Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Monte dei Paschi vraagt staatssteun aan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Twijfels 23 december 2016 10:24
    Dus na de 100K Euro op de spaarrekening worden vanaf nu ook kleine beleggers tot 100K Euro door de overheid "geholpen"? Mooi, dat geeft een hele andere kijk op het risicovol beleggen onder die 100K grens. En als dat voor deze bank geld, geld het ook voor alle andere, toch?

    Denk dat een aantal "doom denkers" gelijk krijgen : Uiteindelijk worden alle banken genationaliseerd en koopt de overheid alles op wat los en vast zit. In Japan zijn ze al aardig op weg, al over de helft geloof ik.
  2. Twijfels 23 december 2016 11:12
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 23 december 2016 11:03:

    Twijfels, dan mag Dijsselbloem wel heel snel de kleine belegger compenseren voor SNS
    Inderdaad. Het verbaasd mij ook hoe telkens overal weer uitzonderingen voor gevonden worden. Het is waarschijnlijk zogenaamd voor de kleinere belegger maar over een aantal jaar komt de aap uit de mouw en horen we dat het DB was of welke andere crimineel dan ook, die toen even niet met een verlies opgezadeld mocht worden. Maar ja, dan is het "domme" volk het alweer vergeten. Hebben ze natuurlijk indirect wel weer betaald. Dat dan wel!
  3. forum rang 6 Chiddix 23 december 2016 11:30
    quote:

    Up2020 schreef op 23 december 2016 11:23:

    Aandeelhouders en obligatiehouders gaan betalen. Voor het eerst obligatiehouders. Laat in Italie veel particulieren hun pensioen in obligaties belegd hebben. De rekening wordt zoveel mogelijk bij de burgers gelegd, anders gebeurd het wel via de ECB.
    Om maatschappelijke onrust te voorkomen , wil men de kleine obligatiehouders tegemoet komen , die geld hebben geinvesteerd in de bank als pensioenvoorziening.
  4. Jeroen€ 23 december 2016 14:55
    04-03-2013
    DEN HAAG (ANP) - De onteigende aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers van SNS Reaal blijven zoals verwacht met lege handen staan. Dat valt op te maken uit een brief van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, die zijn departement maandag heeft gepubliceerd, en is gericht aan beleggers.

    Dijsselbloem had bij de nationalisatie van SNS begin februari al gezegd dat de schadeloosstelling wat hem betreft op nul euro zou uitkomen. Hij zei dat het bedrijf zonder overheidsingrijpen failliet zou zijn gegaan. De aandeelhouders en achtergestelde crediteuren zouden dan ook met lege handen hebben gestaan.

  5. [verwijderd] 23 december 2016 23:15
    De redding van de eeuwenoude bank Monte dei Paschi door de Italiaanse overheid is niet in strijd met de Europese regels, zegt Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. Hoewel binnen Europa is afgesproken dat bij een dreigend faillissement eerst aandeel- en obligatiehouders moeten opdraaien voor verliezen, is het wel toegestaan dat een overheid tijdelijk bijspringt om te voorkomen dat een bank omvalt. Italië stelde vandaag een fonds van 20 miljard euro in om de stabiliteit van de nationale bankensector te garanderen.

    De staatssteun is dus tijdelijk en Italie voldoet dus aan de regels, aldus Dijsselbloem. Dijsselbloem heeft begrip voor de redding.

    bron: www.ad.nl/buitenland/dijsselbloem-ita...
  6. [verwijderd] 24 december 2016 11:51
    Er wordt meteen een uitzondering gemaakt en duidelijk is dat het systeem heeft gefaald. Het enige wat nu gebeurd is schulden ophogen en geld bij maken. Je koopt hiermee tijd en de oplossing wordt naar de toekomst geschoven. Zo kun je alle problemen oplossen, todat ........ valt. De ECB heeft een droom dat het via de inflatie wordt opgelost.
  7. [verwijderd] 24 december 2016 12:09
    Ze geven een Carte Blanche af aan de HH bankiers: verweef de te verkopen producten in ieder geval met een consument/particulier tintje om van het bankgarantiestelsel voor de banken te kunnen blijven gebruik maken, een zeer fout signaal.

    Dijsselbloem denkt dat hij goed bezig is, hij laat zich zelfs upgraden van plaats 5 naar de top 3 van de Linkse Beweging waar hij deel van uit maakt.
    Insiders weten beter! de man gaat ruimte maken voor nieuwe, frisse ideeen, hij gaat snel uit beeld verdwijnen.

    Het is unfair om Italie bij te storten met een gezamelijke munt, de lusten en lasten worden onredelijk verdeeld over de vele EU-leden....
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links