Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
voda
0
Consumentenvertrouwen eurozone omhoog

Index naar -5,0.

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in maart verbeterd. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie.

De index voor het consumentenvertrouwen steeg van een stand van 6,2 negatief in februari naar 5,0 negatief in maart.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse financieringsbehoefte valt opnieuw lager uit

Kaspositie verbeterde.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse Staat hoeft in 2017 iets minder geld op te halen dan aanvankelijk gedacht. Dit bleek vrijdag uit de nieuwste cijfers van het Agentschap van de Generale Thesaurie.

In 2017 komt de financieringsbehoefte uit op 58,7 miljard euro, tegen een eerdere raming uit december van 59,4 miljard euro en een zelfs flink minder dan de eerste raming uit september van 80,7 miljard euro. De voornaamste reden van de laatste neerwaartse bijstelling dankte het Agentschap aan een verbetering van de kaspositie sinds ultimo 2016.

In 2017 moet de Nederlandse Staat naar verwachting voor 42,5 miljard euro aan aflossingen doen.

Veilingen tweede kwartaal

In het tweede kwartaal wil het Agentschap van de Generale Thesaurie vier veilingen agenderen, waar in totaal 6,75 miljard tot 10,25 miljard euro moet worden opgehaald.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groeitempo Nederlandse economie versnelt

Economie groeit met 0,6 procent ten opzichte van derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Nederlandse economie is in het vierde kwartaal van 2016 hoger uitgekomen dan aanvankelijk gedacht. Dit bleek vrijdag uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In het vierde kwartaal steeg het bruto binnenlands product met 0,6 procent ten opzichte van het derde kwartaal, toen sprake was van een groei van 0,8 procent op kwartaalbasis.

De eerste raming liet nog een stijging zien van 0,5 procent.

Het hogere groeipercentage kwam onder meer door een opwaartse bijstelling van de bouwinvesteringen. Verder werd de groei van de overheidsconsumptie naar boven bijgesteld. Het exportoverschot kwam evenwel iets lager uit dan aanvankelijk gedacht.

Het CBS had bij de eerste berekening over het vierde kwartaal weinig informatie over december. Zo beschikte het CBS bijvoorbeeld nog niet over de respons van een aantal bedrijven in de bouw. Daarnaast komt de respons in het vierde kwartaal altijd wat lager dan in de eerste drie kwartalen.

Het beeld van de economie blijft volgens het statistiekbureau hetzelfde. De groei in het vierde kwartaal is vooral te danken aan de export en aan de consumptie door gezinnen.

Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het vierde kwartaal met 2,5 procent. Volgens de eerste berekening was dat 2,3 procent. Ook de groei op jaarbasis van het derde kwartaal werd opwaarts bijgesteld, van 2,4 naar 2,5 procent.

Bij de tweede berekening is de economische groei voor heel 2016 uitgekomen op 2,2 procent. Dat is 0,1 procentpunt meer dan bij de eerste berekening.

Stijging aantal banen

Volgens de tweede berekening steeg het aantal banen van werknemers en zelfstandigen in het vierde kwartaal met 62.000 ten opzichte van het derde kwartaal van 2016. De eerste berekening kwam uit op een stijging van 53.000 banen.

In het vierde kwartaal van 2016 waren er volgens de tweede berekening 139.000 banen van werknemers en zelfstandigen meer dan in hetzelfde kwartaal van 2015. Dat was bij de eerste berekening 138.000.

De banencijfers zijn bijgesteld op basis van aangevulde broninformatie. Ook de eerste drie kwartalen van 2016 zijn bijgesteld op basis van de meest recente informatie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
marcel13
0
'Bouwsector gaat in volle breedte vooruit' Gepubliceerd op 30 mrt 2017 om 09:23 AMSTERDAM (AFN) -

De bouwsector blijft de komende tijd waarschijnlijk goed draaien, na de sterke groei van de afgelopen twee jaar. Daarbij komt de vooruitgang niet alleen meer van de huizenbouw, maar ook van andere segmenten, voorspellen economen van ABN AMRO in een donderdag gepubliceerd rapport. De bouw groeit in 2017 en 2018 met ongeveer 4,5 procent, voorspelt de bank. Die toename volgt op plussen van 7 tot 8,5 procent in de afgelopen twee jaar. Het groeitempo in de woningbouw zwakt daarbij wat af, terwijl andere branches juist een inhaalslag maken. Door de aantrekkende economie en de grotere aandacht voor duurzaamheid neemt bijvoorbeeld de vraag naar utiliteitsgebouwen (zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen) toe. Verder investeert de overheid meer in infrastructuur. Hierbij vormen de huidige coalitiebesprekingen wel een onzekere factor, omdat nog moet blijken in welke mate de nieuwe regering in infrastructuur zal investeren.
voda
0
Duitse werkloosheid daalt harder

Aangepaste werkloosheid van 5,8 procent in maart.

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Duitsland is in maart op maandbasis gedaald, en in een hoger tempo dan een maand eerder. Dit meldde het Federale Arbeidsbureau vrijdag.

In maart daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 30.000 ten opzichte van februari. In februari daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen nog met 17.000.

De aangepaste werkloosheid noteerde op 5,8 procent, tegen 5,9 procent in de voorgaande maand.

Het onaangepaste werkloosheidspercentage kwam in maart uit op 6,0 procent, tegen 6,3 procent een maand eerder. Geraadpleegde economen mikten op 5,9 procent in maart.

In totaal zaten 2,662 miljoen Duitsers in maart zonder baan, vergeleken met 2,762 miljoen in februari.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: ECB bouwt opkoopprogramma in 2018 af

Morgan Stanley ziet renteverhoging kort na afronding QE.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank zal naar verwachting in 2018 zijn opkoopprogramma van staatsobligaties afbouwen en kort daarna, in de tweede helft van volgend jaar, zijn depositorente verhogen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley maandag in een rapport.

Morgan Stanley verhoogde zijn groeiverwachting voor de eurozone van 1,4 procent tot 1,8 procent in 2017, gevolgd door een vrijwel stabiele groei van 1,7 procent in 2018.

Hierbij past een afbouw van het QE-programma in de eerste helft van 2018, gevolgd door een eerste verhoging van de negatieve depositorente van de ECB met 10 of 15 basispunten tot 0,25 procent negatief in september 2018, voorspelde de zakenbank.

Volgens de analisten prijst de markt een vergelijkbaar scenario in, maar rekenen beleggers op een relatief normale cyclus van renteverhogingen. De inflatie zal daarbij de komende vijf jaar zeer gematigde blijft.

Morgan Stanley denkt dat de kerninflatie in de eurozone nog een jaar laag zal blijven, om vervolgens aan te trekken. Daarbij gaan de analisten uit van een sterker dan verwachte euro en een voorspelde daling van de olieprijs.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Sterkste stijging goederenexport in zes jaar

Gepubliceerd op 11 apr 2017 om 06:59 | Views: 839

DEN HAAG (AFN) - Het volume van de Nederlandse goederenexport is in februari met bijna 8 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dat is de sterkste stijging in bijna zes jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS nam vooral de export van machines en apparaten, chemische producten en transportmiddelen toe. De export van goederen is goed voor ongeveer driekwart van de totale Nederlandse export. Het CBS komt niet met maandelijkse cijfers over de export van diensten. Het importvolume ging in februari met 4 procent omhoog op jaarbasis.

Het statistiekbureau meldde verder dat de omstandigheden voor de export in april aanzienlijk positiever zijn dan in februari, als wordt gekeken naar de gunstige ontwikkeling van wisselkoersen en de verbeterde situatie in de Duitse industrie.
voda
0
IMF verhoogt mondiale groeiverwachtingen

Groei ondanks geopolitieke zorgen.

(ABM FN-Dow Jones) Volgens het Internationaal Monetair Fonds koerst de wereldeconomie af op zijn sterkste jaar in jaren, ondanks de oplopende handelsspanningen en geopolitieke dreigingen. Dit meldde de organisatie dinsdag voorafgaand aan zijn jaarlijkse bijeenkomst in de lente.

Beleggers maken zich zorgen over een mogelijke Amerikaanse confrontatie met Noord-Korea, de verkiezingen in Frankrijk en de recente militaire acties in het Midden-Oosten en Afghanistan. De wereldwijde investeringen, het producenten- en consumentenvertrouwen zijn momenteel echter sterk, waarbij de groei in de Verenigde Staten naar verwachting versnelt en Europa en Japan tekenen van herstel laten zien.

Daarnaast wijst de organisatie op de recente stijging van de olieprijzen sinds de dieptepunten van 2016, wat de inflatie stimuleert en hoop biedt voor economieën die afhankelijk zijn van de export van grondstoffen.

Het IMF verhoogde dientengevolge zijn prognose voor de wereldwijde groei van 3,4 naar 3,5 procent, wat het snelste tempo markeert in vijf jaar.

"De versnelling zal breed gedragen zijn in geavanceerde, opkomende en lage-inkomens-economieën, waarbij wordt voortgebouwd op de winsten die we hebben gezien in de industrie en handel", zei IMF hoofdeconoom Maurice Obstfeld.

Terwijl het IMF zijn groeiprognose voor de Verenigde Staten handhaafde op 2,3 procent, na een groei van 1,6 procent vorig jaar, verhoogde de organisatie de outlook voor de vijf grootste economieën van Europa. De groeiverwachting voor het Verenigd Koninkrijk werd met een opwaartse bijstelling van 0,5 procentpunt tot 2 procent het sterkst bijgesteld.

Extra stimuleringsmaatregelen leidden tot een opwaartse bijstelling van de Chinese groeiverwachting met 0,1 procentpunt tot 6,6 procent. De Japanse groeiverwachting werd met 0,4 procentpunt verhoogd tot 1,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse consument weer iets positiever

Index op 26 in maart.

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen is in april verder verbeterd. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdagochtend.

De index die het vertrouwen meet steeg met 2 punten tot 26, wat volgens het CBS het hoogste niveau sinds februari 2001 markeert.

Met een indexstand van 26 ligt het consumentenvertrouwen in april ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit met 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Consumenten oordelen in april positiever over de economie dan in maart. De deelindicator Economisch klimaat komt uit op 50, tegen 47 in maart. Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden als over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verbeterde.

De koopbereidheid nam ook toe in april. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 10, tegen 8 in maart. Consumenten zijn positiever over hun eigen financiële situatie en vinden de tijd gunstiger voor het doen van grote aankopen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse werkloosheid daalt verder

Werkloosheidspercentage 5,1 procent in maart.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal werklozen is in Nederland in maart verder gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In maart waren er 463.000 mensen werkloos, in totaal 5,1 procent van de Nederlandse beroepsbevolking. In februari waren nog 473.000 mensen werkloos.

De daling van de werkloosheid gaat hand in hand met een toename van het aantal mensen met betaald werk. Dat is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 14.000 per maand toegenomen.

UWV

Bij het UWV kwam het aantal lopende WW-uitkeringen in maart 2017 uit op 415.000 stuks, 0,3 procent minder dan in februari.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursupdate: Beursplein 5 scherpt jaarrecord aan

Oliewaarden hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag voortvarend uit de startblokken geschoten. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,4 procent hoger naar 536,51 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent bijschreef.

Onder de volledig groengekleurde hoofdfondsen gingen de oliewaarden Royal Dutch Shell en SBM Offshore aan kop met een winst van ruim een procent. De financiële waarden ABN AMRO en Aegon klommen krap een procent.

In de AMX won Sligro Food Group 1,9 procent na de bekendmaking dat zij met Heineken Nederland bezig zijn om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten voor de distributie van Heineken-producten door Sligro aan de Nederlands horeca. Als gevolg van deze transactie zal de groothandelsomzet van Sligro met zo'n 150 miljoen euro toenemen. Corbion sloot de rij met een verlies van een half procent.

Bij de kleinere fondsen klom onlinebroker BinckBank krap een procent. Accell Group daalde juist met 1,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
dickk
0

Er is iemand die, bij het aandeel Gemalto, de gehele dag 3 aandelen aanbiedt op de dan geldende koers. Heeft zo al 60 keer een transactie van 3 stuks gepleegd(verkocht) Heeft iemand een idee wat dit kanbetekenen, ik kan geen verband(en) vinden
voda
0
Opnieuw meer productie van industrie

Gepubliceerd op 9 mei 2017 om 06:41 | Views: 711

DEN HAAG (AFN) - De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in maart 4 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. De stijging is iets kleiner dan in februari, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Al anderhalf jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de machine-industrie groeide het sterkst. Deze kwam bijna 13 procent hoger uit dan in maart 2016. Ook de productie van de chemische, de rubber- en kunststof-, de transportmiddelen- en metaalproductenindustrie groeide sterker dan gemiddeld.

De elektrische-apparatenindustrie produceerde ook meer dan een jaar eerder. Maar de voedingsmiddelen- en de farmaceutische industrie produceerde wat minder dan in maart vorig jaar, aldus het statistiekbureau.
voda
0
Aantal faillissementen Nederland omlaag

Laagste niveau in ruim negen jaar.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal failliet verklaarde bedrijven in Nederland is in april gedaald. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend.

Het CBS tekende in april 42 faillissementsuitspraken minder op dan in maart.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 247 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in april 2017 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 43. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 36.

De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend tot augustus 2016. Toen werd het voorlopig laagste niveau bereikt na mei 2013. Daarna liep het aantal faillissementen tot december 2016 weer op. Sindsdien is de trend weer dalend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
EU positiever over groei in 2017

Brexit en Trump blijven risico.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie heeft zijn groeiverwachtingen voor het blok voor dit en volgend jaar verhoogd. Dit bleek uit nieuwe ramingen.

De groei voor 2017 en 2018 is oopwaarts bijgesteld van 1,8 procent naar 1,9 procent. Ook de verwachte groei voor de eurozone voor dit jaar ging omhoog, van 1,6 procent naar 1,7 procent. De verwachte groei in 2018 van 1,8 procent in de muntunie, bleef staan.

Hoewel het herstel op stoom komt, waarschuwden beleidsfunctionarissen van de EU wel voor bepaald risico's, zoals de onderhandelingen over de Brexit, de economische situatie in China en de protectionistische maatregelen die de Amerikaanse president Donald Trump mogelijk zal doorvoeren.

Daar komen bovendien ook nog eens de hoge schuldniveaus van bepaalde lidstaten bovenop en kwetsbaarheden in delen van het Europese bankensysteem, zei eurocommissaris Pierre Moscovici.

De inflatie in de eurozone komt dit jaar naar verwachting uit op 1,6 procent, waar in eerdere ramingen nog werd uitgegaan van 1,7 procent, omdat het positieve effect van hogere olieprijzen afneemt. In 2018 loopt de inflatie naar verwachting op tot 1,8 procent, wat nog steeds onder de doelstelling is van 2,0 procent van de Europese Centrale Bank. Het feit dat de inflatie zich traag ontwikkelt, zorgt ervoor dat de ECB zijn monetaire verruimingsbeleid kan blijven uitvoeren, aldus Moscovici.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse export groeit door

Ook import hoger in maart.

(ABM FN-Dow Jones) De export van Nederlandse goederen is in maart op jaarbasis in een steviger tempo doorgegroeid in vergelijking tot de voorgaande maand, toen er zich al een aardige groei aftekende. Dit bleek uit cijfers van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) die dinsdag werden gepubliceerd.

Het volume van de goederenexport nam in maart met 6,5 procent toe vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. In februari was sprake van een stijging met 4,9 procent en in januari met 0,9 procent.

In maart 2017 groeide vooral de export van transportmiddelen, metaalproducten en chemische producten. De uitvoer van aardgas was daarentegen veel lager dan een jaar eerder.

De import liep in maart op jaarbasis met 7,0 procent op uitgedrukt in volumes.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in mei gunstiger dan in maart. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie.

In de radar van mei is vooral het Duitse producentenvertrouwen verbeterd ten opzichte van maart. Ook de ontwikkeling van de Duitse industriële productie was een stuk gunstiger. De ontwikkeling van de reële wisselkoersen was daarentegen minder gunstig.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse economie trekt verder aan

Sterkste groei sinds 2008.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van 2017 verder op stoom gekomen. Dit bleek dinsdagochtend uit een eerste raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ten opzichte van een jaar geleden dikte de economie in ons land met 3,4 procent aan, waarmee het de sterkste groei betrof sinds 2008. De groei is volgens het CBS bovendien breedgedragen, met een stijging van de consumptiebestedingen, investeringen en export.

Op kwartaalbasis zakte de groei wat terug in de eerste drie maanden van het jaar. Het bruto binnenlands product steeg met 0,4 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016, na een kwartaalgroei van 0,6 procent in die laatste drie maanden van vorig jaar.

Hoewel de groei op kwartaalbasis licht vertraagde, wees het CBS erop dat de Nederlandse economie reeds 12 kwartalen op rij groei doormaakt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Sterkste groei vacatures in tien jaar

Gepubliceerd op 16 mei 2017 om 09:58 | Views: 670

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse arbeidsmarkt is in de eerste maanden van het jaar sterk verbeterd. Het aantal vacatures steeg volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met 13.000, de sterkste stijging op kwartaalbasis in ruim tien jaar.

Verder groeide het aantal banen met 56.000, wat door het statistiekbureau als ,,fors" werd bestempeld. Het aantal werklozen daalde met 23.000. Daarmee daalde het werkloosheidspercentage van 5,5 naar 5,2 procent.

De groei van het aantal banen deed zich volgens het CBS voor in alle bedrijfstakken. Bij de groei van banen wist alleen de financiële dienstverlening als sector niet te profiteren.

In het eerste kwartaal waren er gemiddeld 10,1 miljoen banen. Daarbij zijn alle voltijds- en deeltijdsbanen meegeteld van werknemers en zelfstandigen. Sinds het eerste kwartaal van 2014 toen het herstel inzette, zijn er in totaal 359.000 banen bijgekomen.
marcel13
0
18 mei 2017, 10:32 : Meer woningen voor jongeren in Zoetermeer.

Zoetermeer - Jongeren en zogeheten ’empty nesters’ kunnen de komende jaren in groeistad Zoetermeer makkelijker een woning vinden.

Ook komen er meer huizen voor gezinnen die een stap willen maken naar luxer wonen en zal er flink worden geïnvesteerd in de kwaliteit van bestaande woningen en wijken.

Dit blijkt uit het gisteren gepresenteerde woningbouwprogramma, waarover de gemeenteraad binnenkort een besluit neemt.

Volgens wethouder Taco Kuiper (PvdA) is de uitbreiding met maximaal 16.000 nieuwbouwwoningen hard nodig. „De vraag in zowel de stad als de regio is zeer groot, dus we gaan zoeken naar plekken waar deze woningen kunnen komen”, aldus Kuiper. „Er wordt gedacht aan concentraties in en rondom de binnenstad, de Afrikaweg en de Entree bij het Stationsgebied.”

Voor hoogbouw denkt de gemeente aan het gebied rond de A12 en verouderde bedrijventerreinen en kantorenlocaties.

Bestaande wijken en woningen, die ondanks de relatief jonge leeftijd ’behoorlijk sleets beginnen te raken’, krijgen een tweede leven als het aan het college ligt. Daarbij wordt gedacht aan betere groenvoorzieningen, sociale en andere voorzieningen.

Daarnaast investeert de leisurestad de komende jaren in sport, cultuur en evenementen, zo werd gisteren eveneens bekendgemaakt. Zo opent in 2018 de nieuwe sporthal Gymworld de deuren en wordt er ingezet op recreatief zwemmen. Ook de bestrijding van armoede krijgt prioriteit.

www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypoth...

www.cobouw.nl/bam-infra-onderhoudt-wi...
voda
0
Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 1,6 procent omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse huishoudens hebben in maart meer besteed dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Consumenten gaven in maart 1,6 procent meer uit. Daarmee lag de groei hoger dan de 1,1 procent in februari, maar wel lager dan de stijging van 3,1 procent in januari.

Consumenten gaven vooral meer uit aan kleding, schoenen, woninginrichting en diensten, aldus het CBS. Verder hebben consumenten in maart minder besteed aan overige goederen. Ze verbruikten vooral minder gas dan een jaar eerder.

Gunstig beeld mei

Verder liet het statistiekbureau weten dat de omstandigheden voor de consumptie in mei gunstiger zijn dan in maart. Dat komt vooral doordat het oordeel van ondernemers in de industrie over de toekomstige werkgelegenheid een stuk positiever is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
867,14  -6,88  -0,79%  15:29
 Germany40^ 17.856,90 -1,28%
 BEL 20 3.848,46 -0,91%
 Europe50^ 4.914,63 -1,51%
 US30^ 37.952,23 -1,05%
 Nasd100^ 17.216,92 -1,75%
 US500^ 5.004,21 -1,34%
 Japan225^ 37.252,64 -1,96%
 Gold spot 2.316,79 +0,03%
 EUR/USD 1,0688 -0,09%
 WTI 82,87 -0,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,49%
Flow Traders +3,95%
RENEWI +2,42%
B&S Group SA +2,22%
Fugro +2,01%

Dalers

ADYEN NV -13,07%
VIVORYON THER... -7,15%
WDP -4,77%
Alfen N.V. -4,67%
BESI -3,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront