Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Info

3.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
hvasd2
0
shortsell.nl/short/AirFrance-KLM

van 10 % naar 5%... Nog 5 % te gaan dus ...

van 5 Euro koers naar 7,5 Euro koers..

0% komt dan in de buurt van de 10 Euro !!
hvasd2
0
Weerstand op 8,50.. Koers stijging tot aan deze weerstand vorige keer was redelijk identiek aan die van nu. Toen leek een Midden Oosten maatschappij een positie op te bouwen. Misschien wel gebeurd maar onder de radar gebleven.
hvasd2
0

Olieprijs lager gesloten

WTI voor het eerst in 2017 onder 50,00 dollar per vat.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, waarbij de olieprijs voor het eerst in 2017 onder de 50 dollar per vat noteerde.

De markt reageerde donderdag op het tegenvallende wekelijkse voorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration. Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week sterker dan verwacht zijn gestegen.

In de week eindigend op 3 maart namen de olievoorraden met 8,2 miljoen vaten toe tot 528,4 miljoen vaten en kwamen daarmee uit aan de bovengrens van de gemiddelde bandbreedte voor deze tijd van het jaar. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een toename van 1,7 miljoen vaten.

De verwachting dat de voorraden mogelijk sterk waren gestegen kwam niet volledig als een verrassing. Het American Petroleum Institute rapporteerde reeds dinsdag een stijging van de binnenlandse voorraden van 11,6 miljoen vaten.

De OPEC klopte zichzelf dinsdag echter op de borst over het hoge nalevingspercentage onder de deelnemende lidstaten van de overeenkomst om de productie te verlagen vanaf januari 2017. OPEC secretaris generaal Mohammed Barkindo zei tijdens een conferentie in Houston dat de toewijding onder de deelnemende lidstaten hoog is.

Maar in de Verenigde Staten, dat geen deel uitmaakt van het pact, bereikte de ruwe olieproductie vorige week het hoogste niveau in ruim een jaar.

Uit de EIA-data bleek tevens dat de benzinevoorraden zijn gedaald met 6,6 miljoen vaten tot een totaal van 249,3 miljoen vaten. Ook deze daling was sterker dan de daling met 1,7 miljoen vaten die was voorzien.

De voorraden stookolie en andere destillaten zakten met 2,7 miljoen vaten tot 161,5 miljoen vaten, waar gerekend werd op een daling van 1,3 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting daalde een fractie, van 86,0 naar 85,9 procent. Hier werd een stijging tot 86,5 procent voorzien.

De april-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,00 dollar lager, of 2,0 procent, op 49,28 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 09, 2017 14:43 ET (19:43 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

Kan ook meehelpen ...
john steed
0
hvasd2
0
quote:

john steed schreef op 9 maart 2017 22:33:

Je zou denken dat die shorters met deze stijging in de problemen komen...
Lijkt mij wel en ze kijken naar elkaar en stuk voor stuk zullen ze naar de uitgang zoeken.
hvasd2
0
Toch weer 2,5 miljoen stuks verhandeld voor een prijs van minimaal 7,24...

Winstnemers eruit en volgende week opnieuw naar de 7,52 en dan naar de 8 Euro !
voda
0
Zomeraanbod AF-KLM groeit met bijna 3 procent

Gepubliceerd op 13 mrt 2017 om 11:10 | Views: 630

PARIJS (AFN) - Air France-KLM vergroot zijn aanbod in de nieuwe zomerdienstregeling met bijna 3 procent vergeleken met een jaar eerder. Er komt een recordaantal van 53 nieuwe routes bij, naar zowel Europese als verre bestemmingen, maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag bekend.

Met de capaciteitsuitbreiding kiest het bedrijf volgens topman Jean-Marc Janaillac voor de aanval. Het aanbod neemt met 2 procent toe op intercontinentale vluchten en met 2,7 procent op korte tot middelange routes. Prijsvechter Transavia krijgt net als in voorgaande jaren de meeste ruimte, daar neemt de capaciteit met meer dan 10 procent toe.

KLM krijgt er vergeleken met vorig jaar zes nieuwe bestemmingen buiten Europa bij: Cartagena (Colombia), Freetown (Sierra Leone), Minneapolis (Verenigde Staten), Monrovia (Liberia), Teheran (Iran) en Windhoek (Namibië). Air France breidt zijn aanbod aan verre bestemmingen uit met Accra (Ghana), Cancun (Mexico) en Kaapstad (Zuid-Afrika).

