ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING Maart

1.204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 » | Laatste
voda
1
Beursblik: strafonderzoek heeft geen substantiele impact op ING

ABN AMRO wijzigt visie op aandeel niet.

(ABM FN-Dow Jones) De boete die ING kan krijgen in het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie zal waarschijnlijk niet zo substantieel zijn dat dit de visie op het aandeel wijzigt. Dat zei analist Cor Kluis van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News.

De koersdaling van 4 procent na bekendmaking van het onderzoek was volgens de analist dan ook te sterk.

Het onderzoek draait om omkoping door telecombedrijf VimpelCom. Het Russische bedrijf betaalde via een vennootschap in Gibraltar steekpenningen aan de dochter van de toenmalige Oezbeekse president, om toegang te krijgen tot de telecommarkt in Oezbekistan.

Een aantal van de transacties liep via bankrekeningen van ING. Volgens Kluis lijkt het erop, gebaseerd op wat er nu bekend is in de media over deze zaak, dat ING niet direct betrokken was bij de omkoping en dat de bank er ook niet van heeft geprofiteerd. "Ik verwacht dat dit in het uiteindelijke oordeel door de rechtbank zal worden meegenomen."

Als het gaat om de mogelijke boete, sluit Kluis zich niet aan bij de analisten van Citigroup, die verwachten dat de Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten een boete tussen 370 en 740 miljoen dollar kunnen geven, tot zelfs 1,4 miljard in het somberste scenario. Kluis denkt dat die bedragen te hoog zijn.

De omkopende partij VimpelCom kreeg een boete van nog geen 800 miljoen euro van de Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten. De betrokkenheid van ING lijkt daarbij in het niet te vallen.

Volgens de analist had de bank waarschijnlijk wel de achtergrond van de klanten beter moeten checken en de ongebruikelijke transacties moeten melden bij de autoriteiten. Hij verwacht dat dit zal leiden tot andere procedures bij ING.

De analist ziet echter geen reden om zijn koopadvies of koersdoel van 15,50 euro bij te stellen.

Het aandeel ING noteerde vrijdag 1,1 procent lager op 13,78 euro. Dat is 4 procent lager dan een week eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Optiefan
0
Optiefan
0
netniet
0
ING, wat een drama weer voor die mensen die niet zoveel op hebben met dat kopen en verkopen op de dag en er ook misschien ook weinig kennis van hebben. Wat ik wel laakbaar vind dat we nu pas vanuit het jaarverslag moeten horen dat er wat mis is. ING onwaardig, valt me veel tegen. Moeten wij dat niet eerder weten? Voor de mensen die ze houden en verder niets doen zijn dat tenslotte toch de eigenaren van ING. Ieder een fijn weekend.
[verwijderd]
0
Al een tijdje uit ING, maar met deze koers gaat het weer kriebelen.
Maar eens zien of Trump vanavond scoort; zo niet dan zal het komende week ook wel weer kommer en kwel worden. Dan zou een mooi instapmoment weer geboren kunnen worden.
k / v
0
Volgens het sommetje op de beroemde IEX sigarendoos prijst de beurs boetes van pak-hem-beet 2 miljard euro in:

De Eurostoxx banking Index doet ongeveer -1,5%
ING staat op afgerond -5,0% en levert daarmee zo'n 3 miljard euro aan beurswaarde in

Die sigarendoos noem ik niet voor niks, want hiermee ga ik er voetstoots vanuit dat die ING dalingspremie 5,5% - 2% = 3,5% vandaag geheel op rekening komt van... dit dus. Eerlijk zeggen, wat dacht u als eerste toen u dit zag: oh nee, daar gaan we wéér?!
k / v
1
Dubbel of tripel risico

We kunnen natuurlijk weer los gaan met schelden op en schandpalen van dat kantoor, medewerkers of de hele bank. Fraude is fraude en strafbare feiten zijn strafbare feiten, maar dat is uiteindelijk aan de rechter en niemand anders. Tackle mij maar in de comments, maar ik noem dit risico. Ik leg het uit.

Geloof maar dat gisteren CEO Ralph Hamers en de andere ING-bestuurders ook met het servies zijn gaan gooien, toen ze dit nieuws vernamen. Zij weten net zo min als wij beleggers wat al hun ruim 50.000 medewerkers in al die landen en al die kantoren nou precies iedere dag allemaal uitspoken.

We vergeten het gemakkelijk bij al die ogenschijnlijke chique bij de banken, dat dit op papier de meest risicovolle business en aandelen zijn. Een gezonde bank kan in principe ieder moment omvallen, als een grote lener niet thuis geeft, of de collega-banken de tent niet meer willen financieren.

Zo sneuvelde begin 2008 Bear Stearns en werd het voor een habbekrats overgenomen door JPMorgan Chase. Er hangt nog altijd een luchtje omheen dat banken de tent bewust omver trokken. Al dan niet als afrekening, omdat Bear Stearns in 1998 niet meewerkte aan de redding van Long Term Capital Management.

Dit is een extreem exces, maar bedenk goed dat u bij banken altijd - hoe mooi het grachtenpand en het hoogpolig tapijt ook zijn - dubbel of tripel risiso hebt. De bank kan zelf bokken schieten (of de handelsdesks!), klanten kunnen hun leningen niet afbetalen en de liquiditeit kan opdrogen.

Dat is ook de reden dat de koerswinstverhoudingen traditioneel veel lager zijn dan andere aandelen. Zo zien de huidige er nu uit:

ING; 13,3
ABN Amro: 12,3
AEX: 20,4

Andere mores en moraal

Terug naar die corruptiezaak bij ING vandaag. Dit ene ANP zinnetje is voldoende:

Het van oorsprong Russische VimpelCom, dat een hoofdkantoor heeft in Amsterdam, zou steekpenningen hebben betaald om telecomlicenties in Oezbekistan in handen te krijgen.

Ja, zo wordt er nu eenmaal in Rusland en in Oezbekistan (bij de Oekraïne rechtdoor de Oeral over) zaken gedaan. Sterker nog, met uitzondering van westerse landen, Japan en nog een paar naties gaat het overal op deze planeet zo. Denk maar aan SBM Offshore en Arcadis in Brazilië.

Het is net als met doping in de sport: iedereen weet dat het gebeurt en dat bijna iedereen het doet, maar je moet je niet laten betrappen. Zo ordinair is het. Het is ook gemakkelijk om los te te gaan op die ING-medewerkers, die misschien hun boekje te buiten zijn gegaan. Denk alleen even verder.

Hoe gaat zoiets? Misschien een grote klant van je waar je al jaren prettig en goede zaken mee doet. En dan ineens ligt er een plastic tas met cash op tafel: of je die even wilt parkeren. Met envelopje er bij. Oh, je wilt het niet? Nou, dan zeggen we meteen alle rekeningen en relaties op. Ja, wat doe je dan?

Daarom noem ik deze zaak aan het begin van dit stukje ook beleggersrisico, waar u gewoon altijd mee te maken kan krijgen. Alle bedrijven die wereldwijd opereren hebben van doen met compleet andere mores en moraal dan wij hier in de polder zijn gewend. Goed, hoe nu verder met ING?

Een onderzoek is nog geen veroordeling, maar zoals gezegd lijkt de beurs een boete en misschien wel reputatieschade in te prijzen. Een boete komt ze wel over heen, maar dat laatste is misschien nog wel het pijnlijkst. Juist nu ING in de afgelopen jaren zo goed presteerde en weer een goede naam kreeg.

De prijs voor beste bank 2016 heeft ING binnen, maar die voor 2017 kan ze nu al schudden, vrees ik.
Optiefan
0
Optiefan
0
Toch nog een meevaller:

Oxfam nam ook Rabobank en ING onder de loep, maar Oxfam kon geen cijfers vinden die zouden kunnen duiden op belastingontwijking.

Bron: www.rtlz.nl/business/bedrijven/oxfam-...

Rider
0
quote:

Optiefan schreef op 27 maart 2017 08:06:

Toch nog een meevaller:

Oxfam nam ook Rabobank en ING onder de loep, maar Oxfam kon geen cijfers vinden die zouden kunnen duiden op belastingontwijking.

Bron: www.rtlz.nl/business/bedrijven/oxfam-...

Goed nieuws. Ik heb nog steeds vertrouwen in ing.
1.204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 15,230
Verschil +0,062 (+0,41%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 10.630.399
Volume gemiddeld 11.174.298
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront