Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Update: Novartis stabiliseert omzet

Farmaceut verhoogt dividend licht en start aandeleninkoop.

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft in het vierde kwartaal van 2016 de omzet fractioneel zien dalen, terwijl ook de nettowinst afnam. Dit meldde de Zwitserse farmaceut woensdag voorbeurs.

CEO Joseph Jimenez sprak ook nu weer van een "solide kwartaal".

De omzet van Novartis uit voortgezette activiteiten daalde in het afgelopen kwartaal met 2 procent naar 12.322 miljoen dollar. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten bleef de omzet echter stabiel.

De operationele winst daalde met 13 procent op jaarbasis naar 1.455 miljoen dollar en onder de streep restte een nettowinst van 936 miljoen dollar, een daling van 11 procent. Rekening houdend met wisselkoerseffecten was de winstontwikkeling evenwel stabiel.

Uit de kernactiviteiten haalde Novartis een nettowinst van 2.658 miljoen dollar, een daling van 2 procent, maar gerekend tegen constante wisselkoersen een stijging van 1 procent.

De vrije kasstroom van Novartis steeg in de laatste drie maanden van 2016 met 1 procent op jaarbasis naar net geen 3 miljard dollar. Over heel 2016 lag de vrije kasstroom op 9,5 miljard dollar.

Dividend

Novartis deed voor 2016 een dividendvoorstel van 2,75 Zwitserse frank per aandeel, 2 procent meer dan over 2015. De farmaceut start verder een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 5 miljard dollar. Volgens de onderneming moet dit programma worden gezien als een teken van vertrouwen in de groeivooruitzichten van de farmaceut.

Outlook

Novartis verwacht voor dit jaar een omzet die grofweg overeenkomt met die in 2016. Het operationeel resultaat uit de kernactiviteiten zal gelijk tot enkele procenten lager uitkomen dan in 2016, gerekend tegen constanten wisselkoersen.

Lenzen onder de loep

Novartis overweegt alle opties voor Alcon, waaronder een beursgang met als doel om zoveel mogelijk aandeelhouderswaarde te creëren. Het bedrijf, dat actief is in oogverzorging, gaf in dit verband geen nadere financiële details prijs.

Novartis zal de opties gedurende 2017 bestuderen. De conclusies daarvan worden tegen het einde van dit jaar verwacht.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Abbott boekt hogere resultaten

Farmaceut voldoet aan eigen afgegeven guidance.

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Laboratories heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, terwijl de winst uitkwam rond de afgegeven guidance. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut woensdagmiddag.

De omzet steeg op gerapporteerde basis in het vierde kwartaal met 2,8 procent tot 5,3 miljard dollar. De onderliggende omzetgroei kwam zonder wisselkoerseffecten uit op 3,8 procent.

De operationele winst steeg in de verslagperiode van 815 miljoen naar 948 miljoen dollar en onder de streep resteerde een 3,9 procent hogere nettowinst van 798 miljoen dollar.

De winst per aandeel kwam uit op 0,51 dollar en op aangepast niveau op 0,65 dollar. Dit laatste was in lijn met de guidance van Abbott Laboratories.

Jaarcijfers

Over heel 2016 steeg de omzet met 2,2 procent en onderliggend met 4,8 procent. De operationele winst steeg met 11,1 procent tot circa 3,2 miljard dollar maar onder de streep bleef een 68,4 procent lagere nettowinst over van 1,4 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel van 2,20 dollar was in lijn met die bandbreedte die de farmaceut voor 2016 had afgegeven.

Outlook 2017

Voor 2017 mikt Abbott Laboratories op een veel hogere aangepaste winst per aandeel, van tussen de 2,40 en 2,50 dollar. Voor het eerste kwartaal wordt gerekend op een aangepaste winst van tussen de 0,42 en 0,44 dollar per aandeel.

Dividend

Het kwartaaldividend werd verhoogd van 0,260 naar 0,265 dollar per aandeel.

In de elektronische handel voorbeurs in Amerika daalde het aandeel Abbott Laboratories 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
The pharmaceutical industry wants you to know that it’s not “getting away with murder.”

That was the accusation leveled by President Trump two weeks ago, and it stunned industry executives, who were already on the defensive after sustained and increasingly harsh criticism of drug prices that has lowered their reputation among consumers and politicians.

So the industry is trying to fight back with a new ad campaign called “GoBoldly,” which aims to convince the American public that its efforts are all about saving lives.

“This industry is the crown jewel of the American economy,” said Stephen Ubl, who heads the Pharmaceutical Research and Manufactures of America, the industry trade group that is spearheading the campaign with an extra $100 million in company membership dues. “… We have a great story to tell and we’re going to do a better job telling it.”

Good luck. This diversionary effort may have its virtues, but could also be a waste of time.

www.statnews.com/pharmalot/2017/01/23...
[verwijderd]
0
quote:

de speurneus schreef op 17 januari 2017 20:15:

Is dit wat?

stocktwits.com/symbol/PULM

Iemand nog een "blik" opgeworpen??
voda
0
Johnson & Johnson koopt Actelion

Overname van 30 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft een definitief akkoord bereikt met Actelion over een overname voor een bedrag van 30 miljard dollar. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut donderdag voorbeurs bekend.

CEO Alex Gorsky van J&J zei in een toelichting dat de overname waarde oplevert voor de aandeelhouders van beide bedrijven. "Het toevoegen van Actelions portfolio aan de al sterke activiteiten van Janssen Pharmaceuticals is een unieke kans", voegde de topman daaraan toe.

J&J betaalt 280,00 dollar, ofwel 280,08 Zwitserse frank, per aandeel Actelion in contanten. Daarbij zal er een nieuwe R&D onderneming worden afgesplitst. In deze nieuwe Zwitserse beursgenoteerde onderneming krijgt elke bestaande aandeelhouder van Actelion eveneens een belang: voor elk aandeel Actelion één aandeel in deze nieuwe onderneming.

J&J betaalt de overname met geld dat het buiten Amerika aanhoudt. In de nieuwe R&D onderneming verkrijgt J&J een belang van 16 procent, met een optie op nog eens 16 procent.

Door de overname verwacht de Amerikaanse farmaceut de omzet- en winstgroei te kunnen versnellen. Daarbij zal Actelion volgens de farmaceut per direct bijdragen aan de winst per aandeel.

De overname wordt unaniem gesteund door de directie van beide bedrijven. Naar verwachting wordt de deal aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. Daarvoor is onder meer noodzakelijk dat 67 procent van de aandeelhouders van Actelion zijn stukken onder het bod van J&J aanmeldt. Ook moet er toestemming worden gegeven door de betrokken toezichthouders.

Het aandeel Johnson & Johnson sloot woensdag op 112,80 euro. Actelion eindigde op 227,60 frank.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Pharming geeft nieuwe aandelen uit

Aandelenuitgifte vanwege conversie van converteerbare obligaties.

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft nieuwe aandelen uitgegeven als gevolg van de omwisseling van aflosbare converteerbare obligaties in aandelen. Dit maakte het biotechbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

Het bedrijf gaf ruim 10,8 miljoen aandelen uit aan houders van de aflosbare obligatielening 2017/18, waarvan een deel is geconverteerd in aandelen. Zonder deze conversie zou de aflossing ten koste zijn gegaan van de kaspositie van Pharming. De conversie vond plaats tegen de conversieprijs van de aflosbare obligaties van 0,289 euro per aandeel. De nieuwe aandelen vertegenwoordigen 2,32 procent van het uitgebreide uitstaande aandelenkapitaal.

CEO Sijmen de Vries gaf in een reactie aan verheugd te zijn "dat een aantal houders van deze Obligaties voor deze eerste aflossing heeft besloten tot conversie van obligaties in aandelen en niet tot betaling in contanten. Dit toont het vertrouwen van deze obligatiehouders in het stijgende Pharming-aandeel. Daarnaast bespaart het Pharming de kasmiddelen zo nodig op het moment dat alles in het werk wordt gesteld voor een versnelde ontwikkeling van Ruconest op de Europese en Amerikaanse markten."

Het aandeel Pharming sloot woensdag op een groen Damrak 2,5 procent lager op 0,308 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PERSBERICHT: ABLYNX' PARTNER, MERCK KGaA, RAPPORTEERT BEMOEDIGENDE RESULTATEN MET HET BISPECIFIEK NANOBODY ANTI-IL-17A/F (M1095) IN EEN FASE Ib KLINISCHE STUDIE IN PATIENTEN MET PSORIASIS


-- Primaire doelstelling van veiligheid en verdraagbaarheid bereikt

-- In de hoogste drie dosisgroepen behaalde 100% van de patiënten een
vermindering van ziekteactiviteit van 75% of meer tegenover 0% in placebo

-- De aanvang van klinisch effect was snel en hield stand in de loop van de
studie


GENT, België, 26 januari 2017 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX;
OTC: ABYLY] deelde vandaag mee dat haar partner, Merck KGaA (Darmstadt,
Germany), bemoedigende resultaten heeft gerapporteerd voor een studie in
psoriasis patiënten met het bispecifiek Nanobody(R) anti-IL-17A/F
(M1095) via een website voor klinische studies
(https://clinicaltrials.gov/NCT02156466).

De studie werd uitgevoerd in 41 patiënten met matige tot ernstige
psoriasis. Meervoudige, oplopende onderhuidse doses, variërend van
30 mg tot 240 mg, werden toegediend op dag 1, 15 en 29. De primaire
eindpunten waren veiligheid, verdraagbaarheid, immunogeniciteit en
farmacokinetiek. Secundaire eindpunten waren farmacodynamiek en
werkzaamheid.

De doses M1095 werden goed verdragen. Geen dosisafhankelijke
bijwerkingen werden waargenomen tijdens de behandeling.
Farmacokinetische profielen toonden dosisafhankelijkheid met de
verwachte eindhalfwaardetijd van 11-12 dagen aan. Er was geen merkbaar
effect door anti-drug antilichamen op de farmacokinetiek.

Een vermindering van ziekteactiviteit, zoals gemeten door Psoriasis Area
Severity Index (PASI) en verbetering in statische Physician Global
Assessment (sPGA) werden waargenomen voor alle doses M1095. Op dag 85
werden in de hoogste drie dosisgroepen (60 mg, 120 mg en 240 mg) PASI-75
(75% of meer vermindering van ziekteactiviteit) scores van 100% behaald
versus 0% voor placebo. Bovendien toonden alle doseringniveaus met M1095
aan dat 88-100% van de patiënten een "minimale" of "plaque-vrij"
sPGA score behaalden op dag 85 versus 0% voor placebo. Een snel klinisch
effect werd waargenomen reeds na de eerste dosis en dit werd aangehouden
tot en met de voltooiing van de studie op dag 85.

Dr James G Krueger, Director, Milstein Medical Research Program, Senior
Attending Physician, The Rockefeller University, verklaarde: "De
resultaten toonden een zeer snel optreden van een klinisch voordeel voor
de patiënten. Met de resultaten van deze studie ben ik van mening
dat M1095 het potentieel heeft om een voorkeursbehandeling optie te
worden voor patiënten met psoriasis met potentieel in meerdere
bijkomende indicaties waarbij de IL-17 signalisatie betrokken is."

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx, voegde hieraan toe:
"Dit Nanobody werd ontwikkeld als onderdeel van een overeenkomst met
Merck KGaA, afgesloten in 2008. Ablynx was verantwoordelijk voor de
ontdekking en voor een deel van het preklinische werk om een geschikte
anti-IL-17A/F klinische kandidaat te identificeren, en Merck KGaA is nu
verantwoordelijk voor de klinische ontwikkeling en commercialisatie van
dit molecule. Deze eerste gegevens zijn zeer bemoedigend in vergelijking
met andere geneesmiddelen voor psoriasis in de handel verkrijgbaar en in
ontwikkeling. Wij geloven dat de resultaten voor dit anti-IL-17A/F
Nanobody, wat het eerste functionele bispecifiek Nanobody was dat de
kliniek bereikte, een verdere bevestiging is van het enorme potentieel
van het Nanobody platform om therapeutisch belangrijke multispecifieke
moleculen te genereren voor een brede waaier van indicaties."

Over M1095 (anti-IL-17A/F)

Het bispecifiek anti-interleukine (IL)-17A/F Nanobody neutraliseert de
ontstekingsbevorderende cytokinen IL-17A en IL-17F, die beiden tot
expressie komen op de plaatst van onsteking, en die beiden zijn
betrokken in de pathologie van psoriasis en verscheidene andere
auto-immuunziekten. De interleukine-17 (IL-17) familie van cytokinen
bevat zes IL-17-liganden en vijf receptoren. IL-17A is het meest
bestudeerde cytokine uit de familie en vaak vermeld als IL-17. IL-17F is
het dichtste verwant aan IL-17A gebaseerd op sequentie en
receptorbinding. Immers, terwijl zowel IL-17A als IL-17F als homodimeren
voorkomen, wordt ook een IL-17A/F heterodimeer beschreven. Daarenboven
binden zowel IL-17F als IL-17A aan de IL-17RA en IL-17RC receptoren. Een
verschil tussen IL-17A en IL-17F is dat hun expressie mogelijks
verschillend gereguleerd is, zowel op het niveau van celtype als op het
niveau van de transcriptionele regulatie, dit in ondersteuning van hun
niet-redundante rol in vivo. Beide cytokinen, IL-17A en IL-17F, zijn
belangrijke factoren in zowel de lokale als in de systemische
ontstekingsprocessen. Hun respectieve activiteit is vaak aanvullend of
synergistisch met andere ontstekingsfactoren zoals tumor necrosis factor
(TNF). De beschikbare informatie over de biologische achtergrond van
IL-17A en IL-17F toont een duidelijke rol voor beide cytokinen in het
ontstaan en persisteren van een Th17-geassocieerde chronische
auto-immuniteit en ontstekingsziekten en de daaruit voortvloeiende
orgaanschade.

Het bispecifiek anti-interleukine (IL)-17A/F Nanobody (M1095) werd
ontwikkeld door Ablynx. Merck KGaA is verder verantwoordelijk voor de
klinische ontwikkeling en commercialisatie van M1095, waarbij Ablynx in
aanmerking komt voor het ontvangen van mijlpaalbetalingen en royalty's,
bij verdere vooruitgang van het programma.

Over de Psoriasis Area Severity Index (PASI)

Over statische Physician Global Assessment (sPGA)


Over Ablynx

(ingekort)


pdf versie van het persbericht:
hugin.info/137912/R/2073528/779429.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Ablynx via Globenewswire

www.ablynx.com

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Vrouw leeft dagen zonder longen

De Telegraaf
1 uur geleden

Canadese artsen hebben naar eigen zeggen een 32-jarige moeder het leven gered door haar longen te verwijderen. De vrouw, Melissa Benoit, lijdt aan taaislijmziekte en kreeg vorig jaar een levensbedreigende longontsteking. De artsen van het Algemene Ziekenhuis van Toronto vreesden dat ze niet lang meer te leven had als gevolg van de zich snel verspreidende infectie.

Na overleg met naaste familie verwijderden ze in april de zieke longen, wat volgens de artsen een medische primeur was, meldde woensdag de Canadese krant The Globe and Mail.

De vrouw werd in leven gehouden door ultramoderne technologie, die de longen verving tot zes dagen later donorlongen arriveerden en de transplantatie slaagde. De vrouw zelf hoorde pas later van de gevaarlijke en voor zover bekend unieke ingreep, omdat ze destijds vanwege haar kritieke toestand in coma gehouden werd.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/v...
Bijlage:
[verwijderd]
1
quote:

voda schreef op 26 januari 2017 13:14:

Vrouw leeft dagen zonder longen

De Telegraaf
1 uur geleden

www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/v...
Er gaan geruchten dat het halve congress en de complete senaat in de VS al jaren zonder ruggegraat door het leven gaan
voda
0
AbbVie boekt meer omzet en minder winst

Farmaceut gaat uit van winstgroei in lopend boekjaar.

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft over het vierde kwartaal van 2016 meer omzet geboekt, maar dit vertaalde zich niet in een stijging van de winst. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmareus.

De omzet steeg in het vierde kwartaal met 6,2 procent van 6.400 miljoen naar 6.796 miljoen dollar. Bij Humira steeg de omzet op operationele basis met 15,5 procent naar 4.292 miljoen dollar.

De nettowinst liep terug van 1.517 miljoen naar 1.391 miljoen dollar en per aandeel restte er een aangepaste winst per aandeel van 1,20 dollar, tegen 1,13 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Outlook

AbbVie verwacht voor het lopende boekjaar 2017 op een winst per aandeel die uitkomt tussen de 4,55 en 4,65 dollar. Dat was 3,63 dollar over heel 2016. Op een aangepaste basis ligt deze bandbreedte tussen de 5,44 en 5,54 dollar. Over heel 2016 lag dit op 4,82 dollar.

AbbVie werkt onder meer samen met het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos.

Het aandeel AbbVie noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
MtBaker
0
aossa
1
Inside beleggen: GILEAD

Gilead is volledig uit de gratie

30/01/17 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:30

Gilead is een gevallen beursengel. Het aandeel is goedkoop en de koers heeft ruimte om op te veren.

Gilead Sciences, gespecialiseerd in infectieziekten, is in 1987 opgericht. Het eerste ziektedomein waarin de Amerikanen een leiderspositie namen, was HIV (aids). Onder impuls van de blockbusters Atripla en Truvada (beide een combinatiepil met meerdere actieve bestanddelen) steeg de omzet in 2011 naar 8,1 miljard dollar.

Gilead was toen al actief in leveraandoeningen, maar deed eind 2011 een meesterzet dankzij de overname van Pharmasset voor 11 miljard dollar. De kandidaat-medicijnen van Pharmasset ter behandeling van hepatitis C veroorzaakt door het hepatitis C-virus (HCV), bleken de ziekte voor het eerst te kunnen genezen. Klassiek werd HCV louter onderdrukt met interferon (inspuiting) en ribavirine. Eind 2013 werd Sofusbuvir (merknaam Sovaldi) goedgekeurd en in oktober 2014 volgde Harvoni, een orale interferonvrije combinatietherapie van sofusbuvir en ledipasvir. Het succes was gigantisch en het marktaandeel van Gilead in de sterk groeiende HCV-markt steeg tot 90 procent. In 2014 nam de groepsomzet met 122 procent toe, van 11,2 miljard naar 24,9 miljard dollar, en onder impuls van Harvoni (liefst 13,9 miljard dollar omzet) zelfs naar 32,6 miljard dollar in 2015. Het aandeel verzesvoudigde, van 20 dollar begin 2011 naar een piek van 123 dollar in juni 2015.

Rond die tijd barstte in de Verenigde Staten de discussie los over de hoge prijszettingen van geneesmiddelen. Gilead verlaagde zijn prijzen begin 2016, onder druk van de ziekteverzekeraars en van de toenemende concurrentie. De markt vreest bovendien een terugval van het aantal HCV-patiënten, aangezien die nu genezen worden. Het aandeel is sinds de piek in 2015 dan ook met ruim 40 procent gedaald. Het patentverval vanaf 2021 van Viread, een actief bestanddeel in succesvolle HIV-medicijnen, is opgevangen door een nieuwe generatie medicijnen (Genvoya, Odefsey en Descovy) op basis van TAF, een verbeterde versie van Viread. Daardoor steeg de omzet van de HIV-franchise na negen maanden met 18 procent tot 9,5 miljard dollar. Dat was evenwel onvoldoende om de daling (-31% tot 11,6 miljard dollar) bij HCV op te vangen. De consensus voor de jaaromzet 2016 ligt op 30,2 miljard dollar (verlaagde voorziene vork van Gilead van 29,5 à 30,5 miljard dollar), en voor 2017 en 2018 op respectievelijk 28,2 en 26,5 miljard. De nettowinst per aandeel zou in 2016 op 11,33 dollar uitkomen (8,91 dollar na negen maanden; -10% tegenover 2015), en in 2017 en 2018 verder dalen naar 10,69 en 10,38 dollar.

Gilead kocht sinds 2012 ruim 297 miljoen eigen aandelen in (19%) en betaalt een brutodividend op jaarbasis van 1,88 dollar per aandeel (2,65%). Het management staat onder druk om nieuwe omzet te kopen, maar hield tot nu toe de beschikbare middelen _ de nettokaspositie bedroeg eind september 4,4 miljard dollar _ grotendeels op zak. Al was er eind 2015 wel de deal met Galapagos voor het reumamiddel filgotinib. Gilead heeft ook hoge verwachtingen over zijn eigen onderzoek naar de vetteleverziekte (NASH).

Conclusie

We starten de opvolging van Gilead Sciences met een koopadvies. De voormalige beurslieveling viel door de twijfels omtrent de omzetevolutie volledig uit de gratie. De huidige waardering verdisconteert amper 6,7 keer de verwachte winst 2017 en met een ondernemingswaarde (ev) van 5 keer de verwachte bedrijfskasstroom (ebitda) 2017. Dat is een te zwartgallig scenario. We mikken op een koersherstel richting 90 à 100 dollar.
[verwijderd]
0
De Tijd : Online

Nog 13 miljoen in kas bij Genticel

Genticel kondigde maandag na beurs aan dat het einde 2016 nog 12,9 miljoen cash op zijn bankrekeningen had, een bedrag dat verwacht werd. In het vierde kwartaal werd voor 3,8 miljoen 'opgebrand', maar dat werd gecompenseerd door de betaling van een takskrediet voor onderzoek van 3,0 miljoen en een mijlpaalbetaling van één miljoen dollar door het Serum Institute of India voor GTL003, een van de geneesmiddelen in ontwikkeling bij Genticel.
Omdat de biotechgroep nog geen enkel verkoopsklaar medicijn heeft, heeft het ook geen omzet.
Einde februari staat een aandeelhoudersvergadering gepland over de inbreng van Genkyotex en de uitgifte van nieuwe aandelen om die operatie te vergoeden. Tot dan houdt Michaël Vlemmix van KBC Securities zijn advies om het aandeel bij te houden ongewijzigd, net als zijn koersdoel van 1,7 euro. Genticel werkt via zijn platform Vaxiclase aan middelen tegen immuniteitsziekten
[verwijderd]
0
De tijd Online

Mithra verstevigt Belgisch marktaandeel

Mithra Pharmaceuticals, een biotechbedrijf dat voorbehoudsmiddelen ontwikkelt en verkoopt, zegt dat vorig jaar dankzij een omzetgroei van 4,23 procent zijn marktaandeel in België lichtjes is gestegen tot 45,84 procent, waardoor het Bayer en Merck voorbijsteekt.
De Belgische markt van contraceptiva groeide in 2016 met ruim twee procent, aldus Mithra, tot 229.389 cycli. Vorig jaar waren er 17.645 vrouwen meer die een voorbehoudsmiddel gebruikten en daarvan koos 94,4 procent voor Mithra.
'Bijna één op de twee vrouwen (in België) die gebruik maken van een oraal voorbehoedsmiddel, kiezen een product van Mithra', aldus het biotechbedrijf.
De analisten van KBC Securities Michaël Vlemmix en Alan Vandenberghe hebben een koersdoel van 14,50 euro voor Mithra Pharmaceuticals en adviseren dan ook om het te kopen. Ze wijzigen niets aan hun waardering als gevolg van het persbericht.
[verwijderd]
0
De Tijd Online

Tigenix behandelt eerste patiënt tegen sepsis

TiGenix heeft de eerste patiënt ingeschreven en behandeld met Cx611, aldus een communiqué van het biotechbedrijf. Dat geneesmiddel is gemaakt van stamcellen verkregen uit vetweefsel en wordt intraveneus toegediend. Het is bedoeld voor mensen die een ernstige bacteriële longontsteking hebben opgelopen en die als complicatie een ernstige sepsis of bloedvergiftiging hebben opgelopen en daarom mechanische beademing nodig hebben.
De ontwikkeling van Cx611 zit in de klinische fase Ib/IIa. Sepsis is een levensbedreigende aandoening die ontstaat wanneer de reactie van het lichaam op een infectie de eigen weefsels en organen schaadt, aldus een mededeling van TiGenix. Het treft jaarlijks 26 miljoen mensen, het sterftecijfer loopt op tot 40 proceent. Het onderzoek van TiGenix maakt deel uit van het SEPCELL-project waarvan nog vijf Europese onderzoeksinstituten deel uitmaken.
Michaël Vlemmix merkt op dat de behandeling van de eerste patiënt vertraging opliep, begrijpelijk door al het werk dat gepaard ging met de IPO op Nasdaq, aldus de analist van KBC Securities. Zijn koersdoel van 1,00 euro en advies ('houden') blijven daarom onveranderd.
[verwijderd]
0
De Tijd

Geen erectieproblemen voor Eli Lilly

De kwartaalwinst van Eli Lilly viel tegen, omdat de inkomsten uit de verkoop van oudere geneesmiddelen daalde. De globale omzet steeg met zeven procent tot 5,76 miljard dollar en dat was wel meer dan de 5,5 miljard waar de markt op gerekend had. Het is de eerste keer dat de groep kwartaalcijfers presenteert onder leiding van Dave Ricks die begin dit jaar John Lechleiter opvolgde als CEO.
De verkoop van Cialis, een middel tegen erectiestoornissen, steeg met zes procent het laatste kwartaal, waardoor het op jaarbasis nu het best verkopende geneesmiddel is uit de hele portefeuille na Humalog (tegen suikerziekte). De verkoop van Trulicity (een nieuw middel voor diabetici) verdrievoudigde en daarmee steekt het Cyramza (kanker) voorbij als best verkopende nieuw medicament.
voda
0
Pfizer uit de rode cijfers

Omzet wel licht gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het vierde kwartaal van 2016 weer winst behaald ten opzichte van een jaar eerder, maar zag de omzet wel licht afnemen. Dit meldde de Amerikaanse farmareus dinsdag voorbeurs.

De omzet daalde in de laatste drie maanden van vorig jaar met 3 procent op jaarbasis, van 14,0 miljard naar 13,6 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 775 miljoen dollar, tegenover een verlies van 172 miljoen dollar in dezelfde periode in 2015. Een schikking van bijna 800 miljoen dollar die Pfizer trof vanwege vergoedingen binnen het Medicaid-programma van de Amerikaanse overheid drukte in het voorgaande jaar stevig op de resultaten.

Jaarcijfers 2016

Over heel 2016 steeg de omzet met 8 procent van 48,9 miljard naar 52,8 miljard dollar, waarmee Pfizer voldeed aan de afgegeven omzetguidance voor het jaar. Dit was grotendeels te danken aan de bijdrage van het in 2015 overgenomen Hospira. Zonder die activiteiten steeg de operationele omzet van Pfizer met 5 procent tot 48,1 miljard dollar in 2016.

De nettowinst steeg met 4 procent van krap 7,0 miljard naar 7,2 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel groeide van 2,20 naar 2,40 dollar en dit was middenin de bandbreedte van 2,38 tot 2,43 dollar die door Pfizer was gegeven voor 2016.

Outlook 2017

Voor het huidige boekjaar voorziet Pfizer een omzet van tussen de 52 miljard en 54 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 2,50 tot 2,60 dollar.

Het aandeel Pfizer noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager op 30,91 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
1
Trump De Tijd

De nieuwe president wil dat de farmareuzen meer innoveren en produceren in de VS. De Belgische farmasector reageert afwachtend.

Grote farmaceutische concerns zoals Johnson & Johnson, Novartis en Merck moeten komaf maken met de 'astronomische' bedragen die ze aanrekenen voor geneesmiddelen. Bovendien moeten ze activiteiten naar de VS terughalen.
Dat zijn enkele van de boodschappen die de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump dinsdag had voor de farmasector.
Lagere prijzen
Midden januari had Trump tijdens zijn eerste persconferentie in lange tijd al fel uitgehaald naar de sector. Toen zei hij dat de concerns 'wegkomen met moord'. Hij beloofde ook lagere prijzen in de grootteorde van tientallen miljarden dollars, wat meteen druk zette op de aandelenkoersen van de sector.
Trump zat om de tafel met enkele farmabonzen van de farmagrootheden. Hij zalfde hen door hun 'erg goede werk van de voorbije jaren' te loven, maar maakte ook meteen duidelijk dat hun tarieven naar omlaag moeten.
Dinsdag ontmoette Trump in het Witte Huis enkele bonzen van de farmagrootheden zoals Johnson & Johnson, Eli Lilly & Co., Amgen, Novartis en Merck én lobbyisten. Hij zalfde hen door hun 'erg goede werk van de voorbije jaren' te loven, maar maakte ook meteen duidelijk dat hun tarieven naar omlaag moeten.
Zo dreigde Trump ermee dat de Amerikaanse regering namens de overheidsprogramma's Medicare en Medicaid rechtstreeks zou onderhandelen met de industrie over tarieven. Medicare en Medicaid voorzien tientallen miljoenen Amerikanen van medische hulp en behoren tot de grootste kopers van geneesmiddelen in de wereld.
Concurrentie
Volgens Trump is meer concurrentie ook een sleutel voor lagere prijzen. Daarom wil hij de toegang tot de markt voor nieuwe spelers vergemakkelijken, snijden in de regelgeving en nieuwe behandelingen sneller op de markt krijgen.
Farmasector VS weegt zwaar in België
De ontwikkelingen in de VS worden zonder twijfel met argusogen gevolgd in België, waar de Amerikaanse farmasector zwaar weegt.
Zo hebben Johnson & Johnson (met Janssen Pharmaceutica), Pfizer, Baxter en Merck, Sharp & Dohme belangrijke productievestigingen in ons land. Andere spelers zoals Eli Lilly, Bristol-Myers Squibb en AbbVie hebben hier onderzoeksafdelingen of Europese hoofdkwartieren. Dat alles maakt dat de Amerikaanse farmareuzen goed zijn voor een groot deel van de bijna 35.000 farmajobs in België.
Beroepsorganisatie Pharma.be vindt het echter te vroeg om iets te zeggen over de impact. 'Laat ons eerst afwachten hoe de Amerikaanse voorstellen precies in elkaar zitten en zullen worden uitgewerkt', zegt woordvoerder Stefaan Fiers. Hij erkent wel dat de VS voor geneesmiddelen een belangrijke handelspartner zijn voor België, zowel voor import als voor export.
Wat dat laatste punt betreft, is een rol weggelegd voor de Food and Drug Administration (FDA), het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap. 'We gaan de FDA stroomlijnen. We hebben een fantastisch iemand daarvoor gevonden', zei Trump. Het nieuwe hoofd van de FDA zal binnenkort worden aangekondigd.
Productie naar VS
Zoals hij eerder deed met andere bedrijven en sectoren zette Trump de farmaconcerns er tevens toe aan hun ontwikkeling in labs en de productie weer naar de VS te halen.
De president meent dat de concerns een deel van hun productie verhuisden naar het buitenland wegens de devaluatiepolitiek van andere landen. Daarom vindt hij dat die landen 'een eerlijk deel' van de ontwikkelingskosten voor geneesmiddelen voor hun rekening moeten nemen.
Bob Bradway, de CEO van Amgen, beloofde volgens een tweet van Trumps woordvoerder Sean Spicer al meteen 1.600 banen te scheppen in de VS. Maar details ontbreken. Eerder, in 2014, had het bedrijf nog het verlies van 2.900 jobs aangekondigd. De nieuwe president wil dat de farmareuzen meer innoveren en produceren in de VS. De Belgische farmasector reageert afwachtend.


3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,380
Laag 26,940
Volume 135.801
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront