Sif Holding « Terug naar discussie overzicht

Nieuwe beursparel!

2.330 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 113 114 115 116 117 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

lucky14 schreef op 30 september 2016 14:03:

Tweede windpark Borssele begint binnenkort ook met de aanbesteding. Shell wil ook meedoen aldus het FD vandaag. Hopelijk krijgt SIF hier ook een flinke hap van.!!
Suc6 allen
Dit tweede windpark zal wsch tegen dezelfde scherpe lage tarieven als Borselle 1 getenderd worden. In deze buyers market zal het voor de aannemers heel moeilijk worden een goede marge te maken
Trader
0
Zojuist ingestapt in Sif Holding,

Ik hoop dat de aankomende maanden ons veel rendement zal bezorgen.

Iemand een timeline met wat ons allemaal te wachten staat?

Mvg
EgyptianKrug
0
Ik ben zelf vorige week in Sif gestapt, verwacht eigenlijk weinig tot geen beweging tot de q3 cijfers. Denk dat Sif nog steeds te onbekend is en dat zie je ook wel aan het volume de laatste tijd. Heeft iemand een idee wanneer de 2e productie faciliteit op de maasvlakte wordt geopend? Dit zou ook nog wel voor een stijging kunnen zorgen. Al met al blijven deze stukken voorlopig in m'n portefeuille en ik verwacht erg veel van deze groeibriljant!
Trader
0
Helemaal mee eens. Deze zit meer in mijn portefeuille voor de LT als 'beursparel'! The only way is up!
Tordan
0
En het bouwen op zee gaat gewoon door, zie onderstaand artikel:

Strijd tegen windmolens voor de kust nog niet beslecht
Het verzet tegen het plan van minister Henk Kamp van Economische Zaken voor twee grote windmolenparken dicht bij de kust vindt steeds meer gehoor in de Tweede Kamer.
De bewindsman wil een deel van de windmolens binnen 18,5 kilometer (12 zeemijlen) voor de kust bouwen. Maar kustgemeenten maken bezwaar wegens horizonvervuiling. Een studie naar een alternatieve locatie een eind verder op de Noordzee zet het oorspronkelijke plan op losse schroeven.
Gepasseerd station?
Klagers hoeven deze woensdag bij de PvdA en GroenLinks niet op veel begrip te rekenen in het energiedebat in de Tweede Kamer. Een afvaardiging van Stichting Vrije Horizon diende dinsdag een petitie in met ongeveer 56.000 handtekeningen om toch alsjeblieft niet het uitzicht van de Hollandse kust te bederven. ‘Een totaal gepasseerd station’, vindt GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren. ‘Van ons hoeven ze niets te verwachten’, aldus Jan Vos namens de PvdA.
Zonder de geplande windparken op zee wordt het beoogde aandeel hernieuwbare energie volgens hen onhaalbaar. De tegenstanders zouden een groot gebrek aan solidariteit en opofferingsgezindheid tonen. ‘Ik vind het niet helemaal kies’, zegt Vos. Hij meent dat de 'geprivilegieerde bewoners van de kustgemeenten' zich schaamteloos schuldig maken aan 'not in my backyard'-gedrag. 'Bewoners van Drenthe krijgen honderd meter voor en honderd meter achter hun huis een grote windmolen dus waar hebben ze het eigenlijk over?'

Serieus alternatief
Maar bij andere partijen krijgt het tegengeluid juist steeds meer gehoor. Het alternatief — de locatie IJmuiden Ver op circa 90 kilometer buiten de kust — pakt volgens een ECN-studie in opdracht van Stichting Vrije Horizon minder duur uit dan oorspronkelijk was becijferd. Ook is het kostenverschil in vergelijking met de twee voorgenomen locaties ter hoogte van Noordwijk en Egmond aanmerkelijk lager geworden.
CDA en D66 vinden daarom dat Kamp dit alternatief serieus moet overwegen. Vooralsnog toont de als bijzonder halsstarrig bekendstaande bewindsman echter geen enkele bereidheid om van zijn plan af te wijken. Gezien de verhoudingen in de Tweede Kamer is het daarom doorslaggevend welk standpunt zijn eigen VVD inneemt. Zou de liberale fractie Kamp zodanig onder druk durven zetten om hem van zijn plan te doen afwijken?
VVD zet deur op kier
In dat licht is het standpunt van VVD-Kamerlid André Bosman opvallend. 'Wij zijn altijd voorstander geweest van IJmuiden Ver', zegt hij desgevraagd. Alleen vanwege de kosten is zijn partij akkoord gegaan met de relatief goedkope windparken binnen het gezichtsveld. Als voortschrijdend inzicht, technologische ontwikkeling en nieuw cijfermateriaal een ander kostenplaatje oplevert, staat de VVD open voor een nieuwe discussie.
Zegt hij dat alleen om het electoraat in de kustgemeenten naar de mond te praten? Nee, ontkent Bosman, want hij stelt twee harde voorwaarden aan een verhuizing naar IJmuiden Ver. Ten eerste moeten de kosten inderdaad lager uitvallen dan de oorspronkelijke raming voor de concessiegebieden Hollandse Kust Zuid en Noord. En ten tweede moet het windpark de benodigde hoeveelheid duurzame energie opleveren voordat de deadline van het Energieakkoord in het jaar 2023 is verstreken.
Geen probleem, zegt Albert Korper, voorzitter van Stichting Vrije Horizon. Een Milieu Effect Rapportage en een definitieve vergunning voor IJmuiden Ver moet binnen een jaar te regelen zijn zodat de bouw op tijd kan beginnen. En als het hele concessiegebied tegelijk wordt aangeboden zal het schaalvoordeel de prijs voldoende omlaag brengen.

Bron: FD van vandaag.
eu-forist
1
quote:

EgyptianKrug schreef op 4 oktober 2016 16:00:

Heeft iemand een idee wanneer de 2e productie faciliteit op de maasvlakte wordt geopend? Dit zou ook nog wel voor een stijging kunnen zorgen. Al met al blijven deze stukken voorlopig in m'n portefeuille en ik verwacht erg veel van deze groeibriljant!
Sif heeft een gloednieuwe fabriek op de tweede Maasvlakte in Rotterdam versneld in gebruik genomen.

bron:
www.1limburg.nl/sif-neemt-nieuwe-fabr...
PinkPanther
0
quote:

eu-forist schreef op 5 oktober 2016 08:34:

[...]

Sif heeft een gloednieuwe fabriek op de tweede Maasvlakte in Rotterdam versneld in gebruik genomen.

bron:
www.1limburg.nl/sif-neemt-nieuwe-fabr...
Goed gevonden! Ik neem aan dat er nog een officieel PB naar buiten gaat komen naar aanleiding van dit nieuws. Ik heb in ieder geval zojuist weer een aantal aandeeltjes aangeschaft :))
EgyptianKrug
0
Goed gevonden forist! In de video die er bij zit zegt de CEO ook dat het orderboek al goed gevuld is voor volgend jaar, ook erg interessant.
Wil Helmus
0
Op 20 september zijn de eerste monopalen door de nieuwe fabriek van Sif op de Maasvlakte 2 opgeleverd.
www.maasvlakte2.com/nl/news/show/id/7...

Waarom lees ik hier niks over op de website? Lijkt me dat we één dezer dagen wel een PB kunnen verwachten omtrent ontwikkelingen Maasvlakte.
oompje24
0
Wil Helmus
0
Zou niets meer dan terecht zijn. Het is mij een raadsel waarom we de 15 euro nog niet gepasseerd zijn. Als ik alleen al naar de nieuwsberichten en groeikansen kijk, louter positief. Het wordt tijd dat dit ook in de koers vertaald wordt
Wil Helmus
0
Sif gaat pilaren leveren voor windpark

ROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif gaat pilaren leveren voor het Belgische offshore windpark Rentel. Het gaat om 42 zogeheten monopiles waarop evenzoveel windturbines worden geplaatst, zo meldt de onderneming vrijdag. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Rentel komt ongeveer 34 kilometer uit de kust van Zeebrugge en gaat 309 megawatt energie leveren. De verbindingsstukken worden geleverd door een joint venture van Sif en Smulders. Het project wordt in de eerste drie kwartalen van 2017 voltooid.
Wil Helmus
0
Technische Analyse Sif Holding: Positief advies

Datum: 6 okt 2016
Advieswijziging: Omhoog
Advies: Positief
Koers op moment van advies: 14.280
Slotkoers: 14.280
Steun: 14.100
Weerstand: 15.285

Sif Holding heeft een gematigde opwaartse trend met het risico op een neerwaartse koersreactie. De indicatoren geven het volgende technische analyse beeld voor Sif Holding.

•De koers noteert onder het 50 daags voortschrijdend gemiddelde, dit is een indicatie van een neerwaartse tendens voor de middellange termijn.
•Het 20 daags voortschrijdend gemiddelde is opwaarts gericht, dit geeft aan dat het korte termijn momentum positief is.
•Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde stijgt, dit geeft aan dat het middellange termijn momentum positief is gericht.
•De MACD staat boven de MACD trigger lijn. Het korte termijn momentum is dus sterk.
•De Stochastics staat dermate hoog dat een korte neerwaartse koersreactie waarschijnlijk wordt.

Bron: QuoteWeb.com
[verwijderd]
1
Het gaat om een opdracht van 47kT aan monopiles en 10kT aan "transition pieces", die laatste in j-v.

Productie is gepland voor Q1-Q3 2017.

Ik vermoed dat het komt uit "orderbook: exlusive negotiations" (zie p.7 van onderstaande presentatie).

Zo raakt het "bevestigde" orderboek al weer een beetje beter gevuld. Had ING misschien toch gelijk.

Er zit voor de komende jaren ook nog wel het e.e.a. in de pijplijn (zie p.8).

presentatie n.a.v. H1-cijfers is hier te vinden (Analyst Update):

sif-group.com/nl/investor-relations/3...

williedevil
0
Ik heb ze ook al weer een tijdje in bezit zeg maar gemiddeld vanaf €14,40. Vond het ook niet opschieten, maar SIF had wel aangekondigd dat de derde kwartaalcijfers wat minder zouden zijn omdat er op de locatie Roermond aan groot onderhoud werd gedaan, dus daardoor kon ik me wel voorstellen dat er wat meer geduld betracht moest worden.
In de tussentijd gaat Maasvlakte open en komen er weer nieuwe orders binnen. Dit zal best wel effect op de koers hebben, maar het echte mooie moet natuurlijk nog wel komen. Op dips bijkopen dus maar!!
[verwijderd]
0
Ik zit erin vanaf 14,80. Tot op heden nog niet echt veel plezier aan beleefd. Normaal probeer ik een kort ritje te scoren maar afgezien dat dit fonds er zich niet voor leent wil deze opnemen in mijn lange termijn visie. Prachtig limburgs bedrijf met een duurzame toekomst.
[verwijderd]
0
Ik heb ze ook rond die 14,8 en had na de laatste cijferpublicatie wel een beweging omhoog verwacht als eerste succesje. Maar ondergewaardeerde smallcaps hou ik meestal wel wat langer vast dan enkel voor een snelle score. Als ik wil traden duik ik wel op de bewegingen bij de grotere fondsen die meer verhandeld worden. De fondsen die ik gewoon vasthou als belegging zijn eigenlijk allemaal smallcaps + een enkele midcap.
Trader
0
11-10-16 18:32:32
Overnamebedrag 1,65 miljard dollar. (ABM FN-Dow Jones) General Electric wil het Deense LM Wind Power, een fabrikant van windmolenwieken, overnemen voor 1,65 miljard dollar. Dit maakte de Amerikaanse onderneming dinsdag bekend. GE neemt het bedrijf over van de Britse investeringsmaatschappij Doughty Hanson. Het overnamebedrag is gelijk aan 8,3 keer het pro-forma bedrijfsresultaat (EBITDA) van LM Wind Power. De deal moet nog worden goedgekeurd door de betreffende instanties en zal waarschijnlijk in de eerste helft van 2017 worden afgerond. GE rekent erop dat de acquisitie vanaf 2018 zal bijdragen aan de winst. Door: ABM Financial News. info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 Copyright ABM Financial News. All rights reserved (END) Dow Jones Newswires October 11, 2016 12:32 ET (16:32 GMT)

Zou dit sectornieuws enige impact hebben op de koers? We gaan het zien morgen!
25GTi
0
Op termijn zal Sif ook overgenomen worden.
Je kan ze dus maar beter in portefeuille hebben en op de plank leggen voor later. Dus kopen met geld dat je nu niet nodig hebt.
2.330 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 113 114 115 116 117 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 14:47
Koers 10,260
Verschil +0,100 (+0,98%)
Hoog 10,300
Laag 10,140
Volume 7.108
Volume gemiddeld 13.842
Volume gisteren 13.269

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront