Ablynx « Terug naar discussie overzicht

Ablynx - Status and Updates

64 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
K. Wiebes
1
Q&A Jefferies:

De vragen zijn (bij mij) niet te verstaan; de antwoorden wel. Ze gaan hoofdzakelijk over Capla.

Eén vraag over Vobar: Partner is nodig voor F3 (laatste vraag)
Pijnbestrijding ("voor hen het grootste medicijn ooit, áls het erdoor komt" [hoebeet]) zit bij Merck&Co Ion-kanalen.

wsw.com/webcast/jeff100/register.aspx...

Verder nog niks gehoord van Marieke.
[verwijderd]
1
Hoe zou het met de rekenmeesters bij Merck zijn?

De komende drie jaar 12 in vivo POC's a 3,5 mln per stuk (conform de eerste in 2015)
9 klinische starts, levert bij BI zo'n 8 mln op per stuk.

Totaal af te dragen aan Ablynx: € 114 mln

Mocht pijnbestrijding (ion-kanalen) starten komt er een stevige afdracht bij.
[verwijderd]
0
quote:

irukandji schreef op 21 november 2016 19:50:

Dead cat bounce.
En daar is de 8 terug. Welkom.
[verwijderd]
1
ABLYNX BEHAALT EERSTE MIJLPAAL ALS ONDERDEEL VAN SAMENWERKING MET NOVO NORDISK

Multi-specifiek Nanobody® kandidaat behaalt onderzoeksmijlpaal
Ablynx ontvangt succesbetaling van €1 miljoen

GENT, België, 30 november 2016 - Ablynx [Euronext Brussel: ABLX; OTC: ABYLY] kondigde vandaag aan dat ze een eerste onderzoeksmijlpaal behaald heeft met een multi-specifiek Nanobody construct als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst met Novo Nordisk. Deze mijlpaal resulteert in een succesbetaling van €1 miljoen voor Ablynx.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst met Novo Nordisk, afgesloten op 25 november 2015, ontving Ablynx een vooruitbetaling van €5 miljoen en zal tot €4 miljoen aan financiering voor onderzoek ontvangen gedurende de initiële onderzoekstermijn van drie jaar. Bovendien komt Ablynx in aanmerking om mogelijke ontwikkelings-, regelgevende en commerciële mijlpaalbetalingen te ontvangen die kunnen oplopen tot €182 miljoen plus in schijven oplopende royalty's op de jaarlijkse netto omzet van de producten die voortvloeien uit de samenwerking. Novo Nordisk is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de productie en de commercialisatie van alle producten die resulteren uit deze overeenkomst.

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx, legde uit: "Ons Nanobody technologie platform is uitermate geschikt om multi-specifieke Nanobody kandidaten te ontwikkelen die gelijktijdig binden met meerdere doelwitten door middel van één enkele therapeutische molecule. Het behalen van onze eerste mijlpaal in slechts één jaar na het afsluiten van de samenwerkingsovereenkomst met Novo Nordisk is een bevestiging van de kracht van ons platform om snel nieuwe, krachtige kandidaat-geneesmiddelen te ontwikkelen tegen ziektedoelwitten die moeilijk te benaderen zijn met andere technologieën. We kijken uit naar de verdere vooruitgang van het programma en dit Nanobody richting mogelijkse klinische studies in 2018."
[verwijderd]
0
Bron : KBC Securities

€ 1m milestone from Novo Nordisk collaboration

News:

Ablynx announced that is has achieved a discovery milestone with a multi-specific Nanobody construct as part of its collaboration with Novo Nordisk, triggering € 1m. Target price and rating unchanged.

Deal details:

The agreement was signed a year ago (25 November 2015) for which Ablynx received € 5m upon signing as an upfront and up to € 4m in research funding through the initial three year research term. Per product that would come out of it, Ablynx is eligible to up to € 182m in development, regulatory and commercial milestones plus tiered royalties on annual net sales. Novo Nordisk is responsible for the development, manufacturing and commercialisation.
Clinical studies with the Nanobody could reach the clinic in 2018.

Our View:

One of Ablynx’ benefits of their key technology is the ability that they can create the so-called multi-specific Nanobody. This means that multiple targets (epitopes) can be targeted with using only 1 construct. The timing between signing the deal and having a first candidate (~1y) shows the company’s ability to deliver one in a rapid manner. The therapeutic disease area in which research is conducted is undisclosed since the signing of the agreement.

Conclusion:

Rapid progress in a research program is always a good thing. We look forward to future developments in this partnership. Target price and rating unchanged
[verwijderd]
1
Met dank aan aossa:

Ablynx verhoogt ambities

Ablynx denkt dat de omzet van caplacizumab, een medicijn tegen een zeldzame en dodelijke bloedziekte, op zijn piek zal oplopen tot minstens 400 miljoen euro.

Dat zegt CEO Edwin Moses in een gesprek met De Tijd. Eerder ging het Belgische biotechbedrijf uit van 300 miljoen euro piekomzet. 'We hebben de resultaten van de laatste patiëntenstudie meer in detail geanalyseerd. We zijn tot enkele interessante bevindingen gekomen waardoor we ons medicijn tegen een aanzienlijk hogere prijs zullen kunnen verkopen', zegt CEO Edwin Moses.

175.000 Ablynx berekende dat het in de VS 175.000 dollar per behandeling kan vragen.

Concreet denkt Ablynx ABLX 1,58% nu - op basis van marktonderzoek en gesprekken met experten - dat in de VS 175.000 dollar voor een behandeling met caplacizumab haalbaar is, en in Europa 85.000 euro. Daardoor rekent Ablynx nu op piekverkopen van meer dan 400 miljoen euro.

Caplacizumab is een medicijn tegen TTP, een zeldzame, acute en dodelijke bloedziekte. Patiënten die op spoed binnenkomen, krijgen standaard gedurende enkele dagen vers bloedplasma toegediend. Bij ongeveer 1 op 5 heeft dat evenwel geen enkel effect met overlijden als gevolg. Met caplacizumab als extra medicijn kan het aantal dagen behandeling en hospitalisatie verminderd worden en blijken ook minder patiënten ongevoelig te zijn. 'Nu hebben we ook nog gemerkt dat ernstige aandoeningen als beroerte of longembolie veel minder voorkomen tijdens en na de behandeling met caplacizumab.'

800JPMorgan schat de waarde van caplazicumab op bijna 800 miljoen euro. Dat is een pak meer dan de totale beurswaarde van Ablynx.

Caplacizumab is volgens analisten momenteel het meest waardevolle onderzoek in de portefeuille van Ablynx. JPMorgan schat de waarde ervan bijvoorbeeld op 13 euro per aandeel. In totaal komt dat neer op bijna 800 miljoen euro, meer dan de volledige beurswaarde (600 miljoen euro) dus.

Voor alle duidelijkheid, het medicijn is nog niet op de markt maar CEO Edwin Moses heeft er alle vetrouwen in dat dat begin 2018 wel het geval zal zijn. 'Een product op de markt hebben, zou een gigantische stap zijn voor ons. Het zal het gezicht van ons bedrijf veranderen.'

Groen licht

'We zitten op schema', zegt hij. Het dossier om groen licht aan te vragen bij het Europese geneesmiddelenagentschap is bijna klaar. 'In het eerste kwartaal dienen we het dossier in, waarna we normaal gezien twaalf maanden moeten wachten.'

Het dossier is gebaseerd op de resultaten van een fase-2-studie. In normale omstandigheden kunnen farmabedrijven slechts een aanvraag indienen indien ze hun medicijn getest hebben in grootschalige patiëntenproeven (fase 3). Ablynx krijgt evenwel een voorkeursbehandeling wegens een 'dringende, medische behoefte' aan nieuwe medicijnen om de bloedziekte TTP te behandelen.

Intussen voert Ablynx ook de fase3-studie uit, om het dossier te versterken en om later ook een aanvraag bij de Amerikaanse Food and Drug Administration in te dienen. 'De studie verloopt sneller dan verwacht. De recrutering van de patiënten zal in het eerste kwartaal rond zijn. De resultaten van die studie zijn voorzien in de tweede helft van dit jaar', aldus Moses.

Geen ander farmabedrijf

Ablynx heeft caplacizumab volledig zelf van a tot z ontwikkeld. Er komt geen ander farmabedrijf aan te pas, ook niet voor de commercialisering. Doordat de bloedziekte TTP zeer zeldzaam is, is de ontwikkeling en commercialisering van een medicijn behapbaar voor kleinere biotechbedrijven.

Ablynx is intussen al begonnen met de markt te masseren. Het heeft een eerste, zogeheten 'medical liaison officer', die de ziekte op de kaart moet zetten bij artsen. 'Het is een zeldzame en dus vrij ongekende ziekte. We moeten dus niet op een klassieke manier verkopen. We moeten de artsengemeenschap via agenten opleiden om de diagnose te kunnen stellen. Gelukkig zijn er in dit specifieke veld maar een hondertal key opinion leaders die we moeten bewerken.'

Bron: De Tijd
[verwijderd]
0
Ablynx is het jaar afgesloten op een koers van €10,815. Daarmee is een verlies van 32% over het jaar gerealiseerd. Zeer teleurstellend allemaal.

Of 2017 veel beter wordt is afwachten. Een valse start is al gemaakt door een vertraagde ALX-0171 studie die in 2016 zou beginnen; helaas weer niet gelukt. Als die studie begint zal de huidige RSV epidemie al weer op z'n retour zijn...

fc
K. Wiebes
2
Of dat laatste zo is weet ik niet; maar het is inderdaad jammer dat ze de planning niet hebben gehaald. Enerzijds moet je het met die tijdspaden
uiteraard niet ál te nauw nemen; anderzijds stond het al lang genoeg van tevoren op de agenda.
Maar goed; de huidige epidemie is in Nederland. Van hier waren
vooralsnog sowieso geen ziekenhuizen in de studie ingepland.

Met betrekking tot de rekrutering voor 'n grotere studie blijft het m.i. tóch ploeteren voor 'n betrekkelijk klein bedrijfje. Maar ja, het alternatief is dat je vroegtijdig voor "een paar duppies" partnerd. Daar zit ik dan ook weer niet direct op te wachten.

Desalniettemin heb ik na de SAPHIRA-data wat Onno's geruild voor Eddy's.
Ik verwacht eigenlijk dat Aby eerder 10% plust richting de 12, dan dat Gala verder doorstoot richting 66.

Met name de Merck-allianties - hoewel ook reeds aangekondigd in Aby's presentatie (voor wat 't dan waard is) - zouden m.i. dit jaar wel eens voor leuke verassingen kunnen zorgen.

Artikel van Juli '15:
www.bioworld.com/content/merck-bulks-...

Dus in tegenstelling tot wat sommige analisten denken, denk ik niét dat dit jaar "een overgangsjaar" wordt. Ik verwacht eigenlijk net veel koersstuwend nieuws.

Hoe dan ook; we zullen het wel beleven. Jullie allen een plezierig nieuw jaar in goede gezondheid toegewenst.
K. Wiebes
0
partnert dus; dat blijft óók ploeteren.

Ik ben overigens benieuwd of er de eerste dagen van 't nieuwe jaar nog wat "tax-free" verkoopdruk komt van Belgische kant. Maar ik verwacht eigenlijk dat die "door de rest van de wereld", inclusief mijzelf - ik heb nog wat cash achter de hand gehouden - wordt opgevangen.
[verwijderd]
0
quote:

hoebeet schreef op 1 januari 2017 11:15:

Of dat laatste zo is weet ik niet; maar het is inderdaad jammer dat ze de planning niet hebben gehaald. Enerzijds moet je het met die tijdspaden
uiteraard niet ál te nauw nemen; anderzijds stond het al lang genoeg van tevoren op de agenda.
Maar goed; de huidige epidemie is in Nederland. Van hier waren
vooralsnog sowieso geen ziekenhuizen in de studie ingepland.
Bedankt voor je bijdrage.

Helaas of gelukkig trekt een virus zich niets aan van landsgrenzen. We hebben de huidige epidemie in West Europa gewoon gemist. Duitsland, Verenigd Koninkrijk en België staan wel in de studie en al die potentiële patiëntjes hebben we ook gemist. Ik verwacht daarmee een half jaar vertraging van deze studie.

fc
[verwijderd]
1
ABLYNX PRESENTEERT TIJDENS DE 35e JAARLIJKSE J.P. MORGAN HEALTHCARE CONFERENTIE

GENT, België, 5 januari 2017 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] zal een presentatie geven tijdens de 35e Jaarlijkse J.P. Morgan Healthcare Conferentie op woensdag 11 januari 2017 om 16u30 Pacific Standard Time (01u30 op donderdag 12 januari (Belgische tijd)).

De presentatie, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie, zal geleid worden door Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx.

De presentatie zal live worden uitgezonden en is toegankelijk via deze link.

jpmorgan.metameetings.com/confbook/he...

Om een tijdige verbinding te verzekeren, wordt aanbevolen dat deelnemers zich ten minste 10 minuten vóór de geplande webcast registreren. Een herhaling van de webcast blijft gedurende 90 dagen beschikbaar op de website onder nieuws & events.
K. Wiebes
0
Hopelijk wordt ook de Q&A uitgezonden; dat is niet altijd het geval.

Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar Genzyme; die hangen er al "vanaf 18 Mei 2015" voor een evaluatiemogelijkheid van één jaar tussen.
[verwijderd]
0
08:39
Jefferies: 'Ablynx beste keus in biotech'

In een lijvig rapport over biotech, noemt beurshuis Jefferies Ablynx
ABLX 0,91%
een 'top pick' voor 2017. Het advies luidt logischerwijs 'kopen', met een koersdoel van 21 euro. Analist Peter Welford verwacht erg veel van de resultaten van de derde en laatste klinische testfase voor caplacizumab, een potentieel middel tegen de zeldzame bloedziekte TTP. De resultaten worden in het vierde kwartaal verwacht en kunnen dus een belangrijke katalysator vormen voor de koers, net als een nieuwe partner voor het potentieel reumamiddel vobarilizumab, nadat de Amerikaanse gigant AbbVie afhaakte
[verwijderd]
0
Die presentatie zou wel is zeer interessant kunnen worden en een nieuwe koerstrigger!
Hopelijk kan Ablynx snel een nieuwe partner vinden.
K. Wiebes
0
quote:

hoebeet schreef op 1 januari 2017 11:15:

...Ik verwacht eigenlijk dat Aby eerder 10% plust richting de 12, dan dat Gala verder doorstoot richting 66...
Bijna goed :D
Spreidstand
1
Uit het Jeffries rapport van 5 januari over Ablynx (koersdoel 21 euro):

This year we highlight six top picks within our coverage universe (Ablynx, AC Immune, Advanced Accelerator Applications, Genmab, NeuroDerm, and Shire), plus two biotechs with compelling risk-reward from upcoming binary events (Bavarian Nordic and Cassiopea). Our least preferred stock is UCB. For investors seeking a diversified approach to investing in the sector we highlight PureTech.

Top biotech picks – still attractive valuations and catalysts

? Ablynx (ABLX BB, €10.7) – We still believe impressive Phase II TITAN caplacizumab results in rare blood disorder aTTP are a potential game-changer for Ablynx. Phase III results are expected by 4Q17E for a potential 1H19E US launch, with EU filing for conditional approval planned during 1Q17E for possible roll-out to begin from 1H18E. The ALX-0171 Phase IIb dose-ranging efficacy study in infants hospitalised with RSV infection is expected to start during 1Q17E for data around 1H18E. Whilst AbbVie’s (ABBV, $62, Buy) decision not to opt-in to the RA indication for vobarilizumab (anti-IL-6R) was disappointing, Ablynx is planning future development in parallel with seeking a new partner, a key potential catalyst for 2017E. Regulatory end-of-Phase II meetings are expected to take place during 1H17E, with the intention of starting a Phase III study by YE17E, subject to partnering. Finally, progress in other key collaborations with Merck (MRK, $60, Underperform), Merck Serono (MRK GR, €101, NC), and Boehringer (private) could also provide catalysts for the shares, particularly the broad immuno-oncology deal with Merck that may drive significant upside.
Spreidstand
0
64 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,23  +2,21  +0,25%  11:43
 Germany40^ 17.986,10 -0,57%
 BEL 20 3.871,23 -0,32%
 Europe50^ 4.967,84 -0,44%
 US30^ 38.330,51 -0,06%
 Nasd100^ 17.385,08 -0,79%
 US500^ 5.046,44 -0,51%
 Japan225^ 37.717,64 -0,74%
 Gold spot 2.326,08 +0,43%
 EUR/USD 1,0727 +0,28%
 WTI 82,63 -0,33%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Flow Traders +5,79%
UNILEVER PLC +5,54%
NX FILTRATION +3,70%
Fugro +2,36%
JUST EAT TAKE... +2,34%

Dalers

ADYEN NV -11,56%
WDP -4,46%
Alfen N.V. -1,64%
BAM -1,24%
AZERION -1,18%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront