Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rendementsanalyse Europese aandelen

2.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ratio's 2016

Next plc

Jaarcijfers 2016/17 (t/m January 2017). De aftredende voorzitter blijft terughoudend. De marges zijn iets afgenomen. De ratio's vind ik moeilijk te beoordelen vanwege de afwijkende balanstotalen. De prijs ratio's zijn scherp gedaald en zijn nu sterk concurrerend.

De koers staat vandaag rond het middaguur ruim 6% hoger.

ION Beam Appl.

Het volledige jaarverslag blijft nog geheim tot de meeting van vanmiddag. De hoofdlijnen heb ik alvast gepubliceerd.

www.aandelenfabriek.nl

marique
1
quote:

marique schreef op 22 maart 2017 21:20:

[...]
Volgend jaar mag de belegger toch wel rekenen op veel hogere omzet en dito winstgevendheid?
Weet iemand wat omzet/ebit/nw van SAPM is/was?

Zie bijlage.

De ebitmarge blijft m.i. wel op peil.
Vraag is hoe hoog de financieringslasten gaan worden.
Met een beetje gissen kom ik voor '17 uit op wpa € 6,50.
Niet verkeerd.
Bijlage:
ffff
0
Coldplay in een posting, gisternamiddag:

AB Inbev laat daar een sterk staaltje van zien in zijn jaarverslag over 2016 .

In een waterval schema sluit zij de genormaliseerde EPS 2016 aan op die van 2015. Dus het resultaat is dan eerst gecorrigeerd voor alle eenmalige kosten van de SAB Miller overname (acquisitie, reorganisatie ea) en vervolgens worden alle special events zichtbaar gemaakt die tot de daling naar 2.83 USD leiden (van 5.20 USD).

En beleggers worden daar klaarblijkelijk mee gerustgesteld. Want anders kan ik niet verklaren dat de koers van het aandeel niet in elkaar is geklapt........

Coldplay,

Zoals je inmiddels wel hebt vastgesteld kijk ik vaak naar andere zaken als jij. Vult elkaar wellicht aan: Het is MIJ nu juist zo opgevallen dat de afgelopen drie maanden er door de INSIDERS zwaar is bijgekocht in ABInbev. Dat geldt dan bijvoorbeeld voor Van Damme, die voor meer dan 100 miljoen even bijkocht, maar ook voor de voormalige aandeelhouders in Bolivia voor meer dan 80 of 100 miljoen en daar tussendoor: Echte insiders die steeds voor tientallen miljoenen bijkochten. Ik heb het " even" bijgehouden, maar ben ermee gestopt toen voor mij de tendens duidelijk was: De insiders kopen zwaar bij, want over 100 miljoen wordt toch nagedacht.... En dat dan herhaaldelijk.

Zo nu en dan verschijnt er dan een heel verhaal, een hele analyse hoe die families wel degelijk met elkaar verbonden zijn in hun beleggingsstrategieën. Zo werken de Van Damme's samen met die Braziliaan en die heeft weer heel nauwe banden met Buffett. Opvallend: Steeds in de sectoren drank/ voeding.

Achteraf.....ach achteraf.... weten we het allemaal, maar met name die Bolivianen zitten al op winst. Hebben hun procentuele bezit in ABInbev vergroot en legden wellicht , mede met anderen een bodem onder die toch gezakte koers van ABINbev.

Peter


[verwijderd]
0
Idd, de koers is vanaf sept al zo'n 20% gezakt.

Dit schrijf ik 20 juni in het AB Inbev draadje. En dat beeld is voor mij niet veranderd. Ergo, unusual events hebben de resultaten verder onder druk gezet.

"De reported EBIT in Q12016 is gedaald naar USD 132 milj. Hiervan zijn non-recurring items in af trek te nemen om een meer genormaliseerd beeld van de bedrijfsvoering te krijgen, te weten

- Reorganisatie en acquisitie 28 milj.
- Financiering 684 milj

(beide netto)

De normalized netto winst bedraagt dan gecorrigeerd 132 + 28 + 684 = 844 miljoen

Ondanks de correctie voor de non-recurring items verslechterd het beeld : dalende marges en afnemende profitabilty ratio's. De koers blijft op de been door de blijkbaar gunstige toekomst verwachting en het vertrouwen in het welslagen van de samenvoeging met SABMiller."
[verwijderd]
0
Genormaliseerde winst over 2016 toch ook fors gedaald door hogere financieringslasten?

Van 8,5mrd naar 4,8mrd.
[verwijderd]
0
Al eerder sprak ik mijn waardering uit voor de verslaggeving van DMG Mori AG. Rubis SCA is het volgende bedrijf wat ik voor het voetlicht wil zetten.

De presentatie van de jaarresultaten over 2016. In een booklet vol met infographics.
www.rubis.fr/system/attachment_files/...

De consolidated statements verpakt in digitaal booklet.
www.rubis.fr/en/pages/consolidated-fi...

En kijk eens naar de analisten pagina. Prachtig vorm gegeven.
www.rubis.fr/en/rating-agencies

Dan wekt het mij geen verbazing dat de resultaten ook om van te smullen zijn. Al heeft het een niks met het ander te maken, maar toch

Door kolom fy 16 en fy 15 met elkaar te vergelijken ontstaat bij een toegenomen profitability (roa en roe) en tegelijkertijd dalende prijsratio's ruimte voor een verdere koersstijging. Vanaf 1 januari van dit jaar stijgt de koers met 16.7%.

Door kolom fy 16 te vergelijken met 16 h2 zie je het effect welke de koersstijging heeft op de prijs ratio's.

www.aandelenfabriek.nl/resultaten-2016/
[verwijderd]
0
quote:

Coldplay schreef op 23 maart 2017 10:07:

Ion Beam Applications 2016

Net profit of EUR 24.4 million, down from EUR 61.2 million in 2015

In het overzicht op de aandelenfabriek zijn de adjustments nog niet doorgevoerd. De netto winst van h1 2016 is niet aangepast voor de one-time items waardoor de profitability ratio's over het laatste half jaar een te gunstig beeld hebben gegeven.

De non-recurring items zijn gecorrigeerd in de resultaten. De profitability ratio's laten een gelijkmatige stijging over de jaren zien. De prijs ratio's vliegen door het dak. Zowel de p/e als de ev/ebitda zijn door de sterk opgelopen koers fors gestegen.

Hoe dit te rijmen valt met de negatieve free cashflow is mij niet duidelijk. Feit is dat de verwachtingen hoog zijn opgelopen. In de ranking voor de lowlands modelportefeuille is Ion Beam ver weggezakt. BESI gaat bij de huidige cijfers haar plaats in de voorselectie innemen.

www.aandelenfabriek.nl/ion-beam/
[verwijderd]
0
Inmiddels zijn ca 120 jaarrekeningen verwerkt. De (Britse) bedrijven met een afwijkend verslaggevingsschema zijn tegen actuele koersen nogmaals doorgerekend. Resteren nog 18 Duitse bedrijven, hoofdzakelijk uit de MDAX en TecDax + HAL Trust.

Voor de modellen van K2 zijn voorselecties gemaakt. In NL/BE (Lowlands) gaan AKZO en ASML eruit, voor BESI en ACOMO. In F'rijk verdwijnen Ingenico en Ipsen uit de selectie en komen Cie Plastic Omnium en Legrand terug. In de UK verdwijnen Bellway en Whitbread voor Taylor Wimpey en Smith & Nephew.

[verwijderd]
0
quote:

Coldplay schreef op 23 maart 2017 23:08:

[...]

De non-recurring items zijn gecorrigeerd in de resultaten. De profitability ratio's laten een gelijkmatige stijging over de jaren zien. De prijs ratio's vliegen door het dak. Zowel de p/e als de ev/ebitda zijn door de sterk opgelopen koers fors gestegen.

Hoe dit te rijmen valt met de negatieve free cashflow is mij niet duidelijk. Feit is dat de verwachtingen hoog zijn opgelopen. In de ranking voor de lowlands modelportefeuille is Ion Beam ver weggezakt. BESI gaat bij de huidige cijfers haar plaats in de voorselectie innemen.

www.aandelenfabriek.nl/ion-beam/

Cashflow

De negatieve operationele cashflow is te wijten aan specifieke omstandigheden :

"Operating cash flow during 2016 amounted to EUR -17.0 million with recurring operations impacted by the growth of activity at the working capital level. This remains favorable and was affected by year-end cut-off and scheduling of projects rather than being indicative of any future trend."

Outlook

Voor de toekomst spreekt het management een positieve verwachting uit gebaseerd op 1 ) de verdere ontwikkeling van de Proton Therapy en 2) economies of scale :

"This guidance is not only based upon the continued expected growth of the proton therapy market but also the balance between the economies of scale that we can achieve at a higher production rate. In addition, the growing importance of service revenue versus the increased demand driven by the equipment price tag reduction in the proton therapy market and our continued investment in R&D and software capabilities are anticipated to be contributing factors."

De koers van het aandeel is al behoorlijk vooruitgelopen op deze positieve vooruitzichten (p/e = 47.2, ev/ebitda = 40.2).

nobahamas
0
quote:

nobahamas schreef op 24 maart 2017 09:28:

Dank Coldplay voor de analyse van Ion Beam Applications.
Een zeer juiste financiële analyse, maar zonder opname van de potentiële waarde van de bijzondere technologie.
Ik schat in dat een Philips een fikse premie bereid is te betalen bij een overname.
[verwijderd]
0
quote:

nobahamas schreef op 24 maart 2017 11:01:

[...]
Een zeer juiste financiële analyse, maar zonder opname van de potentiële waarde van de bijzondere technologie.
Ik schat in dat een Philips een fikse premie bereid is te betalen bij een overname.
Zonder verregaande product (of technologie) kennis ben ik niet goed in staat om uitspraken te doen over de toekomst. Heb je die kennis wel, en weet je meer dan de markt (en in de prijs van het aandeel is verwerkt) dan kan je hier je voordeel uit halen.

[verwijderd]
0
quote:

Coldplay schreef op 22 maart 2017 13:16:

Brunel Intl.

Sterke terugval netto winst en sterk verslechterde ratio's. Het jaarverslag is een crime om door te lezen. Ik heb geen non-recurring costs gevonden die tot een verbeterde weergave van het resultaat aanleiding geven ('adjustments').

In press release hebben ze het over

"Operating Costs
In Q4, we have been able to finalize most of our restructuring and cost saving initiatives. This has caused EUR 3.5 million of one off expenses. "

www.brunelinternational.net/-/media/f...

In H1 waren er voor 1 mln non recurring costs.

Heb sowieso gemerkt, dat voor special items en EBITDA/EBITA de press releases en presentations veel duidelijker zijn (bij alle bedrijven)
[verwijderd]
0
Ratio's 2016

Fuchs Petrolub, ProSiebenSat1, Pfeiffer Vacuum Technology, United Internet(Strato)

Bij ProSieben, Pfeiffer en United Internet is sprake van een trendmatig oplopende operating margin en stijgend profitabililty ratio's bij dalende prijsratio's (2014 - 2016).

Bij United Internet is het resultaat gecorrigeerd voor de impairments Internet Rocket.

www.aandelenfabriek.nl/resultaten-2016/
[verwijderd]
0
Versie 11.06 Performance Value Shortlist 2017 K1

96/100 zijn doorgerekend ; Fresenius SE, Fresenius MC, Dialog Semiconductor en HAL nog te doen

van de long list zijn er nog 11 te doen : Elring Klinger, BMW, Leoni, K+S, Jungheinrich, Deutsche Boerse, Infineon, CZ Meditec, Drillisch, Nemetschek, Wirecard

Eens zien of ik ergens tijd kan vinden om het sleepnet weer een keer door de oceaan te trekken voor nieuwe vissen. Momenteel zijn er 161 opgevist.

www.aandelenfabriek.nl/value-short-list/
[verwijderd]
0
Beter Bed?
ROA van 21%
EV/EBITDA van circa 8
Wat waren je parameters ook al weer?

En hoort Rubis niet bij Vopak in de buurt te staan?
[verwijderd]
0
quote:

Bolo schreef op 24 maart 2017 16:59:

Beter Bed?

Verbaas ik mij ook over. Nergens terug te vinden.

[verwijderd]
0
quote:

Bolo schreef op 24 maart 2017 16:59:

En hoort Rubis niet bij Vopak in de buurt te staan?
Wat bedoel je met 'in de buurt van'?
[verwijderd]
0
quote:

Coldplay schreef op 24 maart 2017 17:23:

[...]

Wat bedoel je met 'in de buurt van'?
Ze hebben een verschillend kleurtje in jouw overzicht. Rubis valt onder utilities volgens mij en Vopak onder energy. Terwijl ze eigenlijk hetzelfde doen.
2.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,00  +1,98  +0,23%  10:42
 Germany40^ 18.004,20 -0,47%
 BEL 20 3.867,21 -0,43%
 Europe50^ 4.974,38 -0,31%
 US30^ 38.348,00 -0,01%
 Nasd100^ 17.365,96 -0,90%
 US500^ 5.045,19 -0,54%
 Japan225^ 37.717,64 -0,74%
 Gold spot 2.327,94 +0,51%
 EUR/USD 1,0727 +0,27%
 WTI 83,01 +0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,36%
Flow Traders +4,46%
NX FILTRATION +3,09%
Fugro +1,66%
DSM FIRMENICH AG +1,01%

Dalers

ADYEN NV -12,30%
VIVORYON THER... -5,03%
WDP -4,38%
IMCD -2,28%
AZERION -1,78%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront