Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Burgers pas op uw pensioengeld !

4.005 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 197 198 199 200 201 » | Laatste
izdp
0
quote:

BEN stierig schreef op 8 maart 2017 11:24:

Overigens ben ik er geen voorstander van dat er Engels wordt gegeven op de basisschool. Noch dat kleuters tot 6 jaar worden lastig gevallen met rekenen en taal.
Eens voor de rest van het leren. In het zogenaamde spelenderwijs.
Voor taal, het spreken, maak ik een uitzondering.
Doe het zelf thuis vanaf jong gemixt en je zal zien dat ze binnen de kortst mogelijke tijd het engels volgen op de tv.
ffff
1
quote:

FinCentre schreef op 8 maart 2017 07:40:

[...]

Voor de aardigheid zou je toch deze twee varianten eens met elkaar moeten vergelijken:
1.
- Elk jaar de jaarruimte (uit je pensioengat), of een gedeelte daarvan, op een Giro-beleggersrekening storten;
- Dit laten renderen met zeg 5%;
- Dit vanaf je 65e over een periode van 10 jaar uit te laten keren vanuit banksparen en de uitkeringen beleggen tegen 5% rendement.
NB dit stort je uit je bruto salaris en is vrijgesteld van vermogensrendementsbelasting. Inkomensbelasting betaal je bij uitkering (waarschijnlijk lager dan 52%). Er komt geen verzekeraar aan te pas.

2.
- Elk jaar het netto bedrag (dus waarschijnlijk de helft t.o.v. 1) op de Giro-beleggersrekening storten;
- Dit laten renderen met zeg 5%;
- Netjes elk jaar vermogensrendementsbelasting betalen over dit vermogen;
- Dit vanaf je 65e nog eens 10 jaar doorbeleggen

Hoeveel euro heb je op je 75e bij 1? En bij 2?

FinCentre

Eerst even ALLE deelnemers bedanken voor hun bijdragen van gisteren en eergisteren! Ik heb alle postings vanaf blz 51 afgelopen ruim half uur nog eens gelezen en kan niet anders zeggen dat ik gisteren heel wat opgestoken heb. Veel nuttige cijfers, informatie en gedachtengangen/visies. Complimenten, mensen.

Fin Centre,

Eerlijk is eerlijk: Ik las je vraagstelling ruim een half uur geleden en dacht: Verdikkeme dat is heel wat rekenwerk en voor MIJ, dus niet voor de lezer of voor iemand die keuzes moet maken, onbelangrijk, want ik heb mijn keuzes al gemaakt. Ik ben 70 jaar.

Even later lees ik dat jijzelf de opgave al beantwoord heb.
Maar nog voor ik jou antwoord wilde geven, wilde ik jou wijzen op de lange posting die ik een maand of twee geleden hier in de KK aan iemand maakte, waarbij ik erop wees, dat de grote ellende, de belangrijkste factor om keuzes te maken, nu juist het beleid van de Overheid is. In die lange posting wees ik erop, dat een regeling die 45 jaar geleden fantastisch uitzag, zoals bijvoorbeeld het oprichten van een eigen pensioenfonds, er in de loop van decennia voortdurend door de politici ellendige veranderingen worden aangebracht, waardoor het aan het eind van de rit nog nauwelijks de moeite waard was.

Zelf noem je gelukkig al drie onderdelen: De belastingvrijstelling bij inlagen, hoe je die inlagen ook doet, de hoogte van de VRH die in decennia steeds weer verhoogd worden, maar de allerbelangrijkste: ( Ik ga vloeken) Het bedrag van uitbetaling op eind van de rit, als je op 65-ste of straks 67-ste dat bedrag nu eens in handen wilt hebben. Ik schrok mij rot, hoe de afbetalingstarieven inmiddels in al die jaren verhoogd waren, lees voor de ijverige, verantwoordelijke spaarder, voor al diegenene die gewetensvol aan hun pensioen willen bouwen, wordt afgeschraapt, wordt weggevreten.

DAT vertellen ze je 45 , 40 jaar geleden niet, dat dat je toekomst zal zijn in 2012.

Fin Centre, het is gewoon mijn levensles op financieel gebied geweest, dat je zowel de Overheid, als banken en verzekeringsmaatschappijen niet kunt vertrouwen. DIE, drie partijen rekenen ALTIJD naar zichzelf toe en de klant, de burger die graag een leuk pensioen wilt opbouwen, wordt uiteindelijk door AL DIE DRIE partijen gebruikt/misbruikt. ZELF zeggen die drie partijen dat ze de klant willen bijstaan, willen helpen, maar MIJN LEVENSLES is: Ze willen van hem/haar alleen maar flink profiteren, verpakt in een warm , betrokken verkoopverhaal.

Vandaar dus ook mijn opvatting: Doe zoveel mogelijk zelf en ontloop zoveel mogelijk al die DRIE partijen. Wat ik dan altijd noem: Zelf aan het stuur zitten in de cabine van het leven.

Tenslotte, Fin Centre, toch nog een aardig feit: NATUURLIJK heb ik 5 jaar geleden, voor de lol eens aan verzekeringsmaatschappijen gevraagd, welk pensioen mijn vrouw en ik tot ons beider dood zouden kunnen krijgen als ik mijn opgebouwde pensioen aan HEN overmaakte. Kort gezegd, schandalig weinig! Met hun uitleg, want ze hebben altijd een smoes: Uw vrouw is wel een stuk jonger dan U. Maar als ik dan uitreken wat zij ( die twee verzekeringsmaatschappijen) moeten uitbetalen als mijn vrouw 90 jaar zal worden.....Nou de beslissing was snel genomen: Ik houd het geld in eigen beheer. Dat scheelde mij echt veel te veel.

Ik raad menige lezers van deze draad aan, toch voor elkaar te krijgen dat ze op hun 67-ste ZELF het pensioenbedrag in handen krijgen. Ga maar voor eigen verzekering spelen! Succes!

Peter

[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 8 maart 2017 13:09:

[...]
1. De belastingvrijstelling bij inlagen, hoe je die inlagen ook doet, de hoogte van de VRH die in decennia steeds weer verhoogd worden

2. FinCentre, het is gewoon mijn levensles op financieel gebied geweest, dat je de Overheid niet kunt vertrouwen. DIE rekenen ALTIJD naar zichzelf toe

3. Tenslotte, Fin Centre, toch nog een aardig feit: NATUURLIJK heb ik 5 jaar geleden, voor de lol eens aan verzekeringsmaatschappijen gevraagd
Toch ben ik bang dat je te kort door de bocht gaat. Voor een 70-jarige niet meer zo erg, maar jongeren doen zich echt te kort als ze er niet goed over nadenken.

Ad 1. Hoe hoger de VRH, hoe hoger het voordeel van fiscaal sparen.

Ad 2. Het mooie hiervan is dat de belangen van de overheid (economie stimuleren met andermans geld) vaak gelijk zijn aan de belangen van mensen met fiscaal beperkte vermogens.

Ad 3. Nooit, maar dan ook echt helemaal immer nimmer nooit* iets bij een verzekeraar afspreken!!!!

* Er is een uitzondering: hele domme verzekeraars geven soms wel eens teveel weg:
www.dela.nl/verzekeringen/spaarverzek...

FinCentre
ffff
0
Fin Centre,

Dank voor uw antwoord. Voor wat betreft Ad 1: Hoe hoger de VRH, hoe hoger het voordeel.... Dat is uiteraard juist, maar mijn ervaring en daarmee mijn probleem is dat de Overheden spelregels veranderen in de loop van decennia. Straks wordt wellicht die opgebouwde reserve wel ( gedeeltelijk ?) bij je vermogen opgeteld....
Wat betreft Ad 2: Hier verschil ik met U en met zovelen al heel veel jaren van mening: GELD, vermogen moet bij de burgers zitten, niet bij de Overheid. Mijn overtuiging is dat burgers verstandiger met geld omgaan dan de Overheden.
Ad 3: Zijn we het daar in ieder geval over eens en over het feit dat lezers goed moeten nadenken over hun pensioen.

Peter
[verwijderd]
0
Tsja, langleven risico is nu een van de weinige dingen die je heel moeilijk zelf kunt verzekeren.

Wat betreft de VRH. Het zou mooi zijn als dat inderdaad gebeurde, pensioenvermogens ook onder box3 heffing laten vallen. Kan het tarief naar 0,2%.
[verwijderd]
0
quote:

BEN stierig schreef op 7 maart 2017 16:33:

Goedkoop zelf je pensioen:

www.degiro.nl/pensioenrekening.html
Allemaal wel leuk en aardig met die Giro maar wat is je financiele borging dan?
G.S.
haas
0
Volgens Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) heeft het beleid van Draghi een schade van 100 tot 200 miljard euro in de pensioensector veroorzaakt.
objectief
0
Omtzigt heeft gelijk maar aan de andere kant is het voordeel voor onze schatkist en Europa het meervoudige. Kortom: per saldo was/is Darghi goed bezig.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 8 mei 2017 12:59:

Volgens Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) heeft het beleid van Draghi een schade van 100 tot 200 miljard euro in de pensioensector veroorzaakt.
Geen idee waar die Pieter erover heeft. ABP doet gemiddeld genomen heel erg goed. www.abp.nl/over-abp/beleggen/resultat...
@iPlof
0
Door de lage rente zijn de obligaties in bezit juist veel meer waard geworden.

Dit gaat bij een hogere rente uiteraard de andere kant op en ook bij vasthouden op den duur weer wegvloeien.

55+ noemt de overvolle pensioenpotten, maar dat is uiteraard vrij relatief.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 8 mei 2017 12:59:

Volgens Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) heeft het beleid van Draghi een schade van 100 tot 200 miljard euro in de pensioensector veroorzaakt.
Ach jee, Omtzigt.
objectief
0
quote:

raarmaarwaar schreef op 8 mei 2017 14:38:

[...]

Geen idee waar die Pieter erover heeft. ABP doet gemiddeld genomen heel erg goed. www.abp.nl/over-abp/beleggen/resultat...
Pieter weet dat zelf wel en de gepensioneerden van het ABP ook: ze krijgen al jaren geen indexatie op hun pensioenen.

Dat het ABP een goede belegger is laat ik in het midden, maar het gaat erom dat de verplichtingen bij een sterke daling van de rente (en rekenrente) veel meer toenemen dan dat er aan inkomsten binnenkomen.
[verwijderd]
0
Er verandert niets aan de verplichtingen hoor als de marktrente lager wordt.

Verder

(*) pensioenfondsen hadden zich prima tegen een dalende rente kunnen indekken maar hebben er ZELF voor gekozen dit niet te doen

(*) de ECB bepaalt niet de lange termijn marktrente. waarschijnlijk is de invloed van pensioenfondsen en andere pensioenbeleggers ZELF veel groter.

(*) de ECB probeert gewoon zo goed mogelijk haar werk te doen. het is niet de taak van de ECB om pensioenfondsen te helpen
haas
0
Het klonk ooit als een mooi idee:
ondernemers die fiscaal gunstig een oudedagsvoorziening konden opbouwen binnen hun eigen bv.
====================================================
Geen grote pensioenfondsen die met je geld aan de haal gingen en het vermogen was bovendien te gebruiken als werkkapitaal. Toch is het niet al goud dat blinkt. Het kwam geregeld voor dat dit ‘aanvullende werkkapitaal’ risicovol werd ingezet. De BV kon bovendien - inclusief pensioengeld - failliet gaan. In beide gevallen is er aan het eind van de rit een lege pot. Doordat de rechtspersoon als ‘pensioenuitvoerder’ plichten heeft naar de verzekerde ondernemer, moet de dekkingsgraad op orde zijn en kan het voorkomen dat het bedrijf (zeker gezien de lage rentestanden) geen dividend mag uitkeren aan het eind van het boekjaar.

1 juli 2017

Al met al een administratieve rompslomp, dat voor een ondernemer ongunstig kan uitpakken. Vandaar dat is besloten om ‘Pensioen in eigen beheer’-regeling af te schaffen. Al per 1 juli aanstaande is het “verboden” om nog langer pensioen op te bouwen in je eigen bv. Bovendien is het verstandig om snel een keuze te maken wat je met het opgebouwde vermogen gaat doen. Nu de juiste keuze maken kan wellicht alsnog een behoorlijke duit schelen. Volgens Erik de Heer en Bram Goossens van fiscaal advieskantoor EY moeten ondernemers de gevolgen niet onderschatten. Volg daarom in elk geval deze vier stappen.

Stap 1: Stop de pensioenopbouw

Het kan zijn dat de pensioenopbouw naar de (pensioen)-bv op papier nog steeds loopt. Zorg dat de stopzetting goed geregeld is (jawel - via een besluit van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders) vóór 1 juli 2017. Doe je dit niet, dan kun je een forse heffing verwachten, oplopend tot 52% progressieve loonbelasting plus 20 procent revisierente.
ffff
0
Op 8 maart 2017, hierboven, schreef ik in deze draad dat de grote ellende vaak de Overheid zelf is.
De Overheid verandert voortdurend de spelregels. En zie dan de posting van haas hierboven: Je zult toch maar weer als ondernemer keurig netjes tientallen jaren in je bv een pensioen hebben opgebouwd en dan..... moet je dat stopzetten, weer een hoop administratief gedoe, accountant ? / notaris?
Ook ede afkoop om je pensioen UIT je vennootschap te halen valt in de praktijk vies tegen.

Hierboven werd gediscussieerd over het wel of niet nuttig zijn van al die regelingen.

De Overheid is hier, zoals zo vaak, weer spelbreker. Zie de laatste regel in de posting van haas: Het is iedere keer hetzelfde liedje: Als ze maar kunnen afschrapen, afromen, onteigenen van mensen die tientallen jaren zelf ervoor zorgden, dat ze hun zaakjes goed in orde hadden.

Peter

objectief
0
De Overheid moet voortdurend de spelregels aanpassen net als iedereen doet als haar/zijn inkomsten veranderen. Uitgaven aanpassen aan inkomsten en omgekeerd.
Alles laten zoals het was....dat is de wereld stil zetten....dat kan dus niet.

(Onlangs ook gelezen dat de Belgische maatschap heel gunstig was....direct aanpakken, want de Belgische Overheid heeft het geld hard nodig...dus geen groepen extra bevoordelen.)
haas
0
The Pension Rating Agency (TPRA) publiceert vandaag een ranglijst van pensioenregelingen. TPRA is hiermee de eerste die de mogelijkheid biedt om de kwaliteit van een pensioenregeling in één oogopslag te beoordelen. 199 pensioenregelingen zijn tegen elkaar afgezet en gewaardeerd op 55 criteria. Unigarant, een ANWB-verzekeringsdochter, schoorde het beste. APG komt op de tweede plaats.
haas
0

Pensioenfonds Wonen van Syntrus Achmea Pensioenbeheer naar TKP
Fonds kiest voor TKP vanwege ervaring met detailhandelsector en houdt rekening met wens sociale partners voor toekomstige fusie met bpf. Detailhandel.
haas
0
Pensionado’s de pineut door belastingverdrag

Senioren die in Duitsland hebben gewerkt, moeten pensioen in leveren door een nieuw belastingverdrag.

Dagblad De Gelderlander sprak twee senioren die zich ‘overvallen’ voelen door het verdrag. De een moet het met €180 per maand minder doen, de ander levert €250 in. De twee bouwden ‘Altesrente’ op, een soort AOW. Het inkomen dat daaruit voortvloeit werd niet of nauwelijks belast, maar met het nieuwe verdrag wordt er nu 18 tot 52% belasting over geheven.

www.telegraaf.nl/dft/geld/pensioen/28...
4.005 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 197 198 199 200 201 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,50 +0,55%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront