Forum: Ahold » Sectornieuws - diverse items | DeBeurs.nl

Sectornieuws - diverse items

1.047 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: supermarktketens maken zich op voor slag in de Benelux

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
22,595 0,09 0,40 % Euronext Amsterdam
Carrefour
16,265 -0,06 -0,37 % Euronext Paris
Carrefour SA nominatif adm
16,265 -0,06 -0,37 % Euronext Paris
Colruyt
48,70 0,45 0,93 % Euronext Brussel

(ABM FN) Degroof Petercam heeft dinsdag het advies voor de Belgische supermarktketen Colruyt verhoogd van Houden naar Kopen met een koersdoel van 56,00 euro per aandeel. Dit blijkt uit een rapport van analist Fernand de Boer waarin hij beschrijft hoe de sector zich opmaakt voor de strijd in de Benelux.

De analist had onlangs een ontmoeting met de CFO van de niet beursgenoteerde Nederlandse supermarktketen Jumbo, waarbij ondermeer de intrede in België aan bod kwam.

Jumbo wil nog dit jaar met zijn strategie van lage prijzen in combinatie met een breed assortiment en goede service aan de slag in België. Op het vlak van prijzen wil Jumbo op hetzelfde niveau zitten als Colruyt, aldus De Boer.

De analist verwacht dan ook dat de intrede van Jumbo vooral zwakke spelers zoals Carrefour pijn zal doen en dat ook Colruyt margedruk zal ervaren in de komende jaren, terwijl winstgroei de komende jaren er niet in lijkt te zitten volgens de analist. Stabiele winsten is het beste waar Colruyt op kan hopen, denkt De Boer.

Ahold Delhaize zal ook last ondervinden van de Belgische ambities van Jumbo, maar relatief beperkt. België draagt ook maar 5 procent bij aan de onderliggende EBIT van Ahold Delhaize, onderstreepte de analist.

De dalende winstvooruitzichten zijn echter de rode draad in het rapport van de analist. De vooruitzichten mogen er dan niet denderend uitzien, de analist wijst erop dat dit Colruyt zal dwingen om andere wegen te verkennen om winstgroei te realiseren.

Zo wijst De Boer op de sterke balans van de supermarktketen, waardoor een omvangrijk aandeleninkoopprogramma een optie is om de winst per aandeel een boost te geven.

De analist waarschuwt wel dat dit niet de beste oplossing is, omdat dit geen effect zal hebben op de operationele uitdagingen waar Colruyt mee te maken zal hebben.

Colruyt zou daarom volgens de analist beter werken aan acquisities. De Boer benadrukt erop dat met de financiële slagkracht die het concern heeft, de supermarktketen de Nederlandse markt zou kunnen betreden. Een marktaandeel van 20 procent acht de analist haalbaar met de oorlogskas van 2 miljard euro die Colruyt ter beschikking heeft.

Deze stap zou de omzet doen stijgen met 70 procent en de winst per aandeel met meer dan 20 procent, berekende de analist.

Het aandeel Colruyt stijgt dinsdagochtend 0,4 procent naar 48,46 euro per aandeel. Ahold Delhaize wint 0,4 procent op 22,60 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sligro roept 160 waren terug om listeriazaak

Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 15:13 | Views: 0

Sligro 14:53
25,35 +0,10 (+0,40%)

VEGHEL (AFN) - Groothandel Sligro heeft 160 productsoorten teruggeroepen bij klanten als gevolg van de listeriakwestie bij vleeswarenproducent Offerman. Bij hoeveel klanten dat nodig was, wil een woordvoerder niet kwijt.

De zegsman voegt eraan toe dat Sligro sinds donderdagavond drukdoende is om volledig zeker te stellen dat alle door het bedrijf geleverde producten veilig zijn. Dat is volgens hem gebruikelijk bij elke terugroepactie.

Hoe hoog de kosten zijn die met deze terugroepactie gepaard gaan, is nog lang niet duidelijk. "In deze fase kijk je daar niet naar", aldus de woordvoerder. "Dat is niet eens van secundair maar van tertiair belang."
voda
0
'Jumbo en Plus weerspreken geruchten'

Gepubliceerd op 7 okt 2019 om 17:27 | Views: 962

Ahold Delhaize 17:26
22,73 -0,09 (-0,37%)

UTRECHT (ANP) - In de supermarktbranche doen al langer geruchten de ronde dat supermarktketens Jumbo en Plus de krachten zouden willen bundelen. Maar woordvoerders van de concurrenten van Albert Heijn ontkennen tegen vakmedium Distrifood dat er iets speelt.

Distrifood heeft van diverse ondernemers in de branche gehoord dat er een samenwerking op handen zou zijn, mogelijk een gezamenlijke inkoop of zelfs een overnamedeal. Maar een woordvoerder van Jumbo weerspreekt deze geluiden: "We zijn niet met Plus in gesprek over een strategische samenwerking met Plus in welke vorm dan ook."

Een woordvoerder van Plus spreekt de geruchten ook tegen en geeft daarnaast aan dat deze week de halfjaarlijkse formulebijeenkomst op het programma staat bij Plus. "Die staat in het teken van ons nieuwe businessplan, waaraan de afgelopen maanden is gewerkt. Wij nemen de ondernemers mee in de plannen voor Plus voor de komende drie jaar."
kassiebora
0

Etos na overname ook aanbieder zorginfo

Etos verkoopt voortaan niet alleen aspirientjes en andere verzorgingsmiddelen, maar biedt ook allerhande informatie aan over medische kwaaltjes en ziekenhuizen. De drogisterijketen heeft de Solvo Groep gekocht, het bedrijf achter vier Nederlandse websites over gezondheidszorg.

Solvo bezit naast zijn gelijknamige website ook gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Maandelijks trekken die sites zo’n 6 miljoen bezoekers, meldt het bedrijf zelf. Etos noemt de overname van Solvo een ‘gouden combinatie’. Door de overname zou Etos in één keer het grootste Nederlandse online-informatiepunt voor welzijn en gezondheid worden.

Etos, een dochteronderneming van Ahold Delhaize, werkt er naar eigen zeggen al langer aan een nieuw soort drogisterij op te zetten. Daarbij moet de verkoop van verzorgingsproducten hand in hand gaan met het informeren van klanten. De overname van Solvo maakt deel uit van die overgang.

Algemeen Dagblad 8-10-2019.
voda
1
Beursblik: omzetgroei Sligro voorzien

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sligro Food Group
24,65 -0,15 -0,60 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer omzet gerealiseerd. Dit verwachten analisten van ABN AMRO in aanloop naar de cijfers van onderneming uit Veghel op donderdag.

ABN AMRO verwacht dat de omzet met 4,2 procent is gestegen tot 616 miljoen euro. De analisten merkten op dat er wel sprake is van een moeilijke vergelijkingsbasis in Nederland.

Volgens Foodstep groeide de Nederlandse markt tussen 18 juni en 7 oktober 2018 met respectievelijk 5,3, 5,1, 2,5 en 4,0 procent per maand. In 2019 was deze groei in de periode tot 8 september nog 1,2, 1,3 en 2,5 procent.

De cumulatieve groei was 3,6 procent tot 7 oktober vorig jaar. Tot dusver is er dit jaar tot 8 september volgens ABN AMRO sprake van een groei met 0,8 procent.

Daarbovenop is er geen extra bijdrage meer vanuit het La Place-contract. Dit contract had in de tweede helft van 2018 en in de eerste helft van dit jaar nog een positieve impact op de omzet en autonome groei, zo merkte ABN AMRO op, maar inmiddels loopt het contract dus al langer dan een jaar.

De analisten verwachten dat de autonome omzet in het derde kwartaal met 1,0 procent gedaald zal zijn tegen een sterke autonome omzetgroei van 5,1 procent vorig jaar. Wel zal het overgenomen De Kweker 33 miljoen euro bijdragen aan de omzet in het afgelopen kwartaal, aldus ABN AMRO.

ABN AMRO heeft een Houden advies op Sligro Food Groep.

Sligro opent donderdag de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winkeliers zetten meer om

Gepubliceerd op 15 okt 2019 om 06:58 | Views: 1.082

DEN HAAG (AFN) - Winkeliers hebben in augustus 3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het verkoopvolume was 0,8 procent hoger, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast werd online bijna 14 procent meer omgezet. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in augustus. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,9 procent hoger dan in augustus vorig jaar, aldus het statistiekbureau.

De omzet van de winkels in non-food groeide met 2 procent. Het volume, de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, was 0,5 procent lager dan een jaar eerder. Voor de derde maand op rij noteerden de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en woninginrichting de grootste omzetstijging, zo constateert het CBS. De winkels in consumentenelektronica en witgoed, de kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren hebben in augustus minder omgezet.

De winkels in voedings- en genotmiddelen wisten ook 2 procent meer om te zetten dan een jaar terug, bij een nagenoeg gelijk volume. De omzet van de supermarkten lag 2,4 procent hoger, die van de speciaalzaken was 0,7 procent lager dan een jaar eerder. De online omzet was in augustus 13,9 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.
1.047 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16-okt-19 13:31
Koers 23,005
Verschil -0,020 (-0,09%)
Hoog 23,260
Laag 22,875
Volume 979.012
Volume gemiddeld 3.115.157
Volume gisteren 3.347.939