Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Let op de onderkant

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

294 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste | Omlaag ↓
  1. pautje 20 maart 2017 07:20
    Denk dat Unilever vandaag voor een groot gedeelte de koers van de AEX bepaalt. Geen idee welke kant op maar wordt denk ik een behoorlijke uitslag. Het bedrijf bedelt bij grote partijen om extra stukken in te slaan en beleggers hopen op xtra dividend. Rare constructie, koers op all time highs, buy the rumor?
  2. [verwijderd] 20 maart 2017 07:33
    Deutsche Bank geeft startschot voor claimemissie
    Deutsche Bank gaat in de aangekondigde claimemissie 687,5 miljoen nieuwe aandelen uit, tegen een prijs van € 11,65 per aandeel. En aandeelhouders krijgen voor iedere twee stukken die zij bezitten, een claimrecht. Dat heeft de bank zondag in een verklaring bekendgemaakt. De prijs voor de nieuwe aandelen ligt zo'n 35% lager dan de slotkoers van vrijdag. Een aandeel van Deutsche Bank sloot vrijdag 1,5% lager, op €17,86.
    Deutsche Bank maakte twee weken geleden al bekend met de uitgifte van aandelen € 8 mrd op te willen halen. Daarnaast worden er de komende twee jaar voor € 2 mrd aan onderdelen verkocht. De ruim € 10 mrd die Deutsche Bank zo ophaalt, moet het mogelijk maken dat de bank een enorme reorganisatie kan doorvoeren en tegelijkertijd ruim voldoende kapitaalbuffers houdt.
    Het aantal banken dat de emissie onderschrijft is gestegen van acht naar dertig sinds de aankondiging twee weken geleden. Daarmee is Deutsche er zeker van dat het benodigde kapitaal binnenkomt.
    Hoewel topman John Cryan sinds zijn aantreden in 2015 stelselmatig heeft ontkend dat een claimemissie nodig was, is dit de vierde emissie sinds 2010. Cryan wijzigde zijn koers eerder deze maand toen bleek dat de koers van aandelen Deutsche bijna verdubbeld was ten opzichte van de lage koers in september en nadat duidelijk was geworden dat de bank geen koper kon vinden voor de consumententak.
    Bestaande aandeelhouders zien door de claimemissies hun belang verder verwateren. Sinds 2010 heeft de bank uit Frankfurt al voor bijna €30 mrd opgehaald, de nu gestartte emissie inbegrepen. Ter compensatie belooft Cryan onder andere herziening van het dividend en een winst voor dit boekjaar.
    Na de claimemissie moet het kernkapitaalquotum op 14,1% uitkomen, ruim meer dan de 11,1% die Deutsche Bank eind 2016 behaalde. Als goedmakertje voor aandeelhouders gaat de bank over 2016 toch dividend uitbetalen, van €0,19 per aandeel. Over 2017 wordt het dividend nog magerder, namelijk €0,11, om vanaf 2018 weer 'concurrerend' te worden, aldus de Duitse bank.
  3. jrke 20 maart 2017 08:29
    quote:

    joebeatt schreef op 18 maart 2017 12:20:

    [...]
    Aandelenopties hebben officieel een looptijd tot één uur op de zaterdagmiddag na de derde vrijdag van de maand:

    www.feweb.vu.nl/en/Images/Particulier...

    Helaas hebben particulieren over het algemeen niet de mogelijkheid om hun opties tot die tijd uit te oefenen. In jouw geval was er klaarblijkelijk iemand die verwacht dat Ahold maandag onder de 20,20 zal openen en die ergens op vrijdagavond besloten heeft om zijn recht uit te oefenen om zijn aandelen voor 20,20 aan jou te slijten. Het hoeft overigens allemaal nog niet slecht voor je af te lopen. Als Ahold maandagochtend (ruim) boven de 20,20 opent ben je alsnog spekkoper.

    Joebeatt bedankt voor de link en de uitleg. Dat wist ik niet dat deze voor professionele beleggers konden doorlopen tot zaterdag.

    Merci!
294 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links