Forum: Ahold » PB » Pagina: 56 | DeBeurs.nl

PB

1.118 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dividend Hunter
0
Data interim-dividend 2019 Ahold Delhaize :

"For the first half of 2019, we will pay an interim dividend of €0.30, based on 40% of first half 2019 underlying income per share from continuing operations."
 
As announced on May 8, 2019, Ahold Delhaize commits to semi-annual dividend payments. For 2019, the interim dividend is €0.30 per common share to be paid on August 29, 2019. The interim dividend is equal to 40% of the year-to-date underlying income per share from continuing operations (see section Other financial and operating information for a reconciliation of income from continuing operations to underlying income from continuing operations).
 
ex-dividenddatum : vrijdag 09 augustus 2019
betaalbaarstelling : donderdag 29 augustus 

Aanvullende info : dividendinfo.nl/ahold-delh      
voda
0
'Ahold zal markt niet plezieren'

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 08:56 | Views: 390

Ahold Delhaize 06 aug
20,16 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Ahold Delhaize over het tweede kwartaal van het jaar waren in lijn met de "niet veeleisende analistenconsensus". Dat stellen marktvorsers van Berenberg in een reactie. Zij wijzen er daarbij op dat het handelsbericht de markt "waarschijnlijk niet zal plezieren".

Dat komt onder meer omdat de vergelijkbare omstandigheden volgens de kenners in de tweede helft van het jaar veel zwaarder worden. Berenberg ziet de resultaten als "een manifestatie van het verliezen van momentum" voor Ahold. De analisten denken dat de algemene schattingen neerwaarts bijgesteld zullen worden.

Berenberg hanteert een sell-advies op Ahold Delhaize, dat dinsdag sloot op 20,16 euro.
voda
0
Beursblik: prestaties Ahold Delhaize zoals verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
19,866 -0,294 -1,46 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van ING woensdag.

"De situatie [staking] bij Stop & Shop raakt de prestaties in het tweede kwartaal, maar we zijn gerustgesteld door de sterke netto consumentenverkopen online", schreef de bank.

ING heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel daalde woensdag 1,1 procent naar 19,94 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: weinig verrassende cijfers Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
19,884 -0,276 -1,37 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van JPMorgan Cazenove woensdag.

De omzet en winst waren in lijn met de ramingen vooraf, waarbij de Amerikaanse marge iets meeviel, maar daar stond een iets lagere marge in Nederland tegenover, aldus de analisten.

De impact van de stakingen verraste niet, vervolgde de zakenbank, maar de vrije kasstroom was iets aan de zwakke kant. Dit laatste zorgt er volgens de analisten voor dat de outlook van Ahold Delhaize voor de vrije kasstroom wellicht wat uitdagend wordt.

JPMorgan zit met zijn ramingen voor Ahold Delhaize onder de consensus. De analisten verwachten dat de supermarktuitbater de eigen doelen niet zal halen. Het advies is dan ook Onderwogen.

Het aandeel daalde woensdag 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Fusie Ahold Delhaize en Kroger is zinvol'

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 22:10 | Views: 2.456

Ahold Delhaize 08 aug
21,11 +1,05 (+5,24%)

AMSTERDAM (AFN) - Een eventuele fusie tussen supermarktconcern Ahold Delhaize en zijn Amerikaanse branchegenoot Kroger zou zinvol zijn. Dat heeft een analist van Bernstein gezegd. Volgens hem is schaalvergroting noodzakelijk in de Amerikaanse supermarktbranche en een krachtenbundeling van twee zou zorgen voor een leidend concern in de orde van grote van retailreus Walmart.

Het gaat om een puur hypothetische deal, benadrukt de marktvorser. Hij heeft geen aanwijzingen dat er een overname of fusie in de maak is, maar kreeg van veel beleggers vragen over wat een verstandige stap voor de concerns zou kunnen zijn. De Bernstein-kenner ziet zo'n 1,3 miljard dollar aan synergievoordelen. Een en ander zou de gezamenlijke beurswaarde flink kunnen doen opveren.

Kroger is een van de grootste retailers in de Verenigde Staten, met bijna 2800 supermarkten. Ook heeft Kroger ruim 250 juwelierszaken en een kleine 2300 drogisterijen. Ahold Delhaize is eveneens al jaren in de VS actief. Het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com behaalt meer dan de helft van zijn omzet aan de overzijde van de Atlantische Oceaan, met merken als Food Lion, Giant Foods en Hannaford.

Concurrentie Amazon

De supermarktreuzen werden in geruchten eerder al eens aan elkaar gelinkt als potentiële fusiepartners. Daarbij speelde mee dat beide bedrijven kampen met toenemende concurrentie van Amazon. De webwinkelreus richt zich steeds meer op de supermarktbranche.

In 2017 zorgde een bericht van een anonieme twitteraar nog voor veel speculatie en een koerssprong van Kroger op de beurs in New York. In de tweet werd gesuggereerd dat Ahold Delhaize met adviseurs een overnamebod op Kroger zou voorbereiden. Analisten reageerden daar toen eveneens op met de opmerking dat een samengaan van de twee bedrijven vanuit geografisch oogpunt niet onlogisch zou zijn. Ook was er destijds scepsis onder kenners, omdat zo'n deal de schuld van Ahold Delhaize wel erg hoog zou doen oplopen. Daarom zou een deal niet waarschijnlijk zijn, werd destijds gezegd.

Van een nieuwe koerssprong van Kroger was donderdag geen sprake. Het aandeel sloot ruim 2 procent in de min. Het aandeel Ahold Delhaize eindigde eerder op de dag wel zo'n 5,2 procent hoger, op 21,11 euro. Die fikse koersstijging dankte het bedrijf volgens de meeste analisten evenwel aan nieuwe cijfers over de supermarktverkopen in de Verenigde Staten. Kroger sloot dankzij diezelfde cijfers op woensdag nog stevig in de plus.
voda
0
Beursblik: Ahold Delhaize zegt Belgie geen gedag

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
20,885 -0,22 -1,04 % Euronext Amsterdam
Kroger Co
$ 23,35 -0,55 -2,30 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Een verkoop van de Belgische activiteiten of die in Centraal- en Zuid-Europa is voor Ahold Delhaize op korte termijn geen optie, omdat dit onnodig complex is. Dit zeiden analisten van Bernstein tegen ABM Financial News.

"Mogelijk later, maar niet op de korte termijn", aldus de zakenbank.

Een verkoop van Nederland zit er momenteel zeker niet in, meent Bernstein. "Het is stabiel en geneert enorm veel cash|, aldus de analisten. "Dat geeft munitie als het in de VS, waar de markt veel volatieler is, veel slechter wordt."

De analisten van Bernstein speculeren wel over een combinatie met het Amerikaanse Kroger. Dat zou in hun ogen een verstandige zet zijn en een "formidabele Amerikaans speler" creëren, hoewel er geen indicaties zijn dat er aan een dergelijke scenario wordt gewerkt.

Volgens Bernstein heeft de Amerikaanse markt behoefte aan consolidatie en zou een fusie leiden tot meer schaalgrootte, waardoor de inkoopkracht van de twee stijgt. Die grotere omvang is ook positief voor de online activiteiten van de twee bedrijven. Online is volgens Bernstein bij uitstek gebaat bij schaalgrootte.

Aangezien Ahold en Kroger weinig geografische overlap kennen, zijn er maar beperkte synergievoordelen te halen, denken de analisten. Daar staat weer tegenover dat er ook weinig of geen winkels gesloten hoeven te worden na een samengaan.

Bernstein heeft een Outperform advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 25,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Albert Heijn gaat reorganiseren - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
20,87 0,095 0,46 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Bij een reorganisatie van Albert Heijn zijn zo'n 150 managers boventallig verklaard. Dit meldde RTLZ woensdag op basis van een bron binnen het bedrijf.

Het supermarktbedrijf wil volgens RTLZ kortere lijnen in zijn organisatie en zo de structuur versimpelen. Het gaat om operationeel managers, regiomanagers door heel Nederland en om werknemers van de afdelingen HR en Finance op het hoofdkantoor in Zaandam.

Het is nog onduidelijk hoeveel van de betrokkenen een nieuwe plek binnen de organisatie krijgen, al zullen er volgens Albert Heijn 'per saldo geen functies verdwijnen', aldus RTLZ.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Albert Heijn test nieuwe winkel zonder kassa

Gepubliceerd op 5 sep 2019 om 06:27 | Views: 1.897

Ahold Delhaize 17:35
21,63 +0,04 (+0,16%)

ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn gaat een nieuw soort kassaloze winkel uittesten. Die wordt bij het hoofdkantoor in Zaandam neergezet. Sensoren en camera's houden bij wie wat uit welk schap pakt. Bij het verlaten van de winkel worden de boodschappen automatisch afgerekend. In de komende maanden mogen de medewerkers het uitproberen, één voor één. Als dat goed gaat, wordt het systeem verder op de proef gesteld.

In de winkel is het net of je thuis iets uit de koelkast pakt, zei Albert Heijn donderdag bij de presentatie. Er is geen kassa en producten hoeven niet meer te worden gescand. Mensen openen de poortjes van de winkel door hun betaalpas te scannen. Bij de uitgang komt het totaalbedrag op een scherm te staan. Albert Heijn benadrukt dat het systeem geen gezichtsherkenning gebruikt, de camera's "registreren alleen gedaanten en bewegingen".

Albert Heijn had vorig jaar al een paar proefwinkels in Amsterdam kassaloos gemaakt. Gebruikers betaalden door met een speciale pas kaartjes bij de schappen aan te tikken. In de nieuwe experimentele winkel hoeft zelfs dat niet meer. Albert Heijn werkt aan het project samen met onder meer ING, dat de betaaloplossing ontwikkelde.

De proefwinkel in Zaandam is 14 vierkante meter groot. Als de test in Zaandam klaar is, wordt de winkel waarschijnlijk op een andere plek neergezet, maar Albert Heijn wil nog niet zeggen waar. Volgens Albert Heijn kan zo'n winkel op den duur op elke plek worden geplaatst waar tijdelijk een minisupermarkt nodig is, zoals kantoren en nieuwbouwwijken. "Klanten willen op elke plek aan hun producten kunnen komen. Deze winkel is zo klein dat hij op een vrachtwagen kan worden geplaatst en zo kan worden verplaatst. We zien dat daar een kans ligt", zegt projectleider Jasper Hoogers van Albert Heijn.
kassiebora
0
Zaandam, the Netherlands, September 9, 2019 - Ahold Delhaize today announces that Jeff Carr, CFO since 2011, has informed the Company that he will not stand for another term as member of the Management Board after his current term expires per the Annual General Meeting of Shareholders in April 2020.

Frans Muller, President & Chief Executive Officer Ahold Delhaize said: “I respect Jeff’s decision and wish him and his family all the best for the future. I would like to recognize Jeff for his significant contributions to the Company as he remains a great partner in helping shape Ahold Delhaize, in driving our Save for our Customers program, and in delivering on our commitments. I look forward to our continued collaboration through next April as we further implement our Leading Together Strategy.”

Jeff Carr added: “It has been a pleasure to serve this great Company and its associates during the last eight years. I look forward to continue working with Frans to ensure a smooth transition and to help identify my successor.”

The search for a successor has been started and further announcements will be made in due course.

Cautionary notice

This press release contains information that qualifies as inside information within the meaning of article 7(1) of the EU Market Abuse Regulation
voda
0
Ahold Delhaize opent 'lab' voor prijskaartjes

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 13:11 | Views: 936

Ahold Delhaize 14:00
22,75 +0,12 (+0,53%)

ZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize zet een nieuw 'laboratorium' op om nieuwe technologische foefjes voor in de supermarkten te ontwikkelen. Het moederbedrijf van Albert Heijn gaat daarvoor intensiever samenwerken met de Chinese leverancier van elektronische prijskaartjes Hanshow Technology.

Ahold Delhaize wil nog dit jaar honderd van zijn Albert Heijn-winkels hebben uitgerust met elektronische prijskaartjes. Die bieden volgens het concern allerlei nieuwe technologische mogelijkheden. Daarbij valt onder meer te denken aan betalen met de mobiel en automatische afprijzingen van versproducten als die hun uiterste houdbaarheidsdatum naderen. Samen met Hanshow onderzoekt het concern nu de mogelijkheden in een gezamenlijk 'innovatielab'.

Hanshow levert sinds vorig jaar al elektronische prijskaartjes voor vestigingen van Delhaize in België en Albert Heijn in Nederland. Als onderdeel van de nieuwe samenwerking nemen voortaan alle Europese ketens van Ahold Delhaize elektronische kaartjes van Hanshow af. Dat laatste bedrijf verhuist bovendien zijn Europese hoofdkantoor naar de regio rond Amsterdam.
voda
0
Ahold verwacht verdere consolidatie in VS

Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 11:27 | Views: 619

Ahold Delhaize 11:51
22,37 -0,22 (-0,97%)

LONDEN (AFN) - Ahold Delhaize rekent op meer overnames in de supermarktsector in de Verenigde Staten. Dat zei topman Frans Muller in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens Muller zullen supermarktketens meer de handen ineenslaan vanwege de hoge kosten voor innovatieve technologie in het retaillandschap. Voor onlineverkoop en andere vormen van digitalisering zijn forse investeringen nodig. Muller benadrukte dat de markt in de VS nu nog zeer gefragmenteerd is.

Ahold Delhaize haalt ongeveer twee derde van zijn omzet uit de VS met supermarkten als Food Lion, Giant, Stop & Shop en webwinkel Peapod. In de VS moet nu ook worden geconcurreerd met webwinkelgigant Amazon, die supermarktketen Whole Foods heeft overgenomen en daar de prijzen flink heeft verlaagd.

Muller ging ook in op de zoektocht naar een vervanger van financieel topman Jeff Carr, die vorige week liet weten op te stappen aan het einde van zijn termijn. Er wordt gekeken naar iemand met internationale ervaring en kennis van retail.
voda
0
Supermarkt haalt voor het eerst online top 3

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 11:03 | Views: 130

Ahold Delhaize 10:54
22,43 -0,08 (-0,36%)

UTRECHT (AFN) - Voor het eerst staat een supermarkt in de top 3 van bedrijven met de hoogste online-omzet in Nederland. Albert Heijn staat nu derde, achter bol.com (eveneens van moederbedrijf Ahold Delhaize) en elektronicawebshop Coolblue. Dat blijkt uit de jaarlijkse top 100 samengesteld door marktonderzoeker en vakblad Twinkle.

Albert Heijn ging de non-foodwebwinkels Zalando en Wehkamp voorbij, en klom daarmee van de vijfde plek. Jumbo en onlinesuper Picnic rukten op naar plekken 8 en 11.

Volgens Arjan van Oosterhout van Twinkle lift de grootste supermarktketen in Nederland mee met de groei in de sector. "Nederlanders doen boodschappen steeds meer online". Daarnaast is Albert Heijn heel actief met zijn onlinestrategie, zei Van Oosterhout. Hij wees op de steeds verdergaande mogelijkheden voor gepersonaliseerde online-aanbiedingen via de bonuskaart.

Verder viel op dat webwinkel Amazon omhoog kroop naar plek 6. "Ze zijn zich stapje bij beetje meer aan het mengen op de Nederlandse markt", merkte Van Oosterhout op. Zo is Amazon.de, de versie van de website waar Nederlanders op aangewezen zijn, inmiddels vertaald naar het Nederlands en is loyaliteitsdienst Amazon Prime ook beschikbaar voor de Nederlandse consumenten.
voda
0
BlackRock vergroot belang in Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
22,505 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in Ahold Delhaize gemeld, maar het stemrecht is verkleind. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 23 september 2019.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 5,01 procent met een stemrecht van 6,05 procent stemrecht. Dit belang wordt vrijwel volledig middellijk reëel gehouden.

Op 27 februari van dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,96 procent met een stemrecht van 6,91 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.g.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Teamleiders spuwen gal over gang van zaken bij Albert Heijn: ‘Alles draait om geld, de mens telt niet'

Teamleiders van Haagse Albert Heijnfilialen spuwen hun gal over de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. ,,Wij hebben óók rechten.''

Anne Kompagnie 22-09-19, 07:01 Laatste update: 10:12

Een serieuze loopbaan binnen Albert Heijn, lang zag Hagenaar Zakaria (27) dat als zijn ideaal.

Als broekie van 15 begon hij als vakkenvuller, in de loop der jaren wist hij het tot teamleider te schoppen. ,,En ik wilde verder, meer verantwoordelijkheden. Vandaar ook dat ik uiteindelijk koos voor een opleiding Human Resource Management op De Haagse Hogeschool.'' Maar na twaalf jaar zet hij er nu een punt achter. ,,Officieel ben ik op sabbatical, maar heel eerlijk: ik denk niet dat ik daar ooit nog ga werken.'' Het bedrijf waarvoor hij jaren met veel plezier en inzet heeft gewerkt, is te zeer veranderd, stelt hij. ,,Alles draait om geld, geld geld. De mens telt niet meer.''

Zakaria doet zijn verhaal samen met nog twee (voormalige) teamleiders, werkzaam binnen verschillende vestigingen van Albert Heijn in Den Haag en Voorburg. Ze stappen naar voren, omdat ze het oneens zijn met de vele verkeerde uitbetalingen. Met leeftijdsdiscriminatie en ziekmeldingen, die negatieve loopbaangevolgen hebben of simpelweg niet worden geaccepteerd.

Veel vervelen­der vond ik het eindeloze gezeur om juiste uitbetalin­gen. Het klopte vaker niet dan wel.

Ayoub Boubkari
Bruuske toon
Om dat laatste te illustreren laat Zakaria een opgenomen telefoongesprek horen tussen een jonge vakkenvuller en zijn teamleider. De jongen belt zijn filiaal op, het duurt een eeuwigheid voor hij wordt doorverbonden met de juiste persoon. Wanneer dat contact dan eindelijk gelegd is, volgt een merkwaardig gesprek. Op zijn 'ik ben ziek' volgt op bruuske toon: 'wat heb je dan? Dit accepteer ik niet. Ik verwacht je over een uur hier op werk, je zorgt maar dat je er bent', valt te horen.

Lees ook
Ode aan de vakkenvuller! Geluk zit in een strak schap
Lees meer
Zalando zorgt voor klapper met bouw distributiecentrum: 1500 banen
PREMIUM

De toon van het gesprek is niet uitzonderlijk, stelt Ayoub Boubkari (22). ,,Ik werk al jaren binnen het bedrijf en was enige tijd ook teamleider. Eigenlijk kon ik altijd, behalve de vrijdagavond, want dan voetbal ik. Dat werd opeens een punt. Ik zou niet flexibel zijn. Er werd mij duidelijk gemaakt dat ik het zo niet verder zou schoppen.''

Vervelend, stelt hij. ,,Maar veel vervelender vond ik het eindeloze gezeur om juiste uitbetalingen. Het klopte vaker niet dan wel. Overuren worden niet meegenomen.Ik kreeg niet betaald naar mijn functie.''

Albert Heijn zegt zich niet te herkennen in de klachten van het drietal. © Henriette Guest

Leeftijd
Als teamleiders merken ze zelf aan den lijve, dat ook die rol langzaam maar zeker verandert. ,,Bij sollicitaties moeten we steeds minder letten op kwaliteit en steeds meer op leeftijd. Stelregel is: zorg ervoor dat bij verlenging de medewerker niet ouder is dan 22. Dan wordt hij simpelweg te duur.''

De sfeer binnen de vestigingen is volgens de drie danig verslechterd sinds de komst van een nieuw operationeel managementteam, zo'n vier jaar geleden. ,,Dat er geld verdiend moet worden is logisch. Maar niet ten koste van alles. Ook supermarktpersoneel heeft rechten.''

Zakaria noemt opnieuw een praktijkvoorbeeld. ,,Een meisje was vorig jaar ingeroosterd, maar buiten gold code rood vanwege storm. Toen zij uit eigen beweging zorgde voor een vervanger, zodat zij de straat niet op hoefde, moest ze op het matje komen bij de baas.''

Andere teamlei­ders durven zich niet zo uit te spreken.

Incidenten
Hoe de drie jongens van al die incidenten afweten?. ,,We staan inmiddels wel algemeen bekend als criticasters van het beleid van Albert Heijn. Andere teamleiders durven zich niet zo uit te spreken. Daardoor komt het dat klachten al snel bij ons bekend zijn'', is de uitleg.

In theorie kunnen medewerkers met hun grieven terecht bij de daarvoor in het leven geroepen signaallijn. Boubkari: ,,Die zou klachten anoniem moeten verwerken. Jammer is wel, dat je er de dag erna op wordt aangesproken door je leidinggevende.''

Albert Heijn geeft in een reactie aan zich niet te herkennen in de klachten van het drietal. ,,In ons bedrijf zijn natuurlijk wel eens klachten en meningsverschillen tussen werknemers en Albert Heijn als werkgever. Met 100.000 medewerkers is dat haast niet te voorkomen'', legt de woordvoerder uit. Daarom zijn er volgens de supermarktgigant standaardprocedures. ,,Zo bespreken medewerkers hun klachten allereerst met hun directe manager.''

voda
0
Deel 2:

Bij de selectie van medewer­kers letten wij op kwaliteit, beschik­baar­heid en een match met Albert Heijn

Woordvoerder Albert Heijn
Hogerop
Mochten de manager en de medewerker niet in staat zijn om gezamenlijk tot een oplossing te komen, dan is er de mogelijkheid voor de medewerker om het hogerop te zoeken bij een operationeel manager en een regiomanager, legt de woordvoerder uit. ,,Deze procedure is tot stand gekomen in overleg met de ondernemingsraad en blijkt in praktijk naar behoren te werken.''

Medewerkers kunnen bovendien terecht bij de afdeling personeelszaken, voegt hij toe. ,,Daarnaast hebben we een separate signaallijn. Daar kunnen medewerkers klachten indienen, en naar eigen inzicht ook volstrekt anoniem. Alle klachten worden vanzelfsprekend serieus onderzocht.''

Het indienen van zo'n klacht, kan ook anoniem. ,,Als echter een klacht anoniem ingediend wordt, is er geen mogelijkheid voor de behandelaar van de klacht om de afzender te achterhalen en een individuele oplossing te bieden.''

Albert Heijn is een bedrijf voor iedereen, benadrukt de woordvoerder. ,,Dat is ook zichtbaar in de winkels. Het medewerkersbestand van een winkel is ook altijd een afspiegeling van de wijk waarin de winkel ligt. Bij de selectie van medewerkers letten wij op kwaliteit, beschikbaarheid en een match met Albert Heijn", zegt hij.

Het onvolledig uitbetalen van salarissen of toeslagen is volstrekt onaccepta­bel en wordt niet getole­reerd

Woordvoerder Albert Heijn
Onacceptabel
Ziekmelden is mogelijk en heeft geen negatieve consequenties, verzekert de woordvoerder ,,We hebben een volstrekt heldere ziekmeldprocedure. Die is bekend bij alle medewerkers en dient te worden gerespecteerd. Als dat niet gebeurt, nemen we hier bij signalering direct actie op."

Over het beloningsbeleid is de supermarktwoordvoerder kort: ,,Iedereen wordt betaald voor het werk dat hij of zij doet. Het onvolledig uitbetalen van salarissen of toeslagen is volstrekt onacceptabel en wordt niet getolereerd. Klachten hieromtrent worden direct onderzocht en opgevolgd.''

Daarnaast biedt de woordvoerder van de supermarktketen het drietal graag de gelegenheid om nog eens met iemand van de afdeling personeelszaken te praten en daar hun klachten voor te leggen. Daar ziet Ayoub Boubkari het nut niet meer van in. ,,Ik werk er nog wel, maar dat zal niet lang meer duren. Ik ben er wel klaar mee.''

Voor de andere twee teamleiders geldt, dat het afscheid van Albert Heijn toch zwaar valt. ,,Je hebt er lang in geïnvesteerd, en de zondagdiensten betalen best prima, genoeg voor de maandelijkse huur. Dat wil je ook niet zomaar achter je laten. Maar uiteindelijk moet je wel achter je werkgever kunnen staan, zeker als teamleider. Heel eerlijk: dat kunnen we al tijden niet meer.''

Reageren? hc.lezers@ad.nl

www.ad.nl/den-haag/teamleiders-spuwen...
voda
0
Beursblik: weinig verrassingen voorzien bij Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
22,40 -0,105 -0,47 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De aankomende kwartaalcijfers van Ahold Delhaize zullen weinig opzien baren. Dit verwacht zakenbank Jefferies.

De sterke dollar biedt een steun in de rug, maar voor duidelijk progressie in de reorganisatie van Stop & Shop is het waarschijnlijk nog te vroeg.

Jefferies rekent op een omzetgroei van 5 procent voor Ahold Delhaize, terwijl de winst en het bedrijfsresultaat vermoedelijk stabiel bleven.

De marge in de VS zal 12 basispunten lager uitvallen door extra investeringen in de herpositionering van Stop & Shop.

In België verwachten de analisten na een gemengd eerste halfjaar een betere vergelijkbare omzetgroei van 3 procent, en in Nederland zal de prestatie van Albert Heijn opnieuw solide zijn, denkt hij, met een vergelijkbare groei van 1,6 procent na een ”monster”-resultaat een jaar eerder. De marges in België en Nederland zullen naar verwachting met 8 en 10 basispunten dalen.

De analisten betreuren het vertrek van CFO Jeff Carr. Hij droeg volgens hen veel bij aan een cultuur van kostenbesparingen en een robuuste benadering van kapitaalallocatie.

Groei-ambitie in de knop gebroken?

De nieuwe CEO Frans Muller kwam eind vorig jaar met zijn groeiplannen, maar de Amerikaanse toezichthouder FTC ging daar meteen voor liggen en moet de aankoop van King Kullen nog steeds goedkeuren. De vraag is of Ahold Delhaize zijn overnameplannen hierop zal bijstellen.

Cruciaal volgens Jefferies is hoe de online markt in de VS zich zal ontwikkelen. Hij vraagt zich af of dit een race om marktaandeel ten koste van marges wordt, zoals destijds in het Verenigd Koninkrijk, of een meer rationeel groeimodel zoals die in Frankrijk.

De diverse spelers benaderen deze nieuwe markt heel verschillend en de analisten kijken onder andere naar Kroger en WMT, die in de komende maanden een beleggersdag organiseren, voor de richting die het zal opgaan.

Jefferies denkt dat het aandeel Ahold Delhaize momenteel redelijk gewaardeerd is en adviseert het aandeel vast te houden met een koersdoel van 22,00 euro.

Het aandeel noteerde donderdag 0,3 procent lager op 22,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BlackRock vergroot belang in Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
22,495 0,215 0,96 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een iets groter belang in Ahold Delhaize gemeld, maar het stemrecht is verkleind. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 2 oktober 2019.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 5,05 procent met een stemrecht van 6,11 procent stemrecht. Dit belang wordt vrijwel volledig middellijk reëel gehouden.

Op 25 september van dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,98 procent met een stemrecht van 6,15 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Financieel topman Ahold naar Reckitt'

Gepubliceerd op 7 okt 2019 om 07:06 | Views: 1.955

Ahold Delhaize 16:07
22,72 -0,10 (-0,42%)

LONDEN (AFN) - Financieel topman Jeff Carr van Ahold Delhaize, die in april vertrekt bij het supermarktconcern, gaat aan de slag bij Reckitt Benckiser (RB). Dat meldt Sky News-verslaggever Mark Kleinman in een tweet.

Carr kondigde begin september zijn vertrek bij Ahold Delhaize aan. Hij was daar sinds eind 2011 de financieel eindverantwoordelijke. Volgens Sky wil Laxman Narasimhan, de nieuwe topman van de Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen, de huidige en lang zittende financieel topman Adrian Hennah vervangen.
1.118 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-okt-19 17:35
Koers 22,980
Verschil -0,145 (-0,63%)
Hoog 23,140
Laag 22,850
Volume 2.877.037
Volume gemiddeld 2.847.702
Volume gisteren 2.921.429