Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Hoe gaat het met de economie?

148 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
[verwijderd]
0
In de wet heeft men het ook over geheelde goederen en een geheelde fiets is zeker geen gerepareerde fiets. Dat is gewoon belachelijk.
DeZwarteRidder
0
quote:

ffff schreef op 13 februari 2017 15:29:

[...]
Schitterend, Hirshi........ Want Ed wilde ons toch eigenlijk doen geloven dat die veranderde definitie van werkloosheid per 1 januari 2017 is en nu kom jij met de opmerking dat die definitie per 1 januari 2015 al veranderd is.
Weer anders gezegd: Dan hebben de cijfers van CPB toch WEL betekenis.
Weer anders gezegd: Wilde Ed ons nu onterecht aan het twijfelen brengen....?
Zo zie maar weer: Eerst zou CPB met de cijfers foefelen en nu blijkt er nog meer gefoefeld te worden. Althans, minimaal op het verkeerde been gezet.
" Fact check" blijft de moeite.Peter
Ed is hier de absolute expert in het plaatsen van misleidende en 'alternatieve feiten'.
izdp
0
quote:

henk38 schreef op 13 februari 2017 16:43:

In de wet heeft men het ook over geheelde goederen en een geheelde fiets is zeker geen gerepareerde fiets. Dat is gewoon belachelijk.
Fact check Henk: de Dikke van Dale is belachelijk. Fake book.
[verwijderd]
0
Jouw opmerking dat een geheelde fiets, wordt geïnterpreteerd als een gerepareerde fiets, is belachelijk. Je moet dus niet mijn worden verdraaien, dat ik de dikke van Dalen belachelijk vind.
Je zegt wel niet links te zijn, maar jou linkse trekjes zijn er zeker niet minder om.
izdp
0
Beste Henk, is geen interpretatie, is gewoon de betekenis van het woord.
Ik kan het niet helpen als jij een verkeerd woord gebruikt.
Is dat over rechts gebruikelijk dan?
Alternative facts?

Oh en volgens de klassieke school mag je mij links indelen.
Zoals jij en anderen hier links benoemen uiteraard niet.
Mij veels te rechts.
DeZwarteRidder
0
Sterke stijging Chinese producentenprijzen

Gepubliceerd op 14 feb 2017 om 07:01 | Views: 481 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in China zijn in januari met 6,9 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de sterkste prijsstijging sinds augustus 2011, blijkt uit cijfers die de Chinese overheid dinsdag naar buiten bracht.

De toename van de prijzen die Chinese fabrikanten vragen voor hun producten lag daarmee hoger dan economen gemiddeld hadden verwacht. Zij hebben te maken met hogere grondstofkosten en rekenen die door in de prijzen die ze vragen aan afnemers. Dit werkt wereldwijd door in een hogere inflatie. In december gingen de producentenprijzen al met 5,5 procent omhoog.

Het Chinese statistiekbureau meldde verder dat de consumentenprijzen in januari met 2,5 procent zijn toegenomen. Dat kwam mede door een stijging van de kosten van levensmiddelen, zoals varkensvlees.
DeZwarteRidder
0
'Tekort vakmensen op arbeidsmarkt houdt nog jaren aan'

Gepubliceerd: 14 februari 2017 07:30 Laatste update: 14 februari 2017 08:00

Het is weer lastiger voor werkgevers om vacatures te vervullen. Met de huidige economische vooruitzichten zal daar de komende jaren geen verandering in komen.

Dat meldt het UWV dinsdag op basis van eigen onderzoek. De meeste knelpunten op de arbeidsmarkt doen zich volgens de uitkeringsinstantie voor in de sectoren techniek en ICT.

In de technieksector is er vooral vraag naar onderhoudsmonteurs, elektriciens en loodgieters. De ICT heeft behoefte aan programmeurs met kennis van specifieke programmeertalen, systeemanalisten en -ontwikkelaars.

Zorg

Ook in de bouw, het onderwijs, in specifieke niches op middelbaar, hoger en wetenschappelijk beroepsniveau en in de zorg is het lastig om vacatures te vervullen.

In die laatste sector zijn er de afgelopen jaren, met name op lage beroepsniveaus, veel banen verdwenen. Nu de arbeidsmarkt in de zorg weer aantrekt, hebben werkgevers problemen om voldoende verpleegkundigen en verzorgenden in de individuele gezondheidszorg te vinden.

In de bouwsector is de toenemende vraag naar personeel vooral te danken aan de aantrekkende huizenmarkt. Er is onder meer vraag naar metselaars en timmermannen.

Aanhouden

Het UWV verwacht dat de personeelsschaarste de komende jaren aan zal houden. Ontwikkelingen als de economische groei, vergrijzing en onvoldoende instroom uit het onderwijs zijn daar debet aan.
Door: NU.nl
izdp
0
Henk hier heb ik overheen gelezen eerlijk gezegd en citeer ik:

In de wet heeft men het ook over geheelde goederen.

Kan jij die wettekst presenteren, want foute woorden in een wettekst is ernstig te noemen.
DeZwarteRidder
0
Export groeit stevig door

Gepubliceerd op 14 feb 2017 om 09:44 | Views: 758

[09:44 - Export groeit stevig door]

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse export is in de laatste maand van vorig jaar in het sterkste tempo sinds de zomer van 2015 gegroeid. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

Nederland voerde in december 6,1 procent meer goederen uit dan een jaar eerder. Daarbij nam vooral de export van chemische producten, machines en aardgas toe. Zowel de uitvoer van in Nederland geproduceerde goederen als de doorvoer van goederen uit het buitenland lag hoger dan in december 2015. De import groeide met 2,7 procent.

Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de export nu nog gunstiger dan in december.
DeZwarteRidder
0
Nederlandse economie boekt in 2016 sterkste groei sinds 2007

Gepubliceerd: 14 februari 2017 09:32 Laatste update: 14 februari 2017 11:05

De Nederlandse economie is in 2016 met 2,1 procent gegroeid, de sterkste groei sinds 2007. In het vierde kwartaal van 2016 bedroeg de groei 0,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend op basis van een eerste berekening. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder groeide het bruto binnenlands product (bbp) in het vierde kwartaal met 2,3 procent.

Het is het elfde kwartaal op rij dat de Nederlandse economie groeit. In het derde kwartaal van vorig jaar werd een groei van 0,8 procent opgetekend.
DeZwarteRidder
0
Sterkste banengroei in vijf jaar
2 uur geleden

DEN HAAG (AFN) - Het aantal banen in Nederland is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 53.000 toegenomen. Dat is de sterkste groei in vijf jaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Vooral het aantal banen van werknemers nam sterk toe. Er kwamen 46.000 werkplekken bij voor mensen met een vast of tijdelijk dienstverband. Het aantal banen van zelfstandigen steeg afgelopen kwartaal met 7000. De sterkste banengroei deed zich voor in de handel, het vervoer en de horeca.

Over heel 2016 is het aandeel flexwerkers verder toegenomen. Van de 167.000 banen die er afgelopen jaar bij kwamen, betrof het in 109.000 gevallen een flexibel dienstverband. In het vierde kwartaal van 2015 had 74,2 procent van de werknemers een vast contract, een jaar later was dat een vol procentpunt minder.

Het werkloosheidspercentage daalde afgelopen kwartaal van 5,8 naar 5,5. In alle leeftijdsgroepen was sprake van een afname. De werkloosheid blijft veruit het hoogst onder jongeren tot 25 jaar.
Cézan
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 februari 2017 12:44:

Sterkste banengroei in vijf jaar
De werkloosheid blijft veruit het hoogst onder jongeren tot 25 jaar.
Snap dit niet zo goed. En juist deze groep zou zich moeten laten omscholen, hebben hun leeftijd al sowieso mee.

Monteurs, loodgieters, ICT rs, verpleegkundigen daar is een groot gebrek aan.
[verwijderd]
0
quote:

Cézan schreef op 14 februari 2017 13:27:

[...]
Monteurs, loodgieters, ICT rs, verpleegkundigen daar is een groot gebrek aan.
Allemaal sectoren waar recentelijk massaal mensen ontslagen werden.

En nu is er ineens een groot gebrek?

Denk dat werkgevers bedoelen dat mensen niet meer tegen een nul-uren contract of zzp constructie willen werken tegen minimumlonen.

Er zijn genoeg mensen. Maar arbeiders kiezen voor beter betaalde en beschermde banen.

Dat heet concurrentie. Vinden veel werkgevers/ondernemers een lastig concept.
izdp
0
Dat soort zzp-ers kunnen nu al fors meer rekenen net als bedrijven dat nu doen.
Te duur vinden, te lastig? Prima voor jou een ander.
Looninflatie is echt in een hogere versnelling gekomen. Lang niet overal nog, maar ik zie het wel gebeuren.
Bevorderen van inflatie op andere vlakken lijkt me al zeer ongewenst geworden.
Behalve als je veel schuld hebt en jij van de ontwikkeling profiteert.
Cézan
0
quote:

BEN stierig schreef op 14 februari 2017 14:01:

[...]

Allemaal sectoren waar recentelijk massaal mensen ontslagen werden.

En nu is er ineens een groot gebrek?
Cijfers zuig ik niet uit mijn duim, staat er zwart op wit.
Ben bekend met de 0 uren contracten/waardeloze ZZP constructies/flexistuff. NL vormt in deze de top of the bill binnen de EU_zone.

Who to blame? De overheid? Het huidig kabinet?

Idd,hoe krijg je de arbeidsmarkt ontspoord.
objectief
0
Wat de bouwsector betreft is er veel vraag naar zzp'ers die alles kunnen en tevreden zijn met een laag loontje zonder verplichtingen van betekenis voor de werkgevers.
In de zorg zijn veel mensen ontslagen en men wil deze weer terug tegen een lager loon.
Conclusie: werknemers genoeg als je maar voldoende betaald.
DeZwarteRidder
0
Handelsoverschot eurozone stijgt

Gepubliceerd op 15 feb 2017 om 11:08 | Views: 584 | Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - Het gezamenlijke handelsoverschot van de eurolanden is in december met 5 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Europees statistiekbureau Eurostat woensdag bekend.

De waarde van de export vanuit de eurozone naar de rest van de wereld was in december 28,1 miljard euro groter dan de waarde van de import. Een jaar eerder bedroeg het overschot 24,4 miljard euro.

De export van de eurolanden naar landen buiten de muntunie groeide in december met 6 procent op jaarbasis. De import steeg met 4 procent.
148 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.169,70 +1,73%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.019,05 +1,67%
 US30^ 38.511,45 +0,68%
 Nasd100^ 17.498,54 +1,68%
 US500^ 5.074,95 +1,16%
 Japan225^ 37.903,71 +0,48%
 Gold spot 2.325,54 -0,07%
 EUR/USD 1,0707 +0,51%
 WTI 83,34 +1,57%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront