Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Monsanto

51 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
[verwijderd]
0
-Bayer plaatst vandaag voor 4 miljard euro convertibles voor de financiering
van Monsanto
-Coupon 5,625%
-Conversiepremie 20%
-Conversiekoers €108
-Looptijd tot 22-11-2019
- Voornamelijk geplaatst bij IB, coupures met kinderslot.

Mede hierdoor is de koers van Bayer vandaag meer dan 4% lager.
Monsanto plust 1,5%

[verwijderd]
0
Niet geheel onbelangrijk.
Met een verplichte omwisseling in aandelen op de einddatum lijkt het meer op een reverse convertible dan op een klassieke convertible.
Die 5.625% komt hiermee ook in een ander daglicht te staan
[verwijderd]
0
Monsanto shareholders approve Bayer takeover
Dec. 13, 2016 10:19 AM ET|About: Monsanto Company (MON)|By: Carl Surran, SA News Editor

-Monsanto (MON +0.3%) shareholders approve the merger with Bayer (OTCPK:BAYRY), with 99% of all votes cast, representing ~75% of all outstanding shares, voting in favor.

-Under the terms of the agreement, MON shareholders will receive $128/share in cash; the company expects the deal to close by year-end 2017.

-Yesterday, a shareholder lawsuit to block the merger was thrown out by a Missouri judge; the suit alleged that MON’s board had breached its fiduciary duty to shareholders by accepting Bayer’s $128 bid and that the directors stood to reap financial windfalls from the deal.
[verwijderd]
0
Bayer, Monsanto CEOs pitch planned merger to Trump
Jan. 11, 2017 3:36 PM ET|About: Bayer A.G. ADR (BAYRY)|By: Carl Surran, SA News Editor

-Bayer (OTCPK:BAYRY +0.1%) CEO Werner Baumann and Monsanto (MON -0.1%) CEO and Chairman Hugh Grant reportedly met today with Pres.-elect Trump in New York to pitch the benefits of their planned merger.

-Some members of Trump’s agricultural advisory committee have spoken out against big agriculture mergers; Trump himself has expressed skepticism about megamergers, including AT&T 's planned purchase of Time Warner, but has not weighed in on the agricultural deals.

-Beyond Bayer and MON, ChemChina is pursuing Syngenta while Dow Chemical and DuPont are pursuing their own merger.
PWP
0
De Amerikaanse 13F Fillings zijn gepubliceerd en daarin staan de posities van grote Amerikaanse beleggers.

We beginnen met de grootste en bekendste ofwel met Warren Buffett. Wat heeft Berkshire Hathaway gekocht en verkocht afgelopen kwartaal.

Top new buys: (LUV) Southwest Airlines, (MON) Monsanto, (SIRI) Sirius Holdings

Hoe het went of keert. Toch fijn om te lezen dat Buffet ook mee doet.
[verwijderd]
0
Bayer overtuigd van slagen Monsanto-overname
Bayer ligt 'compleet op koers' met de overname van de Amerikaanse zaadveredelaar Monsanto, zei topman Werner Baumann woensdagochtend in Leverkusen. Eind dit jaar moet de grootste deal in de Duitse geschiedenis, met een waarde van $66 mrd, zijn afgerond. Voor die tijd moeten ongeveer dertig autoriteiten in Europa, de VS en daarbuiten de gevoelige overname hebben goedgekeurd. De aandeelhouders van Monsanto gingen eind december al akkoord.
Bij twee derde van de autoriteiten heeft het Duitse farma- en agrochemieconcern inmiddels de benodigde vergunningen en goedkeuringen aangevraagd. In de VS praat de directie met justitie en loopt er een procedure bij CFIUS, de autoriteit die buitenlandse investeringen in de VS controleert op gevaar voor de staatsveiligheid.

Gesprek met Trump
En dan hebben Baumann en Hugh Grant, topman van Monsanto, begin januari met toenmalig 'president-elect' Donald Trump gesproken over de overname. Daar heeft Bayer geen extra beloftes gedaan om 'America First'-president gunstig te stemmen, vertelde Werner, maar slechts gewezen op bestaande plannen voor investeringen. Zo hoopte de Duitser Trump te behagen met het Bayer-voornemen om de komende zes jaar $8 mrd te investeren in de VS en het plan om duizenden banen extra te scheppen in het land. Het was een 'constructieve discussie', aldus de ceo.
Aanvullende vragen uit Brussel
Ook met de Europese Commissie is Bayer BAYN€107,95+0,20% al enige tijd in gesprek. De definitieve aanvraag wil het bedrijf in het tweede kwartaal indienen, met enkele weken vertraging door extra vragen uit Brussel. Duidelijk is al wel dat er overlap is in het productportfolio van beide bedrijven, hoewel Bayer zich voornamelijk richt op gewasbescherming en Monsanto op zaden. De verwachting is dat de Duits-Amerikaanse combinatie onderdelen moet afstoten. Welke dat zijn, is volgens het bestuur nog niet duidelijk.

De top van Bayer maakt zich wel zorgen om het politieke klimaat in Europa en de VS. 'Het is vandaag helaas niet meer vanzelfsprekend dat discussies feitelijk worden gevoerd', zei Baumann. Politiek dreigt daardoor 'onberekenbaar' te worden. En dat is lastig voor een bedrijf als Bayer dat het vooral van langdurige investeringen moet hebben in nieuwe medicijnen of bestrijdingsmiddelen.

bron FD
[verwijderd]
0
Ik plaats het maar hier

BRUSSELS (Reuters) - EU antitrust regulators are set to clear the $130 billion (104.07 billion pounds) Dow Chemical (DOW.N) and DuPont (DD.N) merger and ChemChina's [CNNCC.UL] $43 billion bid for Syngenta (SYNN.S) next week, people familiar with the matter said on Thursday.

The European Commission could announce its approvals for both companies at the same time either on Monday or Tuesday, the people said.
[verwijderd]
0

Monsanto +1.6% after FQ2 beat; sees ful-year EPS at high end of guidance

Apr. 5, 2017 8:52 AM ET|About: Monsanto Company (MON)|By: Carl Surran, SA News Editor
Monsanto (NYSE:MON) +1.6% premarket after reporting solid FQ2 earnings and revenue beats, amid signs that U.S. farmers are preparing to sow a record acreage with soybeans this year.

MON says FQ2 corn seed and traits sales totaled $2.9B vs. analyst consensus of $2.73B, and soybean seed and traits sales were $862M vs. $857M consensus.

MON also forecasts FY 2017 EPS at the high end of previously announced guidance of $4.50-$4.90, which would beat analyst consensus $4.76.

Total corn, soybean and cotton acreage in the U.S. is projected to rise by 2.2% this year, which is positive for MON, Susquehanna analysts say.

MON says it continues to work toward completion of its merger with Bayer by the end of calendar year 2017.

www.nasdaq.com/article/refilemonsanto...
pardon
0
AANBIEDINGEN | Maa 8 mei 2017 | 14:21 EDT
Bayer naar Liberty gewasbescherming merken verkopen om Monsanto deal gepasseerd
Het logo van Bayer AG is afgebeeld op de Bayer Healthcare subgroep fabriek in Wuppertal, Duitsland 24 februari 2014. REUTERS / Ina Fassbender / File Photo
Het logo van Bayer AG is afgebeeld op de Bayer Healthcare subgroep fabriek in Wuppertal, Duitsland 24 februari 2014. REUTERS / Ina Fassbender / File Photo
Bayer ( BAYGn.DE ) heeft ingestemd met de Liberty herbicide en LibertyLink-branded zaden bedrijven te verkopen aan goedkeuring van de mededingingsautoriteiten te winnen voor de overname van Monsanto ( MON.N ), zei op maandag.

De verkoop van de twee wereldwijde merken, een eis van de Zuid-Afrikaanse Competition Commission opgelegd op zondag, zal goed zijn voor het grootste deel van de verkoop van activa ter waarde van ongeveer $ 2,5 miljard die moeten worden gemaakt om de concurrentie toezichthouders kijken naar de $ 66 miljoen Monsanto deal te voldoen, bronnen dicht om de zaak te hebben gezegd.

"Bayer heeft ingestemd met deze voorwaarden en is de evaluatie van de beste manier om de opgelegde afstoting uit te voeren," zei de Duitse groep in haar verklaring.

Het zou geen commentaar geven op de omzet, het aantal getroffen personeelsleden of de waarde van de activa.

Terwijl Zuid-Afrika is een relatief kleine markt voor de twee globale agrarische benodigdheden reuzen, de verhuizing markeert de eerste keer voor Bayer erkennen het moet de twee verwante Liberty merken, die concurreren met Monsanto's Roundup onkruidverdelger en Roundup Ready zaden te verkopen.

De geplande desinvesteringen zijn ook algemeen verwacht door de concurrentie toezichthouders nodig zijn in grotere rechtsgebieden, zoals de Verenigde Staten, waar de goedkeuring is aangevraagd, en de Europese Unie, waarbij een aanvraag tot goedkeuring moet nog worden gemaakt.

"Bayer zal blijven samenwerken met de toezichthouders wereldwijd met het oog op de ontvangst van de goedkeuring van de voorgestelde transactie voor het einde van 2017", aldus het bedrijf, versterkend een eerdere doel.

LibertyLink zaden, voornamelijk gebruikt door soja, katoen en koolzaad telers, zijn een belangrijk alternatief voor Ready zaden voor boeren die lijden aan onkruid die resistent zijn geworden tegen het herbicide Roundup, ook wel bekend als glyfosaat Roundup.

OOK IN DEALS

Sinclair Broadcast naar Tribune Media te kopen voor ongeveer $ 3,9 miljard
Met het oog op Millennials, Coach koopt Kate Spade
De verspreiding van Roundup-resistente onkruiden in Noord-Amerika is een belangrijke motor achter Liberty verkoop geweest.

Monsanto, van zijn kant, heeft hierop gereageerd door het combineren van Roundup met oudere onkruidverdelger dicamba bal aan en legt Roundup-resistente onkruiden, terwijl de verkoop van landbouwgewassen dat de plant doden effecten van beide verbindingen te weerstaan.

Als onderdeel van een wereldwijde investering rijden ter waarde van honderden miljoenen euro's aan de wereldwijde productiecapaciteit van Liberty verdubbeld sinds 2013, heeft Bayer een fabriek in Mobile, Alabama gebouwd, om een ??bestaande faciliteit in Frankfurt, Duitsland te vullen.
[verwijderd]
0
Bayer_Monsanto
www.globalresearch.ca/wp-content/uplo...

Iedereen maakt zich druk over Global Warming, maar niks vernietigt de
aarde- en de mens sneller en effectiever dan B-M :-(
pardon
0
51 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.649,90 -1,05%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.887,68 -0,99%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.381,66 +0,10%
 EUR/USD 1,0635 -0,08%
 WTI 83,25 +1,43%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront