Wessanen « Terug naar discussie overzicht

Wessanen 2017

732 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
zolder_1
0
quote:

Esmania schreef op 9 februari 2017 10:29:

Zo ik heb hem geshort. Correctie zeer waarschijnlijk na sterkte stijging EN het is gewoon een vreselijk duur aandeel.
Tuurlijk, heeft je wel weinig gebracht vanaf 10.29uur!
Broer Konijn
0
quote:

Esmania schreef op 9 februari 2017 10:29:

Zo ik heb hem geshort. Correctie zeer waarschijnlijk na sterkte stijging EN het is gewoon een vreselijk duur aandeel.
Heb je hier ook naar gekeken?
www.nicoprbakker.nl/chart-service/sma...

Ben het met je eens dat het fors aan de prijs is.

Laat je die short ook openstaan tijdens publicatie vd jaarcijfers? Short met opties of Turbo's?

Disclaimer: long met stukken en turbo's
[verwijderd]
0
De Cijfers zullen allicht goed zijn, ik verwacht puur een (relatief kleine) correctie.

Terug naar de 13 lijkt mij zeer redelijk. Ik short met BNP producten.
[verwijderd]
0
quote:

Esmania schreef op 10 februari 2017 10:57:

www.4-traders.com/WESSANEN-6384/finan...

WPA 2017 = 0,47
KW = 30

Heel duur, zelfs voor een groeiaandeel
Mee eens ik raak Wessanen komende tijd niet aan, omdat het te duur is geworden in mijn ogen. Meerdere keren mooie rendementen gehaald, maar het is me te gevaarlijk geworden
Kopium
0
quote:

quick_H schreef op 10 februari 2017 16:31:

[...]

Mee eens ik raak Wessanen komende tijd niet aan, omdat het te duur is geworden in mijn ogen. Meerdere keren mooie rendementen gehaald, maar het is me te gevaarlijk geworden
Gefeliciteerd, je bent tevreden met je behaalde rendementen en daar gaat het uiteindelijk toch om.

Inderdaad de koers heeft al een voorschot genomen op de toekomst het wachten is op de cijfers en vooruitzichten.

Heb naast Corbion (gisteren fiks bijgekocht!) geen alternatief op het oog dus ga voor de rit 14-20;)

Geniet van je gerealiseerde rendement.

Groet,
Hopi

Advocaat van de Duivel
0
quote:

Esmania schreef op 10 februari 2017 10:57:

www.4-traders.com/WESSANEN-6384/finan...

WPA 2017 = 0,47
KW = 30

Heel duur, zelfs voor een groeiaandeel
Is leuk overzichtje....
Boeiend om te zien dat van zowel omzet, ebitda en ebit verwachten dat die aanmerkelijk omhoog gaan tov eerdere jaren maar vervolgens de winst per aandeel met 20% lager zetten dan eerdere jaren.

Er is geen uitbreiding van het aantal geplaatste aandelen dus waar dat verschil naar toe gaat is mij een raadsel.
[verwijderd]
0
Mooi toch. Krijgen we woensdag: Wessanen overtreft verwachtingen ! en hup een koerssprong naar 15 euro
Kopium
0
'Foodtech interessanter dan Unilever of Nestlé'
Bedrijven die zich bezighouden met voedseltechnologie als Corbion en Wessanen zijn interessanter als belegging dan Unilever of Nestlé, zegt Alexander Roose van het Degroof Petercam Agrivalue fonds.
‘De omzetgroei is hoger dan van de “big brands” die onder vuur liggen van kleine, puur op gezonde voeding gerichte merken die vooral populair zijn onder millennials’, vertelt Roose tegen Fondsnieuws.

‘General Mills bijvoorbeeld heeft veel marktaandeel verloren aan Chobani, een Amerikaanse producent van biologische en natuurlijk gezoete Griekse stijl yoghurt.’

Foodtechbedrijven zijn ongevoelig voor die concurrentiestrijd omdat ze aan de gehele voedselindustrie kunnen leveren en dus optimaal profiteren van de toenemende aandacht voor gezondheid en welzijn.

Het Agrivalue-fonds zet in vergelijking tot andere fondsen al jaren sterk in op de kleinere gespecialiseerde foodtechbedrijven. Momenteel bestaat ruim een kwart van de portefeuille uit deze ‘onderbelichte’ bedrijven.

Bij foodtech draait het om het vervangen van synthetische ingrediënten door natuurlijke, zonder dat de consument het verschil proeft. Zoals kleurstoffen, waarvan is aangetoond dat er een verband bestaat met ADHD. Of conserveermiddelen. Corbion maakt natuurlijke alternatieven hiervoor.

Wessanen

Vegetarische melk en producten waarin wei is verwerkt zijn andere voorbeelden. ‘Wij beleggen sinds drie jaar in Wessanen, dat na het Belgische Alpro de nummer twee in Europa is wat betreft amandel- en sojamelk’, vertelt Roose.

‘De winstmarge van dit Nederlandse bedrijf is met ongeveer 8,5 procent een stuk lager dan de circa 15 procent van Danone. Ondanks de sterk opgelopen koers van het aandeel Wessanen is er dus nog veel potentieel.’

Wei wordt al veel gebruikt door krachtsporters als bron van eiwitten, maar is nu ook populair in bijvoorbeeld Griekse stijl yoghurt. In de VS is in tien jaar tijd het marktaandeel van deze dikke, vetarme yoghurt gegroeid van 1 procent naar meer dan 50 procent.

‘Bijkomend voordeel is dat het osteoporose tegengaat’, zegt Roose. ‘Wij spelen hier met het fonds op in met een positie in het Ierse kaas- en weiproducent Glanbia. Wei is een bijproduct van kaas.’

Gestegen multiples

Foodtechbedrijven hebben sterk bijgedragen aan het beleggingsresultaat van het fonds. Over de afgelopen drie bedroeg het geannualiseerde rendement 10,81 procent.

'Er was sprake van een herwaardering van deze bedrijven waarbij de multiples stegen, maar ik denk dat de discount is er inmiddels grotendeels uitgelopen is. De toekomstige koersontwikking zal vooral afhankelijk van de omzetgroei zijn. Met 4 a 5 procent omzetgroei per jaar in een verder lage economische groeiomgeving wil je deze aandelen in portefeuille hebben.’

Naast foodtech belegt het Degroof Petercam Agrivalue fonds onder meer in plantages en de ‘midstream’ van de waardeketen in de landbouw en de voedselindustrie, zoals pesticiden en zaden, en in meststoffen.
Kopium
1
quote:

drulletje drie schreef op 13 februari 2017 13:43:

www.fondsnieuws.nl/nieuws/foodtech-in...

'Foodtech interessanter dan Unilever of Nestlé'
dank drulletje drie (heb het gehele artikel geplaatst voor wessanen vrienden die de url niet kunnen openen;)
Pierre1
0
Hain Celestial, de Amerikaanse collega van Wessanen, krijgt vandaag weer een flinke tik van 15% vanwege aanhoudende boekhoudproblemen. In augustus 2016 was dit mede een reden van NIBC/Gerard Rijk om het koersdoel van Wessanen te verlagen. Gelukkig is er vandaag geen negatieve koersreactie voor Wessanen en wellicht neemt NIBC het nieuws van Hain Celestial ter kennisgeving aan.

Hain Celestial's stock tumbles 10% premarket after disclosing late Friday a delay in financial filings
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker
?@TheDailyTurbo
Nico PR Bakker heeft geretweet Gerard

WESSANEN in daily correctie richting 13,50 , vandaag wel wit...even wachten op meer bodemstampers.....

Gerard @joengeer66
@TheDailyTurbo Wessanen eerst naar 13.50 voordat opveert?

08:01 - 13 feb. 2017
drulletje drie
0
Beursblik: meer omzet en bedrijfsresultaat voor Wessanen verwacht.
Analisten kijken naar outlook, marges en autonome groei.

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen publiceert woensdag voorbeurs over het vierde kwartaal van 2016 een hogere omzet en een gestegen bedrijfsresultaat voor aftrek van eenmalige posten. Dat is de verwachting van door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities gaat uit van een omzet van 149,3 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (EBITE) van 7,6 miljoen. Vorig jaar lagen deze posten op respectievelijk 133,9 miljoen en 6,1 miljoen euro. De nettowinst die wordt doorberekend aan de aandeelhouders komt in zijn verwachting uit op 4,8 miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2015 was dit nog 15,1 miljoen euro, als gevolg van een fiscale meevaller en een eenmalige bate. De aandacht van Vandenberghe gaat morgen uit naar de autonome groei en ontwikkeling van de marges. Vandenberghe heeft het aandeel op Kopen staan met een koersdoel van 13,50.

Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO gaat uit van een omzet van 150,6 miljoen euro, een EBITE van 7,2 miljoen euro en een nettowinst van 4,6 miljoen euro. Vos kijkt woensdag ook naar de autonome ontwikkeling, de marges en de outlook van Wessanen. Vos heeft het advies voor het aandeel Wessanen op Kopen staan met een koersdoel van 14,00.

Wessanen verwachtte bij de cijfers over het derde kwartaal voor het hele jaar onverminderd een autonome omzetgroei in de bandbreedte van 5 tot 7 procent, maar liet toen wel weten naar verwachting aan de bovenkant van deze marge uit te komen. Verder mikte Wessanen onverminderd op een hogere EBITE en EBITE-marge dan vorig jaar.

Het aandeel Wessanen noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,8 procent lager op 13,78 euro.
Broer Konijn
0
Nou, we gaan het meemaken morgenochtend. Mijn focus ligt op:

1 kostenbeheersing
2 problemen in Duitsland
3 cashflow
4 outlook
5 dividend

Alle Wes liefhebbers succes gewenst!
Broer Konijn
0
Persbericht 14 feb 2017

Wessanen proposes Frank van Oers for re-appointment to its Supervisory Board
Wessanen will propose to re-appoint Mr Frank van Oers as member of its Supervisory Board for a four-year term at its next Annual General Meeting of Shareholders, to be held on 12 April 2017. His first appointment has been in 2009 and since 2014, Mr van Oers has held the position of Chairman of the Supervisory Board. He is also Member of the Audit Committee.

Based on his extensive business experience and knowledge of the FMCG market, Mr van Oers has contributed significantly to Wessanen's transformation to become a business focused on healthy & sustainable food in Europe. Mr van Oers is Managing Partner at Vorwerk & Co. KG, a family enterprise with core focus on high-quality household products.

Subject to approval of the AGM on 12 April 2017 in respect of the re-appointment of Mr Frank van Oers, the composition of the Supervisory Board of Koninklijke Wessanen N.V. will be as follows as per the end of the upcoming AGM:

Mr Frank van Oers (chairman)
Mr Rudy Kluiber
Mrs Ivonne Rietjens
Mr Patrick Mispolet
Kopium
0
quote:

Broer Konijn schreef op 14 februari 2017 20:35:

Nou, we gaan het meemaken morgenochtend. Mijn focus ligt op:

1 kostenbeheersing
2 problemen in Duitsland
3 cashflow
4 outlook
5 dividend

Alle Wes liefhebbers succes gewenst!
Vol vertrouwen wachten we op de cijfers en natuurlijk rekenen alle wes liefhebbers weer op jouw analyse Broer Konijn;)
Kopium
0
quote:

Broer Konijn schreef op 14 februari 2017 20:51:

Filmpje en grafiek van 4 turnarounds waaronder Wes door AJK.

www.iex.nl/Column/261571/Turnaround-k...
kwaliteit heeft een prijs;)
732 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,88  -3,48  -0,40%  14:53
 Germany40^ 17.740,90 -0,54%
 BEL 20 3.822,88 -0,10%
 Europe50^ 4.925,70 -0,22%
 US30^ 37.737,07 -0,73%
 Nasd100^ 17.366,02 -1,04%
 US500^ 5.007,45 -0,83%
 Japan225^ 37.478,47 -1,38%
 Gold spot 2.381,82 +0,10%
 EUR/USD 1,0668 +0,23%
 WTI 81,58 -0,61%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,77%
WDP +3,44%
Heineken +1,84%
Vopak +1,58%
Pharming +1,56%

Dalers

VIVORYON THER... -3,62%
AMG Critical ... -2,86%
RENEWI -2,65%
ADYEN NV -2,61%
FASTNED -2,50%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront