Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Eerste halfjaar 2016; omhoog of omlaag?

384 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
futaridomo
0
laten we hopen. Misschien moet WH samen gaan met Vastned. Dan hebben ze premium shops + malls :)
[verwijderd]
0
quote:

Up2020 schreef op 16 november 2016 19:40:

Als er een berenmarkt komt, dan kun je beter in vastgoed zitten als in de cyclische aandelen (zoals Randstad). Valt op dat in alle sectoren keer een tik krijgen, zo ook het vastgoed. TA analist van de ING voorspelt niet veel goeds, volgens hem kun je niet het beste vluchten.
je bedoelt waarschijnlijk dat "de TA-analist van ING niet veel goeds voorspelt en dat je volgens hen het beste kunt vluchten".
Het probleem ligt in de verwachting dat de rente zal gaan stijgen en vastgoedfondsen problemen zouden kunnen krijgen met de financiering. Dus je moet erg voorzichtig zijn met aankopen doen in de vastgoedsector.

NB: GS heeft ondanks de advieswijziging nog steeds een behoorlijk koersdoel, namelijk 49 euro:
Persbericht 14 november:
(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Wereldhave verlaagd van 51,40 naar 49,00 euro en handhaafde het advies op Neutraal, in reactie op de trading update van het Nederlandse vastgoedfonds eind vorige maand.

"De update over het derde kwartaal bevestigde de verdeelde trends", meldden de analisten van de Amerikaanse bank, waarbij nieuwe faillissementen en druk op de huurprijzen het positieve effect in het vierde kwartaal van een licht hogere bezettingsgraad teniet doen.

Daarnaast meldde het vastgoedconcern tijdens de update dat de verkoop van het Finse vastgoed vooralsnog van tafel is en dat het bedrijf nog een afwaardering op zijn bezittingen neemt van 10 tot 15 miljoen euro, waardoor de winst per aandeel aan de onderkant van zijn outlook zal uitkomen van de verwachte groei van 6 tot 9 procent.

De voorzichtige toon van het management en terughoudendheid om het dividend te verhogen zijn volgens de Amerikaanse bank een teken van de moeilijke tijd die het bedrijf nog tegemoet kan zien.
hjs64
0
Sorry, snap ik effe niet van GS. Koersdoel 49, koers 39 en advies neutral? Ik zou dan toch geneigd zijn te zeggen als een speer kopen.
Ik zie het als een mooi fonds, zo'n 20% beneden intrinsiek, huurinkomsten komen gewoon binnen, dividend (toch ca 7 a 8%) dus ook. Gewoon op de plank laten liggen en dividend opstrijken.
[verwijderd]
0
het lijkt alsof ING en GS tegengestelde meningen hebben over WH. ING heeft een verkoopadvies (vluchten, schrijft Up2020) en GS heeft het over neutraal.
38,06 is hierbij een belangrijk steunniveau/draaipunt.....
[verwijderd]
0
quote:

Floryn schreef op 22 november 2016 20:41:

het lijkt alsof ING en GS tegengestelde meningen hebben over WH. ING heeft een verkoopadvies (vluchten, schrijft Up2020) en GS heeft het over neutraal.
38,06 is hierbij een belangrijk steunniveau/draaipunt.....
als WHV deze week afsluit boven de 39 dan is dat toch wel positief te noemen.
hvb
0
quote:

Floryn schreef op 22 november 2016 20:41:

het lijkt alsof ING en GS tegengestelde meningen hebben over WH. ING heeft een verkoopadvies (vluchten, schrijft Up2020) en GS heeft het over neutraal.
38,06 is hierbij een belangrijk steunniveau/draaipunt.....
ING heeft een koopadvies met koersdoel EUR 55,60 (per 21-07-2016)
GS heeft een neutraal advies met koersdoel EUR 49,00 (per 14-11-2016)

www.trivano.com/aandeel/wereldhave.50...
[verwijderd]
0
Mooie daggrafiek die stabiele stijging aangeeft. Zou de koers volgende week eindelijk weer boven de 40.00 komen en dan ook blijven?
Dit aandeel stelt het geduld van de belegger aardig op de proef. Overigens geldt dat ook voor Unibail Rodamco, waar ik ook wat calls van heb. Jammer dat je daar geen calls van kan krijgen met een langere looptijd dan september 17; geldt trouwens ook voor WH. Ik vind september 17 nog aardig dichtbij. Gelet op de onzekerheid die Trump veroorzaakt heb ik liever calls die in 2018 of nog later expireren.
[verwijderd]
0
Waarom gingen de Vastgoedfondsen vanmiddag zo down? Vanwege de stijging van de olieprijs door het OPEC-akkoord?
Doodzonde.
Gerd 2
0
trust 49
0
quote:

alrob schreef op 29 november 2016 13:53:

Wel heel apart,een topje van exact 40.00 neerzetten.
zie ik liever als nu, met een verlies van 1 euro
[verwijderd]
0
Haha trust, ik ook; maar ook Unibail Rodamco doet het slecht, net als Vastned.
Vastgoed zit in het verdoemhoekje, al maanden, dus zal ook nog wel even duren voordat ze eruit zijn, zeker als de rente gaat stijgen. Maar goed, we hebben het dividend nog. Over 10 jaar is dat een mooie bedrag. Meer dan een spaarrekening, en waar de koers dan staat, zou zo maar flink hoger kunnen zijn, met een toename van de inflatie en dus een verhoging van het desbetreffende prijsindexcijfer waarmee de bedrijfsruimtehuurcontracten jaarlijks mee verhoogd worden. De omzet zal zeker daardoor stijgen.
matad
1
Het grote probleem voor de verhuurders van winkelruimtes zijn de online verkopen. Die blijven maar stijgen. Bij de afloop van een huurcontract en bij het sluiten van een nieuw huurcontract staat de vierkante meterprijs onder druk dus worden de huurinkomsten minder. Ik zie soms een gedeelte van het leegstandprobleem opgelost worden door verhuur aan bijv. Action, Lidl, Aldi etc. Is in feite niets op tegen doch dit soort zaken betaalt niet al teveel. Doch is weer beter dan leegstand al haalt het wel het winkelcentrum omlaag. Dat de koersen dalen door een oplopende rente is niet geheel juist. Leningen hebben een looptijd van minimaal een jaar of vijf en dan spreek je momenteel nog over een rentestijging van tienden van procenten. Dat is echt wel te overzien.

Met vriendelijke groet.
hjs64
0
Het lijkt me toe dat als WH een nieuw rentepercentage op hun leningen krijgt de nieuwe rentepercentages lager zullen liggen, dus voorlopig alleen maar voordelig. Gaat trouwens lekker vandaag.
GrindNshiP
0
Wereldhave haalt bios naar Fins winkelcentrum

Gepubliceerd op 7 dec 2016 om 09:00 | Views: 520

Artikel

Reacties

Gerelateerde instrumenten

AMSTERDAM (AFN) - Wereldhave heeft een overeenkomst gesloten met Finnkino over de komst van een grote bioscoop in zijn Itis-winkelscentrum in de Finse hoofdstad Helsinki. Dat maakte het winkelvastgoedbedrijf woensdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.

De bioscoop met negen filmzalen gaat naar verwachting eind 2018 open. Finnkino, dat in Finland veertien bioscopen beheert, is onderdeel van Nordic Cinema Group. Dat is de marktleider in Noord-Europa als het gaat om bioscopen. Het bedrijft is goed voor 469 filmzalen in zes verschillende landen.

Mijns inziens een goede zaak dat ze zo snel al invulling hebben kunnen geven aan een nieuwe partij. Derhalve een gezond bedrijf waarbij het voor de komende jaren wel goed zit.
[verwijderd]
0
dat zit zeker wel goed.

de grote partijen zitten nog evenveel short, maar toch herstelt de koers zich aardig snel vind ik. fijn dat er een positief bericht uit komt. hoop dat ze binnenkort wat meer over de bezetting kunnen laten weten, maar ze laten sowieso weinig weten.
misschien juist wel fijn zo'n rustig aandeel op een beurs waarbij uitschieters van 10% daling of stijging steeds vaker voorkomen.
[verwijderd]
0
quote:

trust 49 schreef op 8 december 2016 14:15:

wie weet de logica dat de koers nu zakt ivm ECB besluit?
Lange rente steeg hard, dan zakt vastgoed meestal iets
[verwijderd]
0
Precies, maar koers WH lijkt nu stevig boven de 40.00 te blijven, en daar ben ik al blij mee. Nu nog doorstomen naar de 45.00, maar dat zal wel te veel gevraagd zijn. Als de FED de rente verhoogt, zal vastgoed ook wel weer een dipje krijgen. Hoewel de beurs nooit reageert als verwacht.
25GTi
0
ABM Financial News - 07:58

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor Wereldhave verlaagd van 44,00 euro naar 41,75 euro.

De Zwitserse bank handhaafde ondanks de koersdoelverlaging wel het Neutraal advies voor het vastgoedfonds.

Het aandeel Wereldhave sloot donderdag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 40,72 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl

Ze willen meer aandelen inkopen tegen lage prijzen?
384 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 14,100
Verschil +0,020 (+0,14%)
Hoog 14,100
Laag 14,000
Volume 92.718
Volume gemiddeld 90.425
Volume gisteren 57.121

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront