Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie Europa 2017

2.479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
[verwijderd]
1
BC EUROPA Totaal Klassement

In een levendig verloop van de competitie is hosternokke nu de nieuwe leider. Met Nobahamas in in zijn kielzog springt hij door de koerswinst van AMG naar de 1e plaats (van 6). Nobahamas speelt dezelfde joker uit en maakt een reuze sprong naar 2 (van 14).

Achter dit tweetal behoudt Bianchi zijn 3e plaats en schuift BB 1 plaatsje op naar 4. Isaandie zakt van 1 naar 5, oa door het verlies van Randgold. Wuyvae staat op 6 en Bloom valt terug naar 7 (van 2). Zij blijven Ivan net voor die met het herstel van de grondstoffen en olie fondsen weer terrein terug wint.

Moermanski en flosz verliezen allebei 2 plaatsen en zakken naar resp. 9 en 10. hoogh en MdR doen mee in het herstel. NewKid is na Wuyvae en MdR de beste nieuweling waar thepouw en maliqun nog net ter linker zijde van de lijst zijn terug te vinden. Fred staat net onder de middenlijn. Raar, kck en Peter worstelen en staan bij de onderste pak hem beet 12.

Binnen dit clubje stijgt WW's meuk een plekje ten koste van Artomo en blijft ved laatste.

Moermanski is door de koersstijging van ING deze week nu de enige deelnemer met een 100% groene score. Hij krijgt hiervoor het groene lintje omgehangen. De 90% score wordt door velen bereikt : Isaandie, Wuyvea, Bloom, Ivan flosz, hoogh, panly, JansenH5, maliqun, Fred en als laa(g)tste CP.

De wannabes are going nuts deze week. De virtuele portefeuille met de ongewogen 10 meest gekozen aandelen staat nu op een gemiddelde van 6.8%. Alle deelnemers gezamenlijk staan op +3.9%.

De 18 modelportefeuilles blijven het onverminderd goed doen en staan op gemiddeld +6.3%. De landen modellen Italie, Zwitserland en Duitsland behalen ieder zo'n 11.5% rendement. Met name door de Consumer Goods, Health Care en Technology fondsen. Dit zijn de best presterende sector modellen.

Alle rangen en standen, overzichten en grafieken kun je hier terug vinden. Veel plezier ermee !

www.aandelenfabriek.nl/modellen/

[verwijderd]
0
Speciale aandacht voor de best / slecht presterende fondsen. Die staan per week op een apart pagina in de fabriek. Door op het logo op de hoofdpagina rechtsboven te klikken kom je op de pagina waar je alle weken nog een keer kunt doorlopen (klik op overzicht en scroll).

Indien er overzichten zijn die gemist worden of handig zijn - schroom dan niet om dat hier te melden. Ik kan zal bekijken of ik het overzicht (of grafiek) voor je kan maken.

Dit zal afhangen van de volgende zaken :

- beschikbaarheid gegevens
- toegevoegde waarde
- eenmalige / wekelijkse inspanning

De benchmark overzichten zal ik aan het einde van het kwartaal plaatsen voor degene die dit expliciet hebben aangegeven (oa BdB).

www.aandelenfabriek.nl/

nobahamas
0
Dankjewel voor al het werk Coldplay. Mag ik concluderen dat een niet onderlegde belegger wijs is om de "virtuele portefeuille met de ongewogen 10 meest gekozen aandelen" voorlopig maar te volgen.
Hierin zit veel van jouw onderzoek besloten, en daar kun je je blijkbaar geen bult aan vallen.
leonardus65
0
Dat was ook mijn conclusie. Ik vraag me ook af wat het rendement "virtuele portefeuille met de ongewogen 10 meest gekozen aandelen" van de laatste 10 jaar is. Weet niet hoelang de BCE al loopt (onder marique en nu Coldplay)
objectief
1
Zoeken...zoeken..maar nergens zie ik de nieuwe stand van de deelnemers 1 t/m 46.
Zal wel aan mij liggen maar zie door de bomen het bos niet meer..o.a. al de grafieken in kleur...met alles respect ik kan er niks mee.
marique
0
quote:

leonardus65 schreef op 4 maart 2017 11:11:

Dat was ook mijn conclusie. Ik vraag me ook af wat het rendement "virtuele portefeuille met de ongewogen 10 meest gekozen aandelen" van de laatste 10 jaar is. Weet niet hoelang de BCE al loopt (onder marique en nu Coldplay)
Interessante vraag. Ik heb de bcn bijgehouden van '10 t/m '14. Ga bij gelegenheid en tijd eens zoeken of ik van die 5 jaren de virtuele pf met 10 meest gekozen aandelen nog kan terug vinden.

objectief
0
quote:

Cézan schreef op 4 maart 2017 11:29:

Linksboven is een menu. Klik daar eens. Wijst zich zelf.
Bedankt...heb het gevonden.
rene l
2
Het was een week met record na record en vele beurzen noteren waardes zoals nog nooit gezien.

Wat wil je ook, Jonald Jump bekrachtte zijn beloftes in niet te verstane woorden en gaat als een blinde investeren in de economie.
Ik hoop niet dat het straks afloopt in geen daden maar slechts woorden.

Mevr. Yellen vertelde tussen neus en lippen door dat ze de rente op korte termijn gaat verhogen, en wat gebeurd er, alles stijgt door.
Zelf heb ik geen financiele achtergrond, ik snap het echter niet.
Waar ik overigens wel naar verlang is meer spaarrente op mijn eigen bankrekening, maar ik snap Draghi wel, elke verhoging van de rente zal dramatische gevolgen voor het Zuiden van Europa hebben en de algehele bende zal als een kaartenhuis inéénstorten.

We hebben ook weer genoeg bedrijfs- en economische cijfers gezien.
De bedrijfscijfers waren zeer wisselvallig, er zijn de nodige wegtrekkers langsgekomen en er was ook veel blinde eurofie.

Al weken wordt er door de analisten gesproken over een correctie die er aan staat te komen, ze blijven overtuigd, van uitstel komt geen afstel en de kater komt dus later.
Ik moest gisteravond terugdenken aan een vroegere poster op het apenforum die wel wat zag in helderzienden en sterrenkijkers, hij deed zijn naam eer aan en is volgens mij inmiddels ook alles kwijt.
Hij had het altijd over Donald Bradley en zijn draaidagen, ik heb ook wel eens wat terug gezocht en ondanks dat ik geen zweverig type ben en liever met mijn voeten op de grond blijf staan zit er een kern van waarheid in, feiten liegen namelijk niet.

Rond 20 Maart staat er weer een draaidag gepland met 100% power, de richting is echter niet aan te geven.
Of we gaan skyhigh richting de 1000 punten van Rolls Royce, of zou hij toevallig 1000 Gulden bedoelen en iets zien wat een ander niet ziet.

Verder vielen beleggers over elkaar heen bij de beursgang van Snap en er viel grof geld te verdienen.
Ik heb niks met sociale media en ik heb eens aan mijn dochter gevraagd of ze het kent en wat het precies is.
Ze heeft inderdaad de App van Snap, en je schijnt er foto's op de kunnen plaatsen die na een bepaalde tijd weer automatisch verdwijnen maar waarschijnlijk wel de rest van je leven als een geest op het internet blijven ronddolen.
Ik snap er in ieder geval helemaal niets van, de waarde van het bedrijf is nu zelfs groter dan die van toonaangevende aandelen uit onze Aisniks.
Ze draaien structureel verlies en het is maar de vraag of ze ooit winst zullen maken.

Momenteel sta ik ook voor het grootste deel naast de zijlijn, ik vind de waarderingen nogal hoog maar het altijd nog hoger.
Instappen kan altijd nog, liever op een wat lager niveau, het valt echter niet te voorspellen want de beurs kiest altijd haar eigen weg.

www.youtube.com/watch?v=SwYN7mTi6HM
objectief
0
quote:

rene l schreef op 4 maart 2017 16:41:

Het was een week met record na record en vele beurzen noteren waardes zoals nog nooit gezien.

Instappen kan altijd nog, liever op een wat lager niveau, het valt echter niet te voorspellen want de beurs kiest altijd haar eigen weg.

Goed gezien..het valt niet te voorspellen...gewoon met de massa meelopen en niet tegen de draad in.
nobahamas
0
Ik ben blij dat ik de euforie wel begrijp (of denk te begrijpen).
De schuldenlast van de grootste wereldeconomieën is zo giga groot, dat een fikse inflatie in combinatie met een toename van de consumentenbestedingen (groei?) alleen nog een oplossing kan bieden voor het huidige economische financiële systeem.
Trump neemt het voortouw om iedere globale verantwoordelijkheid over boord te gooien, en ten koste van alles het consumeren van “made in the USA” op te jagen.
Met als gevolg protectionisme van de eigen markt, eigen volk eerst en dat tegen iedere prijs.
Milieu, voedselveiligheid, gezondheidszorg, en internationale betrekkingen lapt hij aan zijn laars.
Hoeveel digitale miljarden er tussen neus en lippen bijgetoverd worden weet niemand.

We zitten nu nog in de eerste fase, waarin de wereld ziet dat hij de economie in de USA nieuwe impulsen geeft, en de verwachting is dat andere ontwikkelde economieën snel hetzelfde pad zullen volgen.

De verwachting van nog meer gratis geld stuwt de beursen, totdat…..

Ik beleg dan ook niet in “de beurs”, ben zeer selectief, en handel veel op korte en middellange termijn trends in sectoren die ik begrijp.

Brandstofcellen voor busvervoer is bijvoorbeeld zo’n sector.
Dit om meerdere redenen, maar de belangrijkste reden dat er in de grote steden van China de ziektekosten van de burgers de pan uit rijzen t.g.v de luchtvervuiling.

Zie Ballard Power
ballard.com/about-ballard/newsroom/ne...

nobahamas
0
De belegging in AMG zie dan ook als een korte termijn belegging (3 tot 4 jaar), met een koersdoel van rond de 40 Euri.
[verwijderd]
3
BCE Wannabees 2016

MT ArcelorMittal SA
DL Delta Lloyd NV
RDSA Royal Dutch Shell plc
TOM2 TomTom NV
GVNV Grandvision NV
NESN Nestlé AG
PNL PostNL NV
VOW3 Volkswagen AG
SHP Shire plc
ADS adidas AG


BCEWannabees/DL/GVNV/MT/PNL/RDSA/TOM2/ADS/VOW3/SHP/NESN

Bij de ex-aequo positie (meerdere aandelen zijn net als in 2017 5 x gekozen) is gekozen voor de aandelen uit de meest populaire ontbrekende sectoren (Shire : Biotechnology en Adidas : Personal Goods).

Doorgerekend als B&H portefeuille is het totaal rendement +13.94 (div +2.61, val -1.2). In de BCE16 eindstand goed voor een 15e plaats. Het gemiddelde van alle deelnemers is 8.85%.

[verwijderd]
3
BCE Wannabees 2015

INGA ING Bank
AALB Aalberts Industries
BOKA Boskalis
SIE Siemens AG
TOM2 TomTom
GLPG Galapagos
SANT Banco Santander SA
SAP SAP
UNA Unilever
USG USG people


BCEWannabees/AALB/BOKA/GLPG/INGA/TOM2/UNA/USG/SAP/SIE/SANT

Bij de ex-aequo positie is gekozen voor de aandelen uit de meest populaire ontbrekende sectoren (USG : Support Services en Unilever : Personal Goods).

In 2015 staat Unilever als Personal Goods gerubriceerd, tegenwoordig als Food Producer. In 2015 gaan Tom2 en USG beide 1 x over de kop en Galapagos 2.5 x.

Doorgerekend als B&H portefeuille is het totaal rendement +52.25 (div +2.5). In de BCE15 eindstand goed voor een 1e plaats. Het gemiddelde van alle deelnemers is 14.27%.

nobahamas
0
Nou Coldplay, je hebt hiermee je gelijk bewezen:
Coldplay met zijn goed geïnformeerde competitiedeelnemers zijn tezamen de beste analist van Nederland
nobahamas
0
Denk alleen dat de opgaves voor het nieuwe kwartaal nu extra laat gaan binnenkomen...
Ook al is bovenstaande gebaseerd op de B&H opgaves,,,
2.479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.074,50 -0,35%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.985,55 -0,45%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.473,90 -0,04%
 US500^ 5.056,39 -0,26%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.325,23 +0,14%
 EUR/USD 1,0692 -0,10%
 WTI 82,57 -0,88%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront