaandeel van Carrefour zou het wel ,,logisch'' zijn dat het bedrijf in actie komt, aldus Maenhaut.

ING hanteert een buy-advies op Ahold Delhaize, dat dinsdag omstreeks 09.55 uur 0,3 procent hoger stond op 20,90 euro. Daarmee presteerde het aandeel in lijn met de AEX-index.

voda
0
Ahold Delhaize stopt met formule Red Market

Gepubliceerd op 8 nov 2016 om 13:14 | Views: 2.574

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Ahold Delhaize stopt met de Belgische discountformule Red Market. Dat maakte het supermarktconcern dinsdag bekend.

De dertien bestaande winkels worden eind dit jaar omgevormd tot andere winkelformules van de onderneming. De 254 werknemers behouden hun baan. Red Market werd in 2009 gelanceerd als een prijsvechter van Delhaize. Voor het doorzetten zouden ,,belangrijke en risicovolle investeringen'' nodig zijn geweest.
voda
0
'Ahold Delhaize ziet omzet stabiliseren'

Gepubliceerd op 14 nov 2016 om 12:24 | Views: 2.846

AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize presenteert donderdag voorbeurs voor de eerste keer zijn kwartaalcijfers als Nederlands-Belgisch fusiebedrijf. Analisten verwachten dat de omzet daarbij nagenoeg even hoog uitkomt als de som van de opbrengsten van beide bedrijven een jaar geleden.

De volgers van het supermarktconcern voorzien in doorsnee een omzet van 14,5 miljard euro voor Ahold Delhaize in het derde kwartaal. Ahold boekte in het derde kwartaal van 2015 een omzet van 8,4 miljard euro, waar Delhaize uitkwam op 6,1 miljard euro. De analisten voorzien verder gemiddeld een bedrijfsresultaat (ebitda) van 806 miljoen euro voor het afgelopen kwartaal.

Ahold voorspelde bij de laatste publicatie van zijn eigen kwartaalcijfers, eind augustus, dat synergievoordelen uit de fusie in de tweede helft van het jaar 30 miljoen euro bij zouden dragen aan de operationele winst van het fusiebedrijf. Die voordelen moeten uiteindelijk medio 2019 uitkomen op 500 miljoen euro per jaar. Tegelijk brengt de samensmelting waarschijnlijk 350 miljoen euro aan eenmalige kosten met zich mee.
Ahold rondde de fusie met Delhaize in juli af.
voda
0
Beursblik: terugkoop yen-obligatie Ahold Delhaize positief

ING ziet bijdrage aan winst per aandeel vanaf 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft een positieve stap gezet door aan te kondigen een in Japanse yen genoteerde obligatie met een waarde van 33 miljard yen vervroegd terug te kopen. Dit stelde analist Matthias Maenhaut van ING dinsdag.

De marktvorser merkte op dat de eenmalige investering van 243 miljoen euro voor belastingen structureel waarde toevoegt in de vorm van een verlaging van de jaarlijkse rentelasten met circa 21 miljoen euro voor belasting.

Vanaf 2017 zal de terugkoop resulteren in een verhoging van de terugkerende winst per aandeel met circa 1 procent, becijferde Maenhaut. De analist sprak in dat kader over "verstandig" financieel management.

ING hanteert voor Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 26,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel dinsdag 1,6 procent hoger op 20,66 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Europa stuwt omzet en winst Ahold Delhaize

Fusiebedrijf publiceert voor het eerst geconsolideerde cijfers

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal van 2016 meer omzet en winst geboekt. Dat is de verwachting van analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van de Nederlands-Belgische grootgrutter, die donderdag voorbeurs naar buiten komen.

Naar verwachting boekt Ahold Delhaize in het derde kwartaal op jaarbasis een 2,6 procent hogere omzet van 14,55 miljard euro en een 4,9 procent hoger onderliggend bedrijfsresultaat van 516 miljoen euro. De operationele marge bleef op jaarbasis naar verwachting evenwel stabiel op 3,5 procent.

De analisten oordeelden positiever over de ontwikkeling van de identieke omzet en het onderliggende operationele resultaat in Nederland, België en Centraal-en Zuidoost-Europa, waar betere prestaties op de mat werden gelegd dan in de Verenigde Staten.

Voor de Amerikaanse activiteiten van Ahold mikken analisten op een identieke omzetgroei van 0,9 procent, terwijl Delhaize naar verwachting een identieke omzetgroei realiseerde van 1,8 procent. In Nederland realiseerde het fusiebedrijf een vergelijkbare omzetgroei van 2,6 procent en in België 1,6 procent.

Analisten van Morgan Stanley en ING merkten daarbij op dat Ahold en Delhaize in Amerika last hadden van deflatie, lage volumegroei en margedaling, waar in Europa juist sprake was van margeverbetering in combinatie met een identieke omzetgroei van 2 procent of meer. Analisten van Jefferies gaan er evenwel vanuit dat het gefuseerde supermarktconcern veerkracht wist te tonen in de moeilijke Amerikaanse markt, gecombineerd met een solide groei in Europa.

Ahold Delhaize zal volgens analist Matthias Maenhaut van ING de outlook herhalen, met voorziene kostensynergieën uit de fusie van 500 miljoen euro en een vrije kasstroom van 1,3 miljard euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize dinsdagochtend 1,4 procent hoger op 20,63 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Rechter wijst eisen franchisenemers Albert Heijn af

Vereniging gaat situatie nu met leden bespreken.

(ABM FN-Dow Jones) De rechtbank in Haarlem heeft de eisen van franchise-ondernemers tegen supermarktketen Albert Heijn afgewezen. Dat bevestigden vertegenwoordigers van beide partijen woensdag tegen ABM Financial News.

De franchisenemers hadden de zaak tegen Albert Heijn aangespannen, omdat zij vonden dat het supermarktconcern kosten en inkomsten niet in alle gevallen eerlijk met de franchisenemers deelde. Zo vonden zij dat Albert Heijn kortingen van leveranciers niet met hen deelden, hen onterecht liet betalen voor opslag van goederen, en geen vergoedingen uitkeerde voor distributie en service voor klanten, die op internet bestelde goederen in franchisewinkels komen afhalen.

De rechter heeft nu geoordeeld dat de eisen van de franchisers onterecht zijn.

"We zijn blij met de uitspraak van de rechter, die heeft vastgesteld dat Albert Heijn zijn afspraken nakomt", zei woordvoerster Anoesjka Aspeslagh van het supermarktconcern desgevraagd. "We hopen nu snel weer met elkaar in gesprek te gaan, om het conflict tot een goed einde te brengen", voegde zij toe.

Directeur Ton Croiset van Uchelen van het bestuursbureau van de franchisevereniging VAHFR van franchise-ondernemers van Albert Heijn bevestigde dat de rechter de eisen niet heeft ingewilligd. "We gaan de uitspraak uitvoerig bestuderen en de situatie op korte termijn met onze leden bespreken", zei hij desgevraagd.

Van de 883 Albert Heijn winkels worden er 276 door franchise-ondernemers geëxploiteerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Update: Ahold Delhaize boekt hogere omzet en resultaat

Nederlands-Belgische concern verwacht licht hogere winstmarge voor hele jaar.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal van 2016 meer omzet en winst geboekt en verwacht een licht hogere winstmarge voor het hele jaar. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de voor het eerst geconsolideerde cijfers van de Nederlands-Belgische grootgrutter.

De omzet- en winststijging was vooral te danken aan de operaties in Europa, terwijl de winkelketens van Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten meer last hadden van deflatie, lage volumegroei en margedaling. In Europa was juist sprake was van margeverbetering in combinatie met een goede identieke omzetgroei.

Analisten van Jefferies constateerden dat het Nederland-Belgische supermarktconcern in de Verenigde Staten te kampen heeft met aanhoudend volatiele marktomstandigheden, maar daarentegen ook met een "gezonde" groei in Europa. Hoewel Jefferies voorziet dat de omstandigheden in Amerika nog wel even volatiel blijven, rekenen ze op termijn op verbetering, mede als gevolg van de inflatieontwikkeling en een gunstiger belastingklimaat.

De analisten rekenen op een "veelbelovend" 2017, niet alleen door de ontwikkelingen in Amerika, maar ook de afwezige blootstelling aan opkomende markten.

Het in Zaandam gevestigde gefuseerde concern zag de kwartaalomzet ten opzichte van een jaar geleden met 2,6 procent stijgen tot 14,5 miljard euro. Het bedrijfsresultaat nam met 1 procent toe tot 425 miljoen euro en de operationele marge bleef ten opzichte van een jaar geleden gelijk op 3,5 procent. De winst uit voortgezette activiteiten nam af van 296 miljoen naar 264 miljoen euro.

De vergelijking van de cijfers is op basis van vergelijkbare (pro forma) cijfers, waarin onder meer rekening is gehouden met de door het concern verkochte winkels.

De als gevolg van de fusie noodzakelijke verkoop van winkels in de Verenigde Staten en België ligt op schema en zal begin 2017 worden afgerond, zei CFO Jeff Carr in een toelichting tegen journalisten.

"Het integratieproces na de fusie ligt goed op schema en daar ligt de focus vooralsnog en niet op acquisities", zei CEO Dick Boer desgevraagd tegen journalisten.

Ahold Delhaize voorziet voor heel 2016 een onderliggende operationele winstmarge, die licht boven die van vorig jaar zal liggen en een vrije kasstroom van 1,3 miljard euro. "Deze outlook is in lijn met de verwachtingen die beide bedrijven voor de fusie hadden", zei CFO Jeff Carr.

Ahold Delhaize zal tijdens een analistendag op 7 december een nadere toelichting geven op de ontwikkeling van de beoogde synergiedoelstelling van 500 miljoen euro, zei bestuursvoorzitter Dick Boer.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde donderdag kort na operning beurs op een rooed Damrak 3,2 procent lager op 19,99 euro.

Update: om informatie, toelichting CEO en CFO en analistencommentaar toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Beursblik: cijfers Ahold Delhaize geen verrassing

Jefferies ziet aanhoudend moeilijke marktomstandigheden in VS, groei in Europa.

(ABM FN-Dow Jones) De eerste gezamenlijke kwartaalrapportage van fusiebedrijf Ahold Delhaize bevatte geen grote verrassingen. Dit concludeerden analisten van de Amerikaanse zakenbank Jefferies donderdag.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) van Ahold Delhaize in het derde kwartaal was met 513 miljoen euro iets beter dan de 504 miljoen die Jefferies voorzag. De consensus lag evenwel op 516 miljoen euro.

De marktvorsers constateerden dat het Nederland-Belgische supermarktconcern in de Verenigde Staten te kampen heeft met aanhoudend volatiele marktomstandigheden, maar daarentegen ook met een "gezonde" groei in Europa. Hoewel Jefferies voorziet dat de omstandigheden in Amerika nog wel even volatiel blijven, rekenen ze op termijn op verbetering, mede als gevolg van de inflatieontwikkeling en een gunstiger belastingklimaat.

De analisten rekenen op een "veelbelovend" 2017, niet alleen door de ontwikkelingen in Amerika, maar ook de afwezige blootstelling aan opkomende markten.

Jefferies houdt op Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel sloot woensdag op 20,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Beursblik: Ahold Delhaize zwak in VS, sterk in Oost-Europa

ING voorziet lichte neerwaartse bijstelling taxaties jaarresultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft zwak gepresteerd in de Verenigde Staten, conform verwachting gepresteerd in Nederland en België en heel sterk gepresteerd in Oost-Europa. Dit merkte analist Matthias Maenhaut van ING op in een rapport over de eerste geconsolideerde kwartaalrapportage van het Nederlands-Belgische supermarktconcern.

De marktvorser tekende daarbij aan dat het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) van 932 miljoen euro licht beneden de consensus van 940 miljoen euro was en dat de vrije kasstroom van 27 miljoen euro "zwakjes" was als gevolg van een hogere kapitaalbesteding en uitstroom van werkkapitaal.

ING houdt op Ahold Delhaize een koopadvies bij een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel noteerde donderdagochtend 2,6 procent lager op 20,11 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'VS lastig voor Ahold Delhaize'

Gepubliceerd op 17 nov 2016 om 09:36 | Views: 3.182

AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize had afgelopen maanden te maken met lastige omstandigheden in de Verenigde Staten. Maar daar stonden sterke prestaties in België tegenover, concludeerde KBC Securities donderdag.

Ahold Delhaize rapporteerde eerder op de dag voor het eerst kwartaalcijfers als fusiebedrijf. Daaruit bleek dat de omzet iets minder is gegroeid dan analisten hadden verwacht en dat ook de operationele winst wat minder was dan verwacht.

Ook ING wees op moeilijke omstandigheden in de VS. De ontwikkelingen vielen daar tegen en er is weinig dat wijst op directe verbetering, aldus de bank.

Tegenvaller

Zakenbank Theodoor Gilissen wees op de goede gang van zaken in Nederland en concludeerde eveneens dat de tegenvaller voor het concern in de VS zat. De prijsdruk blijft daar hoog door de felle concurrentie en dalende inkoopprijzen bij vlees en zuivel. ,,Management verwacht dat deze ontwikkeling in de VS nog enige tijd zal aanhouden waarbij we als lichtpunt wel de verbeterende koopkracht (belastingplannen Trump) zien'', aldus analist Joost van Beek.

Ahold Delhaize staat zowel bij ING als KBC op de kooplijst, terwijl Theodoor Gilissen het aandeel niet aanbeveelt. Ahold Delhaize stond donderdag rond 11.30 uur 3 procent in de min op 20,02 euro.
voda
0
Beursblik: Ahold Delhaize kwartaalrapportage stelde iets teleur

Fonds blijft volgens ING op lange termijn aantrekkelijk.

(ABM FN-Dow Jones) De eerste geconsolideerde kwartaalrapportage van Ahold Delhaize stelde wat teleur, met lager dan verwachte resultaten in de Verenigde Staten en een weinig inspirerende outlook voor het volledige boekjaar. Dit stelde analist Matthias Maenhaut van ING dinsdag in een rapport over het Nederlands-Belgische supermarktconcern.

De marktvorser merkte echter op dat de resultaten in Nederland en België conform de verwachtingen waren en Zuidoost-Europa zelfs "heel sterk" presteerde. De analist voegde toe dat het aandeel, na de gerealiseerde synergieën, versus sectorgenoten met een korting wordt verhandeld.

Voor de lange termijn ziet Maenhaut Ahold Delhaize als een aantrekkelijk fonds, waarbij de voorspelde synergievoordelen van de fusie met 500 miljoen euro realistisch zijn en de waardering van het aandeel gelet op het rendement op de vrije kasstroom aantrekkelijk oogt.

ING houdt derhalve op Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 26,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel dinsdagochtend 0,1 procent lager op 19,66 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Roep om hoger loon Ahold Delhaize in Tsjechië

Gepubliceerd op 28 nov 2016 om 10:49 | Views: 2.953

PRAAG (AFN/BLOOMBERG) - De Tsjechische premier Bohuslav Sobotka wil dat Ahold Delhaize de lonen bij winkels in zijn land verhoogt. Hij heeft de Nederlandse ambassadeur gevraagd zijn pleidooi voor hogere lonen over te brengen aan het supermarktconcern en de Nederlandse overheid, zo meldt hij maandag op Twitter.

De lonen in de publieke sector in Tsjechië zijn door de regering van Sobotka opgeschroefd. De sociaaldemocraat oefent daarbij ook al langer druk uit op bedrijven om dat voorbeeld te volgen.

Ahold Delhaize heeft met zijn keten Albert ruim 330 winkels in Tsjechië. Er werken ongeveer 15.000 mensen.
voda
1
Ahold Delhaize bespreekt lonen in Tsjechië

Gepubliceerd op 2 dec 2016 om 20:05 | Views: 0

PRAAG (AFN) - Vertegenwoordigers van dochterbedrijf Albert van Ahold Delhaize hebben in Tsjechië gesproken met premier Bohuslav Sobotka over het verhogen van de lonen in het land. Het Nederlands-Belgische supermarktconcern laat weten een plan te hebben gepresenteerd dat moet resulteren in loonsverhogingen van 8,5 en 7 procent in de komende twee jaar.

De premier sprak begin deze week via Twitter de wens uit voor hogere lonen voor de ongeveer 15.000 werknemers van de ruim 330 Albert-supermarkten in Tsjechië. In een nieuwe tweet zei hij vrijdag na afloop van het gesprek blij te zijn dat er schot in de zaak zit.

Ook de Tsjechische bond OSPO spreekt van positieve ontwikkeling. In een gezamenlijke verklaring met Ahold Delhaize zegt de vakbond hoop te hebben op een goede afloop van de onderhandelingen.
1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:05
Koers 27,740
Verschil -0,140 (-0,50%)
Hoog 27,960
Laag 27,670
Volume 748.573
Volume gemiddeld 2.068.032
Volume gisteren 2.898.233

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront