Amsterdam Commodities « Terug naar discussie overzicht

ACOMO 3e Q 2016

54 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

CWAVWH schreef op 15 november 2016 18:05:

Behoorlijk grote omzet!
Hoe dit interpreteren ??? Wil men er vanaf ??? 3 jaar geleden aan 18 ongeveer ingestapt , dan naar 25 , nu weer 20.... Misschien weet Rafter ook iet meer ????
[verwijderd]
0
Gezien de trading range van het aandeel, waarbij 20 precies de onderkant is, wordt het spannend nu. Ik wacht het nog even af, onder de 20 kan de daling nog verder en dan wordt het dividend technisch alleen maar interessanter om in te stappen. 20 euro is het punt dat het dividend 5% bedraagt, dus ook al behoorlijk.
[verwijderd]
0
Iemand een idee hoe het komt dat dit aandeel zo onder druk blijft staan ? In de TA van Binck spreekt men zelfs van een mogelijke terugval naar 19,24. Toch niet niks als ge ziet vanwaar we komen?
Pierre1
0
Inderdaad opmerkelijk dat dividendaandelen onder druk staan de laatste weken. Men geeft aan dat de stijgende rente hiervoor de voornaamste oorzaak is. Favoriet zijn nu financiels en verzekeraars. Andere aandelen in de voedingssector als Unilever, maar ook vastgoedaandelen Wereldhave, NSI en telecom KPN zijn uit de gratie. Voor lange termijn beleggers biedt dit weer kansen.
[verwijderd]
0
@Sky-jumper. Het is vermoedelijk gewoon een kwestie van 'uit het oog, uit het hart'. Er is een chronisch gebrek aan nieuws: geen kwartaalberichten, geen overnames, etc. Het gevolg is dat mensen het aandeel vergeten.
Die mogelijke terugval naar €19,24 is ook maar uit de lucht gegrepen door mensen die in technische analyse geloven. Met een aandeel waarin zo weinig gehandeld wordt is technische analyse echter volstrekt nutteloos.
[verwijderd]
0
Acomo herhaalt de koerspatronen van vorig jaar (langzaam zakken dus in aanloop naar de volgende februari cijfers. Maar voor haar doen toch een behoorlijke omzet de laatste beursdagen.
Unilever doet 't inderdaad ook niet lekker (helaas, pindakaas, voor de Calvébaas dus...).
Evengoed, na dertien jaar een eindelijk pluk verkocht, tegen 22.50 nog wel en een nette nieuwe Honda Jazz Comfort aangeschaft. Door de bank genomen ben ik tevreden en verder wacht ik wel af. Mensen houden van goed gekruid eten!
Leve de beurs!
[verwijderd]
0
quote:

fredvries schreef op 21 november 2016 18:06:

@Sky-jumper. Het is vermoedelijk gewoon een kwestie van 'uit het oog, uit het hart'. Er is een chronisch gebrek aan nieuws: geen kwartaalberichten, geen overnames, etc. Het gevolg is dat mensen het aandeel vergeten.
Die mogelijke terugval naar €19,24 is ook maar uit de lucht gegrepen door mensen die in technische analyse geloven. Met een aandeel waarin zo weinig gehandeld wordt is technische analyse echter volstrekt nutteloos.
ook @Pierre 1

Ja, je kunt gelijk hebben maar de TA van Binck komt wel dikwijls uit, mocht ik het advies gevolgd hebben had ik dit groot pak winst niet laten liggen, nu is het weer herbeginnen. Maar ja dat is de beurs....
Pierre1
0
Ook opvallend is het hogere handelsvolume de laatste week. Wellicht dat onderstaande neerwaartse bijstelling van NIBC hier debet aan is.

ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft dinsdag het advies voor Amsterdam Commodities verlaagd van Accumuleren naar Neutraal en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 23,50 naar 21,00 euro.

Analist Gerard Rijk wees op de gedaalde koers van het aandeel Acomo en de relatie met de gedaalde prijs voor peper, een van de prominent producten van het handelshuis. Daarbij oordeelde Rijk dat de overname-activiteit van Acomo de laatste jaren aan de 'magere' kant is. De marktvorser voorziet daarin voor de komende twaalf maanden weinig verandering, gelet op het vertrek van CEO Erik Rietkerk in het voorjaar van 2017.

Rijk ziet geen impulsen voor de koers van het aandeel, maar enkel risico's met de peperprijs en de opvolgingskwestie. Peper valt bij Acomo onder Catz International, goed voor 40 procent van de nettowinst van het moederbedrijf.

Het aandeel Acomo noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 20,11 euro.
[verwijderd]
0
@pierre 1 : Bedankt voor de info, dit zal ongetwijfeld wel de oorzaak zijn voor de aanhoudende daling, de vraag is nu : waar stopt het ? Ook aan heel lange mooie liedjes komt een einde.
maci
0
[verwijderd]
0
Bedankt, Maci. Goeie informatie.
Her mijn eigen mening:
Peper? - Die markt gaat steeds open neer. Acomo is geen daghandelaar, maar werkt met langlopende aankoop- en verkoop-contracten. Een soort interne termijnmarkt dus. Daarbij wordt gemikt op het geven van zekerheid aan de klanten. Lage prijzen bij aankoop hoeven dus helemaal niet ongunstig uit te pakken, zolang de handelaren maar goed weten te verkopen. Daar heeft met name Katz in het verleden wel bewezen te weten hoe dat moet.
Vertrek van Rietkerk? - Ja hij zal wel wat ongelukkig zijn op zijn plek. Zoals Holvoet het in het verleden wel stelde, was het runnen van Acomo eigenlijk het runnen van een één-mans holding. Hij had, toen ik eens met hem sprak, niet meer dan een secretaresse. Daar is bij het aantreden van Rietkerk geen verandering in gekomen m.i. De werkelijke expertise en management moet gevonden worden bij de diverse personen, die de verschillende bedrijven van Acomo runnen, op lager niveau dus.
Ik kan me voorstellen dat Rietkerk zich ietwat verveelt.

De grote omzetten de laatste tijd zijn me opgevallen. Dus een grote verkoper is niet denkbeeldig. Daarbij volgt de koers toch ook het patroon van het laatste jaar.
Ik blijf voorlopig nog even zitten. Acomo heeft de laatste jaren geld zitten potten en schulden afbetaald. Vroeger of later zal er wel weer een overname komen. Grootste hinderpaal hierbij zie ik een de (noodzakelijk) losse structuur van Acomo. Eventuele overnamekandidaten moeten hier in passen, en dat zijn er m.i. niet zo veel.
Rafter
0
TA is in mijn ogen niet de oorzaak van het wegglijden; je ziet dan nl altijd veel kleine orders. Het z7jn de wat grotere verkooporders die druk op de neergang houden.
Heeft de peperprijs (Catz I) er mee te maken? Nee, de prijsschommelingen van 1 grondstof zagen we veel vaker in t verleden, zonder dat de koers meevibreerde.
Vertrek CEO dan? Ja! De laatste 1.5 jaar onder Rietkerk waren niet daverend: omzetstijging redelijk ok, maar het lukte Rietkerk niet de toenemende kosten te beteugelen- lees dan vooral dat de salarissen van nieuw aangetrokken (US)personeel en de bonussen aan de Duitsers op een te hoog niveau lagen; 1.5 jaar terug lazen diverse forumleden dat al uit de toen nog bestaande kwartaalcijfers.
Dat Rietkerk vertrekt (hij zorgde erg goed voor zichzelf via opties..) vind ik prima. Maar vertrekken na amper 3 jaar..dat landt slecht in de markt.
Kortom, er hoeft maar 1 nerveuze grote belegger te zijn, die niet -als gebruikelijk - buiten de markt om verkoopt, en het plaatje is duidelijk
(Bij vertrek moet een optiehouder trouwens bij Acomo zelf direct verzilveren/verkopen....)
nb gelet rest beurs lijkt mij een koers van E19, zodra de grote verkooporders uit de lucht zijn, een prima aankoopmoment, gewoon de laatvols in de gaten houden dus
clever
0
Gooddividend
0
quote:

clever schreef op 25 november 2016 11:04:

Volgens mij worden er spelletjes gespeeld. Acomo een overnameprooi?
Zou mij niks verbazen. Heb er vandaag 1000 stuks, op een koers van 19,20 Euro, aangeschaft.
[verwijderd]
0
Om 17h04 plots 3 stuks in de laat op 19,015 terwijl we eerst op 19,08 stonden ;

Volume Bied Laat Volume Aantal orders

1 1.200 19,00 19,015 3 1
1 42 18,98 19,08 294 3
1 150 18,96 19,100 443 1
1 295 18,925 19,14 12 1
4 360 18,90 19,145 156

Natuurlijk enkele seconden daarna weer meer aandelen in de laat aan 19,015. Wat een geshoemel met stuks, is hier geen geurtje aan ????
Chasse_Patate
0
Na de koersdalingen op voor Acomo hoog volume vorige week (dinsdag 51K, woensdag 78K en donderdag 51K), stabiliseert de koers de laatste dagen en loopt het volume terug. Vandaag weer onder de 20 met 19K.

Wellicht dat een partij zijn stukken kwijt wilde en klaar is. Zou mooi zijn.
[verwijderd]
0
(@Chasse_Patate: het is nog niet klaar...)
Oef! Daar gingen vandaag (30nov) liefst 308855 aandeeltjes in de slotveiling, op €19,11.
[verwijderd]
0
54 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 17,620
Verschil -0,140 (-0,79%)
Hoog 17,760
Laag 17,600
Volume 12.977
Volume gemiddeld 19.870
Volume gisteren 8.945

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront