Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

E.On, RWE, Suez, GdF, EdF, Enel, Endesa....

196 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
ffff
4
E.On behoort met EdF, GdF, RWE, Endesa en Suez tot de zes grootste utility-bedrijven van Europa.

E.On baarde twee weken geleden opzien met zijn bod op Endesa voor het ronde bedrag van 29 miljard en volledig in cash te voldoen, want E.On bulkt van het geld.

En E.On veroorzaakt een complete Europse utility-storm die nog heel lang zal nasidderen.

In de eerste plaats zijn de Spanjaarden niet blij met de machtsgreep van E.On op Endesa, maar het bod van hun eigen Gas Natural was duidelijk 30 procent lager. En aandeelhouders zijn minder nationalistisch dan met de mond beleidende politici.

Maar wat veel belangrijker was: De geest was uit de fles en enkele dagen later kwam Enel met het opzienbarende bericht, tesamen met Véolia, SUEZ te gaan overnemen en heerlijk onder elkaar te verdelen: Enel krijgt de electriciteit, en dat is dus grotendeels Electrabel, en Véolia krijgt de waterafdeling. Maar dat was buiten de Franse Regering gerekend en het vervolg kennen we. In een noodtempo nam de Franse Regering het besluit dat Gaz de France Suez gaat opslorpen in een 1 op 1 ruilverhouding, waarbij de Suez-aandeelhouders als troostprijsje nog 1 Euro extra dividend kregen. Voor de Gaz de France aandeelhouders, waaronder dus voor 80 procent de Franse Staat een geweldige overname, voor de Suez-aandeelhouders, wiens aandeel op 34 Euro vorige week stond een erg mager bod en prompt ging er bijna 9 procent af.

En de storm en analyses gaan verder: Italië pikt het niet dat Enel zo afgetroefd is en sleept de Europse Commissie erbij. En dit weekend blijkt op veel Franse sites dat ze daar toch niet zo gerust over zijn.

En dan de koersvorming: Superinteressant, want de koers van Gaz de france is allerminst de koers van Suez minus dat dividend van 1 Euro.

Suez staat relatief duurder of zo je wilt France de Gaz is nog niet ten volle gewaardeerd. De markt houdt dus heel concreet rekening met een hogere waardering voor Suez.

Opvallend vind ik zelf al die NEDERLANSE commentren dat je op de utilities nu maar je winst moet verzilveren. Waarom? Omdat er verdomd weinig Nederlandse portefeuilles zijn met utility erin. Dat is juist het grote manco van Amsterdam en al jaren post ik hier over utility en de belangstelling van Nederlandse aandeelhouders was altijd zeer miniem.

Aan de IPO van Gaz de France deden welgeteld drie KK bezoekers mee, die van Enel en van EdF werd voor kennisgeving aangenomen.

EdF kwam naar de beurs voor rond de 30 Euro. het werd een gigantische FLOP en de banken moesten een deel van de toewijzingstranche weer aan de Franse regeriung teruggeven, wegens onverkoopbaar. Dat was 5 maand geleden. Nu staat de koers 44 Euro en hebben de bij de IPO betrokken banken dus miljarden laten liggen....

Wat nu? Wat nu?

Voor mijzelf sprekend: Ik blijf zeker in de sector, ondanks de hoge waarderingen momenteel. Hooguit wat verschuivingen als de discrepanties tussen bijvoorbeeld Gaz de France en Suez te groot worden.

Rustig E.On blijven volgen. Ze blijven een kanjer met enorme ambities en directe contacten met Putin, dankzij Schroeder in het bestuur. Het project dat E.On tesamen met Gazprom doet wordt medebestuurd door Schroeder. Dus de aanvoerlijn is redelijk politiek verzekerd.

ROUNDUP: E.ON baut neues Kraftwerk in den Niederlanden
03.03.06 / 10:44 dpa-AFX (1 mal gelesen)

DÜSSELDORF (dpa-AFX) - Der Energieversorger E.ON baut für 1,2 Milliarden Euro ein neues Kohlekraftwerk im niederländischen Maasvlakte nahe Rotterdam. Dort betreibe E.ON bereits ein 1.100 Megawatt-Kohlekraftwerk, das derzeit modernisiert werde, teilte der Konzern am Freitag mit.

Das neue Kraftwerk werde ebenfalls eine installierte Leistung von 1.100 Megawatt haben und könne rund sieben Prozent des niederländischen Strombedarfs decken. E.ON baue damit seine Position auf dem niederländischen Erzeugermarkt weiter aus.

Im vergangenen Jahr hatte sich E.ON mit dem Kauf des niederländischen Stromverteilungsunternehmens NRE Energie erstmals den Zugang zu Endkunden in den Niederlanden erschlossen. Maasvlakte liege verkehrsgünstig am Tiefwasserhafen von Rotterdam und sei daher einer der besten Standorte für ein Kohlekraftwerk in Europa.

Der E.ON-Vorstandsvorsitzende Wulf Bernotat sagte: "Der niederländische Markt entwickelt sich sehr dynamisch." Zuvor hatte der E.ON-Benelux-Direktor Joost van Dijk in einem Interview mit der Zeitung "Het Financieele Dagblad" (Freitag) den Bau bereits angekündigt./sk/sbi

Ja even een Duits berichtje: Het schitterendste bewijs dat de sector toch zo slecht opgevolgd wordt. Jullie lezen het goed. Bovenstaand berichtje van een klasse website was slechts 1 maal gelezen!!! Alsof 1,2 miljard en een goede positie in Nederland verwerven geen nieuwsfeit is....

E.On betaalt mij 17 procent dividend op mijn investering van ruim drie jaar geleden. Ik houd ze vast, blijf ze goed volgen en houd jullie zo nu en dan op de hoogte.

In portefeuille: Suez, RWE, E.On, Gaz de France direct in aandelen en indirect via holding Brederode: Enel en Endesa.

Peter

vodkajus
0
wellicht ook interessant. Fortis heeft een fonds in europese utilities aandelen: Fortis L fund equity Utilities Europe. (zie www.fortisfunds.com dan naar factsheets).
ycdtosay
0
Mogelijk nog een alternatief, ik zag dat er in Parijs twee utility trackers zijn: EASYETF EURO UTIL (19 aandelen, volgt de Dow Jones EURO STOXX UTILITIES, meer op www.easyetf.com/uk/index.asp) en TRACKS MSCI UTIL (26 aandelen, volgt de MSCI Europe Utilities index, meer op www.statestreetfrance.com/index.php?l...
Beide zitten zwaar in E.ON, Suez, etc.
Ik weet alleen niet hoe het zit met belasting in Frankrijk over bv. het dividend.

Grt, Willem
[verwijderd]
0
quote:

ycdtosay schreef:

Mogelijk nog een alternatief, ik zag dat er in Parijs twee utility trackers zijn: EASYETF EURO UTIL (19 aandelen, volgt de Dow Jones EURO STOXX UTILITIES, meer op www.easyetf.com/uk/index.asp) en TRACKS MSCI UTIL (26 aandelen, volgt de MSCI Europe Utilities index, meer op www.statestreetfrance.com/index.php?l...
Beide zitten zwaar in E.ON, Suez, etc.
Ik weet alleen niet hoe het zit met belasting in Frankrijk over bv. het dividend.

Grt, Willem

Deze trackers waren mij ook opgevallen toen ik op Morningstar zocht:

tinyurl.com/key2b

Een aantal fondsen is ook opgenomen in de iShare Select Dividend tracker. De index die gevolgd wordt, heeft een stijging van 151,9% laten zien gedurende de afgelopen 3 jaar.
ffff
0
www.tijd.be/nieuws/artikel.asp?Id=215...

Er is weer VOLOP SPECULATIE!

Volgens de Tribune zou Enel het er toch niet bij laten zitten....En met een bankenconsortium 40 tot 50 miljard aan het "verzamelen" zijn.

Nou de markten geloven er vierkant in. Ikzelf eigenlijk ook. Gezien de furieuze reacties van de Italianen en de opstelling van de Europese Commissie in Brussel, zijn de Fransen toch nog niet helemaal klaar met hun project: "eigen bedrijven eerst".

Vandaag gaat Suez bijna 5 procent omhoog.

Zoals ik eergisteren al schreef: gewoon in deze branche blijven.

RWE en E.On profiteren mee.....dat is altijd mooi meegenomen.

Het zou wel een dreun zijn voor de Franse Regering: Eerst Arcelor aan Mittal verliezen ( want de koers van Arcelor blijft ook maar stijgen....) en nu Suez wellicht nog.

Ongelooflijk boeiend is de beurs momenteel.

Peter
theo1
0
Nog een gerucht: Scottish Power zou met Scottish & Southern fuseren. Het is door de directie van ScoPo ontkend maar het klinkt toch niet zo onlogisch. Zelf heb ik al een tijdje aandelen ScoPo.

Het lijkt er inderdaad op dat de Fransen tegen een bloedneus op gaan lopen. Berlusconi heeft al gedreigd de hele EC plat te leggen als ze niks doen. De Italianen zetten dusdanig hoog in dat ze nauwelijks meer terug kunnen. Zou dit dan het einde van Villepin zijn?
ffff
0
SUEZ < SUEZ > affiche la meilleure performance du CAC avec un gain de plus de 4% alors que des informations de presse font état de la volonté de l'italien ENEL < ENEL . > de réunir des financements bancaires pour lancer une offre sur le français. CA Cheuvreux estime que qu'une offre à 38 euros par Enel est possible sur un plan strictement financier, mais pas avant que Bruxelles n'ait rendu son avis. La Commission européenne a donné deux semaines à la France pour éclaircir les événements qui ont abouti au projet de fusion de Suez et de Gaz de France.

Dromen.....dromen.....dromen....over 38 Euro.....

( Overigens Véolia doet ook net iets teveel koersstijging vandaag om te negeren......) Aanvankelijk was het plan dat Enel met Véolia samen SUEZ zouden overnemen.

Peter
ffff
0
De aanval wordt steeds serieuzer onderbouwd. Hier volgend de namen van de deelnemende banken...

Wat zal er gevloekt worden in de Parijse salons...Merde...Merde...Merde.....Ik hoor het ze al zeggen!

Suez-GDF : Enel pourrait contre-attaquer

Le groupe italien Enel ne se laisserait pas abattre par la mobilisation politique française en faveur du rapprochement de Suez (SZE) (SZEB) et GDF (GAZ). Selon des informations communiquées par La Tribune du jour, Enel organise sa riposte. "Une source financière milanaise" a confié au quotidien que le groupe serait en train de mettre sur pied un financement de 45 à 50 milliards d'euros. Près d'une dizaine de banques planchent sur l'affaire : UniCredit, Banca Intesa, Mediobanca, Capitalia, Sanpaolo-IMI et Monte Paschi Di Siena de la péninsule ; chez les étrangères, Deutsche bank (DB), Dresdner Bank et UBS sont également sur le projet.

Lancement dans quelques semaines
La direction d'Enel aurait prévu de lancer son offensive dès que la Commission européenne aura rendu son avis sur le rôle du gouvernement français dans la fusion GDF-Suez. La Commission européenne a en effet donné deux semaines à la France pour éclaircir les événements qui ont abouti à cette fusion, qui, selon Rome, vise uniquement à couper l'herbe sous les pieds du groupe de services aux collectivités Enel, lequel avait ses propres visées sur Suez (SZE).

La flambée continue
Ce matin, à la Bourse de Paris, les titres des "utilities" affichent une évolution divergente. Vers 10 heures, Suez (SZE) bondit de 4,33% à 32,55 euros et Veolia grimpe de 1,01% à 44,02 euros ; en revanche, EDF (EDF) lâche 0,92% à 42,11 euros et GDF (GAZ) est stable à 29 euros. Au même motment, le CAC 40 (PX1) s'octroie 0,8%.

Lire aussi :
- Suez (SZE) : Enel accuse Veolia de trahison

theo1
0
De Italianen hebben al eens stevig met de broek op de enkels gestaan met het Antonveneta fiasco, dat laten ze echt niet nog een keer gebeuren. Ik denk dat de Fransen deze keer echt te ver zijn gegaan. En als de Franse dijk doorbreekt, kan het hard gaan. Arcelor, Suez, wie is de volgende? Er zal nog heel wat afgetandenknarst worden in de Parijse salons.
[verwijderd]
0
Het verbaasde mij in de discussie eerst dan de EC en onze neelie dit over haar kant liet gaan, maar gelukkig het ziet er naar uit dat europese regels eindelijk ook eens voor Frankrijk gaan gelden.
Vive l'Europe

de bos

PS De gemiddelde italiaan is maar wat blij met het openbreken van het italiaanse banksysteem. De banktarieven in italie zijn echt VELE malen hoger dan bij ons. Bijvoorbeeld geld overschrijven 4 euro !
Wat er in zijn hemd stond in italie was alleen de voormalig president van de nationale bank! De regering was neutraal en de minister van finacien (zat eerst in europa) VOOR het openbreken van de markt. Dus met het broek op de knieen, niet echt. Maar er heerst natuurlijk wel terechte idee dat als onze markt open moet/gaat dan OOK die van Frankrijk.
theo1
0
Dat zal vast waar zijn, maar de gemiddelde Italiaan is het establishment niet natuurlijk. Bovendien speelt ook gewoon ouderwets patriottisme een rol natuurlijk: het vaderland wordt eerst vernederd met Antonveneta en daarna nog eens met Enel/Suez. Dat is net even te veel kan ik me voorstellen.

En ook de gemiddelde Fransman hoeft niet blij te zijn met dat GdF/Suez opzetje van de regering. Het wordt een pseudo-monopolie en dat betekent minder concurrentie en dus hogere prijzen voor de Franse consument. En diezelfde Franse consument loopt ook nog eens een groot risico om te worden gebruikt als melkkoetje om buitenlandse avonturen te betalen.
ffff
0
Alleen voor de geïnteresseerden:

Het kookpunt nadert op de Franse websites!
Suez is 8 procent gestegen in drie dagen....

De Italianen slaan terug! Vasthouden die aandelen!!!!

www.boursier.com/vals/FR/news.asp?id=...

Ook bij de buren een lange update geplaatst, NA de inleiding door Michael Kraland.
Altijd goed te weten hoe zoiets nou gegroeid is.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Alleen voor de geïnteresseerden:

Peter
Beste Peter
Ik zag dat je je beklaagde over het gebrek aan belangstelling over je energie en water topics. Ook al blijkt het niet uit reacties, maar ik heb al je draden over gas en electra met aandacht gelezen. Het probleem is alleen dat ik niet zo snel iets waardevols kan toevoegen en ik denk dat voor meer forumgenoten geldt. Het lijkt dus of je tegen een muur praat maar er wordt wel degelijk geluisterd. Ik zal proberen ook wat terug te zeggen.

de bos
ffff
0
Beste de Bos,

Eerst de hommage van Michael en nu die van jou!
Soms hoor je wekenlang niks en dan ineens binnen 24 uur....!
Maar ik denk dat je me wel een beetje begrijpt: Ik steek er godsgruwelijk veel tijd in, uiteraard enkel en alleen eigenbelang, want ik barst van die aandelen, maar als je je kennis een beetje wilt delen met medebeleggers is het toch wel leuk dat je eens een keer iets terughoort. Uiteindelijk is daar ook een forum voor. Maar ondertussen toch wel veel respons gekregen , want er gebeurt echt van alles. E.On kwam vandaag met fantastische cijfers, Suez kwam met nog veel betere cijfers en verwent zijn aandeelhouders met twee maal een dividend van 1 Euro. Het kan blijkbaar allemaal niet meer op. E.On geeft dividend van bijna 8 Euro...

Niet om het een of ander, beste de Bos, maar heb je mijn tips Solvay en Sanofi nog gevolgd? Solvay doet niet veel op de beurs, maar gaat wel een baanbrekend project opstarten met Umicore voor membranen voor energieproduktie. Zie Belgische websites.

En Sanofi-Aventis zat even waar de klappen vielen, van die onverklaarbare dips, duikt net een paar dubbeltjes onder de 70 Euro , goed voor Peter om er weer een plukje bij te pakken en ja hoor: vanaf de opening gistermorgen tot nu 4 procent erbij. En ineens komen er weer positieve verhalen over de sector. UCB zelfde verhaal: steeds onder de 40 Euro en vanmorgen even boven de 41. En dan Schering: Vorig jaar niet boven de 55 te krijgen, je kon ze steeds rond de 52, 53 opkopen en patsboem: eergisteren een prachtverhaal van de CEO en ja hoor: 65 plus vandaag.

De beurs is het boeiendste wereldje dat er bestaat....

Veel succes!

Peter

[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Niet om het een of ander, beste de Bos, maar heb je mijn tips Solvay en Sanofi nog gevolgd? Solvay doet niet veel op de beurs, maar gaat wel een baanbrekend project opstarten met Umicore voor membranen voor energieproduktie. Zie Belgische websites.
[/quote]
Ik dacht dat ik daar al op had geantwoord, maar mijn reactie herlezende is dat inderdaad vrij vaag:

Solvay is gelukkig ook gezakt maar ietsjes minder. Het duurt dus even voordat ik het getroniks verlies weer terug heb.

Getronics na de -veel gedumpt en solvay aangeschaft op 72. Een half eurotje onder water, maar ja Ubisoft stond ook 3 dagen een paar euro's onder water. (nu niet meer natuurlijk)
[quote=ffff]
De beurs is het boeiendste wereldje dat er bestaat....

Veel succes!

Peter
Bedankt voor je aanmoediging. Toen ik begon met beleggen stond de beurs op 650+ en een paar jaar later op 300.
(daarna zakte de index verder, maar daar had mijn porto geen last meer van omdat ik toen vol in convertibles zat en je ook gewoon de rente kan vangen)
Tijdens de glijvlucht had het wel invloed op mijn humeur. Een hele dag hard werken en de beurs eet dat bedrag in dezelfde tijd 3x op. Je kan dan wel zeggen maakt niet uit ik beleg voor de lange termijn, maar zo werkt het dus niet. (ik sta overigens + met een rendement over die periode 1999 tot nu, iets hoger dan de spaarrekening, maar dat is niet vanzelf gegaan)
De beurs mag misschien boeiend zijn, ik ben er voorlopig dus niet rouwig om dat ik met mijn werk meer verdien dan op de beurs. Mijn wereld is als werktuigbouwer Newtoniaans en risico's zijn daarin veel makkelijker af te schatten.

de bos

de bos
ffff
0
www.boursier.com/vals/FR/FR0000120529...

Vuurwerk, compleet vuurwerk.

Op het allerhoogste niveau bemoeien de ministers uit Italië en Frankrijk zich met de zaak en als resultaat, zie Franse websites, dat bod van Enel zou wel degelijk eraan kunnen komen en de Fransen zouden "de markt zijn werk laten doen "".

Peter
ffff
0
NIEUWE ontwikkelingen: vandaag!

En ze hebben volgens mij belang. Als Suez en Gaz de France fusionneren dan bezitten ze zo'n beetje 95 procent van de Belgische GAS en Elektricieteitsmarkt. Dat kan natuurlijk niet en vandaar dat in België er een instantie betaat: de Creg. En die Creg adviseert de regering wat er moet gebeuren. Natuurlijk moeten Suez en/of Gaz de France stukken capaciteit afstaan om hun superriante positie wat concurrentiegevoeliger te maken.

Maar SUEZ heeft dit weekend laten weten daar geen zin in te hebben. Lees verhaal hieronder.

Heeft dat nou consequenties? Ik denk van wel.
De Belgische regering heeft op alle manieren bij Kroes, maar ook in Parijs laten weten dat de toekomstige situatie echt niet kan. Als het dan niet goedschiks gaat, dan moet het maar kwaadschiks. En wat dat betreft zou het, alweer volgens MIJ, de Belgische regering niet zo slecht uitkomen als ENEL alsnog met zijn bod komt.

Want dan zijn er in België plots weer veel meer bedrijven die de markt verdelen en....hopelijk....de gas - en elektriciteitsprijzen wat redelijker houden.

-
SUEZ ET GDF EN BREF

BRUXELLES (Reuters) - Suez rejette les exigences de la Belgique qui conditionne son aval à la fusion du groupe avec Gaz de France à la cession de certains de leurs actifs dans le pays, déclare Jean-Pierre Hansen, directeur général des opérations de Suez, au quotidien belge Le Soir.
La Commission de régulation de l'électricité et du gaz (Creg) estime que ces conditions doivent être remplies dans leur intégralité pour que le mariage à 72 milliards d'euros des deux groupes français puisse être autorisé.
Le projet de fusion Suez/GDF suscite des inquiétudes en Belgique où Suez possède Electrabel, compagnie d'électricité dominante dans le pays. Il lui est également reproché de participer à la vague de "patriotisme économique" qui semble gagner l'Europe.
Dans une interview publiée samedi dans Le Soir, Jean-Pierre Hansen, également administrateur délégué d'Electrabel, se dit "fermement opposé" à la liste d'exigences belges, qui inclut la vente de centrales nucléaires et d'un réseau d'oléoducs.
"Ce catalogue de mesures comme le rapport de la Creg ne peuvent pas être une base de discussion", explique-t-il. "Et une cession pure et simple d'actifs nucléaires est exclue parce que je reste partisan d'un opérateur unique pour le nucléaire".
La Creg préconise la cession par Suez de l'opérateur du réseau électrique Elia, du réseau d'oléoducs Fluxys et de Distrigaz, distributeur gazier dont la part de marché en Belgique dépasse 80%.
Pour Hansen, ces exigences sont pleines de contradiction. Concernant Fluxys, il rappelle qu'il s'agit d'un activité régulée qui ne peut donc pas de bénéfices considérables.
Dans une interview accordée au quotidien économique, L'Echo, Christine Vanderveeren, présidente de la Creg, rappelle de son côté que les exigences présentées pour la fusion Suez/GDF ne sont pas à prendre "à la carte".



Elle réaffirme que la cession de Distrigaz constitue une condition sine qua non, estimant que cela probablement également une recommandation de la Commission européenne, à laquelle le projet de fusion n'a pas encore été présenté.
Christine Vanderveeren met également en garde contre l'émergence d'un géant européen monopolistique susceptible de contrôler la distribution d'énergie sur le Vieux continent et d'être encore plus gros que ses équivalents aux Etats-Unis.
L'Italie a protesté contre la fusion Suez/GDF qu'elle considère comme une intervention protectionniste du gouvernement français. Elle avait été dévoilée par le Premier ministre Dominique de Villepin quelques jours après l'annonce de l'intérêt de l'italien Enel pour Suez.

ffff
0
www.tijd.be/nieuws/artikel.asp?Id=218...

Ja hoor: Het zat er aan te komen: De Italiaanse minister van Industrie zegt vandaag dreigend: Voor Enel is het nog lang niet afgelopen....

De Italiaanse regering is grootaandeelhouder van Enel, dus je kunt zo'n uitspraak van zo'n minister niet naast je neerleggen.
bub
0
Eigenlijk een wat wonderlijke aangelegenheid. Bedrijven die voor een belangrijk deel in staatseigendom zijn proberen andere bedrijven, op hun beurt ook deels staatsbelang over te nemen. Dan kun je op problemen rekenen aangezien de meeste staten alleen een belang hebben in dergelijke ondernemingen als ze van mening zijn dat daarmee een 'vitaal' belang gediend is.
Wellicht dat je als uitganspunt zou kunnen hanteren dat een staatsbedrijf geen overnames mag doen over de grens.
Dat zou ook bij de over te nemen partijen meer vertrouwen wekken dat bij problemen het moederland niet bevoordeeld wordt. Wat zou gebeurden als ENI een tekort aan gas heeft met de stroom- en gasvoorziening in Frankrijk als ENI een staatsbedrijf is.... Ik kan met het ongemak in Frankrijk levendig voorstellen. Privatiseren dus of ophouden met dergelijke overnames.
ffff
0
Dan toch raar dat Suez en Gaz de France zich niet de ongelmakkelijke positie van België kunnen voorstellen.

Overigens : Niks ophouden met dergelijke overnames: DOORGAAN! Wat al die overnames de afgelopen drie maanden al niet aan waarde hebben gecreëerd....MILJARDEN!
196 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
881,23  +6,44  +0,74%  10:51
 Germany40^ 18.194,30 +0,31%
 BEL 20 3.909,81 +0,49%
 Europe50^ 5.025,92 +0,35%
 US30^ 38.517,77 +0,03%
 Nasd100^ 17.564,75 +0,48%
 US500^ 5.079,88 +0,20%
 Japan225^ 38.268,76 +0,87%
 Gold spot 2.318,73 -0,14%
 EUR/USD 1,0683 -0,18%
 WTI 83,07 -0,28%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +15,28%
ASMI +10,16%
RANDSTAD NV +3,69%
PROSUS +3,08%
TomTom +2,90%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,59%
ING -4,49%
Flow Traders -2,49%
Eurocommercia... -1,17%
DSM FIRMENICH AG -1,13%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront