Unilever « Terug naar discussie overzicht

Diverse nieuws items

894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
effegenoeg
0
quote:

FC Barcelona schreef op 17 februari 2017 16:34:

vraag mij af hoe lang ze de 44 kunnen houden
Zie de opwaardering maar als blijvend.
Rindex
0
Warren komt nog met een knock out bod van 200 miljard! Dan ga ik gelijk met pensioen :-)
voda
1
Beursblik: overnamepremie Unilever moet hoger

Berenberg vindt bod van 53 euro per aandeel minimum.

(ABM FN-Dow Jones) Het overnamebod van Kraft Heinz op Unilever is te karig. Dit stelden analisten van Berenberg vrijdagmiddag.

Kraft Heinz benaderde Unilever recent met een bod van omgerekend 47 euro per aandeel. Het Brits-Nederlandse concern wees de avances af en stelde dat de Amerikanen Unilever daarmee "fundamenteel" onderwaardeerden.

De analisten van de Duitse zakenbank zijn ook niet overtuigd van de hoogte van het bod. Zij menen dat een verhoging van ruim 10 procent naar 53 euro per aandeel het minimum zou moeten zijn. Dat waardeert Unilever op 18 maal de verhouding tussen ondernemingswaarde en het bedrijfsresultaat (EBITDA).

Berenberg ziet echter ook ruimte voor een hoger bod in de reactie die Kraft Heinz gaf op de afwijzing van Unilever. De kans dat een andere bieder opstaat, is gezien de omvang van Unilever klein, voegden de analisten toe.

Hoewel het op het eerste gezicht wellicht lastig is om te doorgronden waarom Kraft Heinz Unilever als overnameprooi uitkoos, bijvoorbeeld vanwege de structuur en een potentiële gifpil die een overname lastig maken, is er volgens Berenberg wel degelijk iets voor te zeggen. De voedingsmiddelentak is volgens de analist namelijk "structureel aantrekkelijk met een autonome omzetgroei van circa 5 procent, marges richting de 20 procent en een goede kasstroom". Vooral de activiteiten van Unilever in de opkomende markten zouden daarbij aantrekkelijk zijn voor Kraft Heinz.

Berenberg heeft een koopaanbeveling op Unilever met een koersdoel van 45,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 13,2 procent naar 44,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Unilever moet werken aan kostenverlaging

Barclays ziet afscheiding van voedingsproducten als mogelijkheid.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever zal moeten werken aan toevoeging van meerwaarde voor aandeelhouderswaarde, nu de toenadering voor een overname van het concern door Kraft Heinz in gezamenlijkheid is afgeblazen. Dit schreven analisten van Barclays maandag.

De marktvorsers van de Britse bank opperden dat Unilever nu agressiever aan zijn kostenbasis moet werken, om de marges in volgroeide markten meer in lijn met die van Kraft Heinz te brengen. Verder moet het Brits-Nederlandse concern duidelijkheid verschaffen over de toekomst van zijn spreads-divisie, vinden de analisten.

Zij speculeerden ook op een mogelijke afsplitsing van de voedingsproducten van de activiteiten op het gebied van persoonlijke en huishoudelijke verzorging.

Foods & Refreshmments waren goed voor 43 procent van de omzet in 2016, maar leverden slechts een bijdrage van 2,4 procent aan de groei, waar persoonlijke en huishoudelijke verzorging 6,3 procent bijdroegen. Verder haalde de divisie voedingsmiddelen 44 procent van de omzet in opkomende markten, waar dat voor de andere activiteiten 68 procent was.

Barclays hanteert op Unilever Neutraal als advies met een koersdoel van 41,00 euro.

Op een rode AEX noteerde het aandeel Unilever maandagochtend 7,1 procent lager op 41,63 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: verdere consolidatie ondanks afketsen overname Unilever

Overnamebod op Unilever te weinig premie volgens S&P Equity Research.

(ABM FN-Dow Jones) Een consolidatie in de markt waarin Unilever actief is, is nog altijd actueel bij de huidige lage rente, ondanks dat Kraft Heinz dit weekend zei af te zien van een overname van het Brits-Nederlandse concern. Dit verwachten analisten van S&P Equity Research.

Hoewel een combinatie van Kraft en Unilever volgens S&P significante synergie en margepotentie zou opleveren, vormen de twee bedrijven cultureel geen goede match. "Bovendien was de overnamepremie van 18 procent niet verleidelijk genoeg", aldus de analisten, die wezen op premies van meer dan 25 procent in de sector. "We vinden dat Kraft een veel hoger bod zou moeten doen, gezien de aantrekkelijke blootstelling van Unilever van bijna 60 procent aan de opkomende markten."

S&P denkt dat Unilever dit jaar meer zal verdienen. De winsttaxatie werd verhoogd van 1,91 naar 2,03 euro per aandeel. Dit leverde een koersdoelverhoging op van 34,00 Britse pond naar 37,50 pond, met een onveranderd Houden advies. "We zijn optimistischer geworden over de prestaties in de opkomende markten voor dit jaar", aldus de analisten.

Het aandeel Unilever sloot vrijdag fiks hoger op 44,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Berkshire Hathaway wilde alleen vriendelijke overname Unilever - media

Warren Buffett: er komt geen vervangend bod van Kraft Heinz.

(ABM FN-Dow Jones) Investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway van de Amerikaanse miljardair Warren Buffett had een overname van Unilever door Kraft Heinz alleen willen doorzetten als het om een vriendelijk bod zou gaan, dat door Unilever werd gesteund. Dit zei Buffett maandag op de Amerikaanse TV-zender CNBC.

"Als het niet welkom is, dan is er geen bod", zo verklaarde Buffet. Volgens de investeerder is er dan ook geen vervangend bod van Kraft Heinz op Unilever op handen.

Op 19 februari maakten Unielever en Kraft Heinz gezamenlijk bekend dat het Amerikaanse bedrijf geen interesse meer had in een samengaan met Unilever, en dat Kraft Heinz zou hebben besloten om zijn voorstel tot een combinatie op "vriendschappelijke wijze" in te trekken.

Op een enthousiaste reactie van Unilever hoefde Kraft Heinz eerder al niet te rekenen. "Dit bod onderwaardeert Unilever fundamenteel", zo stelde het Brits-Nederlandse concern. "Unilever heeft het voorstel geweigerd, omdat het geen voordeel, noch financieel, noch strategisch, voor de aandeelhouders van Unilever ziet."

Het bod van Kraft Heinz bedroeg 50 dollar per aandeel ofwel circa 143 miljard dollar.

De twee grootste aandeelhouders in Kraft Heinz zijn Berkshire Hathaway en investeringsmaatschappij 3G met belangen van respectievelijk 26,76 en 23,88 procent, zo blijkt uit data van persbureau Bloomberg.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever maandagmiddag 0,2 procent hoger op 44,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Interne strijd dreigt bij Unilever'

Gepubliceerd op 27 feb 2017 om 08:27 | Views: 4.748

AMSTERDAM (AFN) - Er dreigt een Brits-Nederlandse stammenstrijd los te breken onder de aandeelhouders van Unilever. De Britse en Amerikaanse grootaandeelhouders eisen dat de winsten op korte termijn omhoog gaan, bericht de Volkskrant maandag.
De grootaandeelhouders hebben een medestander gevonden in een deel van het bestuur, onder wie de Britse financiële topman Graeme Pitkethly.

Daniel Robert, fondsmanager van Fidelity, een van de grootste beleggingsfondsen ter wereld, zei dat ,,Unilever zich realiseert dat de waarde voor de aandeelhouders moet worden verhoogd". Dat kan volgens Robert leiden tot opsplitsing van de voedingsmiddelen- en huishoudelijke verzorgingsdivisie.

Fidelity heeft de afgelopen weken flink wat aandelen bijgekocht omdat het Unilever als een buitenkansje ziet.

De Nederlandse grootaandeelhouders vinden dat Unilever het huidige langetermijnbeleid moet voortzetten en zich moet blijven richten op duurzaamheid.
voda
0
Louise Fresco treedt af als commissaris Unilever

Fresco legt functie neer na afloop aandeelhoudersvergadering.

(ABM FN-Dow Jones) Louise Fresco legt haar functie als niet-uitvoerend bestuurder van Unilever neer. Dit meldde het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern donderdag nabeurs.

Fresco legt haar functie neer na afloop van de algemene vergadering van aandeelhouders van 2017 op 26 april 2017. Fresco heeft acht jaar bij Unilever gediend.

Het aandeel Unilever sloot donderdag op een groen Damrak 1,9 procent hoger op 45,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Unilever wil aandeelhouders belonen'

Gepubliceerd op 15 mrt 2017 om 09:09 | Views: 3.420

LONDEN (AFN) - Unilever wil geld uitkeren aan zijn aandeelhouders, overnames doen en agressiever in de kosten gaan snijden. Dat maakt deel uit van een strategisch onderzoek waaraan Unilever momenteel werkt, aldus zakenkrant Financial Times (FT) op basis van ingewijden.

De stappen komen na de mislukte overnamepoging door het Amerikaanse Kraft Heinz. Daardoor is de druk op Unilever toegenomen om meer waarde te creëren voor aandeelhouders. De resultaten van het onderzoek worden naar verwachting volgende maand naar buiten gebracht.

Volgens de bronnen is het onwaarschijnlijk dat Unilever zijn levensmiddelendivisie gaat afsplitsen van de verzorgingstak. Wel werkt het concern aan een verhoging van de schuld om zo een minder makkelijke overnameprooi te worden. Een deel daarvan kan worden uitgekeerd aan aandeelhouders, door middel van een aandeleninkoop of speciaal dividend.

Overnames

Ook kijkt het bedrijf naar overnames. Zo wordt de huishoudelijke tak van Reckitt Benckiser, met merken als Vanish en Dettol, als een goede aanvulling gezien. Daarnaast moet nog verder in de kosten worden gesneden om de winstmarge op te krikken en bekijkt Unilever een versimpeling van de dubbele notering in Londen en Amsterdam.

Unilever-topman Paul Polman stelde dinsdag dat de Britse regels voor overnames moeten worden aangescherpt, zodat bedrijven meer tijd krijgen om zichzelf te verdedigen. Ook vindt hij dat de regels moeten worden aangepast waarbij beter wordt gekeken naar de belangen van andere partijen, naast aandeelhouders, als het gaat om overnames.
voda
0
Unilever overweegt omvangrijke desinvestering - media

Mogelijk voor 6 miljard pond aan merken de deur uit.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever treft voorbereidingen voor een verkoop van verschillende voedingsmerken voor in totaal 6 miljard Britse pond. Dit lieten verschillende Britse media dit weekend weten.

Volgens bijvoorbeeld The Sunday Times zou Unilever overwegen om onder meer Flora en Stork, beide actief in het segment smeersels, van de hand te doen. Potentiële kopers zijn volgens de krant Bain Capital, CVC en Clayton Dubilier & Rice.

Unilever wees zelf enkele weken terug nog een overnamebod van Kraft Heinz, dat daarbij de steun kreeg an 3G Capital en de bekende belegger Warren Buffett, van de hand. In reactie op de overnamepoging uit Amerika, zei het Brits-Nederlandse concern een onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden om het creëren van aandeelhouderswaarde te versnellen. Vermoedelijk is dit proces begin april afgerond.

Het aandeel Unilever sloot vrijdag 1,1 procent hoger op 46,39 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Unilever roept beleggers op bij te kopen'

Gepubliceerd op 20 mrt 2017 om 07:39 | Views: 5.226

AMSTERDAM (AFN) - Unilever vraagt trouwe aandeelhouders hun belangen in de maker van Calvé-pindakaas en Axe-deodorant te vergroten. Dat meldde het Financieele Dagblad maandag.

Na de overnamepoging van Kraft Heinz is het bedrijf er volgens de krant veel aan gelegen de koers van het aandeel hoog te houden. De top van Unilever reist momenteel stad en land af om beleggers ervan te overtuigen dat er geen radicale stappen nodig zijn om nieuwe belagers van het lijf te houden.

Vast onderdeel van deze gesprekken is een oproep om aandelen bij te kopen, vertellen verschillende beleggers tegen de krant. Zij noemen het verzoek opmerkelijk en betwijfelen of langetermijnbeleggers nu werkelijk zullen bijkopen.
voda
0
Unilever rondt verkoop AdeS af

Levensmiddelenconcern ontvangt 575 miljoen dollar met desinvestering.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft de verkoop van de sojadrankendivisie AdeS aan Coca-Cola en Coca-Cola FEMSA afgerond. Dit maakte het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern dinsdag nabeurs bekend.

Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern ontvangt 575 miljoen dollar voor de activiteiten. In juni vorig jaar kondigde Unilever de desinvestering aan.

AdeS is in Latijns-Amerika het grootste sojadranken merk en is onder andere verkrijgbaar in Brazilië, Argentinië, Mexico, Chili en Colombia. In 2015 werd een omzet behaald van 284 miljoen dollar.

AdeS zal onderdeel worden van de niet-koolzuurhoudende drankenportefeuille die Coca-Cola FEMSA en Coca-Cola via hun franchises delen. In andere gebieden zal Coca-Cola samenwerken met zijn lokale bottelaars om AdeS te ontwikkelen via soortgelijke samenwerkingen.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Unilever dinsdag 0,4 procent lager op 46,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: analisten in afwachting van strategische update Unilever

Mogelijke afsplitsing van Spreads, aandeleninkoop en margeverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever zal mogelijk één dezer dagen een nieuwe strategie bekend maken en een eventuele verkoop of afsplitsing van de Spreads-divisie, meer details over de verhoogde margedoelstellingen en een aandeleninkoopprogramma aankondigen. Dit verwachten door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Na het afwijzen van het ongevraagde bod van Kraft Heinz maakte het Brits-Nederlandse concern op 22 februari bekend een onderzoek te zijn gestart naar de mogelijkheden om het creëren van aandeelhouderswaarde te versnellen. Het concern voorziet daarbij een verbetering van de operationele marge in 2017 aan de bovenkant van de bandbreedte van 40 tot 80 basispunten. "De gebeurtenissen van vorige week hebben de noodzaak om de waarde die we in Unilever zien sneller te kapitaliseren", luidde de korte verklaring van het bedrijf toen. Unilever verwachtte de studie begin april te hebben afgerond en dan nadere bekendmakingen te kunnen doen.

Analisten van ABN AMRO zien wat betreft de strategie-update beperkte aanpassingen, met hogere doelstellingen voor de EBIT-marges, desinvesteringen waaronder Spreads, met een gerelateerd aandeleninkoopprogramma en hogere dividenduitkeringen. De marktvorsers verwachten geen grote organisatorische wijzigingen of splitsing van divisies, een herstructurering, acquisities of een nieuw bod van Kraft Heinz. Analisten Robert Jan Vos en Eric Wilmer merkten daarbij op dat het managementteam onder leiding van CEO Paul Polman sinds 2009 aandeelhouders in grote lijnen goed heeft behandeld, maar denken dat de strategie-update de markt wellicht zal teleurstellen. Het advies is nu Verkopen bij een koersdoel van 43,00 euro.

Richard Withagen van Kepler Cheuvreux voorziet een afsplitsing van de Spreads-divisie met merken als Calvé, Flora en Becel. Daarnaast voorziet de analist ook een focus op hogere marges bij Food, een agressievere acquisitie-aanpak en aandeleninkoop. Hij vraagt zich af of de markt daar genoegen mee zal nemen, gezien de gestegen waarde van het fonds na de bekendmaking van het afgeslagen bod van Kraft Heinz. Kepler Cheuvreux heeft Houden als advies bij een koersdoel van 47,00 euro.

Unilever zal als vanouds een voorzichtige koers varen en kiezen voor aandeleninkoop en aanvullende kostenbesparingen, veronderstelt analist Virginie Roumage van Bryan Garnier. Ze ziet geen redenen voor Unilever om bij een afgewezen bod van Kraft Heinz de totale strategie om te gooien. De analist rekent ook niet op een splitsing tussen voedingsmiddelen en persoonlijke en huishoudelijke verzorging en snelle grootschalige acquisities lijken haar ook niet verstandig. De verkoop van de Spreads-divisie is volgens Roumage een reële mogelijkheid, wellicht in combinatie met een aandeleninkoopprogramma. Het advies van Bryan Garnier is Neutraal met een koersdoel van 44,00 euro.

Analisten van Barclays voorzien verdere implementatie van het zero budgetbeleid en opwaartse bijstelling van de margedoelstelling. De marktvorsers voorzien buiten de verkoop of afsplitsing van de Spreads-divisie geen grote andere grote wijzigingen in de portefeuille van het bedrijf. Wel zien ze mogelijkheden voor meer synergie tussen Food en persoonlijke en huishoudelijke verzorging. Unilever behoort voor Barclays tot de meest favoriete concerns voor consumentenproducten vanwege de sterke positie in opkomende markten. De analisten zien verder opwaarts potentieel in het aandeel. Het advies is Overwogen en het koersdoel bedraagt 50,40 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Unilever maandagmiddag 0,1 procent hoger op 46,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Unilever verhoogt kostenbesparingen

Doelstelling kostenbesparingen verhoogd voor periode tot en met 2019.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft de kostenbesparingsdoelstellingen voor de periode tot en met 2019 verhoogd en wijzigde de inschatting voor herstructureringskosten in deze periode in verband met de voorgenomen afsplitsing van de Spreads divisie. Dit zei CFO Graeme Pitkethly van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern donderdag in een toelichting aan analisten op de strategie-update.

In de jaren tot en met 2019 zijn de beoogde kostenbesparingen verhoogd van 4 miljard naar 6 miljard euro. De besparingen worden met name gerealiseerd in de productieketen van inkoop en distributie tot productontwikkeling en productie, marketing en bij ondersteunende stafdiensten.

De besparingen zullen worden benut voor investeringen in autonome groei en acquisities en voor uitkering aan aandeelhouders, meldde de financieel directeur.

Er wordt 3,5 miljard euro gereserveerd voor herstructureringen, inclusief kosten in verband met de afsplitsing van Spreads.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever donderdag 0,1 procent op 46,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Unilever intrigeert met aanpassing hoofdstructuur

ABN AMRO ziet verder weinig verrassingen in strategie-update.

(ABM FN-Dow Jones) De aanpassing van de hoofdstructuur van Unilever, met het mogelijke opheffen van 1 van de huidige 2 entiteiten in Rotterdam en Londen, is intrigerend. Dit zei analist Robert Jan Vos van ABN AMRO donderdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

De marktvorser wees erop dat toenmalig president-commissaris Antony Burgmans in 2006 zei dat het veranderen van de dubbele structuur juist tot extra kosten zou leiden.

Vos staat in dubio welke entiteit zou verdwijnen, als dat het besluit gaat worden. "Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Londen, maar vanwege de aanstaande Brexit kan de keuze misschien toch op Rotterdam kunnen uitkomen", zo lichtte de analist toe, toevoegend geen goede inschatting te kunnen maken of dit gevolgen zal hebben voor de dubbele beursnotering in Amsterdam en Londen.

De strategie-update van het Brits-Nederlandse concern bevatte voor Vos verder weinig verrassingen. De analist taxeerde dat de samenvoeging van de divisies Food en Refreshment leidt tot een nieuwe bedrijfseenheid die goed is voor circa 43 procent van de totale omzet van het levensmiddelenconcern, wat potentieel zou kunnen leiden tot een nieuwe afsplitsingsmogelijkheid.

Vos vindt het aandeleninkoopprogramma van 5 miljard euro "aan de magere kant, want het is nog geen 4 procent van het totale aandelenkapitaal". De analist veronderstelt dat dit programma bij een succesvolle verkoop van de Spreads-activiteiten wellicht nog wordt verhoogd.

ABN AMRO hanteert voor Unilever een Verkopen advies met een koersdoel van 43,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel donderdag 0,2 procent lager op 46,47 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Unilever gaat huidige structuur met twee hoofdkantoren heroverwegen

Huidige structuur levert bij grote veranderingen veel complicaties op.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever gaat zijn huidige structuur met twee hoofdkantoren heroverwegen. Dit zei een woordvoerster van de onderneming donderdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

Unilever NV heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam en Unilever PLC is in Londen gevestigd. Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern heeft beursnoteringen in zowel Amsterdam als Londen.

"We merken dat bij grote verandering als reorganisaties, acquisities en desinvesteringen de afstemming tussen de twee hoofdkantoren tot veel complicaties en tijdverlies kan leiden", zei woordvoerster Fleur van Bruggen van Unilever in Rotterdam.

Van Bruggen benadrukte dat bij de heroverweging "alle opties open zijn". De woordvoerster kon niet zeggen of bij de heroverweging van deze structuur ook de dubbele beursnotering ter discussie staat.

Het aandeel Unilever NV noteerde donderdag op een rode beurs in Amsterdam 0,2 procent lager op 46,48 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Unilever gaat Spreads afstoten en wil aandeelhouders extra belonen

Levensmiddelenconcern komt met aangekondigde strategie-update.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever gaat zoals verwacht zijn organisatie versimpelen, kondigde de desinvestering aan van de divisie Spreads en gaat aandeelhouders extra belonen met dividend en een aandeleninkoopprogramma. Dit maakte het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern donderdag voorbeurs bekend in zijn aangekondigde strategie-update.

"Ontwikkelingen binnen de markten en het competitieve speelveld dwingen ons ertoe om de lat hoger te leggen", aldus topman Paul Polman van Unilever. "Dit was dan ook de belangrijkste reden voor de implementatie van Connected 4 Growth." Het groeiplan werd afgelopen jaar aangekondigd en moet onder meer de winstgevendheid verbeteren.

Het bedrijf maakte tevens bekend een onderliggende operationele marge voor herstructureringen van 20 procent in 2020 na te streven.

Unilever gaat zijn divisie Spreads met margarines en bak- en kookmiddelen afstoten en wil de divisies Foods en Refreshments samenvoegen, met als doel daar meer groei en snellere margeverbetering te realiseren.

Unilever stelde verder dat het bedrijf goed vordert met de implementatie van Connected 4 Growth. Het bedrijf stelde nog steeds voor 30 miljard euro te willen investeren in merken en marketing voor de komende vier jaar.

Ook wil de onderneming de flexibiliteit behouden om overnames te doen en zal besluiten om meer kapitaal naar aandeelhouders te laten terugvloeien als dergelijk overnames uitblijven.

Aandelenbeloning

Het bedrijf start dit jaar een aandeleninkoopprogramma van 5 miljard euro en verhoogt het dividend met 12 procent, met "verhoogd vertrouwen" in winstgroei en kasinstroom. Daarbij is de doelstelling voor de nettoschuld/EBITDA-ratio op 2x gesteld.

Unilever maakte na het afwijzen van het ongevraagde overnamebod van Kraft Heinz op 22 februari bekend een onderzoek te zijn gestart naar de mogelijkheden om het creëren van aandeelhouderswaarde te versnellen.

Outlook

Het bedrijf mikt voor 2017 onverminderd op een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent, maar verwacht nu wel een onderliggende operationele margeverbetering met tenminste 80 basispunten vanwege een groeiversnelling binnen Connected 4 Growth en Zero Based Budgeting-programma's.

Het aandeel Unilever sloot woensdag op een groene beurs 0,2 procent hoger op 46,57 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:05
Koers 44,250
Verschil +0,380 (+0,87%)
Hoog 44,380
Laag 43,850
Volume 813.562
Volume gemiddeld 1.312.603
Volume gisteren 1.974.897

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront