TomTom « Terug naar discussie overzicht

TOMTOM NOVEMBER 2016

5.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 ... 266 267 268 269 270 » | Laatste
aandeeltje!
0
quote:

Riet van Milt schreef op 23 november 2016 00:27:

[...]

Justinnetje, dan zijn we er uit, je schreef onlangs al dat de koers je geen 'r**t' interesseert, heb er in ieder geval respect voor dat er beleggers zijn die wél belang hechten aan de koers, zoals ook jouw mening respect verdient dat het alleen maar om een goed verhaal gaat.
Aangezien ik nergens in dienst ben en mijn enige doel is rendement te maken interesseert mij de koersontwikkeling (dividend is iets wat TT nog niet uitgevonden heeft) mij eigenlijk slechts als enigste. Omhoog of omlaag, maakt me niet uit slechts de anticipatie op richting en de uitkomst daadwerkelijk. Het is niet aan mij om de company te leiden, te verdedigen of wat dan ook.

Een goed verhaal en goede prestaties zal mij long doen belsuiten, een slecht verhaal en dito prestaties short. Dan is er een hoop tussenin, die zijn het lastigst....
NewKidInTown
0
quote:

potpourri schreef op 22 november 2016 17:53:

Kid, waarom ga je niet naar het off topic draadje, daar is het voor ?

Je hebt gelijk, bij nader inzien.
[verwijderd]
2
Niemand zag het nog, maar gisteren werd er gecoverd, door 2 hedgefunds!
'S ochtends dumpten ze als gekken, om daarna de hele dag te kopen.
1 en al illegale koerssturing wederom!

Er zijn er 2 nu onder de meldingsgrens, dus kunnen ze ongezien afbouwen naar 0.
Of zonder dat het genoteerd staat deze shorts houden, waardoor het lijkt dat er bijna niet geshort is, misleiding dus, wat een blijkbaar niet echt slimme poster steeds vraagt hier hoe het toch komt dat het zo zakt terwijl er maar heel weinig shorts zijn.

Intussen zitten er misschien dus tig hedgefunds net onder de 0,5% waardoor de werkelijke shorts misschien wel 10% zijn, je weet het niet.
De uitleners van hun aandelen zijn de grootste boeven!

[verwijderd]
2
Feit is en blijft dat deze hedgefunds opzettelijk zitten te rommelen en spelen met shorts, gewoon om de koers te sturen.
En laat dat nou net verboden en illegaal zijn!
JvH
0
Wat vinden jullie ervan dat Tomtom zichzelf in de etalage zet middels verkoop van de consumententak?
I Love Melbourne
0
quote:

JvH schreef op 23 november 2016 07:15:

Wat vinden jullie ervan dat Tomtom zichzelf in de etalage zet middels verkoop van de consumententak?
Leg uit....
Balimoney
0
quote:

PGV schreef op 22 november 2016 17:03:

[...]

Wat maakt het uit, 5 cent in de min of in de plus.
Precies een dubbeltje. Is toch niet zo moeilijk?
JvH
0
quote:

Balimoney schreef op 23 november 2016 07:25:

[...]

Precies een dubbeltje. Is toch niet zo moeilijk?
Jij bent al scherp in de vroege ochtend. Ow wacht, op Bali is het nu 14.40u
[verwijderd]
4
Mijn mening is ook dat niet consumer verkocht wordt maar Telematica. Dit baseer ik op het feit dat JdM er in het verleden al op aangedrongen heeft en dat TTT onlangs in een aparte BV gegoten is waardoor het 'makkelijker' af te stoten is. Waarom zou je anders de moeite doen om deze BU te verhangen...

De vragen die hier over gesteld wreden tijdens de laatste Q&A werden beantwoord met 'I can't comment on this one'

Voor mij is het derhalve duidelijk dat deze BU verkocht gaat worden en als ze net zo'n prijs krijgen als Verizon er voor betaald heeft wil ik de boot niet missen.
..

Tot die tijd en wanneer er geen positief nieuws komt ben ik bang dat ze misschien wel door kunnen zakken tot 6 alleen maar om het feit dat er geen trigger is en de shoters de regie in handen hebben.

Echter blijf ik zitten waar ik zit en verwacht een flinke stijging alleen zouden we daar iets langer op moeten wachten en rustig wat tikken moeten incaseren....
siepels
0
quote:

Riet van Milt schreef op 23 november 2016 00:09:

[...]

Het verbaast mij nog steeds dat iedereen die hier positief is over het aandeel TomTom wordt vereerd en mensen, zoals bijvoorbeeld KidBackinTown, die diepgaand uitleggen dat het aandeel nu terecht ruim 60 euro onder ATH staat worden afgebrand als basher, ongedisciplineerd, zuur, jammeraar of aanhanger van complottheorieën.

Een 'normale' belegger wil rendement op zijn investeringen en kijkt daarbij naar de omzet, winst, koers, wpa en k/w.

TomTom ging voor € 17,50 naar de beurs, piekte op € 68, viel in combinatie met een wanhoopsemissie terug naar € 3 en schommelt dit jaar rond de € 8 met een k/w die hier verondersteld wordt tussen de 35 en 100.

Door velen worden alleen de positivo's gewaardeerd die al jarenlang hun absurde koersverwachtingen steeds verder naar de toekomst verschuiven (uitgezonderd Justin natuurlijk die de € 17,50 nog voor 2016 voorziet).

Elke objectieve professionele belegger die naar de prestaties van dit bedrijf kijkt, zal investeringen hierin afdoen als mislukt. Dat is ook precies de reden dat dit AMX-aandeel al vele maanden op de (volgens believers belachelijk lage) koers van ongeveer 8 euro staat. Zelfs een diehard als groeibriljant lijkt dit inmiddels te hebben begrepen.

Iets meer respect voor mensen die de koers aan hun zijde hebben zou hier gepast zijn.
Mij gaat het over zaken die geen bal met TomTom van doen hebben.
Juun
1
Als voorbeeld noemt Groot de communicatie tussen de slimme verkeerslichten en het navigatiesysteem van de automobilist. 'De dienst van KPN zorgt ervoor dat die informatie binnen één seconde van de ene naar de andere partij gaat.' In dit voorbeeld kan dat zijn tussen Vialis, het bedrijf dat onder andere verkeerslichten installeert, en de verkeersnavigatie van TomTom.
fd.nl/economie-politiek/1176710/smart...
[verwijderd]
2

er zijn geweldige optie posities in te nemen en er is zat volume beschikbaar, je hoeft enkel maar interesse te tonen en men zoekt partijen op die de andere kant willen nemen.
als je zowel koopt als schrijft hoef je je geen zorgen te maken over volatiliteit, je kunt zowel de range spelen als op time-value

zal even een voorbeeld geven , wat je niets kost aan premie en je toch stevig in het aandeel zet voor de periode 2017/2018 , de jaren dat we eindelijk de draai gaan zien voor betere cijfers/groei en dan nog de kanskaart op 'change'

je kan de
DECEMBER 2017 8 CALL KOPEN
JUNO 2018 7 PUT SCHRIJVEN ( VERKOPEN )
voor gelijk geld
je koopt dan op 12 maand een CALL at the money ( ongeveer)
je schrijft een 18 maand PUT out of the money
je kan gelijk bij een stijging volgend jaar al beginnen boven de 8 wat aandelen te verkopen en dan kan je gaan handelen tegen je opties in
je moet natuurlijk wel bereid zijn Long term in TT te geloven en ook kunnen leven met een Long op termijn van 7 euro mocht het aandeel onderuit zakken

je kan ook de
JUNO 2018 9 CALL KOPEN
JUNO 2018 7 PUT schrijven
ook deze kan voor gelijk geld

denk je dat TT het echt gaat maken heb je ruim 18 maand de tijd om of aan 9 euro of aan 7 euro in het aandeel te zitten
wederom ervan uitgaande dat je in een bull strategie voor het aandeel gelooft.

doe je dit soort posities hoef je niet elke dag je zorgen te maken over de print op het scherm en kan je eventueel afscheid nemen van je Long aandelen en je zeilt zo vanzelf over tijd weer in de stock.

zelf heb ik een 100% long in aandelen TT omgezet dit jaar vanwege schadebeperking naar 1/3e aandelen Long, 2/3e opties
de 2/3e opties zetten mij vanzelf de komende 18 maand weer naar 100% aandelen Long, want ik handel niet in opties en laat ze of aflopen of uitvoeren.

verder ga ik wel uit van verandering en verwacht voor 2017 wel een 12 op het scherm te zien, voor 2018 zelfs 15
gaat het allemaal toch fout bij TT, gaat de toko uit elkaar getrokken worden zie je ook nog wel 12/15 euro.
het is echt nu of nooit voor HG, geen excuses meer waarom het in 2017 weer net niet lukte.

zo zit aan 1000 posts, that's it for me
succes
JvH
0


23 november 2016 - 07:30


Smartphone en big data schieten automobilist te hulp
Met het Partnership Talking Traffic zet het ministerie van Infrastructuur in op slimme mobiliteit. Het project moet de veiligheid op de weg vergroten en het fileleed verminderen.

Kan niet het hele artikel lezen, weet niet of TomTom hierbij betrokken is.
NewKidInTown
0
PP, altijd interessant om weer eens een paar optieconstructies te lezen.
Moet je wel in het aandeel geloven en vertrouwen hebben, dat gaat beide niet op voor mij. Bovendien wil ik geen kapitaal reserveren voor margins voor dit aandeel.
Toch interessant en bedankt, wie weet zijn er hier liefhebbers ook al zijn de meesten hier wars van opties, te moeilijk enzo.
Juun
0
quote:

JvH schreef op 23 november 2016 09:03:

23 november 2016 - 07:30


Smartphone en big data schieten automobilist te hulp
Met het Partnership Talking Traffic zet het ministerie van Infrastructuur in op slimme mobiliteit. Het project moet de veiligheid op de weg vergroten en het fileleed verminderen.

Kan niet het hele artikel lezen, weet niet of TomTom hierbij betrokken is.
Smartphone en big data schieten automobilist te hulp


Voor elke automobilist, zelfs voor bestuurders van oudere auto's, lonkt een toekomst van slim rijden. Door het gebruik van apps op de smartphone of een ander navigatiesysteem en de toepassing van big data kan het fileleed beter worden gemeden. Ook andere ergernissen moeten tot het verleden gaan behoren, zoals midden in de nacht op een verlaten kruispunt voor een rood verkeerslicht moeten stoppen. Ook hoeven vrachtwagens binnenkort minder te stoppen en op te trekken in de stad, omdat verkeerslichten het zware transport herkennen en op tijd op groen springen.
Het klinkt futuristisch, maar deze innovatieve toekomst moet volgend jaar al realiteit zijn. Met het project Partnership Talking Traffic wil het ministerie van Infrastructuur en Milieu dat weggebruikers en voertuigen 'onderweg continu begeleid en ondersteund worden'. Dat project is een samenwerking tussen het ministerie, de verkeersindustrie en bedrijven uit de ICT-sector, waaronder Vialis, Royal Haskoning, KPN en het Belgische Be-Mobile. Ook provincies en gemeenten zijn erbij betrokken.
Juun
0
Voorbereiding op zelfrijdende auto
Voor het project is €90 mln uitgetrokken, deels afkomstig van de rijksoverheid en deels van het bedrijfsleven. Volgens het ministerie van I&M zal de samenwerking de komende vijf jaar technologische innovaties opleveren waarmee weggebruikers 'beter kunnen anticiperen op verkeerssituaties'.
'Met de ontwikkeling van slimme verkeerstechnologie wil Nederland in de Europese kopgroep zitten', zegt een woordvoerder van het ministerie. Volgens hem moet Talking Traffic ook worden gezien als voorbereiding op de technologie die nodig is voor de zelfrijdende auto. In het begin zal het effect volgens hem nog beperkt zijn, maar 'dit is wel de toekomst'.
45%
De filedruk zal dit en vorig jaar door het economisch herstel naar verwachting met 45% zijn gestegen
Het project zal veel automobilisten als muziek in de oren klinken. De filedruk steeg vorig jaar al flink en is in de afgelopen maanden verder toegenomen. 'Na de zomer is er sprake van een flinke stijging', zegt Patrick Potgraven van de Verkeersinformatie Dienst (VID). Hij verwacht dat de filedruk — een begrip dat de lengte en de duur van files combineert — over de jaren 2015 en 2016 met in totaal 45% toegenomen is. 'De stijging over deze twee jaren is de sterkste die ik ooit heb gezien, en ik zit toch al achttien jaar ''in de files''', zegt Potgraven. Hij ziet het economisch herstel als een belangrijke oorzaak van de toename van de filedruk.
Gegevens uitwisselen
De nieuwe verkeersdiensten kunnen bijvoorbeeld individuele snelheidsadviezen leveren of waarschuwen voor gevaarlijke situaties. 'Ook kunnen straks slimme verkeerslichtinstallaties doorgeven aan een automobilist hoe lang het nog duurt voordat het licht op groen springt', zegt Dennis Groot, die bij KPN verantwoordelijk is voor het project. Het verkeerslicht kan 'praten' met het navigatiesysteem van de automobilist.
KPN gaat er in Talking Traffic voor zorgen dat andere partijen gegevens kunnen uitwisselen. In ICT-jargon levert het concern een zogeheten data services hub. 'Het is een nieuwe digitale informatiestructuur', zegt Groot. 'Daarbij bepalen partijen wat ze wel en niet willen delen. KPN doet zelf niets met deze data.'
Als voorbeeld noemt Groot de communicatie tussen de slimme verkeerslichten en het navigatiesysteem van de automobilist. 'De dienst van KPN zorgt ervoor dat die informatie binnen één seconde van de ene naar de andere partij gaat.' In dit voorbeeld kan dat zijn tussen Vialis, het bedrijf dat onder andere verkeerslichten installeert, en de verkeersnavigatie van TomTom.
In de zomer van 2017 verwacht het ministerie de eerste concrete resultaten op de markt te brengen. 'Vanaf dan kunnen weggebruikers via hun smartphone en navigatiesystemen gebruikmaken van realtime adviezen', verklaart een woordvoerder van het ministerie. Daarbij gaat het volgens het OM om de volgende informatie: tijd tot groen, tijd tot rood, verlengde groentijden bij grote drukte of colonnes vrachtwagens, actueel snelheidsadvies en tijdige gevaarwaarschuwing. 'Meldingen en adviezen over zaken die je niet zelf door de voorruit kunt waarnemen, maar die wel veel gedoe en tijdverlies voorkomen.'

'Nederland voorloper in slimme mobiliteit'
De investering om de eerste 1268 verkeersregelinstallaties aan te passen zijn volgens de woordvoerder inbegrepen in de investering van €90 mln. De overige installaties — in totaal zijn er 5500 verkeersregelinstallaties in Nederland — worden in de vervangingsmarkt aangepast of vervangen en zijn niet opgenomen in dit bedrag. 'De komende jaren zal dit stapsgewijs gebeuren. Met deze eerste 1268 hebben we wel de allerdrukste kruispunten en verbindingen in en rond de steden te pakken.'
Be-Mobile, een dochterbedrijf van het Belgische telecombedrijf Proximus, wil uiteindelijk alle verkeerslichtinstallaties in zijn netwerk opnemen. Volgens ceo Jan Cools is Nederland een voorloper in slimme mobiliteit. 'Vlaanderen ligt twee tot drie jaar achter', aldus Cools dinsdag in zakenkrant De Tijd. Voor de ontwikkeling van diensten voor Talking Traffic gaat Be-Mobile 25 mensen extra in dienst nemen.

Foto: HH
De verwachtingen van het ministerie van I&M voor het project zijn hooggespannen. 'Wij denken dat weggebruikers hier snel gebruik van zullen maken, gelet op de beperkte kosten in relatie tot het comfort, de tijdsbesparing, brandstofbesparing en de toegenomen veiligheid', aldus de woordvoerder.
'Acceptatiegraad zal aanzienlijk zijn'
Per doelgroep zal de acceptatiegraad volgens hem verschillen, 'maar gezien het grote gebruik van navigatie- en reisinformatieapps is het waarschijnlijk dat het gebruik vanaf het begin al aanzienlijk zal zijn.' Daar komt bij dat steeds meer moderne auto's standaard zijn uitgerust met voorzieningen die datacommunicatie mogelijk maken.
Het ministerie zegt verder uit eerdere projecten te weten dat het 'opvolggedrag' — de adviezen ook daadwerkelijk opvolgen — een factor 3 hoger ligt dan het opvolgen van generieke informatie langs de weg of via de radio. Dennis Groot van KPN vult aan: 'Apps hebben over het algemeen een hoge acceptatiegraad.' De deelnemende bedrijven gaan er volgens het Platform Beter Benutten van uit dat er in 2020 twee miljoen gebruikers zijn van de nieuwe verkeersdiensten.
KPN ziet in de toekomst een bredere rol weggelegd voor zijn 'data services hub'. Groot: 'Het inzicht in logistieke stromen zal steeds meer gebeuren via digitale informatie-uitwisseling.' Als voorbeeld noemt hij de ontwikkelingen rond De Slimme Stad.
Het ministerie van I&M ziet voor Nederland een Europese voortrekkersrol weggelegd in de ontwikkeling van verkeersinnovaties. In het samenwerkingsverband zijn afspraken gemaakt over gemeenschappelijke technische standaarden. 'Daarover spreken we ook in Europees verband in de Transportraad', aldus de woordvoerder. 'Het moet straks niet zo zijn dat het gebruik van slimme technologie bij de grens ophoudt. In de ideale situatie moeten zelfrijdende vrachtauto's straks in colonne dwars door Europa kunnen rijden.'
[verwijderd]
0
quote:

KidBackInTown schreef op 23 november 2016 09:17:

PP, altijd interessant om weer eens een paar optieconstructies te lezen.
Moet je wel in het aandeel geloven en vertrouwen hebben, dat gaat beide niet op voor mij. Bovendien wil ik geen kapitaal reserveren voor margins voor dit aandeel.
Toch interessant en bedankt, wie weet zijn er hier liefhebbers ook al zijn de meesten hier wars van opties, te moeilijk enzo.
Vermoeiend. Heel vermoeiend. Ja.
5.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 ... 266 267 268 269 270 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront