Telegraaf Media « Terug naar discussie overzicht

Overname TMG door Grootaandeelhouders aanstaande??

632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
voda
0
Beursblik: opwaarts potentieel TMG beperkt

NIBC ziet vervolg biedingsproces afhangen van volgende stap Talpa.

(ABM FN-Dow Jones) Het opwaarts potentieel voor de koers van het aandeel Telegraaf Media Groep is beperkt nu de Ondernemingskamer het verzoek van Talpa tot het treffen van voorzieningen inzake het beleid van TMG bij het biedingsproces rondom TMG heeft afgewezen. Dit concludeerde analist Johan van den Hooven van NIBC woensdag.

Van den Hooven ziet voor Talpa met deze uitspraak de mogelijkheden om nu met TMG in gesprek te komen over een overname, niet toenemen.

NIBC laat het vervolg nu afhangen van de volgende stap van Talpa. Als Talpa zijn belang in TMG houdt, kan dit een beursexit volgens de analist blokkeren. Een hoger bod lijkt zinloos, nu het consortium VP Exploitatie en Mediahuis hebben aangegeven hun belang niet te willen opgeven.

NIBC hanteert voor Telegraaf Media Groep een Neutraal advies met een koersdoel van 6,50 euro, gelijk aan het bod van Talpa. Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak onveranderd op 6,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
BASF en BAYER kopen
0
Talpa gaat gewoon door met dagelijks alle aandelen op te kopen voor € 6,50.
Geen aandeelhouder zal zijn stukken aanmelden voor de € 6 bieding.
Dus de Mol zal straks rond 35% van het aandelen kapitaal in handen hebben.
De onderhandelingen/kaarten kan dan beginnen:-)
voda
0
Talpa koopt meer aandelen TMG

Belang krap 27 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Talpa Holding heeft meer aandelen Telegraaf Media Groep gekocht en daarmee zijn belang vergroot. Dit maakte het mediabedrijf van John de Mol donderdag nabeurs bekend.

Talpa kocht 37.854 aandelen TMG tegen een gewogen gemiddelde prijs van 6,496 euro. Het overnamevoorstel van Talpa bedraagt 6,50 euro per aandeel TMG. Met de aankopen komt het belang van Talpa in TMG uit op 26,96 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Redactieraad Telegraaf wil dat Talpa strijd staakt

Gepubliceerd op 24 mrt 2017 om 06:35 | Views: 1.020

AMSTERDAM (AFN) - De redactieraad van De Telegraaf wil dat John de Mol stopt met zijn pogingen de Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen. In een brief aan de mediamagnaat zegt de raad donderdag dat TMG op dit moment het meest gebaat is bij rust en dat die er ,,met een eventuele voortzetting van de overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis/VPE beslist niet zal komen".

Volgens de redactieraad heeft TMG, en met name De Telegraaf, de afgelopen maanden flink te lijden gehad van de overnamestrijd tussen Talpa - het mediabedrijf van De Mol - en het Vlaamse Mediahuis. TMG wil in zee gaan met de Belgen, ondanks dat De Mol een hoger bod heeft uitgebracht.

De Mol ving eerder deze week bot bij de Ondernemingskamer in Amsterdam. Hij probeerde via de rechter een plek af te dwingen aan de onderhandelingstafel bij TMG, maar de rechter ging daar niet in mee. De Mol kondigde daarop aan zich te beraden op nieuwe stappen.

De redactieraad van De Telegraaf vraagt De Mol daarvan af te zien. ,,Wij hopen (..) dat jij je als belangrijke aandeelhouder aansluit bij onze conclusie dat, na de uitspraak van de Ondernemingskamer gisteren, het begraven van de strijdbijl het beste is voor TMG." Talpa heeft een belang van 26,72 procent in TMG.

Talpa was vrijdag niet direct bereikbaar voor een reactie.
DeZwarteRidder
0
De Mol dreigt TMG-aandeelhouder from hell te worden

Mathijs Smit • 1 uur 10 minuten geleden
@Mathijs__Smit

De Mol dreigt TMG-aandeelhouder from hell te worden
Beeld © ANP

Ondanks een verloren rechtszaak en een oproep van een deel van de Telegraafredactie om de overnamestrijd te staken, gaat mediatycoon John de Mol gewoon door met de aankoop van aandelen Telegraaf Media Groep. Waarom? Nog een paar procent erbij, en hij kan flink dwars gaan liggen.

De Mol verloor vorige week een rechtszaak waarmee hij weer een voet tussen de deur had willen krijgen bij zijn overnamepoging van TMG. Vrijdag riep de redactieraad hem op om de overnamestrijd te staken, omdat die schade zou toebrengen aan het bedrijf.

Aandelen bijkopen

De reactie van De Mol? Hij trok zich er weinig van aan en kocht aandelen bij. Aan het einde van de dag dat hij de rechtszaak verloor, had hij zijn belang in TMG uitgebreid met 30.400 aandelen tot 26,72 procent. Ook woensdag, donderdag en vrijdag bleef hij plukjes bijkopen. In totaal kocht De Mol vorige week voor een klein miljoen euro bij, waardoor zijn belang inmiddels op 26,98 procent staat.

Met dat belang heeft De Mol al twee belangrijke voordelen binnen. Omdat hij meer dan 5 procent bezit, kunnen zijn opponenten geen uitrookprocedure tegen hem beginnen. Daarmee kunnen grootaandeelhouders die een bedrijf van de beurs willen halen, tegensputterende kleine aandeelhouders dwingen hun aandelen te verkopen.

En als aandeelhouder met ruim 10 procent, kan hij aandeelhoudersvergaderingen bijeenroepen en punten op de agenda zetten, bevestigt TMG.

Meer rechten

Met het huidige belang van bijna 27 procent lonken méér rechten, maar ook plichten. Als De Mol door de grens van 30 procent breekt, is hij onder de beursregels verplicht om een officieel bod op de resterende aandelen TMG uit te brengen, en die aandelen ook daadwerkelijk te kopen.

Maar van die plicht zal hij geen slapeloze nachten hebben. Hoewel hij eerder nog geen officieel bod deed, is wel duidelijk dat De Mol TMG erg graag wil hebben.

Ook de magische grens van 33,33 procent is voor De Mol binnen handbereik. Als hij door die grens weet te breken, wordt het voor hem nog makkelijker om als minderheidsaandeelhouder een hinderlijke rol te spelen.
Beslissingen blokkeren

Dat zit zo. Voor gewone zaken waarover in de aandeelhoudersvergadering wordt beslist, is bij vennootschappen een absolute meerderheid van de stemmen nodig. Dat is dus vijftig procent plus één. Maar om minderheidsaandeelhouders te beschermen tegen de macht van meerderheidsaandeelhouders, is voor belangrijke beslissingen wettelijk méér nodig dan een absolute meerderheid.

Zo is voor het besluit van een fusie of een splitsing een zogenoemde 'gekwalificeerde meerderheid' van twee derde van de stemmen nodig. Als De Mol iets meer dan 33,3 procent van de stemmen heeft, kan hij dergelijke beslissingen dus blokkeren.

Ook kunnen grote minderheidsaandeelhouders soms afspreken (maar niet afdwingen) dat zij een zetel in de raad van commissarissen krijgen. Boven de 33,33 procent wordt zijn hindermacht zo groot, dat hij zijn opponenten Mediahuis en de Van Puijenbroeks misschien kan dwingen om met zijn wensen rekening te houden.
Wensen van De Mol

Wat die wensen zijn nu een volledige overname van TMG onwaarschijnlijk is geworden, moet nog blijken. De Mols Talpa wil de strategie niet toelichten. Mogelijk streeft hij naar een riante positie als minderheidsaandeelhouder, met extra invloed in de vorm van een toezichthouder. Of een uitruil met het belang van 23 procent van TMG in hun radio joint venture. Of simpelweg een hogere prijs voor zijn aandelen.

"Het lijkt erop dat De Mol streeft naar een positie waarin TMG niet meer om hem heen kan", aldus Niels Lemmers van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Bron • RTL Z / Mathijs Smit
keffertje
0
quote:

Maarten222 schreef op 29 maart 2017 17:13:

Gaan wij weer omhoog richting de 6,5?
Alleen als oom John zijn zoekmachine weer aanzet. Hij is erg stil, dus zal wel in onderhandeling zijn met zijn 'vrienden'. Hoop niet dat hij zijn collega- minderheidsaandeelhouders in de kou laat staan, maar vrees het ergste. Hoop dat hij de laatste stukken ook oppakt op 6,50. De mijne mag hij hebben voor die prijs... einde van een soap!
keffertje
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 april 2017 09:58:

Talpa is weer aan het kopen....!! En stevig ook..!!
Ik merk het, hij heeft mijn stukken ook te pakken. Leuk ritje gemaakt in de afgelopen week.

Blijf het spel aan de zijlijn volgen. Gesprekken zijn zeker mislukt :)
bik
0
Endemol groef door,wel 50 meter per dag,op zijn face een enorme valse lach,stockholder from hell wordt je tenslotte niet elke dag. Grmpffffft.
voda
0
Talpa koopt opnieuw meer aandelen TMG

Belang Talpa in TMG 28,7 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Talpa Holding heeft meer aandelen Telegraaf Media Groep gekocht en daarmee zijn belang verder vergroot. Dit maakte het mediabedrijf van John de Mol maandag nabeurs bekend.

Talpa kocht 794.296 aandelen TMG tegen een gewogen gemiddelde prijs van 6,499 euro. Het overnamevoorstel van Talpa bedraagt 6,50 euro per aandeel TMG.

Met de aankopen komt het belang van Talpa in TMG uit op 28,70 procent.

De redactieraad van De Telegraaf riep Talpa recent via een brief op om de overnamestrijd rond Telegraaf Media Groep te staken. De raad zegt geen stelling te hebben genomen, maar constateerde dat Telegraaf Media Groep "flink te lijden heeft gehad onder de ontstane situatie. Aan die 'lijdensweg' moet, wat ons betreft, per direct een einde komen om verdere teloorgang van TMG tegen te gaan", aldus de raad.

Het consortium van de Belgische uitgever Mediahuis en VP Exploitatie heeft een overnamebod van 6,00 euro per aandeel op TMG liggen en bezit inmiddels bijna 60 procent van de aandelen TMG. De raad van commissarissen van TMG heeft dit bod inmiddels geaccepteerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Die 'De Mol' is een mooie straatvechter.... Ik mag het wel, en ik gun 't hem ook wel. De content-koning tegen de krantenboer.... mooi script voor een drieluik...
jan6307
0
Als hij koopt op een prijs van boven de €6.00, stopt hij niet op €6.50

Staakt hij met kopen, dan mag men de aandelen overnemen op een prijs van 2x dagwaarde
DeZwarteRidder
0
quote:

jan6307 schreef op 4 april 2017 08:51:

Als hij koopt op een prijs van boven de €6.00, stopt hij niet op €6.50
Staakt hij met kopen, dan mag men de aandelen overnemen op een prijs van 2x dagwaarde
Wat bedoel je met die laatste zin?
DeZwarteRidder
0
Sanoma stapt uit SBS, John de Mol krijgt SBS in handen'
Gepubliceerd: 07 april 2017 16:22 Laatste update: 07 april 2017 16:42

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol krijgt de zendergroep SBS in handen, melden ingewijden aan het Algemeen Dagblad.

Zij zouden het nieuws binnenkort officieel bekendmaken, melden zij aan de krant. Momenteel zouden Talpa en SBS het financieel uit onderhandelen. NU.nl is in afwachting van een officiële reactie vanuit Sanoma.

Het lukte De Mol eerder niet om de Telegraaf Media Groep in zijn bezit te krijgen en zou met SBS de ruimte krijgen om met de zenders te doen wat hij wil. Die zeggenschap is beperkter zolang Sanoma betrokken is bij de tv-zenders.

In 2011 kochten Talpa en Sanoma de zendergroep gezamenlijk voor ruim 1 miljard euro. Sanoma, uitgever van onder andere NU.nl, Donald Duck en Libelle, heeft een meerderheidsbelang van 67 procent, Talpa bezit de overige 33 procent.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
De Mol geeft strijd om TMG niet op

Gepubliceerd op 12 apr 2017 om 07:46 | Views: 585

TMG 11 apr
6,44 0,00 (0,00%)

LAREN (AFN) - John de Mol geeft de strijd om Telegraaf Media Groep (TMG) niet op. Uiterlijk 17 april zal zijn bedrijf Talpa een biedingsbericht ter goedkeuring indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), liet het woensdag weten. De geboden prijs blijft 6,50 euro per aandeel.

De Mol wil zijn radio- en productiebedrijf graag uitbouwen tot een veel breder mediaconcern, met ook dagbladen en televisiezenders. Eerder deze week werd bekend dat Talpa volledig eigenaar wordt van SBS Broadcasting. Daarmee is die droom een grote stap dichterbij gekomen, stelt het bedrijf.

TMG heeft al ingestemd met een ander overnamebod, van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en zijn huidige grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek. Hoewel hun bod 50 cent per aandeel lager is dan dat van Talpa, beschikken die partijen al over een kleine 60 procent van de aandelen. De Mol bezit bijna 29 procent.

Rechter

Via een gang naar de rechter heeft De Mol geprobeerd alsnog een plek aan de onderhandelingstafel af te dwingen. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam oordeelde evenwel vorige maand dat de raad van commissarissen van TMG in haar recht stond toen zij besloot in zee te gaan met Mediahuis en Talpa de deur wees.

De Mol blijft er desondanks bij dat zijn bod een reëel en aantrekkelijk alternatief is voor dat van Mediahuis. Niet alleen voor de aandeelhouders maar ook voor werknemers van TMG, dat naast dagblad De Telegraaf een groot aantal regionale kranten bezit. Talpa wil TMG kopen om te groeien, niet alleen om kosten te besparen, stelt hij.
voda
0
Ondernemingsraad TMG steunt bod van Mediahuis

Hiermee is voorwaarde bod voldaan.

(ABM FN-Dow Jones) De Centrale Ondernemingsraad van Telegraaf Media Groep heeft zijn steun uitgesproken voor het overnamevoorstel van Mediahuis en VP Exploitatie ten kostte van het rivaliserende bod van Talpa. Dit maakte het mediabedrijf dinsdag nabeurs bekend.

Hiermee is één van de voorwaarden voor het bod voldaan.

De ondernemingsraad van TMG heeft afspraken gemaakt met Mediahuis en VP Exploitatie en zei er alle vertrouwen in te hebben dat de overname door Mediahuis zal bijdragen aan het herstel en de groeimogelijkheden voor het mediaconcern.

"Wij hopen dat dit advies ook bijdraagt aan de acceptatie van het te nemen besluit en ertoe zal leiden dat de linies weer gesloten worden en het vizier weer op de toekomst gericht kan worden", zei voorzitter Ria Mul van de Centrale Ondernemingsraad.

Het aandeel TMG is dinsdag 1,9 procent lager gesloten op 6,35 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,57  -11,50  -1,30%  09:07
 Germany40^ 17.784,20 -1,34%
 BEL 20 3.810,91 -1,11%
 Europe50^ 4.914,73 -1,40%
 US30^ 37.676,28 -0,06%
 Nasd100^ 17.695,18 +0,01%
 US500^ 5.054,87 -0,12%
 Japan225^ 38.411,12 -0,74%
 Gold spot 2.373,55 -0,40%
 EUR/USD 1,0619 -0,06%
 WTI 85,13 +0,08%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AMX -1,63%
AEX -1,30%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront