Unilever « Terug naar discussie overzicht

Unilever 1e kwartaal 2017

167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

Brogembank schreef op 14 maart 2017 15:27:

Unilever stijgt tegen de beurs in langzaam verder naar nieuwe highs...

Heeft iemand hier een aannemelijke verklaring voor ?
Ja hoor, de CEO heeft gevraagd of men nog meer aandelen wil kopen.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-200317-031/Unil...
En dat doen de aandeelhouders nu dus, loyaal als ze zijn {:<{ )

[verwijderd]
0
Wat denken jullie wat het nieuws gaat brengen morgen?

Binnenkort: 20 apr Resultaten 1e kwartaal 2017
voda
0
Beursblik: omzet Unilever hoger

Bernstein hoopt op meer informatie omtrent desinvestering Spreads.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de eerste drie maanden van 2017 een hogere omzet behaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016, terwijl ook onderliggend de verkopen hoger lagen. Dit is de verwachting van 25 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern.

De analisten voorzien gemiddeld een 4,9 procent hogere kwartaalomzet van 13.160 miljoen euro. Overnames en desinvesteringen droegen per saldo 0,6 procent bij aan de omzetgroei. Gunstige valutamarkten droegen voor 2,2 procent bij aan de omzet.

De onderliggende omzet, exclusief eenmalige effecten van acquisities, desinvesteringen en valutaschommelingen, steeg volgens de analisten met 2,0 procent. De volumes daalden evenwel met 0,5 procent, terwijl de prijzen stegen met 2,5 procent, aldus de marktvorsers.

Analist Andrew Wood van Bernstein merkte op dat 2016 nog een sterk jaar was voor Unilever, maar dat in het vierde kwartaal de autonome groei wat verzwakte. Daarbij speelden een uitdagende markt in Brazilië, een vertraging van de volumegroei in ontwikkelde markten en demonetisatie in India het bedrijf niet in de kaart.

In dit licht verwacht Wood dat de omzetgroei in het afgelopen kwartaal met 2,4 procent "ingetogen" was, tegen een lichte volumedaling maar een sterke prijsgroei vanwege valutagerelateerde inputkosten in Latijns-Amerika.

Op sectorniveau verwacht Bernstein een "relatief zwak" kwartaal voor Voeding, vanwege Pasen dat dit jaar laat viel. De divisie dranken en ijs zal volgens Wood een verbetering laten zien van circa drie procent door een gemakkelijke vergelijkingsbasis. De resultaten binnen persoonlijke verzorging zijn nog steeds "glansloos" vanwege de huidige ontwikkelingen in India en Brazilië, zo verwacht de marktvorser. Ook huishoudelijke verzorging blijft volgens de analist een punt van aandacht, ondanks een gemakkelijke vergelijkingsbasis, waarbij een negatieve verkooptrend binnen Wasgoed op de resultaten drukt.

Bernstein verwacht een handhaving van de outlook voor 2017. Dit zou betekenen dat Unilever uitgaat van een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent. Wood hoopt ook meer inzicht te krijgen in de geplande desinvestering van de divisie Spreads met margarines en bak- en kookmiddelen.

Eerder deze maand kwam Unilever met een strategische update, nadat het bedrijf een overnamebod van Kraft Heinz afwees. Unilever wil naast de desinvestering van Spreads, zijn organisatie versimpelen en aandeelhouders extra belonen met dividend en een aandeleninkoopprogramma.

Unilever komt donderdag voorbeurs met de cijfers over het eerste kwartaal van 2017. Op een groen Damrak koerste het aandeel woensdag 0,4 procent lager op 47,66 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Unilever koopt sauzenmaker - media

Overnamebedrag circa 140 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft sauzenmaker Sir Kensington gekocht voor circa 140 miljoen dollar. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdagmiddag op basis van anonieme bronnen.

Sir Kensington maakt onder andere ketchup en mayonaise op basis van natuurlijke ingrediënten. Unilever wilde geen commentaar geven tegenover Bloomberg.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Unilever 0,8 procent hoger op 48,09 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: onderliggende omzetgroei Unilever beter dan verwacht

Volumes nog wel negatief.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte onderliggende omzetgroei gerealiseerd, maar de volumes bleven nog wel negatief. Dit stelden analisten van Davy donderdag in reactie op de omzetrapportage van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern.

Unilever rapporteerde een omzet van 13,3 miljard euro, terwijl de bedrijfsconsensus uitging van 13,2 miljard euro. Onderliggend groeide de omzet met 2,9 procent, waar de consensusverwachting volgens Davy lag op 1,9 procent. De prijzen stegen met 3 procent, daar waar de consensus uitging van 2,6 procent.

De volumes bleven nog wel in negatief terrein, zo merkten de marktvorsers op. Evenwel daalden de volumes met 0,1 procent minder dan de 0,7 procent waar analisten vanuit gingen.

De onderliggende groei in opkomende markten was 6,1 procent, terwijl in de ontwikkelde markten een krimp merkbaar was van 1,5 procent.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Unilever woensdag vlak op 47,73 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Omzet Unilever iets hoger dan verwacht

Levensmiddelenconcern verhoogt dividend.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de eerste drie maanden van 2017 een iets hogere omzet behaald dan verwacht ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016, terwijl ook onderliggend de verkopen hoger lagen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de omzetrapportage van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern.

CEO Paul Polman bleek te spreken over de prestaties in het afgelopen kwartaal en stelde dat het Connected for Growth-plan zijn vruchten afwerpt. Volgens Polman is Unilever goed op weg om de eigen doelstellingen voor 2017 te behalen.

De kwartaalomzet nam ten opzichte van een jaar geleden met 6,1 procent toe tot 13,3 miljard euro, waarbij wisselkoerseffecten een positieve impact van 2,4 procent hadden. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 13,2 miljard euro. De volumes daalden fractioneel, maar de prijzen stegen met 3,0 procent aanzienlijk.

De onderliggende kwartaalomzet, dat wil zeggen exclusief eenmalige effecten van acquisities, desinvesteringen en valutaschommelingen, steeg met 2,9 procent. Opkomende markten droegen met 6,1 procent flink bij. In aanloop naar de kwartaalrapportage mikten analisten al op een onderliggende omzetgroei van 2,0 procent.

Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, met merken als Dove, Knorr en Omo, meldde dat er sprake was van een versterking van marktposities in alle vier kernsectoren, namelijk persoonlijke verzorgingsmiddelen, voedingsmiddelen, huishoudproducten en refreshments.

Aandeelhouders van Unilever kunnen over het eerste kwartaal een dividend van 0,3585 euro per aandeel tegemoet zien, een stijging van 12 procent.

Eerder deze maand kwam Unilever met een strategische update, nadat het bedrijf een overnamebod van Kraft Heinz afwees. Unilever wil naast de desinvestering van Spreads, zijn organisatie versimpelen en aandeelhouders extra belonen met dividend en een aandeleninkoopprogramma.

Outlook

Unilever handhaafde de outlook voor heel 2017. Dit betekent dat het bedrijf onverminderd uitgaat van een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Unilever woensdag vlak op 47,73 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Jestbread
0
Kan iemand mij vertellen in hoeverre Unilever de AEX bepaald? Iedereen heeft zijn mond vol over de hoge stand van de AEX, maar breed genomen valt dit wel mee en mij bekruipt het gevoel dat Unilever en in mindere mate AKZO met name voor de hogere AEX stand verantwoordelijk zijn.
167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 43,920
Verschil -0,350 (-0,79%)
Hoog 44,340
Laag 43,880
Volume 2.068.684
Volume gemiddeld 1.282.821
Volume gisteren 1.712.249

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront