Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Let op de bodemlijn

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

421 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rai444,44 1 maart 2017 11:51
    Wat zit Bas weer scheef, verkeerd gegokt met zijn correctie, was ie wel gekomen, was ie weer de koning. Van uitstel komt geen afstel, maar ik denk dat de 510 wel eerst getest gaat worden, voordat het naar beneden gaat. Ik verwacht komend jaar met alle onzekerheid rond verkiezingen en Brexit, dat we nog wel een flinke correctie krijgen, moet alleen wel heel veel geduld hebben. Misschien staan we dan wel op 550, 10% eraf, zijn we terug waar we nu staan.
  2. Wallie6 1 maart 2017 11:54
    Er is maar een analyse juist, en die is, achteraf. Hoe moeilijk wil je het maken! Kind kan de was doen. Een glazen bol heeft niemand, ook de heren analisten niet, al denkt men soms de wijsheid in pacht te hebben. Dat er een correctie komt kan ik U ook wel voorspellen, maar mijn glazen bol zegt niet wanneer, ondanks schouder/kop formaties en divergentie enz.
    Het is nu gewoon een casino, maar de bank zal winnen! (lees de grote jongens )
  3. [verwijderd] 1 maart 2017 11:57
    quote:

    goldflame schreef op 1 maart 2017 11:19:

    aex sh 511 turbo voor 1 euro niet opgeven,binnenkort als de bom valt
    Even een klein deel van de dekkende calls er uit. Als hij nu nog omhoog knalt vanaf 1.55%+ doet het pijn, maar verwacht dat ze tegen einde dag voor aanzienlijk minder terug te pakken zijn. We gaan het zien, of het kost wat of het levert wat op, dek de posities hoe dan ook weer einde dag, deze hosanna sfeer is niet het juiste moment om open short posities aan te houden. Niet voor mij in elk geval.

    Los hiervan begrijp ik het optimisme niet. Trump had gisteren weliswaar een wat politiek correctere houding dan eerder, maar er zit 0 schot in de zaak. Hij belooft de wereld, maar het komt van niks, geen tax reform concreet gemaakt, geen investeringsplan met cijfers en tijdslijnen, meer wapentuig kopen omdat we "weer oorlogen gaan winnen" (welke oorlog dan?), etc. De senaat is overduidelijk mer verdeeld, waarbij een deel van de republikeinen "hun" president steeds minder lijkt te steunen. Democraten zijn ronduit sceptisch en ik denk terecht. Best, geef de man het voordeel van de twijfel en er zullen investeringen plaats vinden, maar dan ben ik toch benieuwd wie die gaat betalen. "De revved up economy" aldus donald, maar ja, diezelfde revved up economy gaat profiteren van lagere tax en de facto dus ook lagere inkomsten voor de overheid. Ergo, meer staatsgeld er in. Debt ceiling nadert, maar zal wel als een papieren draak verhoogd of genegeerd worden. Soit, mijn conclusie is dat er dan wel concrete plannen op tafel moeten komen waardoor in samenhang et het huidige sentiment een periode van groei wordt ingezet, of dat het allemaal een farce blijkt en we ergens in het eerste half jaar struikelen en de boel in elkaar ploft. Het tweede lijkt me, gegeven de fundamentele ontwikkelingen meer waarschijnlijk. De huidige economische ontwikkeling, met stijgingen op basis van defensie uitgaven, muurtjes bouwen, geld pompen, heeft voor mij verdomd veel weg van een oorlogseconomie... Maar alas, we gaan het zien. Futures nu groen, goud iets rood, zal wel groen openen in de VS, ben echter benieuwd of ze net als Europa zo euforisch aan het kopen slaan...
  4. [verwijderd] 1 maart 2017 12:03
    quote:

    JohnDoe250 schreef op 1 maart 2017 11:57:

    [...]

    Even een klein deel van de dekkende calls er uit. Als hij nu nog omhoog knalt vanaf 1.55%+ doet het pijn, maar verwacht dat ze tegen einde dag voor aanzienlijk minder terug te pakken zijn. We gaan het zien, of het kost wat of het levert wat op, dek de posities hoe dan ook weer einde dag, deze hosanna sfeer is niet het juiste moment om open short posities aan te houden. Niet voor mij in elk geval.

    Ja de S&P futures deden ook vrij weinig vannacht, dus miss dat optimisme van europese cijfers wat extra momemtum heeft gecreëerd o.i.d. Dekkende calls eruit, heb ik aantal weken geleden een keer aardig vingers aan gebrand, maar ja gaat natuurlijk ook regelmatig goed. Houd ze zelf daarom nu nog vast, eerst ff zeker weten dat er niet weer een beweging van bonds naar stocks oid achter deze gestage stijging zit, zoals laatst het gestage verkopen van treasuries. Anticipeer ook op zelfde scenario, houd er ook rekening mee dat we rond 500 o.i.d. kunnen sluiten, hoger kan lijkt mij minder voor de hand liggend, dax stijging valt nog wel relatief mee tov de daling 23 feb maar zit anderzijds ook rond zijn top.
  5. [verwijderd] 1 maart 2017 12:19
    quote:

    MaxR schreef op 1 maart 2017 12:12:

    Off topic opmerking: Volgens mij kan dit verouderde forum als kwetsbaar naar boven komen als je het op security zou testen.

    Iemand hier een idee over?
    Ivm spam mailtjes oid? Sommige figuren hier kunnen m.i. beter hun geld stoppen in zo'n penis enlargement offer dan hier op te scheppen wie de grootste heeft, het is dus niet per se nadelig haha
  6. [verwijderd] 1 maart 2017 12:19
    quote:

    Pakka schreef op 1 maart 2017 11:01:

    Dus boys & girls, dank voor jullie tips, info en vooral gezelligheid. Pakka is nu definitief vertrokken.

    Suc6 allen.
    Pakka, ik zal je missen, samen met je bunny slippers. Restecpa!

    :( Weer een goeroe door het ijs gezakt, om het stokje voor vanmiddag maar over te nemen om de leegte te vullen.... We zakken na 13:38 :-P
421 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links