Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
0
Olieprijs onder druk door sterkere dollar

Ook zorgen over Amerikaanse productie zorgen voor prijsdruk.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag verder gedaald, onder druk van een sterkere dollar en de toenemende zorgen over de Amerikaanse olieproductie.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate daalde of 1,6 procent, tot 52,17 dollar.

Dinsdag steeg de Wall Street Journal Dollar Index, die de Amerikaanse munt afzet tegen een aantal andere grote valuta met circa een half procent. Olie wordt duurder wanneer de dollar in waarde stijgt.

Daarnaast voorspelde de Energy Information Administration dat de output in de Verenigde Staten dit jaar gemiddeld uitkomt op 9 miljoen vaten per dag, tegenover 8,9 miljoen in 2016.

"Het besef dat er nog steeds een boel olie is in Amerika groeit met de dag", aldus marktkenner Carl Larry van Frost & Sullivan. "Wat de OPEC ook gaat doen, het verandert niks aan het feit dat de voorraden in Amerika oplopen."

Volgens de Amerikaanse overheidsdienst EIA zal de oliemarkt waarschijnlijk ergens tussen 2017 en 2018 weer in balans zijn. De gemiddelde olieprijs komt dit jaar waarschijnlijk uit op 53,46 dollar, waar de EIA eerder uitging va 52,50 dollar. Woensdag komt de EIA met zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Ondertussen denken marktkenners dat de rally nog niet voorbij is, gezien het aantal beleggingen dat gokt op een verdere stijging van de olieprijs. "Maar beleggers zijn ongeduldig", volgens analist Amrita Sen van Energy Aspects. "Ze willen bewijs in de vorm van economische data en daar moeten ze misschien nog een paar maanden op wachten".

Als de OPEC-deal volledig wordt geïmplementeerd, dan slinkt het wereldwijde aanbod met 1,8 miljoen vaten per dag, waardoor de oliemarkt in het derde kwartaal te maken krijgt met een aanbodtekort waardoor de voorraden moeten worden ingezet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
ff_relativeren
0
zo zakt de crude oil prijs wel ..

quote:

ff_relativeren schreef op 7 februari 2017 23:29:

American Petroleum Institute on 1-week storage :

US Crude Oil storage + 14,2 million barrel. Expected + 2,5 million barrel.
Gasoline + 2,9 million barrel. Expected 1,1 million barrel.

On first 27 days in January 2017 :

Gasoline + 27 million barrel. Expected 12 million barrel.

bron : www.cnbc.com/2017/02/06/oil-prices-st... .

[verwijderd]
0
quote:

Tja. schreef op 5 februari 2017 14:08:

'Iran heeft plannen om olieproductie op te schroeven'

www.nu.nl/economie/4444653/iran-heeft...
Op dit bericht heb ik maandagmorgen sprinters Brent Oil short gekocht voor een prikkie...
Op naar de 30 per barrel, dan maar...
voda
0
Beursblik: EIA data olievoorraden VS behoorlijke verrassing

Voorraden ruwe olie stijgen met ruim 13 miljoen vaten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse EIA voorraadcijfers lieten behoorlijke verrassingen zien. Dit meldde analist Hans van Cleef van ABN Amro woensdag in reactie op de data aan ABM Financial News.

"De voorraad ruwe olie liep op met ruim 13 miljoen vaten, terwijl er slechts een stijging van zo'n 2 miljoen werd verwacht", aldus Van Cleef, eraan toevoegend dat de markt in eerste instantie reageerde met een lagere olieprijs.

"Maar tegelijkertijd rapporteerde de EIA een daling van de voorraad gasoline, terwijl ook hier een stijging werd verwacht. Met name dit laatste cijfer deed het sentiment keren en gaf opnieuw steun aan de olieprijs", aldus de analist.

"Desalniettemin bleef de relatief smalle bandbreedte van 53-58 dollar per vat intact. Een range die tot stand kwam door een bodem als gevolg van de OPEC productieverlaging, en een plafond als gevolg van hogere schalie-olieproductie in de VS, mogelijk door de hogere olieprijs", concludeerde hij.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent hoger 52,38 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

Prijs olie herstelt van eerdere verliezen.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat de olieprijs herstelde van eerdere verliezen.

De olieprijs stond een groot deel van de dag lager. Beleggers maakten zich zorgen over de toenemende Amerikaanse productie en dit werd onderstreept met het wekelijkse voorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration. Aan het eind van de middag herstelden de olieprijzen echter.

Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 3 februari zijn gestegen met 13,8 miljoen vaten. De benzinevoorraden daalden afgelopen week met 0,9 miljoen vaten tot een totaal van 256,2 miljoen vaten. De voorraden stookolie en andere destillaten groeiden met een bescheiden 29.000 vaten tot 170,7 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting daalde van 88,2 naar 87,7 procent.

Analist Hans van Cleef van ABN Amro sprak van behoorlijke verrassingen. "De voorraad ruwe olie liep op met ruim 13 miljoen vaten, terwijl er slechts een stijging van zo'n 2 miljoen werd verwacht", aldus Van Cleef, eraan toevoegend dat de markt in eerste instantie reageerde met een lagere olieprijs.

"Maar tegelijkertijd rapporteerde de EIA een daling van de voorraad gasoline, terwijl ook hier een stijging werd verwacht. Met name dit laatste cijfer deed het sentiment keren en gaf opnieuw steun aan de olieprijs", aldus de analist.

"Desalniettemin bleef de relatief smalle bandbreedte van 53-58 dollar per vat intact. Een range die tot stand kwam door een bodem als gevolg van de OPEC productieverlaging, en een plafond als gevolg van hogere schalie-olieproductie in de VS, mogelijk door de hogere olieprijs", concludeerde hij.

In de nacht van dinsdag op woensdag stond de olieprijs reeds onder druk na cijfers van de American Petroleum Institute. De industriegroep rapporteerde een stijging van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten van 14,2 miljoen vaten.

Marktvolgers worden steeds pessimistischer in tegenstelling tot de voorgaande maanden, toen de markt zich gesteund zag door productiebeperkingen van lidstaten van de Organisatie van olie-exporterende landen en een aantal landen buiten het kartel. "De zorgen vanwege de groeiende Amerikaanse voorraadniveau's en de Amerikaanse schalie-productie beginnen zwaarder te wegen op het sentiment dan het optimisme over het OPEC-besluit", concluderen analisten.

Analist Norbert Ruecker van Julius Baer meldde dat de nalevingsniveau's van de OPEC-deal rond de 80 - 90 procent schommelen. Hij voegde er echter aan toe dat de deal slechts het overaanbod van vorig jaar annuleert en dat er dieper gesneden moet worden om een significant effect te kunnen hebben.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,3 procent, ofwel 0,17 dollar tot 52,34 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit hoger

Sterker dan verwachte vraag naar benzine ondersteunt olieprijs.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten, vanwege een sterker dan verwachte vraag naar benzine in de Verenigde Staten, hoewel de winst werd beperkt door een stijging van de voorraden ruwe olie.

De olieprijs haalde donderdag steun uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration. Uit de data bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 3 februari zijn gestegen met 13,8 miljoen vaten. De benzinevoorraden daalden afgelopen week met 0,9 miljoen vaten tot een totaal van 256,2 miljoen vaten. De voorraden stookolie en andere destillaten groeiden met een bescheiden 29.000 vaten tot 170,7 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting daalde van 88,2 naar 87,7 procent.

"De daling van de benzinevoorraden verlichtte de bezorgdheid onder handelaren", zei ANZ Research.

Volgens Platt Analytics lieten de data zien dat de vraag naar benzine vorige week toenam met 631.000 vaten per dag tot een totaal van 8,941 miljoen vaten per dag.

De ontwikkeling van de ruwe olie voorraden schetsten een pessimistischer beeld. Hoewel de stijging minder was dan verwacht was desalniettemin sprake van een stijging met 13,8 miljoen vaten, vanwege de stijgende import en binnenlandse productie.

"In november was sprake van een sterke stijging van de olie-export uit Saoedi Arabië", aldus analist Olivier Jakob van Petromatrix.

De Amerikaanse invoer van ruwe olie steeg vorige week met 1,1 miljoen vaten per dag. In de afgelopen vier weken noteerde de invoer gemiddeld op circa 8,5 miljoen vaten per dag, een stijging van 10 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, aldus het EIA.

Uit de data bleek tevens dat de Amerikaanse productie vorige week steeg met 63.000 vaten per dag tot een totaal van 8,98 miljoen vaten. De opwaartse trend in de Amerikaanse ruwe olie productie is één van de meest urgente bedreigingen voor de inspanning van de OPEC en een aantal niet-OPEC-producenten om de productie te verminderen. De OPEC en 11 andere producenten, waaronder Rusland, kwamen eind 2016 overeen de productie te verlagen met 1,8 miljoen vaten per dag in een poging de olieprijs te ondersteunen.

Intussen voorspelde het EIA dat de Amerikaanse productie dit jaar waarschijnlijk zal groeien met 100.000 vaten per dag vanaf 2016 en met nog eens 500.000 vaten per dag in 2018.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,66 dollar, ofwel 1,3 procent, tot 53,00 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0

Beursblik: Van Cleef stelt Brent prijsramingen neerwaarts bij voor eerste helft 2017

ABN AMRO voorziet daling van 55,00 naar 50,00 dollar per vat.

(ABM FN-Dow Jones) Analist Hans van Cleef van ABN AMRO stelt zijn Brent-olieprijsramingen voor de eerste helft van 2017 neerwaarts bij van 55,00 naar 50,00 dollar per vat, "in de veronderstelling dat we een tijdelijke daling kunnen zien richting 45,00 dollar per vat, aldus Van Cleef in zijn maandelijkse olierapport.

Voor WTI verlaagt de analist zijn raming naar 45,00 per vat. Voor WTI lijken de risico's volgens Van Cleef minder groot voor het tweede kwartaal op het moment dat er mogelijk een importheffing in de Verenigde Staten is geïmplementeerd.

De olieprijs zit volgens de analist momenteel gevangen tussen vraag en aanbod. "De Brent-olieprijs beweegt zich inmiddels ruim twee maanden binnen een relatief smalle bandbreedte van ongeveer 53,00 tot 58,00 dollar per vat", aldus Van Cleef. "Het feit dat de doorgaans beweeglijke olieprijs al twee maanden nauwelijks van zijn plaats komt, is het gevolg van een spannende tweestrijd in de markt, voegde hij toe.

Daarbij wordt volgens hem de bodem gelegd door de productieverlaging van OPEC- en enkele niet-OPEC-producenten. "Hierdoor is de verwachting gewekt dat de verhouding tussen vraag en aanbod op de oliemarkt steeds meer in balans komt, wat een hogere olieprijs zou rechtvaardigen", aldus de analist.

Anderzijds wordt volgens de analist een plafond gecreëerd als gevolg van de toename van de Amerikaanse schalieproductie. "Een hogere olieprijs maakt het economisch aantrekkelijk voor veel van deze producenten om de productie weer op te voeren", aldus de analist. "Tegelijkertijd zorgt deze hogere olieproductie dus voor een rem op een verdere prijsstijging", voegde hij toe.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,2 procent op 53,09 dollar, terwijl een vat Brent met levering april ook 0,2 procent steeg tot 55,75 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

voda
0
ABN AMRO ziet olieprijs niet snel oplopen

Gepubliceerd op 10 feb 2017 om 07:43 | Views: 234

AMSTERDAM (AFN) - De prijs voor een vat olie zal de komende maanden niet schrikbarend stijgen. Kenners van ABN AMRO verlaagden vrijdag de verwachtingen voor de prijs van Brentolie van 55 dollar naar 50 dollar per vat. Ook de prijs voor Amerikaanse olie werd door de bank lager ingeschaald.

Volgens ABN AMRO zorgt de productiebeperking die OPEC-landen hebben afgesproken er voor dat vraag en aanbod beter in balans komen. Maar tot een prijsstijging zal dit niet direct leiden omdat vooral in de Verenigde Staten de olieproductie in de lift zit. Met name de schaliewinning is steeds rendabeler.

Of de olieprijs de komende maanden in beweging zal komen, hangt volgens de economen van meerdere facetten af. Enerzijds rest de vraag of de OPEC-landen zich aan de afgesproken productiebeperking houden, aangezien dit in het verleden vaak genoeg is misgegaan. De eerste signalen van tankerbewegingen en opslagcijfers wijzen er echter op dat dit wel het geval is. Anderzijds zou de productie in de VS nog sneller kunnen stijgen dan verwacht. Volgens ABN AMRO is er momenteel een sterke stijging van het aantal boorinstallaties.

Verder zou de importheffing waar president Donald Trump werk van wil maken voor een prijsstijging kunnen zorgen. Terwijl ook de spanningen tussen Iran en de VS oplopen, waarmee mogelijk nieuwe sancties tegen Iran worden ingevoerd, wat ook weer doorweegt op de prijs van olie.

Brentolie koerst momenteel op ruim 55 dollar per vat, Amerikaanse olie wordt voor zo'n 53 dollar per vat verhandeld.
voda
0
IEA: solide start verlaging olieproductie

Tweede belangrijke thema is het herstel van de productie in de Verenigde Staten, oordeelt het IEA.

(ABM FN-Dow Jones) De Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) en elf niet-OPEC-lidstaten hebben een solide start gemaakt met het inlossen van hun belofte om de productie te verlagen in een poging het herstel op de oliemarkt te herstellen. Dit concludeerde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vrijdag in zijn maandelijkse Oil Market Report.

Het tweede belangrijke thema in de oliesector is volgens het agentschap het verwachte herstel van de productie van schalie-olie in de Verenigde Staten.

Het IEA voorziet dat de OPEC-productie in januari 32,1 miljoen vaten olie-equivalent per dag bedroeg, waarbij een aantal producenten, waaronder Saoedi-Arabië, de productie meer verlaagde dan nodig was. Het agentschap schat het nalevingspercentage van de belofte om de productie te verlagen op 90 procent.

Hoewel de olie-export-data, op basis waarvan de schatting omtrent de OPEC-productie zijn gebaseerd, niet volledig zijn en vaak worden herzien, heeft het er volgens het IEA alle schijn van dat de OPEC een goed begin heeft gemaakt met dit zes maanden durende traject om de productie te verlagen. "Deze eerste verlaging is één van de sterkste inperkingen in de geschiedenis van de OPEC", aldus het agentschap.

Wat de naleving van de belofte van de niet-OPEC-leden betreft, verlaagde Rusland de productie in januari met 100.000 vaten olie-equivalent per dag in vergelijking tot de belofte om de productie te verlagen met 300.000 vaten olie-equivalent per dag. Rusland meldde de productie geleidelijk te verlagen. Moskou is goed voor meer dan de helft van de 558.000 vaten olie-equivalent per dag die de elf niet-OPEC-lidstaten collectief hebben beloofd minder te gaan produceren.

Hoewel er geen officiële data beschikbaar zijn meldde Oman de productie conform zijn belofte te hebben verlaagd met 45.000 olie-equivalent per dag. Kazachstan overtrof naar verluidt zelfs zijn doelstellingen om de productie te verlagen.

Voor de niet-OPEC-landen die niet aan de overeenkomst deelnemen, waaronder Brazilië, Canada en de Verenigde Staten, voorziet het IEA echter een significante stijging van de productie. De gezamenlijke productie van de vier landen groeit volgens het agentschap in 2017 naar verwachting met 750.000 vaten olie-equivalent per dag. Daarmee zou de productie van de niet-OPEC-leden, inclusief de inperkingen van de elf landen die wel aan de OPEC-deal deelnemen, netto met 400.000 vaten olie-equivalent stijgen.

Wat de Verenigde Staten betreft oordeelde het agentschap dat de recente stijging van de booractiviteiten suggereren dat de productie in Amerika zal herstellen. Het IEA voorziet in 2017 een groei van 175.000 olie-equivalent per dag, waarbij de productie in de Verenigde Staten in december op jaarbasis 520.000 vaten olie-equivalent hoger zal noteren.

Voor de vraagzijde stelde het IEA zijn prognoses voor de derde opeenvolgende maand opwaarts bij. Het agentschap voorziet voor 2017 een groei van de mondiale vraag met 1,4 miljoen vaten olie-equivalent per dag. Eerder ging het IEA nog uit van een stijging van 1,3 miljoen vaten olie-equivalent.

Jaarcijfers

In 2016 steeg de vraag met 1,6 miljoen vaten olie-equivalent per dag, met name vanwege een sterkere groei van de vraag in Europa door het koude weer in het vierde kwartaal. Andere belangrijke factoren waren de lange termijn groei in China, India en niet-OESO-landen.

Het IEA verwacht dat, in het geval de januari-niveau's in vraag en aanbod voortduren, de wereldwijde voorraad met 0,6 miljoen vaten olie-equivalent zal afnemen. "Echter, het aanhoudende overaanbod in combinatie met de nodige voorzichtigheid in de markt omtrent de verlaging van de productie, verklaart waarom de Brent-prijs sinds half december rond 50 dollar per vat schommelt", concludeerde het IEA. "De oliemarkt stelt zich afwachtend op."

Een maart-future West Texas Intermediate steeg vrijdag 1,0 procent op 53,54 dollar, terwijl een april-future Brent 1,2 procent hoger bewoog op 56,28 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs stijgt

IEA optimistischer over vraag naar olie.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gestegen. De maart-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,86 dollar, of 1,6 procent, hoger op 53,86 dollar.

De oliemarkt reageerde positief op een rapport van het Internationaal Energieagentschap. Het IEA toonde zich optimistisch over de mondiale groei van de vraag naar olie en zei ook dat leden van de OPEC zich lijken te houden aan de inperkingsafspraken.

Het agentschap verwacht dat de vraag naar olie dit jaar toeneemt met 1,4 miljoen vaten per dag. Vorige maand ging het IEA nog uit van een groei met 1,3 miljoen vaten per dag.

"Een verrassend robuuste activiteit binnen de wereldwijde energiesector, samen met een kouder dan verwachte winter tot nu toe in veel noordelijk gelegen landen, droegen bij aan de verhoging van de groeiverwachtingen", volgens econoom Matthew Parry van het IEA.

Op weekbasis steeg de olieprijs fractioneel. Hoewel de markt optimistisch is over de productie inperking door leden van de OPEC en een aantal landen daarbuiten, zijn beleggers ook bezorgd over de toenemende productie in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Dit werd onderstreept door een forse stijging van de Amerikaanse olievoorraden eerder deze week. Vrijdag maakte oliedienstverlener Baker Hughes bekend dat het aantal actieve boorplatforms in Amerika vorige week met 8 stuks is gestegen tot een totaal van 591. Vorig jaar om deze tijd waren dat er 439.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
OPEC produceert minder olie

Output met 890.000 vaten per dag omlaag in januari.

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC verwacht dit jaar een iets sterkere toename van de vraag naar olie. Dit meldde het kartel maandag in zijn maandrapport, waaruit ook bleek dat de landen die zijn aangesloten in januari de output in totaal met 890.000 vaten per dag hebben verlaagd ten opzichte van december.

In november sloot de OPEC een deal met een aantal landen buiten het kartel om de productie terug te schroeven om zo de oliemarkt weer in balans te brengen. Tot nu toe lijkt het kartel zich dus aan deze afspraak te houden.

Ondertussen moet de vraag naar olie dit jaar toenemen met 1,19 miljoen vaten per dag, wat een opwaartse bijstelling is van 35.000 vaten per dag ten opzichte van het maandrapport uit januari.

Eind vorige week toonde het Internationaal Energieagentschap zich al optimistisch over de mondiale groei van de vraag naar olie. Het agentschap verwacht dat de vraag naar olie dit jaar toeneemt met 1,4 miljoen vaten per dag. Vorige maand ging het IEA nog uit van een groei met 1,3 miljoen vaten per dag.

De olieprijs stond maandag onder druk. De maart-future op een vat West Texas Intermediate daalde een half procent op 53,52 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit behoorlijk lager

Positief OPEC rapport wordt genegeerd.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag flink lager gesloten, ondanks een positief rapport van oliekartel OPEC.

De OPEC verwacht dit jaar een iets sterkere toename van de vraag naar olie en maakte bovendien bekend dat de landen die zijn aangesloten bij het kartel in januari de output in totaal met 890.000 vaten per dag hebben verlaagd ten opzichte van december. In november sloot de OPEC een deal met een aantal landen buiten het kartel om de productie terug te schroeven om zo de oliemarkt weer in balans te brengen. De vraag naar olie zal dit jaar toenemen met 1,19 miljoen vaten per dag, wat een opwaartse bijstelling is met 35.000 vaten per dag ten opzichte van het maandrapport uit januari.

"Een heel positief signaal van de OPEC", oordeelde marktanalist Craig Erlam van OANDA.

"Het enorme bewijs van een renaissance voor Amerikaans schalie-olie weegt steeds zwaarder op de markt", aldus analist Enrico Chiorando van Love Energy. "Terwijl de OPEC zijn best doet om de prijs, groei en het potentieel voor verdere groei te stuwen, bedreigt de Amerikaanse schalie-olie een significante prijsstijging en kan een eventueel falen van de OPEC [in de toezeggingen om de productie te verlagen] de olieprijs zelfs verder omlaag slepen."

De maart-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,93 dollar lager, of 1,7 procent, op 52,93 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit hoger

Verliezen van maandag worden deels weggewerkt.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag hoger gesloten, nadat het OPEC-kartel zich in januari lijkt te hebben gehouden aan de doelstelling om de olieproductie terug te schroeven.

OPEC maakte maandag bekend dat landen die zijn aangesloten bij het kartel in januari de output in totaal met 890.000 vaten per dag hebben verlaagd ten opzichte van december. In november sloot de OPEC een deal met een aantal landen buiten het kartel om de productie terug te schroeven om zo de oliemarkt weer in balans te brengen.

Toch kon het rapport oliehandelaren aanvankelijk niet overtuigen en sloot een vat ruwe olie maandag nog 1,7 procent lager. Deze verliezen werden op dinsdag deels weggewerkt, hoewel zorgen over een toename van de Amerikaanse olieproductie blijven bestaan.

Als de verschillende olieproducerende landen op dit tempo de productie blijven terugschroeven in de komende zes maanden, dan kan er volgens analist Tim Evans van Citi Futures tegen de tweede helft van het jaar al een tekort zijn, ook omdat de vraag blijft toenemen.

De vraag naar olie zal volgens OPEC dit jaar toenemen met 1,19 miljoen vaten per dag, wat een opwaartse bijstelling is met 35.000 vaten per dag ten opzichte van het maandrapport uit januari.

De maart-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,27 dollar hoger, of 0,5 procent, op 53,20 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse olievoorraden weer opgelopen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week weer verder opgelopen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

In de week eindigend op 10 februari stegen de voorraden met 9,5 miljoen naar een totaal van 518,1 miljoen vaten. Hiermee staan de voorraden boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar, aldus EIA.

Dinsdagavond rapporteerde industriegroep American Petroleum Institute al dat de Amerikaanse voorraden vorige week met circa 10 miljoen vaten zijn toegenomen. Dit rapport wordt vaak als indicator gezien voor de officiële overheidscijfers van EIA.

De benzinevoorraden stegen afgelopen week met 2,8 miljoen vaten tot een totaal van 259,1 miljoen vaten. De voorraden stookolie en andere destillaten slonken met 0,7 miljoen vaten tot 170,1 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting daalde van 87,7 naar 85,4 procent.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate noteerde rond het verschijnen van het rapport fractioneel lager op 53,10 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Noorwegen pompt meer oliegeld in aandelen'

Gepubliceerd op 16 feb 2017 om 18:09 | Views: 247

OSLO (AFN) - Noorwegen is van plan een groter deel van het geld in het grootste soevereine fonds ter wereld uit te geven aan aandelen. De extra uitgaven kunnen een flinke impuls voor de wereldwijde aandelenmarkten betekenen. Dat meldde de Financial Times donderdag.

Het land heeft zo'n 900 miljard dollar aan olie-inkomsten opgepot. Van dat geld wordt nu 60 procent belegd in aandelen, maar de centrum-rechtse regering wil dat opvoeren tot 70 procent. Het kabinet wordt gesteund door het fonds zelf en door een groep deskundigen, maar heeft nog wel de zegen nodig van het Noorse parlement.

De grootste koerswijziging voor het fonds in decennia zou betekenen dat er minder geld gaat naar obligaties. Ook komt er een kleiner deel van de significante olie-inkomsten van het land beschikbaar voor overheidsbestedingen.
voda
0
Correctie: Olieprijs eindigt hoger

Handel zeer volatiel.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag na een dag met zeer volatiele bewegingen uiteindelijk toch hoger gesloten, na het woensdagmiddag gepubliceerde wekelijkse rapport van de Energy Information Administration, waaruit bleek dat de olievoorraden in Amerika vorige week opnieuw fors zijn gestegen.

De OPEC meldde maandag in zijn maandrapport nog dat de landen die zijn aangesloten bij het oliekartel in januari de output juist met in totaal 890.000 vaten per dag hebben verlaagd ten opzichte van december. In november sloot de OPEC een deal met een aantal landen buiten het kartel om de productie terug te schroeven om zo de oliemarkt weer in balans te brengen. Tot nu toe lijkt het kartel zelf zich dus aan deze afspraak te houden.

Intussen verwachten de OPEC en de het Internationaal Energieagentschap nog dit jaar groei van de mondiale vraag naar olie.

"De olieprijzen zijn gevangen in een beperkte bandbreedte, waarbij verschillende factoren de olieprijzen in beide richtingen beïnvloeden", zei directeur Gnanasekar Thiagarajan van Commtrendz Risk Management."Er is een sterke vraag in de Verenigde Staten. De prijsontwikkeling zal afhangen van de mate waarin producenten bereid zijn om de productie te beperken", lichtte hij toe.

"We zien grote hoeveelheden gekochte olie na een initiële dip in de olieprijzen na het bekend worden van grote opbouw van voorraden van verschillende partijen", zei analist John Macaluso van Tyche Capital Advisors. "Terwijl de OPEC-landen hun beloofde productiebeperkingen overtroffen, hebben andere landen, die niet tot de OPEC behoren, slechts de helft van de voorgestelde productiebeperkingen gerealiseerd", voegde de marktvorser toe.

Volgens energie-analist Anthony STarkey van S&P Global Platts "is het nog te bezien hoe lang het nog duurt, voordat de OPEC-productiebeperkingen de voorraadniveaus neerwaarts zullen beïnvloeden".

De maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg donderdag 0,25 dollar, of 0,5 procent, naar 53,36 dollar.

Correctie: om in de kop aan te geven dat de olieprijs steeg

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
If OPEC cheats on its production cuts, here’s when that oil probably starts flowing - S&P Global Platts
Published on Fri, 17 Feb 2017

OPEC mostly kept its members in line during the first month of coordinated production cuts, but the cartel faces a test of its will this spring.

According to S&P Global Platts and others that track shipments, the Organization of the Petroleum Exporting Countries in January managed to cut about 90 percent of the 1.2 million barrels it promised to remove from the market last year. Those efforts have helped stabilize global oil prices above $50 a barrel.

Mr Victor Shum, who leads IHS Energy’s oil market consulting practice in Asia, however, said that OPEC members have a long history of cheating on quotas. They are likely to flout the agreed-upon cuts as the summer driving season sends prices higher.

Mr Shum said that “Output will likely increase. There’s going to be a slippage in compliance.”

He said that OPEC probably will extend the six-month deal if prices remain near or above current levels. But if prices falter, “all bets are off” as oil exporters start pumping to boost government revenues.

Mr Jim Krane, a fellow at Rice University’s Baker Institute, noted that Saudi Arabia, Iraq and Kuwait still burn crude to meet summer electricity demand.

Mr Krane said that “It’ll be tougher for the Saudis and some of the other Gulf producers to hold production steady during the late spring and through the summer. Other producers will be tempted to try and meet surging summer demand rather than hold the line and allow prices to increase.”

Ms Helima Croft, global head of commodity strategy at RBC Capital Markets, takes a different view. The cuts will continue, because the influential Gulf Cooperation Council spearheaded the deal for its own political and economic reasons, according to Croft. Saudi Arabia, for example, needs higher prices as it prepares to sell a stake in state oil giant Saudi Aramco in 2018.

Ms Croft said that “Yes, you could maybe have an Angola fall off, but I think the core GCC powers this decision through.”

Many OPEC members ran out of spare capacity last year, Croft said. That means they could not pump enough new oil to make up for the declining value of crude — and its impact on state coffers.

Source : CNBC
Bijlage:
voda
0
Olieprijs stijgt

Lagere productie Saoedi's

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie stond maandag hoger, gesteund door verse cijfers die wijzen op lagere olie-export vanuit Saoedi-Arabië.

De cijfers waren een geruststelling voor de markten, nadat vorige week het aantal actieve olieboorplatforms in de VS sterk bleek te zijn gestegen.

De april-future voor een vat ruwe olie noteerde maandag op de New York Mercantile Exchange 0,39 procent hoger op 53,99 dollar.

Uit cijfers bleek maandat dat Saoedi-Arabië in december 8,01 miljoen vaten olie per dag exporteerde. Dat was 244.000 per dag minder dan in november, volgens analisten van Commerzbank.

De cijfers moeten in de volgende context worden bezien, volgens Commerzbank in een rapport. "Voordat eind vorig jaar productiebeperkingen werden overeengekomen, koos Saoedi-Arabië ervoor zijn productie niet terug te schroeven, zoals het land normaal gesproken wel doet in het winterhalfjaar. Op die manier kan het land doen alsof de lagere winterproductie onderdeel is van de overeenkomst voor productiebeperking."

Terwijl de lagere productie wereldwijd de olieprijs ondersteunt, krijgt die prijs steeds tikken van signalen van stijgende productie in de VS. In het weekend stond de olieprijs onder druk nadat cijfers erop wezen dat het aantal boorinstallaties dat naar olie boort in de VS met zes stuks is gestegen tot 597. Dat is het hoogste niveau sinds oktober 2015.

Volgens Goldman Sachs betekent dit cijfer dat de Amerikaanse productie in 2017 met gemiddeld 130.000 vaten per dag zal stijgen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs loopt verder op

OPEC stelt markt weer eens gerust.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag verder gestegen. De april-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,66 dollar, of 1,2 procent, hoger op 54,06 dollar.

Aan de zijlijn van een energieconferentie in Londen zei de secretaris-generaal van de OPEC, Mohamed Barkindo, dinsdag dat hij zich geen zorgen maakt over de groeiende Amerikaanse schalieproductie. Verder zei Barkindo dat het kartel gaat kijken naar een eventuele verlenging van de productiebeperkende afspraken die in november werden gemaakt.

"De OPEC heeft de prijzen weer omhoog gepraat", schreven analisten van iiTrader dinsdag, erop wijzend dat er feitelijk helemaal geen nieuws was.

Volgens energie-analist Robbie Fraser van Schneider Electric lazen beleggers echter tussen de regels door en is het positief dat OPEC-chef Barkindo iets zei over de kans op een verlenging van de productie inperking.

Ondertussen gokken hedgefondsen en andere grote vermogensbeheerders ook op verder stijgende olieprijzen. Het aantal longposities in Brent olie steeg vorige week tot het hoogste niveau ooit gemeten.

Volgende concrete richtpunt voor de markt zijn de wekelijkse voorradenrapporten uit Amerika, te beginnen met die van het American Petroleum Institute op woensdagavond, gevolgd door het officiële overheidsrapport van de Energy Information Administration op donderdagmiddag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
5.450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
881,32  +6,53  +0,75%  14:08
 Germany40^ 18.185,80 +0,27%
 BEL 20 3.905,39 +0,38%
 Europe50^ 5.028,95 +0,41%
 US30^ 38.492,27 -0,03%
 Nasd100^ 17.581,49 +0,57%
 US500^ 5.083,13 +0,26%
 Japan225^ 38.278,76 +0,90%
 Gold spot 2.314,89 -0,31%
 EUR/USD 1,0689 -0,13%
 WTI 83,01 -0,35%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +29,17%
ASMI +10,99%
BESI +4,23%
RANDSTAD NV +4,13%
NX FILTRATION +3,85%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -8,71%
ING -5,38%
Avantium -2,37%
WDP -2,20%
Flow Traders -1,79%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront