Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

order

39 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
3
01-06-2004 Magnus-dochter Qurius krijgt order van Zurel voor Navision-software
AMSTERDAM (ANP-AFX) - Qurius, een dochter van Magnus Holding NV, heeft een order gekregen voor de levering en implementatie van Microsoft Navision-software bij het Nederlandse bedrijf Zurel. Dat meldt Magnus in een persbericht.

Volgens Magnus is Zurel een van de grootste snijbloemen- en plantenexporteurs van Nederland. Gekozen is voor Navision op basis van de branche-oplossing FloraVision en Q-TMS, het transportmanagementsysteem van Qurius.

Voor Qurius betekent deze opdracht een belangrijke doorbraak in de bloemen- en plantenbranche, aldus Magnus. Financiele details van de order zijn niet bekend gemaakt.

cjs/rg For more information and to contact AFX: www.afxnews.com andwww.afxpress.com
Ronson
22
Bloemen- en plantenexporteur Zurel verbetert IT-omgeving met Navision en Qurius
Zurel, één van de grootste snijbloemen- en plantenexporteurs van Nederland, heeft een contract gesloten met Qurius voor de levering en implementatie van een bedrijfsbrede IT-oplossing. Gekozen is voor Microsoft Business Solutions-Navision op basis van de Navision branche-oplossing FloraVision en Q-TMS, het transportmanagementsysteem van Qurius. Dit platform kan voorzien in volledig geïntegreerde ondersteuning en afhandeling van de commerciële en fysieke handelsstromen van Zurel, inclusief transport en transportmanagement. De stroomlijning van de in- en externe informatie-uitwisseling past in het streven van Zurel om kostenefficiënt te opereren. Ook wil het bedrijf de logistieke processen verder versterken.

“Op basis van het nieuwe platform kunnen we efficiënter en sneller opereren, en uitblinken op logistiek gebied. En dat is essentieel om de beste kansen te pakken en onze positie verder te kunnen uitbouwen”, zegt Gert-Jan van de Marel, directeur van Zurel.

Belangrijke doorbraak
Voor Qurius betekent deze opdracht een belangrijke doorbraak in de bloemen- en plantenbranche. “Wij hebben Qurius gekozen vanwege de logistieke kennis en internationale ervaring op Navision-gebied”, aldus Van de Marel. “Wat ook een belangrijke rol speelde was de kwaliteit van de aangeboden oplossing. Door de combinatie met de branchegerichte componenten van FloraVision kunnen we in relatief korte tijd een op onze problematiek en branche toegespitste oplossing invoeren.”

Zurel
Zurel, opgericht in 1910, exporteert en importeert snijbloemen en planten over de hele wereld. Ook heeft Zurel een bloeiende groothandel in snijbloemen en potplanten. Door een wereldwijde inkoop, op veilingen en bij kwekers, kan Zurel bijna iedere bloem en plant zeer vers leveren. De grootte van het bedrijf wordt onder meer uitgedrukt in het aantal verhandelde stelen: per jaar 500 miljoen. De jaaromzet bedraagt ruim 180 miljoen euro. Naast het hoofdkantoor op bloemen- en plantenveilingcomplex in Aalsmeer zijn er vestigingen in Denemarken, Luxemburg, de VS en Ecuator. Meer informatie vindt u op www.zurel.nl.

Qurius
Qurius behoort tot de grootste specialisten op het gebied van Microsoft Business Solutions in de Benelux en is internationaal actief via de FAQT Group. Met een sterke branchefocus richt Qurius zich op sectoren als bloemen- en plantenhandel, milieu, opslag & transport, food en chemie & farmacie en verhuur. De belangrijkste doelstelling daarbij is met de juiste oplossingen de in- en externe bedrijfsprocessen en informatiestromen van klanten te optimaliseren.
Qurius is een onderdeel van Magnus Holding N.V., een groep bedrijven die business- & IT-advies, realisatie en integratie van bedrijfsoplossingen, en het beheer ervan verzorgen. Magnus Holding is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.qurius.nl en www.magnus.com.

Voor meer informatie
Magnus/Qurius, Caroline Jooren.
Telefoon 035 699 60 60; c.jooren@magnus.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR, Cas Heuvelmans.
Telefoon 030 656 50 70, cas@lvtpr.nl
Ronson
1
Dat hadden we even nodig. Knap project binnen gehaald en wederom het bewijs dat Magnus/Qurius staat voor kwaliteit en gedegen kennis. Prima voorbereiding ook op de ETX-afronding. Aanbevolen dus.

Ron
[verwijderd]
0
morgen PB ETX en we gaan zeker 5 tot 6 cent omhoog.
dit is feitelijk zomaar uit de lucht gegrepen, maar we zijn weer wat positiever geworden.
trouwens dat PB over ETX moet er nu toch onderdehand wel aan gaan komen.
volgens mij had het er al moeten zijn.
oke, we gaan er weer voor.

gr. ed
Ronson
1
Je bent weer helemaal terug hè Ed. Laten we nu eerst even gaan genieten van dit mooie bericht voordat we gaan roepen over een volgende. In korte tijd hebben we al de overname van Cypres gehad en ECL als klant en nu Zurel, één van de grootste snijbloemen- en plantenexporteurs van Nederland. Internationaal opererend en de jaaromzet bedraagt ruim 180 miljoen euro.

En laten we eerlijk zijn, wat staat het er mooi omschreven door Gert-Jan van de Marel, directeur van Zurel: “Wij hebben Qurius gekozen vanwege de logistieke kennis en internationale ervaring op Navision-gebied”, aldus van de Marel. “Wat ook een belangrijke rol speelde was de kwaliteit van de aangeboden oplossing. Door de combinatie met de branchegerichte componenten van FloraVision kunnen we in relatief korte tijd een op onze problematiek en branche toegespitste oplossing invoeren.”

Het is eerder gezegd op de verschillende forums (fora;-)), maar Qurius is toch wel een pareltje. En gezien de reeks berichten de afgelopen tijd moet het zich nu maar eens goed gaan vertalen in de koers. En v.w.b. het ETX-persbericht: ik verwacht eind van de week (hopelijk donderdag nabeurs en anders vrijdag en hebben we volgende week lol). Want zoals ik al eerder stelde is dit bericht (denk ik) de warming-up cq. aanloop naar de afronding van de ETX-deal. Als het zo loopt moeten we volgende week toch weer in de 0,60 kunnen zitten. Wat vinden jullie?

Ron
[verwijderd]
0
Jawel hoor. Ik ga voor 60 cent eind van de week! Compenseert weer een beetjes dat K.. Prolion. Maar verkopen doe ik Magnus nog lange niet. Magnus gaat nu redelijk goed. Straks gaat de economie goed en Magnus gaat nog veeeeeel beter!!
[verwijderd]
1
niet al te optimistisch mensen. Magnus is een favoriete speelbal voor de grote jongens. Zal me niets verbazen als we morgen maar 1 á 2 cent omhoog kunnen gaan. Erg jammer maar ik geloof er nu niet zoveel meer in. Eerst zien dan geloven! Wil niet zeggen dat ik er negatief over ben (terwijl ik me aandelen magnus nog heb) maar dat het voor mij niet meer zo snel geloofwaardig wordt om stand te houden rond de 0.56- 0.60. Denk dat we wel weer eens een tijdje kunnen wachten voordat we de 0.60 weer eens aantikken met moeite.

Als iedereen meewerkt en de grote jongens eeens de koers niet manipuleren zouden we reeël gezien op de 0.65 moeten staan.

Hoop dat magnus de komende weken er nog moois vam kan maken.

Gr Robert

Ronson
1
En dan sluit je toch maar effe af met zeer wijze woorden Robert: "Als iedereen meewerkt en de grote jongens eens de koers niet manipuleren zouden we reeël gezien op de 0.65 moeten staan." Zo is het ook en ga er van uit dat het zo gaat lopen. We laten de tijd (en de bieders) zijn werk doen.
Ronson
1
De IEX-nieuwsdienst heeft ook flink zijn best gedaan om het bericht kort samen te vatten ;-)

***

Magnus-onderdeel Qurius krijgt opdracht plantenexporteur

1 juni 2004, 19:06 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Magnus-onderdeel Qurius zal de levering en implementatie van een IT-oplossing voor bloemen- en plantenexporteur Zurel verzorgen, aldus Magnus dinsdag. Financiele details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Zurel heeft gekozen voor Microsoft Business Solutions-Navision op basis van FloraVision en Q-TMS, het transportmanagementsysteem van Qurius.

Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270
[verwijderd]
1
ik denk dat je gelijk hebt DortPimp
2 cent erbij op het PB van vanavond.
Bij het volgende PB, hopelijk deze week nog weer een paar centen erbij.
maar je hebt gelijk, het zal niet zo snel gaan, en ik ben bang dat morgen de hele handel weer inelkaar zakt, die olie dat is toch niet normaal meer.Op CNN hoorde ik net dat bij een volgende aanslag
op SAUDI ARABIE, de prijs op kan lopen tot 50 a 60 dollar per barrel.
of als de OPEC op 3 juni beslist om de productie niet te verhogen, dan
dondert alles als een kaartenhuisje in elkaar, dus wat dat betreft
komen de pB,s niet op het goede moment.
ik zit ook in TIE, vandaag 2 PB,s en toch echt positief, en de koers
staat 2 cent hoger.
zolang alles in de wereld zo instabiel blijft, en dat zal voorlopig
zo blijven, ben ik bang dat we wel grote sprongen zullen maken, alleen niet omhoog maar down.Maar dit is helaas de wereld waarin we leven.
Alleen maken wij ons druk om een paar centen meer of minder,maar
in die landen moet je je iedere dag weer zorgen dat je overleefd.
dus wie is er beter af

gr. ed
Ronson
1
Het is natuurlijk afhankelijk van de afstoppende partij, maar ik denk dat ze de lat de komende dagen rond 0,55 leggen. Het orderboek sloot vandaag als volgt:
14 60738 0,50 0,51 41150 1
6 37000 0,49 0,52 41702 6
10 73025 0,48 0,53 100000 11
5 22600 0,47 0,54 103250 6
3 16500 0,46 0,550 63270 9

De stopper, wat traders (die zullen wel bereid zijn wat hoger te gaan zitten) en wat kleintjes die vandaag het vertrouwen hebben verloren of waar het geduld op was. Die kunnen voorbeurs nog intrekken, detraders dus naar hogere regionen en blijft de stopper over. Bij voldoende bied zal ook die hoger gaan zitten denk ik dus 0,54/0,55 moet mogelijk zijn.
Overigens werkt Amerika (weer) niet mee want die is nog steeds negatief gestemd. Dus ook het algehele sentiment kan tegen werken, maar daar hebben alle fondsen last van. Aan Magnus zal het deze keer niet liggen.
[verwijderd]
0
Ed, dan zijn we het volledig met elkaar eens. Ik zie hetzelfde wat jij ook ziet. Zolang het beurssentiment niet meewerkt door hoge olieprijzen heeft PB geen invloed meer op de koers.
Ronson
1
Ed,

Als ik je verhaal zo lees had je beter twee fietsen kunnen kopen in plaats van 2 brommers (hoe heet dat merk ook al weer), want die dingen rijden toch ook op iets van benzine. Of zit er een electro motortje in?
Maar je hebt gelijk het is niet grappig meer met die olieboeren en terroristen. Maar we zullen zien hoe dat uitpakt en moeten onze ogen er niet voor sluiten. Echter moeten we het ook niet het goede nieuws laten overstemmen, want dat is er ook nog steeds. En laten we eerlijk zijn: dat is toch veel leuker om over te hebben?

Ron
Ronson
1
Als we zo door gaan zitten we in no-time bij de drukst bezochte forums. Als we dan hier of daar een stuk of 12 aanbevelingen geven, zitten we binnen de kortste keren weer bij de "Top-post: meest aanbevolen berichten". Zou geen slecht moment zijn met het ETX-PB aanstaande. Aan jullie de keuze. Ik stem op het persbericht.
[verwijderd]
0
beste RONSON,
ja die twee brommertjes bevallen best, het merk was TOMOS
als je in de buurt van Alphen aan den RIJN een ouwe vent ziet rijden
op een TOMOS met een bloemetje in zijn haar en een broek met wijde pijpen, dan ben ik dat.

Trouwens hij rijdt een op 40 dus ik ben geen grootgebruiker,

peace
Ronson
1
Ik heb kennissen in Alphen wonen, dus ik zal vragen of ze naar je uitkijken en zwaaien :-D
Misschien wordt je wel trendsetter in Alphen. Ik heb er vorige week nog gegeten bij de Spanjaard aan de vaart in Alphen. Prima voedsel en gezellige sfeer. Ken je het?
Tot slot nog één advies: pak wat vaker de fiets, want die olieproducten zijn straks niet meer te betalen.

Voor de mensen die Magnus niet kennen: Magnus is een IT-bedrijf en heeft verder niets met olie van doen. Tenminste voor zover ik weet tenminste.

Peace en Flowers in your Hair!
[verwijderd]
0
RONSON,
waar heb jij dan wel gegeten, ik woon er al 30 jaar, maar ik heb nog nooit van de Spanjaard gehoord, en dan aan de vaart, bedoel je de
OUDE RIJN. Mijn vrouw werkt al 23 jaar in de horeca, maar
who the fuck is the Spanjaard.
ik hoor het nog wel.

gr. ed
Ronson
1
Dow Jones +0.14%
Nasdaq +0,20%

Daar kan het dus niet aan liggen en ze trekken zich dus niets aan (lijkt het) van het olie verhaal. Kan niet wachten tot morgen.
Ronson
1
Ed,

Komt ie ik heb effe navraag gedaan bij de bazin en het Spaanse restaurant heet "Proto". Overigens heb ik van de Alphenaren vernomen dat de eigenaar een Griek is. Maar de menukaart is Spaans, dus is het een Spaans restaurant, toch?
En dan v.w.b. de waterweg: Oude Rijn klinkt me wel bekend in de oren. Het is in het centrum, aan de kade en aan de overkant wordt gebouwd. Bioscopen of iets dergelijks. Heb ik je een beetje verder geholpen?

Ron

PS. Misschien een leuke locatie voor het €1-feestje :-D
39 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:21
Koers 0,284
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,286
Laag 0,284
Volume 752
Volume gemiddeld 10.456
Volume gisteren 752

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront