Delta Lloyd « Terug naar discussie overzicht

Delta Lloyd 2016

manuss
0
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27301...

Merk Delta Lloyd verdwijnt door overname
Vandaag, 12:49 Thijs Rösken
Nadat verzekeraar NN Group Delta Lloyd heeft overgenomen, zal het merk van de Amsterdamse verzekeraar verdwijnen. Dat bevestigde Delta Lloyd-ceo Hans van der Noordaa bij een gezamenlijke persconferentie naar aanleiding van een nieuw overnamebod. Het bod van 5,40 euro per aandeel wordt gesteund door het bestuur van Delta Lloyd, maar moet nog wel worden voorgelegd aan aandeelhouders.

Van der Noordaa wil niet al te emotioneel doen over het ter grave dragen van het Delta Lloyd merk. De kwaliteiten van de organisatie gaan uiteraard wel mee. "Maar het is niet logisch om bij het samengaan van beide verzekeraars beide merken te laten voortbestaan. Hoewel Delta Lloyd een prachtig en sterk merk is, zal het toch verdwijnen. Het is erg duur om twee merken in stand te houden."

Andere merken onder de Delta Lloyd-vlag blijven wel bestaan, te weten OHRA en BeFrank. NN-topman Lard Friese somde bij de persconferentie verheugd op wat voor moois er in zijn kerstcadeau zit. "Met ABN Amro Verzekeringen en zorgverzekeringen bij CZ heeft Delta Lloyd nog enkele mooie proposities." Verder benadrukte hij dat NN met Delta Lloyd een grote speler op de pensioenmarkt wordt. "Grote voordelen op de verzekeringsmarkt zijn schaal, schaal en nog eens schaal." Ook in schade wordt NN na marktleider Achmea een leider in de markt.

Hans van der Noordaa was blij te melden dat meerdere Delta Lloyd-kantoren de komende jaren open blijven. "Dat biedt stabiliteit voor personeel." Daar gaat het om het kantoor in Zwolle, het hoofdkantoor in Amsterdam en het OHRA-kantoor in Arnhem. Dat er banen zullen verdwijnen erkende de topman, al werden nog geen getallen genoemd. "We hebben afgesproken bij banenreductie overal te zullen kijken volgens het principe 'the best person for the job'.

Ook Friese wil nog geen getallen noemen, maar zegt in het licht van reorganisaties bij praktisch alle grote Nederlandse banken en verzekeraars (recent weer aankondigingen bij Achmea en SNS Bank) dat het in de financiële wereld het nu eenmaal tijd is om scherp naar de kosten te kijken.
[verwijderd]
0
Vakbonden vrezen dat bij het samengaan van verzekeraars NN Group en Delta Lloyd opnieuw veel banen verloren gaan. Zonder de fusie zou de werkgelegenheid bij beide bedrijven de komende jaren echter ook zeker verder afnemen. Werknemers zullen de rekening ook krijgen. Niemand wordt er beter van, alleen NN. Je kon het vandaag al aan de koers zien.
gerrit 69
0
quote:

Up2020 schreef op 23 december 2016 21:46:

Vakbonden vrezen dat bij het samengaan van verzekeraars NN Group en Delta Lloyd opnieuw veel banen verloren gaan. Zonder de fusie zou de werkgelegenheid bij beide bedrijven de komende jaren echter ook zeker verder afnemen. Werknemers zullen de rekening ook krijgen. Niemand wordt er beter van, alleen NN. Je kon het vandaag al aan de koers zien.
Zo gaat dat altijd bij overnames dat een gedeelte van het personeel de klos is.
Het aandeel NN Group is wel interessant om in te beleggen en dat voordeel is voor beleggers.
Wie zei ook alweer eens dat ieder nadeel ook een voordeel heeft.!!
Hierbij de daggrafiek van NN Group die de top nadert op de € 33,50
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/NN-gr...
Ook de lange termijn grafiek geeft de weerstand goed weer.
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/2016/...
gerrit 69
0
quote:

Up2020 schreef op 23 december 2016 20:26:

[...]
Wat krijgt Van der Noordaa toegeschoven?
Helaas veel meer dan Up2020 met beleggen kan verdienen neem ik aan ......!
[verwijderd]
0
Het is een langverwachte stap: verzekeraars NN en Delta Lloyd slaan de handen ineen om de moeilijke tijden in verzekeringsland het hoofd te bieden. “De onzekerheid over de toekomst van ons bedrijf is voorbij”, stelt Delta Lloyd directeur Hans van der Noordaa zelfs.

Eerder voorspelde advieskantoor Deloitte al dat er op korte termijn twee van de zes grote verzekeraars zullen verdwijnen. Ze zijn met te veel, te klein en lopen achter met digitale ontwikkelingen (nota's in Word). Alleen de grote verzekeraars kunnen overleven en zelfs een aantal van de grote verzekeraars zit nog aan grens van de minimale kapitaal behoefte. Zwaar weer voor verzekeraars is dan ook nog niet voorbij.

Op dit moment is de rente die de DNB voorschrijft laag. En dat zal voorlopig wel zo blijven, waarschuwde bankpresident Klaas Knot in oktober al. Dat betekent dat verzekeraars, of ze het nou met de rekenmethode eens zijn of niet, hogere reserves opzij moeten zetten. En dat gaat ten slotte ten koste van de winst.

Zelfs Aegon krijgt het nog moeilijk om voldoende reserves op zij te zetten. NN heeft wel hogere reserves. Delta Lloyd is nu met korting overgenomen, ondanks de recente kapitaalsverhoging. Delta Lloyd was zelfs beter gekapitaliseerd dan Aegon.
gerrit 69
0
www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP-23121...

Bod op Delta Lloyd lager dan verwacht'
Gepubliceerd op 23 dec 2016 om 09:52 |
Delta Lloyd (17:35)
5,316 0,000 (-0,23%)

AMSTERDAM (AFN) - Het nieuwe bod van NN Group op Delta Lloyd is lager dan verwacht. Dat concludeerden KBC Securities en Theodoor Gilissen vrijdag. KBC raadt aandeelhouders wel aan in te stemmen met het bod, dat nu ook door Delta Lloyd wordt gesteund.

NN verhoogde zijn bod met 10 eurocent naar 5,40 per aandeel Delta Lloyd. Bij KBC werd gerekend op een verhoging tot 5,80 euro. Maar aangezien er geen zicht is op een tegenbod en Delta Lloyd zelfstandig een lagere waarde heeft dan het bod, is het volgens analist Matthias De Wt toch raadzaam om mee te gaan met het voorstel.

Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen wees op mogelijke invloed van De Nederlandsche Bank bij de acceptatie door Delta Lloyd van het niet spectaculair verhoogde bod. ,,Delta Lloyd was qua solvabiliteit en risico toch een zwakkere speler in de Nederlandse markt'', stelde hij.

Van Beek wees er verder op dat NN er rekening mee lijkt te houden dat niet alle aandeelhouders van Delta Lloyd instemmen met het bod. De fusie kan al doorgaan als 67 procent van de aandeelhouders akkoord gaat.

De overname versterkt de positie van NN Group duidelijk, vindt KBC. De bank handhaafde dan ook zijn koopadvies voor het aandeel van het moederbedrijf van Nationale-Nederlanden. Het oordeel over NN wordt bij Theodoor Gilissen onder de loep genomen. Eerder raadde de zakenbank de aankoop van het aandeel niet aan.

NN voerde vrijdag rond 09.45 uur de licht positieve AEX aan, met een winst van 4 procent tot 32,80 euro. Het aandeel Delta Lloyd zakte daarentegen 0,6 procent in de MidKap, naar 5,30 euro.
BASF en BAYER kopen
0
quote:

gerrit 69 schreef op 23 december 2016 22:19:

[...]
Helaas veel meer dan Up2020 met beleggen kan verdienen neem ik aan ......!
Rijkman Groenink, kreeg een overname premie van € 27 miljoen+volledig pensioen natuurlijk.
Maar hij heeft natuurlijk hoogst persoonlijk de mooiste historische ABN AMRO bank om zeep geholpen als CEO.
DerksVisie
0
Door de koersreactie van NN zie je gewoon dat dit bod absurd laag is. Hoe vaak zie je nou zo'n dure overname waarbij de koper omhoog gaat. Voor die 10 cent verhoging hebben de aandeelhouders dus maanden risico gelopen op het stuklopen van de onderhandelingen. Dan te bedenken dat men tevereden was geweest met een bod van 5.80 nee de DNB en NN willlen het spel zo spelen.

Goed ik blijf zitten tot de 5.40 het eindstation is, elke andere optie laat ik mij niet ontlopen.
DerksVisie
0
quote:

Sparge schreef op 23 december 2016 21:12:

'Ook voor de aandeelhouders is dit een keurig aanbod'
Resoluut verwierp topman Hans van der Noordaa van Delta Lloyd drie maanden geleden het ongevraagde bod van rivaal NN Groep, het moederbedrijf van Nationale Nederlanden. Vergeefs zocht hij naar alternatieven: andere bieders en de mogelijkheid toch zelfstandig door te gaan. Uiteindelijk koos hij eieren voor zijn geld en deed zaken met NN. Vijf vragen aan een bestuursvoorzitter die twee jaar na zijn aantreden zijn baan alweer kwijtraakt.
1.
U vond dat het oorspronkelijke bod van €?5,30 per aandeel Delta Lloyd ‘substantieel’ onderwaardeerde. Het is €?5,40 geworden. Niet bepaald een significante verhoging van het bod, toch?
‘Je moet de prijs in de context zien. Je weegt alle alternatieven en vervolgens raak je in gesprek met Nationale Nederlanden en moet je niet alleen kijken naar wat het beste voor vandaag is, maar voor de toekomst van de onderneming. Dan moet je constateren dat je je bevindt in een markt die niet groeit en tegelijk erg competitief is. Het is een markt waarin ‘the winner takes it all’.
Waarom zag hij niet direct deze voordelen "in context" ? Gelijk accepteren was voor weinig aandeelhouders een probleem geweest. Nu heeft men tijd en geld verspild terwijl de rest van de beurs een polonaise liep.

Ik ben benieuwd of hier over een aantal jaar ook een mini-serie over wordt gemaakt.
[verwijderd]
0
quote:

gerrit 69 schreef op 23 december 2016 22:16:

[...] Zo gaat dat altijd bij overnames dat een gedeelte van het personeel de klos is.
Het aandeel NN Group is wel interessant om in te beleggen en dat voordeel is voor beleggers.
Wie zei ook alweer eens dat ieder nadeel ook een voordeel heeft.!!
Hierbij de daggrafiek van NN Group die de top nadert op de € 33,50
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/NN-gr...
Ook de lange termijn grafiek geeft de weerstand goed weer.
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/2016/...
De overname van Delta Lloyd door de NN Group gaat banen kosten. Dat zeggen de topmannen van de bedrijven in een interview met het NOS Radio 1 Journaal. Door de overname worden sommige functies samengevoegd, waardoor een deel van het personeel overbodig wordt.

Wereldwijd werken er meer dan 17.000 mensen bij de bedrijven. "We moeten realistisch zijn. De werkgelegenheid staat in de verzekeringswereld onder druk, onder meer door digitalisering", zegt topman Hans van der Noordaa van Delta Lloyd. "We kunnen nu nog geen exacte aantallen noemen."

"We hebben principes afgesproken: we kiezen de beste persoon voor de baan", zegt Lard Friese van de NN Group. "Het is natuurlijk een enorme groep talent bij elkaar. Talent van Delta Lloyd en talent van NN Group. Die moeten gelijke kansen krijgen."
[verwijderd]
0
Volgens de Volkskrant is het samengaan van NN en DL een moetje.
www.volkskrant.nl/economie/dit-verzek...

NN gaat profiteren van het samengaan. NN verwacht vanaf 2018 een rendement van 10 procent en fors meer dividend. Met de CEO van DL zijn afspraken gemaakt, maar deze worden niet openbaar gemaakt. Dit samengaan gaat veel werknemers hun baan kosten.
[verwijderd]
0
quote:

Up2020 schreef op 23 december 2016 22:58:

Volgens de Volkskrant is het samengaan van NN en DL een moetje.
www.volkskrant.nl/economie/dit-verzek...
Maar de vraag blijft: wie had wie zwanger gemaakt?:-).
[verwijderd]
0
quote:

raarmaarwaar schreef op 23 december 2016 23:02:

[...]

Maar de vraag blijft: wie had wie zwanger gemaakt?:-).
Klaas :-)
DNA (B)
Goedekans
0
Het ruikt naar oplichting. De aandeelhouder is wederom de klos.
Het bedrijf is door de CEO verkwanselt aan N.N.
Waarschijnlijk krijgt hij een meerdere miljoenen bonus mee.
Het personeel zal hem worst wezen.
Het is misselijk en een goede CEO onwaardig. Money rules the world!!
FORT1944
0
DERKSVISIE ; een bod is niet het eindstation , de aandeelhouders moeten het
goedkeuren en ik vind het bod veel te laag .
[verwijderd]
0
quote:

FORT1944 schreef op 23 december 2016 23:04:

DERKSVISIE ; een bod is niet het eindstation , de aandeelhouders moeten het
goedkeuren en ik vind het bod veel te laag .
Bij een 'moetje' heb je minder te eisen helaas. NN gaat wel profiteren en dat steekt natuurlijk wel. Eerst lappen en dan voor een lage prijs weggeven.
Biobert
0
quote:

DerksVisie schreef op 23 december 2016 19:35:

[...]

Natuurlijk maar als er geen kopers zijn daalt de prijs als iedereen ervan af wilt. Blijkbaar koopt iemand de aangeboden stukken voor deze prijs.
Ja, NN natuurlijk want 5,316 is altijd goedkoper dan 5,40
Biobert
1
quote:

Cas1 schreef op 23 december 2016 14:26:

[...]

De kans op een hoger bod is altijd bestaande, maar die kans lijkt mij niet zo groot.
Mee eens, maar je had de 4,375% DL perp moeten hebben. Die steeg van 91% naar 97%, een koersstijging van 6%efde deal alleen maar door te gaan. Reden is dat NN een veel solidere crediteur is dan Delta Lloyd. En, dat wist iedereen, dus met simpele kennis valt veel te verdienen. De 4,375 % DL gaat naar de koers van de 4,% % NN en dat is 99,5%. Betere kooptip kan ik je niet geven.
[verwijderd]
0
Bij Post is "abortus" gepleegd na een "stiekem" relatie. Trouwfeest ging niet door voor beleggers. Een onbekend dokter welk met de naam Kamp te boek staat heeft volgens ingewijden het uitgevoerd met steun van de geneesheer-directeur.
Let op, deze informatie mag niet voor ander doeleinden gebruikt worden dan voor deze forum;-).
31.190 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1529 1530 1531 1532 1533 1534 1535 1536 1537 1538 1539 ... 1556 1557 1558 1559 1560 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.692,70 -0,81%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.903,41 -0,67%
 US30^ 37.888,98 -0,33%
 Nasd100^ 17.038,96 -2,91%
 US500^ 4.965,22 -1,66%
 Japan225^ 37.188,48 -2,14%
 Gold spot 2.396,30 +0,71%
 EUR/USD 1,0648 +0,04%
 WTI 82,19 +0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront