Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De BULL MARKT van 2017

2.604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
hirshi
0
Roll on

Ik twijfel niet aan je bewering, maar kun je een link vermelden waaruit blijkt
dat die automatische omzetting ook geldt bij een eventueel bod.
hirshi
0
Dank je Roll on voor de link. Zeer gewaardeerd..

Geen omzetting dus, maar een gelijkstelling middels een stemvolmacht.

Ik neem aan dat de mogelijkheid van stemmen met die volmacht niet zo maar eenzijdig zal worden ingetrokken als het Administratiekantoor door de politiek onder druk zou worden gezet om af te zien van een fusie. Maar dat is toch afwachten.

Formeel komt certificaten geen stemrecht toe. Van echte gelijke rechten is - zoals ik het zie - niet echt sprake.
Het Administatiekantoor houdt hoe dan ook een grote vinger in de pap.

www.administratiekantoor-unilever.nl/...

Mvrgr.

ffff
0
IZDP,

Ik ben geen trader en heb dus, in principe voor mijn aandelen Unilever geen verkoopprijs vastgelegd. Dat is , tesamen met veel andere aandelen, nu echt vermogensbeheer in zijn puurste vorm: Zien dat een opgebouwd vermogen in stand blijft en uiteraard liefst nog groeit. Mijn lange beleggerservaring en heel veel lezen hebben mij geleerd dat veel traden, veel kopen en verkopen, daar NIET aan bijdraagt. Dus buy-and-hold en voor aandelen als Unilever is dat al bijna 40 jaar.......

Pas als er een goed overnamebod komt, zoals afgelopen jaren op zeker een tiental Nederlandse bedrijven, gaan ze uit mijn portefeuille.

Overigens heeft dat hele spektakel van Kraft Heinz toch nog een leuke koersopstoot gezorgd.

Peter
izdp
0
Ok, ik stel me bij zo'n gebeurtenis dan toch de vraag of ik ze op die koers zou kopen, of ik nog meer verwacht of dat het wijs is om te verzilveren.
Daar hoef je geen trader voor te zijn toch?
ffff
0
De vraag heb ik al beantwoord: Verkopen doe ik enkele en alleen als er een bod komt, zoals er al zoveel bedrijven van de beurs zijn gehaald met een opkoopbod.
Bijkopen doe ik op koersen die JohnCrab eventjes verwachtte...

Inderdaad geen trader, maar hoe beheer je een vermogen.

Op moment dat ik bod Kraft goed tot mij door liet dringen, zat ik onmiddellijk met de vraag: Waar ga ik straks de opbrengst weer opnieuw tientallen jaren in herbeleggen...

Maar die vraag heeft Kraft dus ook al voor mij opgelost.

Peter
@iPlof
0
Het heeft unilver in in ieder geval goed in de kijker gespeeld en het voert de druk op. De matige resultaten mogen niet meer van de markt.
ffff
0
Donderdag 17 februari voor het bod : 39,57 Euro

Nu : 42,46 Euro......

Als ik nu eerlijk ben, begrijp ik zo'n koersopstoot niet. Alleen maar omdat Buffett en Leman van 3 G even wat met hun miljardenbuidel gezwaaid hebben, maar weer vliegensvlug hebben teruggetrokken en toch......

Wat mij betreft " kijken" ze ook eens een paar daagjes naar ASML, Philips, ING etc. etc

Peter
[verwijderd]
0
"it ain over till the fat lady sings" .. dit soort dingen hebben nu eenmaal even tijd nodig
ffff
0
Toch eventjes melden. Past wel in deze lange draad: De BULL markt van 2017.

Turbo Europese economie slaat aan......

De wereld heeft een nieuwe opkomende markt ontdekt: De Eurozone.
De eurozone boekt de hoogste groei in 6 jaar.....

Dat zijn toch wel belangrijke constateringen.

En als uitsmijter en zeker voor mij een verrassing: Frankrijk haalt Duitsland in. De PMI-indicator in Frankrijk is voor het eerst sinds......augustus 2012 boven die van Duitsland gestegen.

Ik denk dan bij mijzelf: Zou dat komen omdat eindelijk Hollande het veld ruimt? Jammer van die meer dan tienduizend Franse ondernemers die het land verlaten hebben. Maar daar maakt geen mens zich nog druk om. Nu, vandaag is de dienstensector in Frankrijk de motor van de groei, en dat is dan het belangrijkste.
Nu de socialisten afgeserveerd zijn in Frankrijk en de liberalen smossen met verborgen vergoedingen en uitbetalingen, moet ik mij nog verdiepen hoe Marine Le Pen tegen " economie" en " bedrijfsleven" aankijkt.... Heb daar eigenlijk geen goed zicht op.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 22 februari 2017 11:36:

De eurozone boekt de hoogste groei in 6 jaar.....

Weet niet waar je op doelt, maar GDP groei was zeker niet het hoogste in 6 jaar.

En na jarenlange stagnatie ligt de groei nog steeds onder die van UK en VS het afgelopen jaar.

Om over de inhaalslag van de opgelopen achterstand nog maar te zwijgen.
[verwijderd]
0
En Franse economie bloeit terwijl er zoveel duizenden ondernemers zijn weggegaan?

Misschien moeten er nog meer ondernemers weggaan voor nog meer groei?

Of zou het toch een fabeltje geweest zijn?
ffff
2
Ben,
Gelukkig kennen we jou en in ieder geval ken ik jou door en door.

Altijd opvallend dat ontwikkelingen die jij graag wegwuift, niet benoemd wil zien met de regelmaat van de klok wc-eend verhalen noemt. Dat is een beproefde strategie om een ontwikkeling weg te duwen. Komt niet in jouw maatschappelijk plaatje van pas. Op zich geeft dat niks, maar het is niet omdat jij weer een belangrijk feit, gedocumenteerd, een " fabeltje" noemt, dat het ook een fabel geweest is.

Zoals jij donders goed genoeg weet, zijn er altijd schrijvers die feiten wegschuiven, zeker als dat maatschappelijke en dus politieke consequenties heeft. Wellicht heeft Hollandes gigantische falen er toch wel " iets" mee te maken?

Gisteren een fantastische analyse gelezen over de stormachtige groei van......Berlijn ( !!!) vooral veroorzaakt door het verdrijven van de hugenoten uit Frankrijk en de vele perikelen in die tijd in wat nu Holland en België is.

Kwam dus op een totaal ander terrein weer op diezelfde geschiedenisles: Als je ondernemers verdrijft, komen andere gebieden waar zij zich gaan vestigen tot bloei. Vraag het maar eens aan geschiedkundigen waar " De Gouden Eeuw" in Holland voor een flink gedeelte aan te danken is geweest... En nu maar hopen, Ben, dat al die vluchtelingen, verpamperd opgevangen dankzij de verzorgingsmaatschappij, ook voor groei gaan zorgen in West- Europa. Offuh, zouden we die Turbo Europese economie waarachtig aan de vluchtelingen te danken hebben....?

Peter

[verwijderd]
0
quote:

BEN stierig schreef op 22 februari 2017 11:48:

En Franse economie bloeit terwijl er zoveel duizenden ondernemers zijn weggegaan?

Misschien moeten er nog meer ondernemers weggaan voor nog meer groei?

Of zou het toch een fabeltje geweest zijn?
Socialisten hebben in Frankrijk alles kapot gemaakt. Gigantische kapitaalvlucht naar het buitenland, torenhoge werkloosheid, terreur, dagdagelijkse rellen in de voorsteden van Parijs ... en nu hebben ze eindelijk eens een kwartaal met groei na jaren van aanhoudende slechte toestanden , maar één zwaluw maakt de lente niet.
Veel, heel veel is tot spijt van wie benijdt, totaal verwoest in Frankrijk.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 22 februari 2017 12:00:

En nu maar hopen, Ben, dat al die vluchtelingen, verpamperd opgevangen dankzij de verzorgingsmaatschappij, ook voor groei gaan zorgen in West- Europa. Offuh, zouden we die Turbo Europese economie waarachtig aan de vluchtelingen te danken hebben....?

Peter

Asielzoekers zorgen alleen voor verarming, onbetaalbare toestanden, hoge criminaliteit, terreur, gefrustreerde burgers, extra spanningen, oorlogsdreiging etc. en totaal niet voor economische groei of economische vooruitgang.

Wetenschappelijke studies in Nederland, Denemarken, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, Italië ... hebben immers meer dan voldoende aangetoond dat burgers dit Europees asielbeleid totaal niet wensen. =het ondemocratisch Europa.

En het ergste van al is dat dit Europees asielbeleid wellicht de totale ondergang van Europa zal betekenen binnen enkele jaren.
[verwijderd]
0
quote:

izdp schreef op 22 februari 2017 12:24:

Zucht.
Je moet niet zuchten. Je moet zoeken naar oplossingen.

1. Europese landen hebben massale overheidsschulden.
2. Terreur en criminaliteit dreigt over gans Europa.
3. Militair stelt Europa terwijl de wereld letterlijk in brand staat, totaal niets voor. Alleen Frankrijk en Groot-Brittannië hebben een deftig leger, waarvan we weten dat Groot-Brittannië zeer binnenkort Europa zal verlaten. Europese veiligheid beneden elk niveau welke op lange termijn zeer gevaarlijk is.
4. Onze eigen waarden, normen en cultuur zijn we verder aan het verliezen en Europa wordt elke dag steeds verder onleefbaar.
5. Ook economisch verliest Europa steeds meer en meer terrein en dit ten opzichte van de VS en Azië.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 22 februari 2017 12:00:

Ben,
Gelukkig kennen we jou en in ieder geval ken ik jou door en door.
Je hebt geen idee Peter.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 22 februari 2017 12:00:

Kwam dus op een totaal ander terrein weer op diezelfde geschiedenisles: Als je ondernemers verdrijft, komen andere gebieden waar zij zich gaan vestigen tot bloei. Vraag het maar eens aan geschiedkundigen waar " De Gouden Eeuw" in Holland voor een flink gedeelte aan te danken is geweest...

Precies.

Het feit dus dat Franse economie opbloeit geeft aan dat ondernemers niet massaal zijn weggevlucht.

Er zijn ook geen harde feiten die de WC eend verhaaltjes staven.
@iPlof
0
quote:

Cas1 schreef op 22 februari 2017 12:02:

[...]

Socialisten hebben in Frankrijk alles kapot gemaakt.
Reden dat velen in NL en Frankrijk zich afkeren van traditionele linkse partijen is niet dat men vindt dat het rechtser moet, men wil juist meer socialisme.

Vroegpensioen, meer en hogere uitkeringen, kortere werkweek en op diverse vlakken opheffen van de vrije markt en de 3% norm bij het grofvuil etc.
2.604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,81  -4,55  -0,53%  12:16
 Germany40^ 17.716,40 -0,68%
 BEL 20 3.814,03 -0,33%
 Europe50^ 4.912,13 -0,50%
 US30^ 37.602,15 -1,08%
 Nasd100^ 17.284,94 -1,50%
 US500^ 4.989,71 -1,18%
 Japan225^ 37.325,98 -1,78%
 Gold spot 2.381,45 +0,09%
 EUR/USD 1,0651 +0,07%
 WTI 81,58 -0,61%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,92%
EBUSCO HOLDING +3,38%
Heineken +1,48%
Pharming +1,21%
NSI +0,91%

Dalers

AMG Critical ... -2,78%
TomTom -2,59%
RENEWI -2,06%
Alfen N.V. -2,00%
KPN -1,92%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront