PostNL « Terug naar discussie overzicht

POSTNL December 2016

4.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 » | Laatste
Cerburus
0
das is wat er in de krant stond. Bonden waren tegen omdat hun invloed na overname beperkter zou zijn. Das de enige reden. Bang voor nieuwe ontslagronde? OR weet wel beter. 2de golf (of beter gezegd de 5de) zal volgend jaar starten. Verwacht dat dit ook het voornaamste 'nieuws' van Herna tijdens de CPD zal zijn. gezien het aantal mensen wat boventallig is verklaard zal dit snel in een plan worden gegoten en worden gecommuniceerd als 'nieuws/kostenbesparing' leuk voor de bühne.
[verwijderd]
0
quote:

Rising hope schreef op 24 december 2016 08:45:

Conclusie. Het heeft alles met de verkiezingen te maken. Medio 2017 nieuwe onderhandelingen:
Op de e-mail die Bpost-topman Van Gerven aan de VVD-politicus schreef, blijft het antwoord tot afgelopen zondag uit. Dan komt het bericht van Kamp dat hij ervan uitgaat dat het overnameproject niet meer van toepassing is. ‘Maar’, zo voegt hij eraan toe: ‘U bent altijd welkom.’
Inderdaad, in mijn ogen de combinatie van enerzijds het feit dat de Nederlandse overheid al een jaar bezig is om voorbereidingen te treffen met als doel om in te grijpen in de postmarkt... en anderzijds vormen de verkiezingen ook kwestie.

Bpost kon het geduld niet opbrengen, wellicht vanuit het besef dat de situatie rondom PostNL in 2017 flink kan gaan verbeteren zodra zou blijken dat PostNL in staat is om haar voornemen tot hervatting van het dividend waar te maken.

Kortom, de tijd moet gaan uitwijzen of Bpost wellicht niet vooral gewoon veel te laat is geweest om toe te happen... in het perspectief dat Herna 2 jaar geleden al toenadering zou hebben gezocht, ofschoon ik ook betwijfel of dit toendertijd wel echt zo is gegaan zoals in deel 1 van de reconstructie werd gesuggereerd (maar hierover zijn geen eigenlijk überhaupt geen feiten bekend).
Rising hope
0
Ik heb er vanmorgen even goed over nagedacht. Immers 2017 staat voor de deur. Het feit dat Verhagen en Kamp samen ten strijde trekken, betekent meer dan de verkiezingen alleen. PostNL ziet immers een groter marktaandeel als straks Sandd wordt overgenomen of ten ziele gaat. Alles zal van wat wordt besloten in het voorjaar afhangen. En hoe de koers komende week reageert op de publicaties. Feit is dat Sandd het zwaar krijgt.
[verwijderd]
0
quote:

Cerburus schreef op 24 december 2016 10:20:

wellicht heeft ie dat wel gedaan. Alleen had Bpost een ander tijdspad voor ogen, dat is nu wel duidelijk
Als ze nu even 6 maanden gewacht hadden... dan was deze visie wellicht al vormgegeven in wetgeving.

Redenen voor Bpost z'n relatieve haast? (100% speculatief)

- Bang voor andere kaper op de kust?
- Oplopende waardering PostNL i.v.m dividend perspectief?
- Bpost historisch gezien vrij hoog gewaardeerd, kortom bod in % aandelen redelijk gunstig
- Bij Bpost gaan nu nu de magere tijden aanbreken. (Volume daling in belgie zet nu echt door, en met al die leuke vakbonden kom je niet echt snel tot zaken, parcels hebben ze nu de bood even gemist. Dit jaar is belgie al bijna 10% van het totale volume van pakketen van PostNL)

als alles 'normaal' verloopt (en wanneer lopen zaken nu eens normaal :P). is postNL eind volgens jaar ruim 5 euro waard met een leuk dividend. tja dan moet je al gaan voor 6,5 euro? Is nog al een stapje.
Klinkt niet onlogisch!
junior192
0
Had lekker staatsbedrijf gebleven,,had ik er tot mijn pensioen kunnen werken.Als het kalf verdronken is dempt men de put,,,,,goochelaars zijn het,,
[verwijderd]
0
quote:

Ir en Largo schreef op 23 december 2016 19:24:

Sandd lacht zich een kriek om minister H.Kamp en heeft lak aan de ACM, ze willen helemaal geen 80% arbeidsovereenkomsten.
Dit staat bij de vacature's postbezorger van Sandd:
En dit ga je verdienen
Het salaris is gebaseerd op € 8,87 per uur (het minimumloon voor 23 jaar en ouder), ongeacht je leeftijd. We betalen per handeling; dit betekent hoe meer post, hoe hoger je salaris! Bovendien ontvang je voor ieder jaar dat je post bezorgt een bonus van 3% tot 6% over je jaarsalaris.
Je kunt bij ons kiezen tussen een overeenkomst van opdracht of een arbeidsovereenkomst. Een overeenkomst van opdracht geeft je flexibiliteit, kies je voor een arbeidsovereenkomst dan heb je meer zekerheid.
Oscar gaat in China ballen voor € 470.000,-. Verschil moet er zijn. NB. Gemeld bedrag is per week. NB. Best een leuke voetballer trouwens.
Ir en Largo
0
Een paar stukjes uit de WIK-Consult Final Report gehaald.

Keep PostNL as designated USP in the Dutch letter market. In the scenario “Back to monopoly”, PostNL will be the only surviving postal operator in the Dutch letter market. Keeping PostNL as the designated universal service provider will be the most appropriate instrument to replace missing market incentives, particularly for most vulnerable postal users, notably consumers. For the increasingly competitive Dutch parcel market, however, WIK recommends not designating PostNL (or anybody) for the provision of parcel services but to rely on market forces.

This development in e-government will severely reduce the letter volume of 300 million national government letters per year. Till the end of 2022, a maximum of 150 million letters could for example be substituted in the tax area.  “De Belastingdienst stuurt momenteel circa 150 miljoen blauwe brieven per jaar. Dit zijn uitnodigingen voor het doen van aangiften, beschikkingen, informatieverzoeken, afhandeling van bezwaarschriften, aanslagen, enz. In het jaar 2015 deed de belastingdienst dat voor het 100e jaar. Dit vormt een grote kostenpost en in het kader van de bezuinigingen en digitaliseringsdrift, is besloten de blauwe envelop in een periode van 7 jaren af te schaffen.”,

Amazon is currently not active in the Dutch e-commerce market but an entry within the next years is likely along with substantial changes in market structure and strategies of major players. Although the company faces high entry-barriers as the Dutch e-commerce market is well developed and already features a high delivery quality, it appears likely that the entry may change the market as Amazon would probably be determined to undercut prices significantly.

Ir en Largo
0
quote:

raarmaarwaar schreef op 24 december 2016 19:02:

En dan dit:

radar.avrotros.nl/nieuws/detail/opnie...
Kan de link niet openen maar wel gevonden zie tekst hieronder.

PostNL heeft in de week voor kerst een recordaantal pakketjes bezorgd. In een week tijd werden ruim 55 miljoen pakketten afgeleverd zo laat het postbedrijf vrijdag weten. De piek kwam onder meer doordat er vaker en meer boodschappen en maaltijdboxen online werden besteld.

Op bijna 4 miljoen adressen in Nederland stond in de week voor kerst een bezorger van PostNL voor de deur. Om de klus te klaren werden tijdens de kerstdrukte 3800 pakketbezorgers ingezet 600 meer dan normaal. In Boxmeer, Duiven en Waddinxveen werden per inwoner de meeste pakketten bezorgd.

Drukte met Sinterklaas
Het vorige record werd gevestigd rond sinterklaas. Toen werden ongeveer 5 miljoen pakketten bezorgd. Uit onderzoek van ING bleek al dat de sint het dit jaar aflegt tegen de kerstman. Van de ondervraagden gaf 22 procent aan alleen met sinterklaas cadeaus te geven terwijl 25 procent dat alleen met kerst doet. Bij 19 procent worden beide feesten met cadeaus gevierd bij 34 procent geen van beide.
Ir en Largo
0
Ir en Largo
0
Dit is van de site van postnl

‘Onze sorteercentra hebben deze weken op volle kracht gedraaid. Op de drukste momenten verwerkten we zelfs 40 pakketten per seconde’, aldus Gerrit Mastenbroek, directeur PostNL Pakketten. ‘Sinds de aankomst van Sinterklaas op 12 november tot aan Kerstmis hebben we 23,8 miljoen pakketten bezorgd
[verwijderd]
0
quote:

Ir en Largo schreef op 24 december 2016 19:36:

De 55 miljoen pakketten zijn naar alle waarschijnlijkheid 5,5 miljoen pakketten.
Denk ik ook. Volgens mij hebben ze de , vergeten in de berichtgeving van de site.
Brokie Even
0
[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Toekomstbeeld
0
quote:

Broke Even schreef op 25 december 2016 10:14:

[...][Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Het originele nieuwsbericht van PostNL was en is met het juiste cijfer gepubliceerd: 5,5 miljoen. Vrijdag is dat hier op het forum al getoond. Ook andere sites toonden 5,5 miljoen (bv Rabobank & De Giro broker).

Denk dat de Radar journalist een foutje heeft gemaakt bij het maken van zijn samenvatting tot een eigen artikel.
hegveld2023
0
Als je naar het Belgische blad detijd.be gaat dan kan je een reconstructie lezen over de onderhandelingen tussen Bpost, Postnl, Belgische regering en Nederlandse regering. Staat in editie van 24 december
Rising hope
0
Hoe zal het nieuws van Kamp afgelopen vrijdag morgen door de markt worden geinterpreteerd?
MrMarshall
0
quote:

Rising hope schreef op 24 december 2016 12:12:

Ik heb er vanmorgen even goed over nagedacht. Immers 2017 staat voor de deur. Het feit dat Verhagen en Kamp samen ten strijde trekken, betekent meer dan de verkiezingen alleen. PostNL ziet immers een groter marktaandeel als straks Sandd wordt overgenomen of ten ziele gaat. Alles zal van wat wordt besloten in het voorjaar afhangen. En hoe de koers komende week reageert op de publicaties. Feit is dat Sandd het zwaar krijgt.
Artikel De Tijd (dank Paul66!) laat mooi zien dat BPosts tactiek om alle stakeholders op 1 lijn te krijgen gefaald heeft. Aandeelhouders stonden te srpingen, maar andere cruciale stakeholders niet, m.n. de politiek (minister en parlement). Zo gaat dat: sometimes you win, sometimes you lose.

Maar wat ik interessante vraag vind: Verhagen en Kamp/parlement stonden nu aan dezelfde kant, maar is hun drijfveer wel dezelfde? Kamps drijfveer lijkt inderdaad vooral politiek-emotioneel, maar van Verhagen geloof ik dat niet. Ik kan mij voorstellen dat zij (PNL mgt) 2017 wil afwachten. Hervorming NL markt biedt kansen. En voor BPost zou het wel begin kunnen zijn van problemen (afname brievenpost). Er is wel geopperd (door analisten en door PNL insiders) dat BPost PostNL meer nodig heeft dan andersom. Anders gezegd: wellicht wordt BPost in de toekomst wel de prooi of -politiek meer haalbaar- gelijkwaardige fusiepartner.
[verwijderd]
1
Uit VEB
www.veb.net/artikel/06141/met-alleen-...
PostNL is bezig met een tournee langs aandeelhouders om de afgeketste overname van Bpost toe te lichten. Overtuigend zijn de argumenten voor het “nee” tegen België niet. Het postbedrijf moet eind februari met indrukwekkende plannen komen om aandeelhouderswaarde te creëren.
“Het laatste bod dat op tafel lag was wel degelijk aantrekkelijk voor aandeelhouders”, erkent CEO Herna Verhagen in het gesprek met de VEB dat eerder deze week plaatsvond.
Toch weigerde PostNL met Bpost om tafel te gaan en werd het laatste bod van 5,75 euro per aandeel resoluut afgewezen.
“Je gaat alleen om tafel als je echt de overtuiging hebt dat je er uitkomt”, aldus Verhagen die verduidelijkte dat vooral dreiging van de politiek een samengaan bemoeilijkte.
Volgens PostNL zou Bpost niet bereid zijn om alle risico’s te dragen van eventuele aanpassingen in wetgeving. Die zou volgens Verhagen een “enorme impact kunnen hebben op de verdiencapaciteit van PostNL."
Zo vreesde het Nederlandse post- en pakkettenbedrijf bijvoorbeeld dat minister Kamp zou gaan morrelen aan de vergunning met betrekking tot de universele postdienst. PostNL zou dan naar eigen zeggen een kleine 900 miljoen euro aan omzet met een rendement van tien procent kwijtraken (groepsomzet 2015: circa 3,5 miljard euro).
“De overheid is bereid dit soort maatregelen te nemen. Je kunt niet van ons verwachten dat we de continuïteit van PostNL in gevaar brengen.”, zo gaf Verhagen aan.
PostNL wilde tijdens het gesprek geen inzicht geven in de intern gemaakte inschattingen dat de politiek daadwerkelijk dergelijke drastische maatregelen zou doorvoeren.
Welk belang zou minister Kamp hebben om de nieuwe postcombinatie eigenhandig de nek om te draaien? In gesprekken met, voornamelijk Amerikaanse, beleggers wordt dezelfde vraag gesteld.

Besparingen
Afgaand op de door PostNL afgegeven lange termijndoelstellingen, is de vraag of het bedrijf op eigen kracht 5,75 euro per aandeel – het laatste bod van de Belgen – op de koersborden weet te krijgen.
PostNL geeft aan eind februari op een zogeheten Capital Markets Day plannen te ontvouwen om aandeelhouderswaarde te creëren. PostNL vraagt geduld van aandeelhouders, omdat de plannen nu nog niet voldoende zijn uitgewerkt, zo vertelde Verhagen.
“Uiteindelijk kan iedereen bedenken langs welke lijnen we waarde kunnen creëren in dit bedrijf. Maar daar moet je wel eerst voor met je stakeholders in overleg en dat is ook waar we mee bezig zijn”, aldus Verhagen.
Het postbedrijf lijkt te hinten op nieuwe kostenbesparingen, of in ieder geval een versneld doorvoeren van het lopende kostenreductieprogramma. Dit zou consequenties kunnen hebben voor de grootste stakeholder van het bedrijf, de werknemers.
Met de mislukte reorganisatie een kleine zes jaar geleden nog vers in het geheugen, zal Verhagen het nodige massagewerk moeten doen om eventuele nieuwe besparingen aan het personeel te kunnen verkopen.

Dividend onvoldoende
Financieel directeur Jan Bos wilde niet vooruitlopen op de beleggersdag, maar gaf wel aan dat “alles in het werk wordt gesteld” om in 2017 dividend te kunnen uitkeren.
Aangezien de dividendhervattingsbelofte al stamt van voor de publieke Belgische overnamesoap begon, zal dit weinig indruk maken op de meeste beleggers.
In het gesprek stelde de VEB dat PostNL eind februari een schaap met vijf poten moet presenteren wil het daadwerkelijk iets noemenswaardigs kunnen zetten tegenover de afwijzing van het Belgische bod. Met alleen dividend en kostenbesparingen lijkt PostNL niet weg te kunnen komen.

Overname mogelijk
CEO Verhagen zag weinig gevolgen van de Belgische affaire voor PostNL als toekomstig overnemer of prooi. “Iedereen weet dat de politiek in Europese postbedrijven een belangrijke stakeholder is. Voor sommigen zal dat door deze kwestie extra duidelijk zijn geworden".
Ook gaf het postbedrijf aan dat het voornaamste bezwaar van minister Kamp lag in het feit dat Bpost een “buitenlandse onderneming in staatshanden” is. Verhagen: “Daar houden we ons aan vast. Dat is het enige dat we kunnen”.
Geruchten over een een-tweetje tussen PostNL en minister Kamp om de Belgen buiten de deur te houden wees Verhagen van de hand. Desgevraagd gaf de vijftigjarige bestuursvoorzitter aan dat zij minister Kamp al maanden niet heeft gesproken.
Hun contact verliep altijd volgens reguliere lijnen over lopende reguleringsdossiers met lagere echelons van het Ministerie van Economische Zaken.

Onwaarheden
Terugblikkend gaf Verhagen aan dat het feit dat de overnameplannen in de openbaarheid kwamen door “een lek van de Belgen” het proces een politieke dynamiek heeft gegeven. Die maakte het allemaal extra moeilijk.
“Ik zou een ander proces gekozen hebben”, aldus Verhagen over de handelswijze van de Belgen.
De hele affaire heeft zowel PostNL als haar CEO beschadigd, bevestigde zij. “Wat er allemaal in de media heeft gestaan is uiteindelijk niet goed voor de reputatie voor PostNL en mijzelf”, aldus Verhagen.
Gedoeld wordt voornamelijk op een reconstructie in de Belgische zakenkrant De Tijd van zaterdag 17 december, die volgens Verhagen “vol onjuistheden” zat.
Zo was Verhagen naar eigen zeggen niet de initiatiefnemer om te komen tot een fusie door twee jaar geleden Bpost-ceo Koen van Gerven te benaderen op een internationale postconferentie in het Zwitserse stadje Luzern.
“Ik had het toen over een samenwerking. Dat is iets heel anders dan een fusie of overname”, aldus Verhagen.
4.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 14:04
Koers 1,231
Verschil +0,006 (+0,49%)
Hoog 1,240
Laag 1,226
Volume 294.805
Volume gemiddeld 2.234.005
Volume gisteren 810.436

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront