Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Klassiek topvormingsproces

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

161 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ricktrader 27 maart 2017 23:47
    quote:

    Pomper schreef op 27 maart 2017 23:35:

    Reversal TA is redelijk beperkt, macd en al die indicatoren ,je hebt er allemaal niks aan in mijn beleving, ze zijn allemaal lagging, trendlines oke , ik mis altijd het volume ,bas zegt er nooit iets over , kijk eens naar alle highflyers , ze beginnen te lopen nadat volume erin komt bij stijgend omzet winst cijfers, bestudeer de grfieken van bijvoorbeeld AAPL , GOOGL, FB in het verleden waarbij ze een gap up maken op volume, dit is de key.
    Voor mij is wat anders key, namelijk de structuur van de beweging. Dwz de HL's-HH's en LH's-LL's. Ik gebruik de TA instrumenten om HL's te spotten zodat ik daar long op kan gaan en LH's om te shorten. Dat is een andere benadering dan die waar jij het over hebt. Het volume begint over het algemeen pas toe te nemen als zo'n HL al is gezet en de beweging al bezig is. Ik zit dan eigenlijk al in positie.

  2. [verwijderd] 28 maart 2017 08:41
    quote:

    Dendronic schreef op 27 maart 2017 18:31:

    [...]
    Morgen verder gammen, doen ze nog wat kletspraatjes tegenaan over rechtszaken of bonussen of onderzoekje over concurrentiekracht van de economie etc.
    Dan als Pietje P. weer uitgestapt is gaat de trein pas weer rijden.

    Lipjes getuit borstjes vooruit. Spring maar van die krant.

    Amerikaanse obligatiehouders boos op ING

    NEW YORK - Amerikaanse obligatiebeleggers zijn niet te spreken over ING, meldt persbureau Bloomberg maandag. De bank zette onlangs voor 4 miljard dollar aan schuldpapier in de markt. Kort daarna werd duidelijk dat justitie onderzoekt of ING een faciliterende rol heeft gespeeld in een omkopingszaak.

    De beleggers vragen zich af of ING het financiële risico dat het daardoor loopt, niet expliciet had moeten melden in het prospectus dat voorafgaand aan de obligatieuitgifte werd gepubliceerd. De bank meende evenwel te kunnen volstaan met een verwijzing naar het eerder gepubliceerde jaarverslag, waarin de kwestie omschreven stond.

    Daar is een groep beleggers het niet mee eens. Zij hebben de kwestie volgens Bloomberg voorgelegd aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Zelf liet ING weten dat het meent alle procedures juist te hebben doorlopen.

    ======================

    Le voila. Dat is me heftig nieuws hoor. Zakken met die hap. Pietje stap eens uit aub, graaiers willen instappen voor weinig!
  3. [verwijderd] 28 maart 2017 08:44
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 28 maart 2017 08:32:

    ratte, ing ook al spaar rente minderen,
    Zie je wel vaker als het economisch ontzettend goed gaat, dat de rente daalt. Is ook een economische wetmatigheid. Hoe beter het gaat met de economie, des te lager de rente kan.

    Hebben we vroeger toch allemaal ook zo geleerd op school?

    /sarcasme modus
  4. [verwijderd] 28 maart 2017 09:01
    Nou ze doen goed hun best bij akzo... Die gehele directie mag, tenzij ze achte de schermen gewoon een overname deal rond praten, ook gewoon de straat op. Paar dag calls bij opening er uit zo, al vermoed ik dat mijn dagputs op 506 het wel eens wat moeilijk zouden kunnen krijgen. Maar goed, allemaal wisselgeld posities gewoon als gokjes, vandaag een dagje weinig beurs, veel van de zon genieten, dat is ook wat waard!
  5. Pomper 28 maart 2017 09:26
    quote:

    Reversal schreef op 27 maart 2017 23:47:

    [...]

    Voor mij is wat anders key, namelijk de structuur van de beweging. Dwz de HL's-HH's en LH's-LL's. Ik gebruik de TA instrumenten om HL's te spotten zodat ik daar long op kan gaan en LH's om te shorten. Dat is een andere benadering dan die waar jij het over hebt. Het volume begint over het algemeen pas toe te nemen als zo'n HL al is gezet en de beweging al bezig is. Ik zit dan eigenlijk al in positie.

    Je precies , ik wil eerst volume zien. Bedrijven met een groei in winst en omzet maken dan vaak een stairstep chart, kijk bijvoorbeeld NVDA op 13-5-2016. Je hebt echt die spike in koopvolume nodig wil je weten welke kant de koers opgaat.
    Daar moet je echt over nadenken !
161 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links