Delta Lloyd « Terug naar discussie overzicht

Delta Lloyd 2016

Porscheknakker
0
quote:

pollie2 schreef op 24 december 2016 15:29:

Ik beleg al sinds 1995 toen de koersen nog een kwartier achterlieten, en je ook nog niet van die mooie dagelijkse grafiekjes had.
Heeft me destijds flink wat gekost ;-(
Ben sinds juli weer wat actief en had wat geluk tussendoor.
DL kort voor overnamebod gekocht, leuk ritje met Ordina, en de klapper met Oci.
Verleden week dinsdag gekocht rond 14,30 en staat nu op 16,19 ;-)
En dat is dus mijn tip, al is ie nou ff flink overbought!
Kleine terugval dus mogelijk, maar koersdoel afgegeven door Kepler chevraux van 26. Verleden week woensdag. Volgens mij elke dag leuke stijging, maar gisteren een cent eraf, ivm winstnemingen.
Prettige kerstdagen allemaal
Een paar opmerkingen.
Je hebt DL te laat gekocht. Dat had je moeten doen direct na de emissie;
Oci is overbought, zeg je. Dan is het tijd om nu met winst te verkopen, want een overbought aandeel is rijp voor een neerwaartse reactie;
Je moet nooit uitgaan van adviezen door zakenbanken. Contrair handelen lijkt mij verstandiger. Banken preken voor hun eigen parochie.
Ik blijf toch liever bij DL met de kans op een stijging tot 5,78 euro en misschien nog wel meer. Een flinke daling van de koers is uitgesloten.
[verwijderd]
0
Teleurstellend voor John de Mol maar goed die heeft nog z'n beleggingen in PostNL en TomTom. Ook Toppertjes..
Brokie Even
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 24 december 2016 14:37:

[...]

Jij bent een beginnend belegger, althans zo kom je bij mij over.
Wie gaat nu op een hoogtepunt aandelen kopen, waarbij de kans zeer groot is dat deze neerwaarts zullen corrigeren? Ik niet. Ik blijf bij een veilig aandeel, waarvan alleen nog waar een opwaartse kracht kan ontstaan als er een derde partij ten tonele verschijnt.
Ik ben ook bearish, maar dat zijn er naar mijn mening (te) veel. Zelfs Bassie van IEX op de KT. Als die bearish wordt dan moet je oppassen. Ik handel meestal contrair aan hem. Succes verzekerd ;-)
Brokie Even
0
quote:

de speurneus schreef op 24 december 2016 16:27:

Vraag is denk ik of een partij 7,5% (€5,805) meer wil bieden t.w. een ruime 185 mio Euro.
Daar moeten behoorlijke voordelen tegenover staan.
Misschien een partij die er zelf al voor een groot deel inzit? En wie zegt niet dat dit allang is bekokstoofd? Waarom zouden ze direct met die 5.80 die iedereen verwachtte op de proppen komen? Ze willen zoveel mogelijk kleine kruimeldieven zoals wij lozen. En zelf voor weinig inkopen. Op 5.25 euro piekte het ineens wel opvallend.

Maakt ook niet uit. Ik wacht rustig af.
[verwijderd]
0
quote:

Broke Even schreef op 24 december 2016 19:21:

[...] Misschien een partij die er zelf al voor een groot deel inzit? En wie zegt niet dat dit allang is bekokstoofd? Waarom zouden ze direct met die 5.80 die iedereen verwachtte op de proppen komen? Ze willen zoveel mogelijk kleine kruimeldieven zoals wij lozen. En zelf voor weinig inkopen. Op 5.25 euro piekte het ineens wel opvallend.
Je bedoeld "kruimelbeleggers" waarschijnlijk:-).
Brokie Even
0
quote:

raarmaarwaar schreef op 24 december 2016 19:26:

[...]

Je bedoeld "kruimelbeleggers" waarschijnlijk:-).
Het is hoe je het bekijkt. Als opportunistische gelukzoekers zitten we niet ver van kruimeldiefjes af. Niks wezenlijk bijdragen, behalve een klein belang. Cashen en gaan.
[verwijderd]
0
Wat we de laatste weken merkten, o.a. via het BNR interview met Vivat - Anbang, is dat andere verzekeraars niet in het onderhandelspel wilden mengen. Andere verzekeraars wilden de onderhandelingen en nu is daar voor hen duidelijkheid in gekomen: 2,5 mrd voor heel DL. De kaarten liggen op tafel. Ze zullen hun eigen plannen nu wel getrokken hebben. Dus bij welk bod is het interessant om mee te gaan? Wat zijn de risico's, lees ook wat betekent het voor de concurrentiepositie, als NN straks zoveel groter wordt? Consolidatie is gaande en het is eten of gegeten worden.
Louis7
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 5 oktober 2016 09:46:

Op basis van het AFM register alleen kan men niet tot de beste inschatting van de procentuele belangen van grootaandeelhouders komen. Dat komt doordat het AFM meldingsgrenzen hanteert die ver uit elkaar liggen (bijvoorbeeld 5% of 10%). Zowel Fubon als Highfileds Capital claimde begin van dit kalenderjaar dat hun belang in Delta Lloyd net onder de de 10% ligt.

Schatting belang en aankoopprijs grootaandeelhouders:

Fubon – belang net onder 10% - gemiddelde aankoopkoers tussen € 6 en € 8

Highfields Capital – belang net onder 10% - gemiddelde aankoopkoers tussen € 4,5 en € 5,30

Norges Bank - belang nu 3,73 % (was 6,92%)

John de Mol - belang 5,02% - gemiddelde aankoopkoers € 4,01

Old Mutual belang – belang nu 4,93 % (was 5,24% - gemiddelde aankoopkoers was tussen € 4,50 en € 5,30)

Majedie Asset Management - belang 3,4% - gemiddelde aankoopkoers tussen € 3,80 en € 4,50

Dimensional Fund Advisors - belang 3,27% - gemiddelde aankoopkoers tussen € 3,60 en € 4,00

In bovenstaand overzicht van AnalytischDenker van 5 okt 2016, is een inschatting van de procentuele belangen van de huidige grootaandeelhouders Delta Lloyd. De huidige belangen van Norges Bank en Old Mutual heb ik in zijn overzicht aangepast.

Met dank aan AnalytischDenker.
Louis7
0
Als men de procentuele belangen in het bovenstaand overzicht van de huidige grootaandeelhouders van Delta Lloyd bij elkaar optelt zit men op +- 40%..
[verwijderd]
0
quote:

Louis7 schreef op 24 december 2016 20:06:

Als men de procentuele belangen in het bovenstaand overzicht van de huidige grootaandeelhouders van Delta Lloyd bij elkaar optelt zit men op +- 40%..
Dank voor het uitzoeken. We zullen het meemaken de komende weken. Ik verwacht dat het er nog niet op zit.
A3aan
0
Goedenavond. Effe kijken naar de reacties.
Dus ongeveer 40% in handen van grote beleggers. NN geeft aan dat bod bij 67% gestand wordt gedaan. Vier van die grote beleggers(nog maar een paar maanden geleden ingestapt) hebben een flinke winst, dus die bieden de aandelen aan. De adviseurs van NN hebben dat zeer waarschijnlijk al besproken met die beleggers. Blijft er ongeveer 20% over, die misschien niet aanbieden en daar is ook een oplossing voor gezocht. Het wordt dan een fusie en de beleggers, die niet aangeboden hebben krijgen dan aandelen NN tegen inruil van aandelen DL. Hele slimme constructie. Bovendien heel interessant omdat het in dat geval het in belang van NN is dat de aandeelkoers van NN zo hoog mogelijk staat. Hoe hoger de koers hoe minder aandelen ze krijgen voor hun aandelen DL. Dus is mijn conclusie dat men er de komende maanden belang bij heeft dat NN koers flink omhoog gaat.
Ik zal niet verbaasd zijn als NN naar 40 euro gaat. Zodra alles weer afgewikkeld is, zal koers NN weer terug vallen naar???? 35 tot 30 euro??? Zeg het maar. Ik gok nu op NN en heb posities ingenomen. DL heb ik vrijdag verkocht. Ga niet maanden op 2% zitten wachten. 2% NN is maar een stijging van 65 eurocenten per aandeel.
[verwijderd]
0
Fred:oci heeft zijn bouwactiviteiten afgestoten.
Ze handelen/produceren nu kunstmest.
Kepler zal wel Frans zijn, maar dat maakt toch niets uit.
Deutsche bank en een Amerikaanse bank hebben ze ook op kopen. Kijk maar eens op de site van oci onder adviezen.
Kepler 26 en die amerikaanse 19.

Dagelijkse kost:
Toen belegde ik nog niet.
Pas een paar dagen voor overname bericht had ik DL gekocht voor ik meende 4,20
Heb ze er uit gedaan rond 5,50b

Oci staat al dagen zwaar overbought, maar toch stegen ze flink door, tot gisteren. S'morgens weer 1,5 procent winst, maar toen kwamen er wat winstnemingen. Maar iedere keer kwamen er ook weer kopers na een dipje.
In de slotveiling gooide er iemand roet in het eten door 80k te dumpen 4 cent onder de toenmalige koers.
Toch gingen er nog zo'n 60k over de toonbank.
Ze hebben weerstand op 16,71 en staan nu op 16,19
Ik kijk het dinsdag morgen ff aan en stap misschien tijdelijk ff uit voor een ritje met ordina.
Die lijken weer naar de 2+ te willen en daar wil ik wel even aan meehelpen ;-)
Boven de 2 ligt de weg volgens mij weer open naar de 2,50
snuf13
0
Voor 5.30 euro was er geen sprake van een overname.
Voor 5.40 euro mag de hele toko worden overgenomen.........

Wat stinkt het hier ..............
[verwijderd]
0
Forbes

People skate on an ice skating rink in front of the Rijksmuseum in Amsterdam on 17 December 2016. (ROBIN VAN LONKHUIJSEN/AFP/Getty Images)

The Netherlands' largest insurer NN Group concluded an agreed takeover proposal for ailing rival Delta Lloyd in an opportunistic deal that looks like a national stitch-up inspired by fears with the Dutch central bank that Delta Lloyd's weak solvency ratio's could contaminate the country's financial stability.

NN Group, once called Nationale-Nederlanden and later part of the ING banking and insurance group, has the strength to take on the Delta Lloyd liabilities, the cash to finance the 2.5 billion euro deal and could obtain cost savings by integrating the Delta Lloyd activities on its own platform.

It will also secure, at least for a while, that no other foreign rival will scoop up the smaller firm at an advantageous price due to the solvency risks.

NN also claims that it can have financial benefits by not prolonging Delta Lloyd's “Longevity Hedges” contracted with Reinsurance Group of the America's. Under these hedges, Delta Lloyd covered the risk that its life insurance clients would live longer than its mathematical models assumed, but at a fee to RGA. The hedge removed liabilities from an already relatively weak capital base and in a way moved the risk out of sight, making supervision even more tricky.

But still. Delta Lloyd refused the first NN bid and accepted one that was 10 cent higher in price. Delta Lloyd chief executive Hans van Noordaa is a former banking executive at NN's previous parent ING Group and was appointed in 2015 as a crisis manager. He succeeded in obtaining shareholder approval for a disputed rights issue, restructured the operations and now, with sails repaired and main holes under the hull plugged, steers the ship Delta Lloyd into a safe harbor.

Delta Lloyd shareholders like Highfields or Taiwan's Fubon, who originally resisted the rights issue, may now be able to book a small gain on their investment but may also feel frustrated that the Dutch establishment united against their activism.

Recommended by Forbes
Bollore Squares Up To Berlusconi In Italian Media War
Hollande's Retreat Saves Him From A Pounding But Leaves France At Risk Of ...
CenturyLinkVoice: Who's Responsible When Software-Led And Driver-Controlled Vehicles Collide?

MOST POPULAR Photos: The Richest Person In Every State
+29,233 VIEWS Cincinnati Bengals Head Coach Marvin Lewis Reportedly To Be Fired Upon End Of...
MOST POPULAR Photos: The World's Highest-Paid Actors 2016

The Dutch could claim that the NN price for Delta Lloyd is fair and a transparent market transaction, but with this “gentlemen's” deal combined with protection schemes, the Netherlands shows that it has repaired and strengthened the Dutch Fortress after the tragedy of the foreign take-over and carve-up of ABN Amro bank.

But while huddling together against the cold wind may work in the Dutch country side, for the global markets you need bigger shoulders and next time a Dutch financial institution needs support, the regulator would be wise to broaden its horizon.
keffertje
0
De enige doorgestoken kaart die ik nog kan ontdekken, die aandeelhouders van DL ten goede kan komen is de volgende.

Stel dat afgesproken is dat FUBON de intentie uitspreekt om een concurrerend bod uit te brengen dat 7% hoger ligt dan het bod van NN. NN, zogenaamd geschrokken, matcht dit bod en FUBON haakt af voor het vervolg, omdat een volgend bod weer 5% hoger moet liggen en steunt ook publiekelijk het verhoogde bod van NN.

Dan heeft NN het nog steeds voor een schappelijke prijs en de aandeelhouders DL een iets betere prijs. Dit toneelstukje kan in een paar weken worden opgevoerd en beëindigd.

Overigens vrees ik ook dat de 5,40 een done deal is, maar wie weet komt de bovenstaande verrassing nog uit. Het is immers merkwaardig dat geen van de grootaandeelhouders iets laat horen. Dan kan vanuit verbijstering zijn (ze zijn echt verrast en niet geïnformeerd) of ze zijn het voorgaande toneelstukje aan het instuderen.

[verwijderd]
0
Deelnemers gezocht!

Zie jij nog meer overname kandidaten voor 2017? Doe dan mee aan de Europese Beurscompetitie 2017. In 2016 zijn meerdere bedrijven Delta Lloyd voorgegaan en hebben verschillende deelnemers in het spel geen windeieren gelegd.

Voorbeelden van bedrijven met een delisting in 2016 zijn

Delhaize, USG, TNT Express, Ten Cate, Rexam, ARM Holdings, SAB Miller, Montupet, Alcatel Lucent en Italcementi. Voor 2017 staan Arcam, SLM Solutions , SKY en nu dan weer Delta Lloyd in de steigers.

Ik ben benieuwd naar jullie voorkeur voor het volgende jaar. Het liefst met een onderbouwing, zodat we er allemaal wat van op kunnen steken.

Inschrijven kan via het onderstaande draadje tot uiterlijk zondag op maandag 1 - 2 januari 2017 00:00 CET.

www.iex.nl/Forum/Topic/1340807/Koffie...

Bijlage:
Brokie Even
0
quote:

A3aantje schreef op 24 december 2016 21:34:

Goedenavond. Effe kijken naar de reacties.
Dus ongeveer 40% in handen van grote beleggers. NN geeft aan dat bod bij 67% gestand wordt gedaan. Vier van die grote beleggers(nog maar een paar maanden geleden ingestapt) hebben een flinke winst, dus die bieden de aandelen aan. De adviseurs van NN hebben dat zeer waarschijnlijk al besproken met die beleggers. Blijft er ongeveer 20% over, die misschien niet aanbieden en daar is ook een oplossing voor gezocht. Het wordt dan een fusie en de beleggers, die niet aangeboden hebben krijgen dan aandelen NN tegen inruil van aandelen DL. Hele slimme constructie. Bovendien heel interessant omdat het in dat geval het in belang van NN is dat de aandeelkoers van NN zo hoog mogelijk staat. Hoe hoger de koers hoe minder aandelen ze krijgen voor hun aandelen DL. Dus is mijn conclusie dat men er de komende maanden belang bij heeft dat NN koers flink omhoog gaat.
Ik zal niet verbaasd zijn als NN naar 40 euro gaat. Zodra alles weer afgewikkeld is, zal koers NN weer terug vallen naar???? 35 tot 30 euro??? Zeg het maar. Ik gok nu op NN en heb posities ingenomen. DL heb ik vrijdag verkocht. Ga niet maanden op 2% zitten wachten. 2% NN is maar een stijging van 65 eurocenten per aandeel.
Wat ben je een slimmerik. Als je echt slim was dan had je die aandelen NN al eerder aangeschaft...

Ik heb de winst NN al verzilverd. Jij loopt nu het risico twee keer gepakt te worden. Nu rent iedereen natuurlijk naar NN. Blijkt het bod toch 7% hoger te worden, gaat NN weer een paar euro naar beneden. Dan stap ik weer in NN. Nu staat NN sowieso zwaar overbought.
Adek 2001
0
quote:

keffertje schreef op 25 december 2016 08:43:

De enige doorgestoken kaart die ik nog kan ontdekken, die aandeelhouders van DL ten goede kan komen is de volgende.

Stel dat afgesproken is dat FUBON de intentie uitspreekt om een concurrerend bod uit te brengen dat 7% hoger ligt dan het bod van NN. NN, zogenaamd geschrokken, matcht dit bod en FUBON haakt af voor het vervolg, omdat een volgend bod weer 5% hoger moet liggen en steunt ook publiekelijk het verhoogde bod van NN.

Dan heeft NN het nog steeds voor een schappelijke prijs en de aandeelhouders DL een iets betere prijs. Dit toneelstukje kan in een paar weken worden opgevoerd en beëindigd.

Overigens vrees ik ook dat de 5,40 een done deal is, maar wie weet komt de bovenstaande verrassing nog uit. Het is immers merkwaardig dat geen van de grootaandeelhouders iets laat horen. Dan kan vanuit verbijstering zijn (ze zijn echt verrast en niet geïnformeerd) of ze zijn het voorgaande toneelstukje aan het instuderen.


die 10 ct kan afgesproken werk zijn. Anbang komt met knockoutbod 7% hoger...?
[verwijderd]
0
quote:

A3aantje schreef op 24 december 2016 21:34:

Goedenavond. Effe kijken naar de reacties.
Dus ongeveer 40% in handen van grote beleggers. NN geeft aan dat bod bij 67% gestand wordt gedaan. Vier van die grote beleggers(nog maar een paar maanden geleden ingestapt) hebben een flinke winst, dus die bieden de aandelen aan. De adviseurs van NN hebben dat zeer waarschijnlijk al besproken met die beleggers. Blijft er ongeveer 20% over, die misschien niet aanbieden en daar is ook een oplossing voor gezocht. Het wordt dan een fusie en de beleggers, die niet aangeboden hebben krijgen dan aandelen NN tegen inruil van aandelen DL. Hele slimme constructie. Bovendien heel interessant omdat het in dat geval het in belang van NN is dat de aandeelkoers van NN zo hoog mogelijk staat. Hoe hoger de koers hoe minder aandelen ze krijgen voor hun aandelen DL. Dus is mijn conclusie dat men er de komende maanden belang bij heeft dat NN koers flink omhoog gaat.
Ik zal niet verbaasd zijn als NN naar 40 euro gaat. Zodra alles weer afgewikkeld is, zal koers NN weer terug vallen naar???? 35 tot 30 euro??? Zeg het maar. Ik gok nu op NN en heb posities ingenomen. DL heb ik vrijdag verkocht. Ga niet maanden op 2% zitten wachten. 2% NN is maar een stijging van 65 eurocenten per aandeel.
Jammer dat iedereen hier maar ononderbowude onzin kan en mag neerplempen.
Wat een clown.
31.190 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1533 1534 1535 1536 1537 1538 1539 1540 1541 1542 1543 ... 1556 1557 1558 1559 1560 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,61  +0,26  +0,03%  11:33
 Germany40^ 17.763,30 -0,04%
 BEL 20 3.812,48 +0,47%
 Europe50^ 4.926,71 +0,26%
 US30^ 37.805,58 +0,21%
 Nasd100^ 17.530,06 +0,14%
 US500^ 5.026,51 +0,14%
 Japan225^ 38.086,71 +0,91%
 Gold spot 2.379,98 +0,80%
 EUR/USD 1,0678 +0,06%
 WTI 81,52 -0,84%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +10,56%
Air France-KLM +4,07%
B&S Group SA +1,87%
AZERION +1,56%
Sligro +1,32%

Dalers

Pharming -6,30%
PostNL -5,46%
ASMI -2,48%
Accsys -1,79%
Avantium -1,74%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront