Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ordina first - Maart

2.025 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 98 99 100 101 102 » | Laatste
[verwijderd]
1
Ik verwacht toch nog wel een verrassing eerlijk gezegd. Men denkt nu over Ordina: "Die omzet moet omhoog". Als er veel mensen instromen en de mantels leveren wat op zullen we zien dat de omzet stijgt, wat de kosten ook doen. Maar gezien de focus op omzet en niet op resultaat kan dit positief opgevat worden.

Koppel dat aan een lage koers en ik ga zowaar weer denken aan instappen.
[verwijderd]
1
TJAKKA! Het negentig-dagen Plan is geformuleerd, doorstomen nu naar het 2e kwartaal. En een warm welkom voor JO de CEO ;)

Nieuwe directeur stelt innovatie centraal
23 MAART 2017 08:25 | SANDER HULSMAN | 0
Na zijn aanstelling eind 2016 bij T-Systems Nederland is Sake Algra op 2 januari 2017 in zijn nieuwe functie begonnen. Net als iedere andere nieuwe directeur is hij bij de start begonnen met het formuleren van een negentigdagen-plan dat de organisatie naar een nieuwe toekomst moet brengen. Computable mocht als eerste medium met Algra in gesprek over die nieuwe strategie in Nederland, waarin een centrale rol voor innovatie.

Bij binnenkomst in het kantoor staat Computable een hartelijk welkom van een goedlachse Sake Algra te wachten. De afgelopen drie maanden heeft de nieuwe directeur zich zowel intern als op de markt georiënteerd en heeft hij aan een plan gewerkt voor een nieuwe koers van T-Systems in Nederland. Deze koers kenmerkt zich door een combinatie van een aantal commerciële zekerheden en innovatieve kansen voor de toekomst. Wat heeft Algra zoal gedaan in zijn eerste negentig dagen? ‘Ik heb vooral gekeken en geluisterd. Ik heb zowel met onze eigen mensen als met bestaande en potentiële klanten gesproken. Dit gaf mij een goed beeld van de richting die wij op moeten gaan. We zullen onze focus vergroten op de thema’s die bij klanten spelen, zoals kostenreductie, flexibiliteit en business-innovatie. Hun probleem of doelstelling moet leidend zijn in de oplossing die wij aan hen kunnen bieden.’

Zes thema’s
Deze klantfocus wil Algra realiseren door zich op zes kernthema’s te focussen. Dit zijn de netwerkbusiness, SAP Hana, werkplekbeheer, cloud, security en Internet of Things (IoT). Vooral op het gebied van cloud, security en IoT wil T-Systems Nederland innoveren. Algra: ‘In netwerken en werkplekbeheer zijn we van oudsher sterk, en deze thema’s zorgen voor een solide basis, net als SAP Hana. Hiermee zijn we vooral sterk in Duitsland, met gerenommeerde merken als klant. Die basis hebben wij ook in Nederland gerealiseerd. Doordat we hier sterk in zijn, creëren we bij onze klanten de ruimte om op de andere drie thema’s te innoveren. Het is fijn om bij een bedrijf te werken waar de organisatie op een dergelijke manier is ingericht. Dit zeg ik ook regelmatig tegen de medewerkers hier, dat we in een bevoorrechte positie zitten om het verschil in de toekomst te maken.’

Deze bevoorrechte positie dicht Algra toe aan de digitale transformatie die het bedrijf en haar moederbedrijf, Deutsche Telekom, zelf maakt, maar ook bij zijn klanten wil doorvoeren. Organisatorisch is er een aantal veranderingen in gang gezet bij T-Systems Nederland. Algra vindt dat het bedrijf zich te veel focust op de interne aangelegenheid. Hij wil dat het bedrijf meer naar buiten treedt. Daarvoor wordt op dit moment al nadrukkelijk geïnvesteerd in businessdevelopment en marketing. Daar worden nieuwe mensen voor aangetrokken. Doelstelling voor het komende jaar is om nieuwe klanten te werven. Daar moeten één of twee Nederlandse multinationals tussen zitten van het kaliber Shell en Heineken. Maar het bedrijf wil juist ook de laag daaronder bereiken. Deze bedrijven zijn interessant voor de traditionele business van T-Systems, maar Algra wil ze ook bereiken vanwege de upsell-mogelijkheid om ook cloud, security of IoT naar binnen te krijgen.

Nieuwe sectoren
Op dit moment richt T-Systems zich vooral op de kernmarkten: industrie, automotive, transport en logistiek, consumentengoederen en retail. Dit geldt ook voor Nederland, al is hier niet veel automotive. T-Systems Nederland blijft zich op deze markten richten, maar verlegt haar blik ook naar andere sectoren. Zo poogt het bedrijf serieus voet aan de grond te krijgen in de financiële dienstverlening. Met buitenlandse succesverhalen probeert het banken en verzekeraars over de streep te trekken. Tevens maakt Algra in deze benadering gebruik van zijn eigen zakelijke netwerk. Via de samenwerking met Ordina kijkt het ook naar de Nederlandse zorgmarkt en de publieke sector.

Na zich negentig dagen georiënteerd te hebben op de Nederlandse organisatie van T-Systems, heeft Algra ook een aantal zakelijke en persoonlijke doelstellingen geformuleerd die hij de komende tijd wil realiseren. Zo wil hij het bedrijf transformeren van een traditionele ict-dienstverlener naar een innovatieve speler met de focus op zes kernthema’s. Hiervoor is wel intern een cultuurverandering nodig, zakelijke doelstelling nummer twee. Daarnaast wil Algra meer naamsbekendheid creëren in de Nederlandse markt. Hieruit vloeien automatisch volgens Algra zijn persoonlijke doelstellingen voort.

‘Als wij de organisatie omgevormd hebben, wil ik in 2020 tot de top vijf van system integrators en ict-dienstverleners van Nederland horen. Nu staan we rond positie tien. Hiervoor hebben wij een omzetstijging van circa vijftig procent nodig, in mijn ogen een haalbare doelstelling. Daarnaast wil ik dat de markt ons gaat zien als een belangrijke en innovatieve speler. Dit alles moet resulteren dat mensen er trots op zijn om hier te werken. Ze zitten op de eerste rang voor een mooie toekomst voor en bij T-Systems Nederland.’
[verwijderd]
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 24 maart 2017 17:31:

Die Nelly weer even buurten, proberen eitjes te leggen, fijn weekend wensen en weg wezen, ondertussen Ordina weer proberen tikje te geven! Allemaal zo doorzichtig dit gehijg in de keuken!?
het is ook bijna weer pasen.
[verwijderd]
0
quote:

ch@rter schreef op 24 maart 2017 21:18:

[...]

Q1 updates zijn nooit zo best
vorig jaar leverde dat toch een stijging op.
sappas
0
quote:

Klaver020 schreef op 24 maart 2017 22:18:

EN: T-systems zoekt nieuw hoofdkantoor in NL

www.computable.nl/artikel/nieuws/dien...
T-Systems heeft vestigingen in meer dan 20 landen, wereldwijd 46.000 medewerkers en in het boekjaar 2015 genereerden ze 7,1 miljard euro aan inkomsten.

Nu heeft T-Systems een samenwerkingsverband met Ordina, wie weet nemen ze Ordina wel over -:)

Groetjes en fijn weekend,

Sappas
analyse_A3CD
0
Gaat T-systems hier de Nederlandse markt veroveren ten koste van Ordina of liever gezegd door de expertise van Ordina?

In dit artikel klinkt meer door dan alleen samenwerking met Ordina door de goedlachse Algra!

Kompas
0
quote:

Klaver020 schreef op 24 maart 2017 22:18:

EN: T-systems zoekt nieuw hoofdkantoor in NL

www.computable.nl/artikel/nieuws/dien...
Samenwerking met T-Systems verwacht ik ook veel van! Ordina zal positief gaan verrassen in 2017 is mijn overtuiging!
[verwijderd]
0
Die 1.30 van Visboer zuigt.....
Daarna die 0.90....

Zou visboer er dan toch verstand van hebben??
[verwijderd]
0
quote:

Voorgevoel schreef op 25 maart 2017 08:33:

Die 1.30 van Visboer zuigt.....
Daarna die 0.90....

Zou visboer er dan toch verstand van hebben??

Alweer 30% omlaag sinds de laatste top. En dat zonder Zembla schandaal.

die €0.90 moet en zal er weer komen.
erjee-ff
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 24 maart 2017 23:01:

Gaat T-systems hier de Nederlandse markt veroveren ten koste van Ordina of liever gezegd door de expertise van Ordina?

In dit artikel klinkt meer door dan alleen samenwerking met Ordina door de goedlachse Algra!

Kan allebei.

Je zou positief kunnen zijn en zeggen dat T-Systems en Ordina prima op elkaar aansluiten, en dat alle cloudmigraties/transformaties met de expertise van en door Ordina (projectorganisatie) gedaan kunnen worden. Daarna, als de zaak gemigreerd is, kan Ordina het applicatiebeheer uitvoert en T-SYstems het infrabeheer.

Je zou het ook op een andere manier kunnen bekijken. T-Systems krijgt recurring revenue van de klanten die hun IT bij T-Systems plaatsen. Recurring revenue levert voorspelbare cashflow op. Ordina mag dan de projecten doen. Levert geen recurring cashflow op.

Er is nog een derde optie, Ordina vormt zich om tot een business consulting organisatie, en gaat klanten helpen met het digitaliseren en transformeren van bedrijven.
[verwijderd]
0
quote:

Voorgevoel schreef op 25 maart 2017 08:33:

Die 1.30 van Visboer zuigt.....
Daarna die 0.90....

Zou visboer er dan toch verstand van hebben??

de visboer weet het wel beter :)
[verwijderd]
0
quote:

devisboer schreef op 24 maart 2017 22:27:

[...]vorig jaar leverde dat toch een stijging op.
Het hele gezeur hier op het forum is gebaseerd op één kwartaal, Q4 2016, waarin Ordina wat minder omzet realiseerde, onder meer vanwege het lange kerstreces en de wintersportvakanties van hun kader. Uitdrukkelijk stond in de jaarcijfers dat de 11 raamovereenkomsten zouden zorgen voor MEER omzet. Daar denken de zeurders hier op het forum niet eens aan. Verder heeft Ordina over 2016 voor het eerst weer WINST gerapporteerd, waar het bij een bedrijf uiteindelijk om draait. Kortom, allemaal bashers die Ordina omlaag willen praten om wat voor reden dan ook. Ik denk juist, dat de Q1 resultaten zullen leiden tot een stijging van de koers. Ook denk ik, dat de shorters dat vermoeden, en daarom zullen gaan coveren VOOR die cijfers. Ondertussen proberen ze komende week nog de laatste angsthazen eruit te werken door de koers nog enkele punten te verlagen. Ik blijf gewoon zitten, want wanneer het coveren begint, gaan we omhoog als een raket.
[verwijderd]
0
quote:

shorterman schreef op 25 maart 2017 09:46:

[...].... Uitdrukkelijk stond in de jaarcijfers dat de 11 raamovereenkomsten zouden zorgen voor MEER omzet. Daar denken de zeurders hier op het forum niet eens aan. .....
Een raamovereenkomst... Stond daar een minimaal af te nemen uren voor 2017 is? Of is het slechts een afspraak waarin staat dat ze preferred supplier zijn voor een x uurtarief?

In het laatste geval zegt die overeenkomst dus 0,0.
[verwijderd]
0
quote:

beurszeur schreef op 25 maart 2017 10:02:

[...]

Een raamovereenkomst... Stond daar een minimaal af te nemen uren voor 2017 is? Of is het slechts een afspraak waarin staat dat ze preferred supplier zijn voor een x uurtarief?

In het laatste geval zegt die overeenkomst dus 0,0.
Dat is niet zo. Dat werk is er ALTIJD, en in GROTE HOEVEELHEID. Anders verliest de overheid geen tijd met het afsluiten van een raamovereenkomst. Het lijkt wel of jij gisteren op de wereld bent gekomen. Nederland is geen bananenrepubliek, zoals de Turken beweren.
[verwijderd]
0
Bovendien is het zo, dat heel vaak in het vierde kwartaal de fakturering van lopende projecten wordt uitgesteld, en verschoven naar januari om fiscale redenen en redenen van het management. Een omzetdaling in het vierde kwartaal is daarom vaak puur kunstmatig, en dit zal vervolgens een gunstig effect creeren op de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar.
analyse_A3CD
0
Echt geleuter van de bovenste plank shortmansje, hieruit blijkt seer ten overvloede dat je de conference call niet beluisterd hebt en wat Breedveld daarover meedeelde op antwoord van vragen!

Raamovereenkomsten zijn geen garantie voor omzetverbetering!!

Om dan te praten over banenrepubliek, zegt alles over de banaan die dit zegt!
Kompas
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 25 maart 2017 11:03:

Echt geleuter van de bovenste plank shortmansje, hieruit blijkt seer ten overvloede dat je de conference call niet beluisterd hebt en wat Breedveld daarover meedeelde op antwoord van vragen!

Raamovereenkomsten zijn geen garantie voor omzetverbetering!!

Om dan te praten over banenrepubliek, zegt alles over de banaan die dit zegt!
Garantie nee. Maar realistisch gezien mag je er ook vanuit gaan gelijke kansen te hebben voor jouw deel van de uiteindelijke totaalomzet dan je concullega's. Logisch toch?!
Dus bij een raamovereenkomst met een geschatte afname van 20 miljoen, mag je bij 10 aanbieders rekenen op jouw geschatte deel van 2 miljoen. Soms zal het minder zijn, maar soms ook meer.
Met al de ondertussen binnengeharkte raamovereenkomsten kom ik dan op een extra omzet vanuit deze overeenkomsten van ruim 20 miljoen voor 2017. Uitgaande van een gemiddeld deel, steeds de geschatte totaalomzet gedeeld door het aantal preferred suppliers.
Je mag dit wegwuiven, maar mij lijkt dit een aannemelijke methode om een schatting te maken. Er vanuit gaande dat de reguliere Overheidsomzet nu zal gaan stabiliseren zie ik Ordina gaan verrassen in in 2017. We zullen zien wie gelijk krijgt maar mijn vertrouwen is groot dat ook de ommekeer in Omzet dit jaar een feit zal worden!!
2.025 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 98 99 100 101 102 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront