Arcelormittal

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Voorlopig maar even eruit en aanzien,stel dat het lukt om de handel stil te leggen.

Arcelor Mittal
Investeerders vragen AFM onderzoek naar Mittal
AMSTERDAM -
Een groep hedgefunds heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gevraagd de handel in aandelen Arcelor Mittal stil te leggen. De groep bestaat onder meer bestaat uit het Britse Trafalgar Asset Managers en SRM Advisers uit Monaco.

De hedgefunds voelen zich benadeeld bij de overname van staalbedrijf Arcelor door branchegenoot Mittal. Dat meldde Het Financieele Dagblad vrijdag. De AFM bevestigde een brief te hebben ontvangen. “De brief richt zich op eventueel marktmisbruik”, lichtte een woordvoerster toe.

De hedgefunds zeggen dat Mittal niet volledig duidelijk is geweest over zijn intenties bij de overname van Arcelor. Hierdoor zeggen de investeerders in totaal meer dan 1 miljard euro schade te hebben geleden.

mvrgr jo jo

ffff
0
Jojo,

Ik lach echt in mijn vuistje. Als er nou één bedrijf is geweest dat altijd 100 procent duidelijk is geweest in zijn overnames dan was het wel Mittal. Maar de man is op alle mogelijke en onmogelijke manieren tegengewerkt: met raciale ondertoon, met zogenaamde kwinkslagen als Parfum past nooit bij eau de Cologne en vooral door heel wat regeringen die allang hun Arcelor aandelen verkocht hadden, maar ondertussen zich nog wel wilden bemoeien met de staalbedrijven ( Luxemburg, belgië, Wallonië, Frankrijk)

Die hedgefunds hebben massaal ingezet op....het mislukken van de fusie. Het werd dan ook een titanenstrijd. En ze zaten dus verkeerd en verloren. En ondertussen is het aandeel zowel van Arcelor, voor de fusie als van Arcelor Mittal na de fusie enorm gestegen.

En nu kunnen ze hun verlies niet acepteren en zoeken toch nog een uitvlucht.

Wat een kinderachtig gedrag. Al jarenlang verzieken ze zelf de markt met hun agressieve opstellingen op de beurzen. Dat is hun goed recht. maar als je dan "verkeerd' blijkt te zitten, moet je niet ineens afkomen met ....Meester, AFM, hij was niet eerlijk....

Hoop van harte dat AFM hun klacht als volstrekt onbenullig afwijst.

Peter
[verwijderd]
0
Peter

Hardlopers zijn vaak doodlopers het gaat te snel fouten kunnen snel gemaakt zijn,voorlopig reageert de koers wel op dit bericht,Duitse staalmakers opende vanmorgen allemaal in de plus en hielden dit vrij lang vast,AM ging direct down.

Je kunt alles lachwekkend noemen maar ik neem aan dat deze funds denken een zaak te hebben ander ga je daar niet mee beginnen en kosten maken,een succesje hebben ze al de koers stokte.

Maar er is mee het Dofasco debacle hangt ook nog boven AM,Zuid afrika heeft AM ook problemen met authoriteiten,verkoop US staalbedrijf nog niet rond terwijl dit wel verplicht is geworden door de mededingings autoriteiten.
Ook hijgen er nog Arcelor aandeelbezitters in de nek van AM met dreiging van een proces.
Kortom opletten even de koers is behoorlijk opgelopen de laatste maand,ik mik ze vandaag eruit.

mvrgr jo jo
ffff
0
Jojo,


Enkel en alleen al het sturen van een brief naar AFM en het in de pers gooien van het melden van een klacht bij AFM is op zich al een typische hedgefund-truc.....

Neen, ik word er , echt waar, niet koud of warm van. Als ze van de kortstondige marktreactie op het versturen van hun brief en persmelding alweer een procentje hebben kunne verdien, lachen zij voor één keertje in hun vuistje.

Wel goed dat je de draad erover opende: Voor mij altijd een reden om juist te kijken hoever ze de koers in elkaar kunnen drukken en dan weer een plukje erbijpakken.... Ik meen dit echt hè.

Hedgefunds zijn voor mij marktmakers die bewust de koers vaak in elkaar stampen en ik slik het verlies dat dan even in de boeken verschijnt , maar profiteer van hun gedrag door dan juist die aandelen te kopen waarvan zij de koers zo drukken.

Maar je kunt het natuurlijk ook doen zoals jij het doet: Nu vast verkopen en straks wellicht goedkoper terugkopen.

Ik zou wel in de staal blijven. Overigens , ik volg sinds een maand ook jouw Thyssen Krupp nu wat beter: wat doen de het goed zeg! Complimenten.

Peter

[verwijderd]
0
quote:

joost 45 schreef:


is Thyssen Krupp nog koopwaardig jojo? gr Joost


Zeer zeker hij is op dit moment sterk op achter,groot voordeel met TK is dat het maar voor ongeveer 50% staalfabrikant is rest is machinebouw scheepsbouw liften etc,als er een neerwaartse klap op grondstoffen komt zal de diversicatie dempend werken op TK.
Opdeze site kun je hem goed volgen realtime koers en veel info,let ook eens op de vele recente koersdoelverhogingen.
aktien.wallstreet-online.de/15091/rea...

mvrgr jo jo
[verwijderd]
0
Jo jo:

TK 1y 85%
YTD 25%

Toch maar een plukje gedaan,jouw opmerking over machine- scheeps-bouw haalde me over.

gr kck
[verwijderd]
0
quote:

kck schreef:


Jo jo:

TK 1y 85%
YTD 25%

Toch maar een plukje gedaan,jouw opmerking over machine- scheeps-bouw haalde me over.

gr kck


Ik adviseer lees die site eens goed door KCK,bij dezelfde site kun je ook de gegevens van Salzgitter,Voestalpine En kloekner&co vergelijken,K&co is een staalhandelaar en maakt enorme sprongen leuk om daghandel mee te proberen,rond de 50 kopen en winst pakken.

mvrgr jo jo
[verwijderd]
0
Tnx jo jo,maar daghandel nix voor mij,wil eerder minder met port bemoeien.
Site is inderdaad ok.

kck
ffff
0
www.fd.nl/ShowRedactieNieuws.asp?Cont...


Jojo,

Ik heb nu gelezen waar de hedgefunds precies over klagen. Dat is toch over iets anders dan ik aanvankelijk dacht, maar dat neemt niet weg dat het best interessant wordt om dat te gaan volgen.

Wat de hedgefunds stellen is namelijk dat de condities van het overnamebod die 9 maand geleden werden gegeven, nu nog steeds toegepast zouden moeten worden.

Persoonlijk vind ik dat klinkklare nonsens. De condities voor een overname zijn altijd een bepaalde periode geldig en dan kun je er al of niet op ingaan.

Maar ga je er NIET op in, dan moet je 9 maanden later niet lopen zeuren, dat je alsnog die condities wilt krijgen.

Eigenlijk volledig parallel met die KLM aandeelhouders die er ook , nu, na twee jaar, zo'n spijt van hebben dat ze hun stukken niet ingeruild hebben.

Maar je kunt, in mijn ogen, natuurlijk niet een aanbod weigeren, je stukken vasthouden en dan na afloop van de biedperiode, komen zeuren dat je ze alsnog tegen die condities kwijt wil.....


Zullen we dit draadje bewaren? Want ik ben wel razend benieuwd of ze hun zin gaan krijgen.

Maar mijn rechtsgevoel zegt dat ze geen poot hebben om op te staan. Dan hadden ze 9 maand geleden maar op het bod moeten ingaan.

Peter
ffff
0
Publicatiedatum: 15-6-2007 13:46

ArcelorMittal vindt reacties aandeelhouders misleidend
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - ArcelorMittal vindt de reactie van minderheidsaandeelhouders Arcelor 'misleidend' en 'niet accuraat'. Het grootste staalbedrijf ter wereld reageert vrijdag op berichten omtrent deze groep, dat bestaat uit hedgefondsen, in de media.

Het Financieele Dagblad meldde vanmorgen dat een groep hedgefondsen de Autoriteit Financiele Markten (AFM) gevraagd heeft in te grijpen in de fusie tussen de staalbedrijven Mittal Steel en Arcelor.

De activistische beleggers, onder wie het Britse Trafalgar Asset Managers en SRM Advisers uit Monaco, vinden dat ze door Mittal Steel zijn misleid bij de overname van Arcelor voor euro 33 mrd. De beleggers zeggen dat ze in totaal voor meer dan euro 1 mrd schade hebben geleden.

De klacht van de hedgefondsen die een belang hebben in zowel Mittal als Arcelor, spitst zich toe op de oorspronkelijk overeengekomen aandelenruil tussen Mittal Steel en Arcelor. Volgens de prospectus en de fusieovereenkomst zou de fusie plaatsvinden op basis van een aandelenruil van elf aandelen Mittal voor zeven aandelen Arcelor.

Mittal Steel liet vorige maand weten dat de resterende aandeelhouders worden uitgerookt via een juridische fusie waarbij Mittal slechts acht aandelen ArcelorMittal biedt voor zeven aandelen Arcelor. Daardoor pakt de waarde voor Arcelor-aandeelhouders 38% lager uit.

ArcelorMittal verweert zich dat de raad van commissarissen de regels heeft toegepast die al in de intentieovereenkomst van eind juni van 2006 stonden. 'Daardoor kon er geen twijfel bestaan over het feit dat voor het bepaling van de ruilverhouding, in overeenstemming zouden zijn met de waarde van het aandeel Arcelor volgens het tweede bod', zo reageert het staalbedrijf.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

ffff
0
Kijk eens hoe de koers op dit bericht reageert....

De hedgefunds wilden weer eens teveel...

Ik zeg het eerlijk: Ik geniet.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:


Kijk eens hoe de koers op dit bericht reageert....

De hedgefunds wilden weer eens teveel...

Ik zeg het eerlijk: Ik geniet.

Peter


Geniet? ik zie om 13:46 de koers flink duiken of zit je short?
Buiten dit bericht is er nog meer wat ik al eerder schreef.

mvrgr jo jo
[verwijderd]
0
Peter dit kwam ik tegen op het AM forum in een posting van voda,als dit waar is word er een smerig spel gespeeld,gewoon fraude dus.
Hier draait de klacht in feite om.

Mittal Steel liet vorige maand weten dat de resterende aandeelhouders worden uitgerookt via een juridische fusie waarbij Mittal slechts acht aandelen ArcelorMittal biedt voor zeven aandelen Arcelor. Daardoor pakt de waarde voor Arcelor-aandeelhouders 38% lager uit. Dit nieuws zorgde voor een koersdaling van Arcelor en een stijging bij Mittal.

Een dergelijke verlaging van het initiële bod zou volgens de hedge funds in Nederland niet mogelijk zijn. ArcelorMittal omzeilt dit door eerst te fuseren met een lege onderneming in Luxemburg. Pas in een tweede fase moet een aandelenruil in Luxemburg plaatsvinden.

Volgens de hedge funds wil Mittal Steel hen buitenspel zetten door de fusie in twee fasen uit te smeren, waardoor de Franse en Nederlandse wet kan worden omzeild en gebruik wordt gemaakt van een lichter toezichtsregime. Een 'truc', stellen de hedge funds.

mvrgr jo jo
ffff
1
Hoi Jojo,

Je kunt daar inderdaad tegenaankijken zoals de hedgefunds het stellen. Overigens : geen smerige truc van ArcelorMittal, maar gewoon gebruik maken van wetten in diverse landen.

Maar je kunt er ook tegenaankijken zoals ik al verwoordde: Een aanbod bij een overname is altijd gelimiteerd in de tijd. ga je er niet op in, dan is het ook heel erg naief te denken dat je dan na 9 maanden minimaal hetzelfde aanbod voorgeschoteld krijgt.

Overigens , Jojo, het aanbod toendertijd van Mittal was een drietal mogelijkheden. Je kon kiezen.

Sowieso hebben de hedgefunds niet voor een van die drie mogelijkheden gekozen, maar hielden hun aandelen vast.


Echt, ik vind het "onnozel" van die hedegefunds NU te denken dat ze van de drie aangeboden opties TOEN, er Nu, negen maanden later de beste eruit willen pikken en die dan doordrijven.

Ik ben ook blij dat ArcelorMittal daar niet aan toegeeft.

Bij iedere komende overname in de toekomst kun je dan altijd wel weigeren op het aanbod in te gaan, met het idee, later krijg ik minimaal hetzelfde of meer.

Zo werkt het ook niet.

Peter

[verwijderd]
0
Nog meer juridisch gebakkelei voor ArcelorMittal in aantocht.

SRM stelt Mittal-advies banken aan de kaak

anp | Gepubliceerd op 28 oktober 2007, 18:20
Laatst bijgewerkt op 28 oktober 2007, 18:27

AMSTERDAM - SRM Global Fund heeft kritiek geuit op een groep zakenbanken die het staalconcern Mittal Steel heeft geadviseerd over zijn fusie met de Franse branchegenoot Arcelor. Ook dreigt de investeringsmaatschappij met juridische stappen.


Dat meldde de Britse zakenkrant The Financial Times dit weekeinde. Het Europese Arcelor en het Indiase Mittal kondigden vorig jaar aan te willen fuseren tot het grootste staalbedrijf van de wereld.

Beide bedrijven opereren intussen als een concern onder de naam ArcelorMittal, maar de fusie moet nog officieel worden afgerond. In The Financial Times stelt SRM dat de banken, waartoe Goldman Sachs, Morgan Stanley, Fortis en Société General behoren, geen onafhankelijk advies hebben gegeven inzake een eerlijke behandeling van minderheidsaandeelhouders.

De investeringsmaatschappij baseert zich op de vergoeding die de banken hebben gekregen. Die zou met een totale waarde van 70 miljoen dollar veel te groot zijn. SRM overweegt juridische stappen tegen Arcelor, Mittal en de banken.


mvrgr jo jo
MtBaker
0
Ik ben geen jurist, maar heb dezelfde mening als ffff. De hedgefunds hebben de boot gemist en zoeken naar wegen (of strohalmen) om alsnog hun winst te halen.
Ik heb de indruk dat ze te lang gewacht hebben en dat ze daarmee zichzelf in de vingers hebben gesneden in de hoop op meer.
[verwijderd]
0
quote:

kck schreef:


Heb ArcelorM ook op lijstje maar dan rnd 46 ofzo.

groet kck


Erg sterke come-back,jo jo!

www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/MT-gr...

Misschien te zuinig geweest.47,x waarschijnlijk koopje.
[verwijderd]
0
quote:

kck schreef:


[quote=kck]
Heb ArcelorM ook op lijstje maar dan rnd 46 ofzo.

groet kck
[/quote]

Erg sterke come-back,jo jo!

www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/MT-gr...

Misschien te zuinig geweest.47,x waarschijnlijk koopje.


Ik ben geen TA-man, ben vandaag ingestapt. Grafieken lezen is niet mijn sterkste punt, dus is mijn vraag: wat is jouw verwachting voor de komende dagen? Ik las in het Mittaldraadje dat in de States er een dikke plus op de borden staat.
Vertel, vertel....

Groet,
Golfgep
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
550,85  -1,63  -0,30%  18 sep
 AMS25-24h^ 550,85 0,00%
 Germany30^ 13.121,50 -0,66%
 Dutch15-index 16.078,83 +0,43%
 BEL 20 3.375,86 -0,42%
 BRX20-24h^ 3.373,01 -0,08%
 Europe50^ 3.279,20 -0,14%
 Euro30-index 16.734,26 -0,89%
 US30^ 27.662,87 0,00%
 Nasd100^ 10.931,86 0,00%
 US500^ 3.318,01 0,00%
 Japan225^ 23.254,91 0,00%
 Gold spot 1.950,56 0,00%
 EUR/USD 1,1840 0,00%
 WTI^ 41,15 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ADYEN NV +5,62%
Accsys +3,83%
Sif Holding +3,42%
Avantium +2,37%
IMCD +1,80%

Dalers

UNIBAIL-RODAM... -10,53%
Wereldhave -9,51%
Vastned -6,41%
ABN AMRO BANK... -4,08%
Eurocommercia... -3,98%

Nieuws Forum meer

Galapagos verhoogt kapitaal
Tilburg013 op 20 sep 2020 08:20
18
WeChat en TikTok mogen in VS niet mee...
Lepre Chaun op 20 sep 2020 06:03
5
Forse verliesbeurt op Wall Street
pffffff op 20 sep 2020 01:18
17
Milieuclub lijdt nederlaag in rechtsz...
Noyby op 19 sep 2020 20:10
8
Consumentenvertrouwen VS opnieuw gest...
WijHetVolk op 19 sep 2020 15:44
6