Op de korte tot middellange afstand (Europa plus het Midden-Oosten en Noord-Afrika) komen er in totaal 44 nieuwe verbindingen bij. Daarvan gaan er tien naar KLM en vijftien naar Air France en zijn regionale dochter HOP. Van de negentien nieuwe bestemmingen van Transavia neemt de Nederlandse tak van de prijsvechter het leeuwendeel voor zijn rekening.
hvasd2
0
Winterstorm Stella teistert luchtvaart VS
19 min geleden

In Amerika zijn al meer dan 5500 vluchten geannuleerd vanwege de barre winteromstandigheden die vooral aan de oostkust van het land voor grote overlast hebben gezorgd.

Naar verwachting zal de winterstorm die de naam Stella heeft gekregen nog verder in kracht gaan aanwakkeren, maar met minder harde windstoten dan eerder werd gevreesd.

In totaal zijn door Stella al 5515 vluchten niet uitgevoerd, terwijl meer dan 2000 vluchten te maken hebben met vertragingen.

In de staat New York zijn de nooddiensten van alle 62 provincies in de hoogste staat van paraatheid gebrachte vanwege de komende koufront.
voda
0
Vakbonden roepen opnieuw op tot staking Air France

Vakbonden slaan CAO-voorstel af.

(ABM FN-Dow Jones) Vakbonden SNPNC en UNSA roepen alle medewerkers van Air France op te staken, nadat de vakbonden afwijzend reageerden op een nieuw CAO-voorstel van de luchtvaartmaatschappij. Dit meldde de vakbonden donderdag.

Van de drie grote vakbonden, te weten SNPNC, UNSA en Unac, stemde enkel laatstgenoemde in met het nieuwe CAO-voorstel van Air France. Dit betekent dat er geen akkoord kan komen tussen de luchtvaartmaatschappij en piloten en cabinepersoneel.

Als gevolg roepen SNPNC en UNSA nu op tot een staking op 18, 19 en 20 maart.

Volgens de vakbonden is vooral het Boost-project van Air France een probleem. De onderneming wil onder dit project een nieuw "concurrerend en innovatief" bedrijf optuigen om de concurrentie aan te gaan met de golfstaten, die met lage productiekosten steeds nadrukkelijker aanwezig zijn in de belangrijkste markten van Air France-KLM.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Air France-KLM donderdag 0,1 procent hoger op 7,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: alsnog Europese kartelboete voor Air France-KLM

Luchtvaartgroep overweegt beroep bij Europese Hof.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM, British Airways en een aantal andere luchtvrachtvervoerders hebben alsnog een miljoenenboete uit Brussel gekregen vanwege overtreding van de mededingingsregels door prijsafspraken in de periode december 1999 tot en met februari 2006. Dit meldde de Europese Commissie vrijdag en dit werd bevestigd door Air France-KLM.

In totaal kregen de elf luchtvrachtbedrijven 776,5 miljoen euro aan boetes opgelegd, waarvan Air France-KLM het grootste deel moet dragen. Air France-KLM, inclusief vrachtdochter Martinair, kreeg een totale boete van 325 miljoen euro.

In december 2015 werden de oorspronkelijk in november 2010 opgelegde boetes voor het luchtvrachtkartel nog nietig verklaard door het Gerecht van de Europese Unie. Het Gerecht oordeelde dat de argumentatie van de Europese Commissie tegenstrijdig was en veegde de boetes van tafel.

Het Duitse Lufthansa, dat ook aan de verboden prijsafspraken meedeed, ontliep een boete, omdat de Duitse luchtvaartmaatschappij als klokkenluider de kartelvorming meldde bij de Europese Commissie.

Air France-KLM meldde vrijdag het nieuwe besluit van de Europese Commissie te bestuderen en te overwegen tegen het besluit in beroep te gaan bij het Hof van de Europese Unie. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep heeft in de periode van november 2010 tot en met 31 december 2016 voor 340 miljoen euro aan provisies genomen voor de verwachte boete, die uiteindelijk lager uitpakte dan verwacht.

Het concern meldde vrijdag in een persbericht interne maatregelen te hebben genomen om nieuwe overtreding van mededingingsregels te voorkomen.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM vrijdagmiddag bijna 1,5 procent hoger op 7,56 euro.

Update: om informatie van Air France-KLM en actuele koers toe te voegen toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Deel van cabinepersoneel Air France staakt

Meer dan 98 procent van vluchten gaat door op zaterdag.

(ABM FN-Dow Jones) Air France verwacht dat zaterdag een deel van het cabinepersoneel vanwege een arbeidsconflict zal staken, waarbij uiteindelijk toch meer dan 98 procent van de geplande vluchten kan worden uitgevoerd. Dit maakte het Franse onderdeel van Air France-KLM vrijdag bekend.

Naar verwachting zal Air France zaterdag 100 procent van de lange-afstandsvluchten uitvoeren, 98 procent van de binnenlandse vluchten en 98 procent van de middellange afstandsvluchten. De luchtvaartmaatschappij waarschuwde reizigers evenwel voor annuleringen op het laatste moment en vertragingen.

Air France voorziet dat circa 29 procent van het cabinepersoneel gaat staken als gevolg van een arbeidsconflict.

De maatschappij zal de komende dagen aanvullende informatie verschaffen voor consequenties voor de vluchtuitvoeringen na zaterdag, als de stakingen aanhouden.

De twee vakbonden van cabinepersoneel van Air France protesteren tegen de plannen van de Franse luchtvaartmaatschappij om een nieuwe budgetmaatschappij op te richten, waarbij de kosten onder meer moeten worden verlaagd door goedkopere arbeidscontracten voor cabinepersoneel, terwijl de piloten wel een volwaardig Air France-arbeidscontract behouden.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM vrijdag 1,6 procent hoger op 7,57 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Air France stap dichter bij akkoord piloten'

Gepubliceerd op 24 mrt 2017 om 14:26 | Views: 201

PARIJS (AFN) - Air France heeft een belangrijke stap gezet richting een oplossing voor een reeks meningsverschillen met de grootste pilotenvakbond SNPL. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos vrijdag.

De directie heeft met de pilotenbond afspraken gemaakt over de salarissen van copiloten bij prijsvechter Transavia in Frankrijk. Die verdienen fors minder dan hun collega's bij Air France en dat was de bond een doorn in het oog. Het was in december aanleiding voor een driedaagse staking.

Een akkoord over dit twistpunt was een harde voorwaarde van SNPL om aan onderhandelingen te beginnen over de nieuwe toekomstplannen van topman Jean-Marc Janaillac. Zonder instemming van de machtige pilotenbond kan het Franse zusterbedrijf van KLM die niet uitvoeren.

Dochterbedrijf

Air France wil een beperkt deel van de vloot onderbrengen in een nieuw dochterbedrijf. Dat moet vanaf komend najaar met lagere kosten marktaandeel gaan heroveren op routes binnen en buiten Europa waar de opbrengsten door felle concurrentie het zwaarst onder druk staan.

De piloten hebben bedongen dat zij met behoud van al hun arbeidsvoorwaarden bij het nieuwe dochterbedrijf kunnen worden ingezet. Eerder bleek al dat een meerderheid van de vliegers het plan in dat geval willen steunen. Een handtekening van de vakbonden ontbreekt evenwel nog.

De kostenvoordelen bij het nieuwe bedrijf moeten vooral komen van de inhuur van nieuw, goedkoper cabinepersoneel. De stewards en stewardessen die nu bij Air France vliegen, zijn dan ook fel tegen. Zij vrezen dat zijn straks binnen hun eigen bedrijf concurrentie krijgen van goedkopere collega's.
voda
0
KLM terug naar tekentafel om bezuinigingen

Gepubliceerd op 24 mrt 2017 om 19:58 | Views: 280

AMSTERDAM (AFN) - Het is allerminst zeker of de bezuinigingsmaatregel van KLM om op elke intercontinentale vlucht een steward of stewardess minder in te zetten, zal worden doorgevoerd. Dat is de uitkomst van overleg tussen vakbonden en het luchtvaartbedrijf. FNV zegt dat de maatregel is geschrapt. Een woordvoerder van KLM zegt ,,dat het genuanceerder ligt''.

Volgens het luchtvaartbedrijf is het gemeenschappelijke doel wel om de maatregel van tafel te krijgen, waarbij gekeken wordt naar andere maatregelen om de kosten te drukken of de productiviteit te verhogen. KLM zal ondertussen circa 200 nieuwe medewerkers aannemen. Dat is nodig om op een deel van de vluchten de maatregel terug te kunnen draaien. Dat zal in stappen gebeuren, uiterlijk 1 september op alle 777-vluchten en uiterlijk januari 2018 op alle overige vliegtuigtypes.

Als de bonden en KLM toch niet tot een akkoord komen, dan zet KLM weer het mes in de extra ,,productiecapaciteit". De luchtvaartmaatschappij gaf wel aan er vertrouwen in te hebben dat de maatregel wordt teruggedraaid.

Actie

Vorig jaar kondigde KLM de maatregel aan die voor een fikse bezuiniging moet zorgen. Bonden kwamen in opstand en voerden actie, de eerste in de geschiedenis van cabinepersoneel van KLM. FNV weigerde te beginnen met onderhandelingen over de cao voor cabinepersoneel, zolang de vliegtuigmaatschappij volhardde in haar bezuinigingsmaatregel.

De cao voor het cabinepersoneel verliep vorig jaar april en geldt voor 10.000 medewerkers.
voda
0
China Southern Airlines in gesprek met American Airlines

Chinese luchtvaartmaatschappij is een samenwerkingspartner van Air France-KLM.

(ABM FN-Dow Jones) China Southern Airlines, een samenwerkingspartner van Air France-KLM, heeft maandag bevestigd dat het in gesprek is met American Airlines over een strategische samenwerking.

Al eerder deden in Chinese media geruchten de ronde dat de luchtvaartmaatschappijen met elkaar in gesprek zouden zijn. China Southern bevestigde dit maandag, nadat de handel in het aandeel van de Chinese luchtvaartmaatschappij afgelopen week nog werd opgeschort als gevolg van de geruchten.

American Airlines zou onder meer een belang in de Chinese branchegenoot willen nemen.

China Southern benadrukte wel dat een mogelijke samenwerking nog lang niet zeker is en dat autoriteiten en toezichthouders nog akkoord moeten gaan met enig voorstel tot samenwerking.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
KLM wil De Gaay Fortmann als commissaris

Vervanging van Asscher-Vonk.

(ABM FN-Dow Jones) KLM wil Marry De Gaay Fortmanm benoemen tot commissaris. Dit maakte het onderdeel van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vrijdag bekend.

De Gaay Fortmann volgt Irene Asscher-Vonk op, die per 21 april vertrekt uit de raad van commissarissen. De Gaay Fortman is tevens commissaris bij De Nederlansche Bank en bij GVB Amsterdam.

Op een rode beurs noteerde het aandeel Air France-KLM 0,1 procent hoger op 7,08 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse justitie onderzoekt Air France-KLM

Luchtvaarder maakt melding in jaarverslag.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse ministerie van Justitie is bezig met een onderzoek naar Air France-KLM inzake postcontracten. Dit valt te lezen in het jaarverslag van de Nederlands tak van de luchtvaartmaatschappij.

Volgens het jaarverslag hebben de Amerikanen in maart 2016 Air France-KLM laten weten dat KLM en Air France worden onderzocht in verband met contracten voor internationale postbezorging met het Amerikaanse postbedrijf United States Postal Service. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie zouden mogelijke schendingen zijn voorgekomen van de "False Claims Act".

KLM schreef in het jaarverslag dat de Amerikanen in september de luchtvaartmaatschappij naar bepaalde informatie hebben gevraagd in relatie tot deze contracten.

Zowel KLM als Air France werken samen met het ministerie van Justitie.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM vrijdag 0,5 procent lager op 7,04 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Air France-KLM wil Leni Boeren aanstellen als onafhankelijk bestuurder

Boeren gaat Peter Hartman vervangen.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM wil Leni Boeren aanstellen als onafhankelijk bestuurder. Dit maakte de Nederlands-Franse luchtvaartmaatschappij vrijdag bekend.

Leni Boeren zal Peter Hartman vervangen wiens termijn aan het einde van de jaarlijkse vergadering op 16 mei afloopt.

Boeren is werkzaam geweest voor diverse financiële bedrijven, zoals Paribas, Rabobank, Robeco Groep en Euronext.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM 0,6 procent lager op 7,03 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
3.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 9,956
Verschil +0,076 (+0,77%)
Hoog 10,050
Laag 9,540
Volume 1.672.155
Volume gemiddeld 1.801.173
Volume gisteren 2.158.542

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront