AMG « Terug naar discussie overzicht

April AMG doet wat het wil = omhoog?!

488 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
rene66
0
Ik heb zo net ook weer bijgekocht. Ik had eerlijk gezegd niet meer gerekend op zo een mooi instap moment.

Het is inderdaad een daling om niets. Iets om iemand verdient geld met deze daling en anderen gaan weer profiteren van de stijging.
Goldcity
0
quote:

Just lucky schreef op 18 april 2017 15:40:

Zou kunnen, als de vraag maar ijzer daalt is meestal sprake van verminderde economische activiteit, dat kan een negatieve invloed hebben op AMG. Dat zie ik echter nog niet terug in de prjzen voor speciale metalen.
Maar daalt de vraag of stijgt het aanbod. Ik heb overigens de indruk dat grondstoffenprijzen niet alleen een fysieke vraag/aanbod kwestie is maar ook flink gespeculeer met termijncontracten!
Just lucky
0
quote:

Goldcity schreef op 18 april 2017 16:00:

[...]

Maar daalt de vraag of stijgt het aanbod. Ik heb overigens de indruk dat grondstoffenprijzen niet alleen een fysieke vraag/aanbod kwestie is maar ook flink gespeculeer met termijncontracten!
Dat zou best kunnen. Weet alleen dat de prijs van HRC steel China de laatste weken met 20% gedaald is. En China bepaald door vraag en aanbod de marktprijzen.
Goldcity
0
quote:

rene66 schreef op 18 april 2017 15:49:

Ik heb zo net ook weer bijgekocht. Ik had eerlijk gezegd niet meer gerekend op zo een mooi instap moment.

Het is inderdaad een daling om niets. Iets om iemand verdient geld met deze daling en anderen gaan weer profiteren van de stijging.
Dat vraag ik me af, of het inderdaad een daling om niks is. Het aandeel was na de euforie van bekendmaken lithium contract bezig met een flinke neergaande beweging vanaf 26 waarbij we ik meen al 21 gezien hebben. Vervolgens kwamen er drie positieve berichten vlak na elkaar (opwaardering voorraden Brazilië, uitbreiding belang Belgrave en koersdoelverhoging ING) en spurtte hij naar wederom 26 om het daarna weer zuidwaarts te zoeken en nu reeds 22 op de borden. Was de uptick 21-->26 slechts een bull trap? Een bericht dat de problemen met tantalum afname door GAM zijn opgelost zou welkom zijn denk ik.
rene66
1
Het zijn elke keer golfbewegingen. Dat de voorraad ijzererts in China heel groot was, was al weken bekend. Op een bepaald moment is er een trigger waarbij iedereen gaat verkopen. In dat geval gaan alle bedrijven in de sector mee, waaronder dus ook AMG.

De opwaardering van de voorraden in Brazilie kan je als een feit/gegeven beschouwen evenals het feit dat Lithium steeds belangrijker aan het worden is. Ik zit in AMG voor de langere termijn en verwacht toch echt dat AMG richting de 31 zal gaan en wellicht nog hoger. Maar het zou inderdaad mooi zijn als het afname probleem tantalum wordt opgelost.
aandeeltje!
0
Ik denk dat er primair een spelletje gespeeld wordt gedreven door het sentiment op de commodity ijzermarkt. Verder zou ik het niet weten. Spelletjes zijn altijd eindig.
De winst op recent ingenomen posities is geheel verdwenen, gelukkig zit ik niet meer juni series.
We hebben eerder een dergelijke beweging gezien, waarna er toch een rappe stijging weer volgde.
Vogeltje71
0
Wat een onrust.Is een beetje als het plaatje waarbij sell wordt gefluisterd en uiteindelijk iedereen het roept, totdat iemand buy hoort... Nothing changed really. Behalve de gevoelens en verwachtingen. 4 mei krijgen we gewoon prachtige cijfers te zien. Ik vraag me toch echt af of die gap echt zo belangrijk is. Heeft iemand een mooie link of voorbeeld van een stijgend aandeel, dat toch heel duidelijk terug moest voor een gap? Ik zie dit bij Galapagos bijvoorbeeld nu niet echt spelen. Maar ik weet het oprecht niet, dus laat me graag informeren.
[verwijderd]
0
Als dit echt zoveel met gaps te maken heeft dan is de timing van goed nieuws wel steeds erg ongelukkig.. Gap is eindelijk gedicht, komt nieuws, opening paar % hoger en weer nieuwe gap.. Dat 3x ofzo..
Vogeltje71
2
www.asianmetal.com/IronOrePrice/IronO...
Bij Iron Ore is het vrij rood momenteel inderdaad. Hoeveel ton gaat er bij AMG ook al weer doorheen per kwartaal? Ik dacht 0,0 ongeveer... De andere metaaltjes laten een mooi lentebos zien. #erwordtgespeeldmetAMG
nobahamas
0
Klopt Vogeltje71, de huidige koersontwikkeling van de laatste maand heeft geen enkele relatie met de marktontwikkeling van de delfstoffen van AMG.
Ik herken wel de kenmerken in handel van het aandeel, die ik ook een jaar geleden zag bij de aandelen Arcam, en SLM Solutions Group.
Bij beide aandelen is de koers sterk naar beneden gedirigeerd, waarna er een overname volgde door General Electric.
Iedereen weet dat de vraag naar "battery storage" de komende jaren sterk zal groeien, en Lithium is voor de komende jaren nog steeds een cruciaal onderdeel voor deze technologie.
Aandelenmarkten zijn voor korte termijn te manipuleren, werkelijke handelsmarkten van producten zijn marktgedreven.
Op de middellange termijn bepalen hier vraag en aanbod de werkelijke waarde.
DeZwarteRidder
2
Chinese geheime metaalberg verrast
Gisteren, 16:31 Theo Besteman

Amsterdam - De metalenmarkt is opgeschrikt door de enorme voorraad ijzererts en staal die China nog bij producenten en in zijn havens blijkt te hebben.

De markt rekende op krimp. In reactie op de overvloed gingen beursgenoteerde metalenbedrijven dinsdag fors achteruit. Staalreus Arcelormittal raakte 6,5% kwijt.

Koper verloor in vijf dagen 2%, industriële metalen tin en nikkel gingen mee omlaag, in een maand tijd verloor ijzererts 20%, na een piek richting $90 eind vorig jaar.

Ook roestvrijstaalbedrijf Aperam en metalenspecialist AMG zorgden voor grote negatieve uitschieters.

Breed verlies

In Londen verloren mijnbouwers als BHP Billiton, Rio Tinto, Glencore en Anglo American, de Duitse staalbedrijven ThyssenKrupp en Salzgitter doken eveneens met ruim 3%.

„De extra voorraden in China zijn een behoorlijke verrassing”, zegt sectoreconoom Casper Burgering van ABN Amro. „Het sentiment voor metalen keert. China presteert economisch erg goed, met bijna 7% toename van het bbp over het kwartaal. Met alle infrastructuurplannen die er nog liggen, zouden de basismetalen niet slechter maar juist beter moeten presteren.”

Marktonderzoeker Umetal turfde in 42 Aziatische havens een record van 133 miljoen ton ijzererts. Die voorraad zou moeten dalen. De Chinese staalproductie bereikte vorige maand nog een record. Peking haalde officieel veel goedkope aluminiummakers uit de markt, maar dat is in cijfers niet terug te zien. Ook de importheffingen van Europa en de VS voor slecht Chinees staal hebben nog weinig gevolgen. Metaalspecialisten van ING Research zien dat vervuilende Chinese aluminiumverwerkers moeten sluiten, maar de vraag is of dat gebeurt.

Burgering (Rabobank): „Vooral in de staalmarkt neemt de voorraad de afgelopen maanden eigenlijk alleen maar toe. Dat staat in scherp contrast tot de eerdere plannen van de Chinese overheid om producenten van zwak staal uit de markt te halen. Daar blijkt nu niets van in de praktijk. Al is de Chinese voorraad altijd een black box gebleken en de cijferkwaliteit gering.”

Vrijwel alle metalenanalisten waren dinsdag verrast. China geldt als een zeer precies calculerende inkoper als het om basismetalen gaat. „Bovendien moet China veel metalen in huis hebben, gezien de enorme bouwplannen. Ze kopen altijd heel slim op een laagtepunt. Als de basismetalen niet nodig zijn, dan zegt dat meteen heel veel over de geplande huizen- en wegenbouw. Daar kun je veel minder zeker van zijn.”

Of de metalenprijzen blijven dalen is ongewis. Daarvoor wacht de markt eerst de Amerikaanse huizenbezettingscijfers en industriële productie af.

[verwijderd]
0
AMG en ijzererts hebben niks met elkaar van doen. Laat AMG eens los van die Fe-erts discussie
DeZwarteRidder
0
quote:

dasD schreef op 19 april 2017 08:22:

AMG en ijzererts hebben niks met elkaar van doen. Laat AMG eens los van die Fe-erts discussie
Het probleem is dat 'de beurs' alle metalen op een hoop gooit en daardoor heeft AMG tegen wil en dank toch te maken met ijzererts.
[verwijderd]
0
een beetje serieuze belegger weet toch waar hij/zij in belegt?! Indien niet dan is dit temeer de gelegenheid in te stappen...
viper one
1
quote:

dasD schreef op 19 april 2017 08:22:

AMG en ijzererts hebben niks met elkaar van doen. Laat AMG eens los van die Fe-erts discussie
je hebt volledig gelijk dasD, maar toch vergelijk ik beiden dagelijks. Ik zie AM als de beste graadmeter van het beurssentiment. Telkens de stemming positief of negatief is, word dit uitvergroot in de koers van AM. Ik zie dikwijls opmerkingen zoals "de AEX draait rood, we gaan onder". Dat is het verhaal van de kip en het ei. De AEX draait rood omdat de aandelenkoersen dalen, en niet omgekeerd... Als AMG alleen daalt, kan je vragen stellen over het bedrijf, maar dat was gisteren totaal niet aan de orde. Net zoals velen ging ik er van uit dat de beurs gisteren positief zou reageren op het feit dat Noord-Korea nog op de landkaart staat, maar dat was een vergissing. Wie heeft er gisteren allemaal verlies geleden? Enkel degenen die in paniek verkocht hebben denk ik, en dan nog beperkt als ze later nog goedkoper zijn ingestapt. Natuurlijk was het ook voor mij zuur, maar ik ga er van uit dat we snel weer op het vorige niveau zullen staan of hoger. Gisteren heeft AMG net hetzelfde gepresteerd als alle andere dagen ook. Nogmaals, AMG was gisteren één van de zeer vele slachtoffers van een bijzonder negatief beurssentiment, en slechts achteraf zal blijken of verkopen de goede beslissing was. Succes iedereen.
Vogeltje71
0
Wat zullen we zeggen over dit ochtendje. Spread van 70 centjes. De metaaltjes liggen er iets beter bij vandaag. Graag weer lekker weg van die 22,66. Was laag genoeg als ultieme bodem voor de komende 15 jaar voor AMG.
[verwijderd]
0
Echt niet normaal...wel zo hard zakken als AM en stijgen 4% om 2% terwijl AMG niks met ijzererts te maken heeft.
DeZwarteRidder
0
quote:

YNWA schreef op 19 april 2017 13:53:

Echt niet normaal...wel zo hard zakken als AM en stijgen 4% om 2% terwijl AMG niks met ijzererts te maken heeft.
Er is wel degelijk een connectie: nl. grondstoffen- en andere trackers.
aandeeltje!
0
AMG zal weer bijtrekken. Vandaag ziet het er gelukkig weer wat beter uit. Maar ja soms wordt alles op een hoop gegooid en is er weinig ruimte voor nuance.
488 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 09:05
Koers 23,900
Verschil -0,260 (-1,08%)
Hoog 24,240
Laag 23,900
Volume 4.795
Volume gemiddeld 244.611
Volume gisteren 140.716

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront