Forum: Pharming » Sectornieuws - biotech | DeBeurs.nl

Sectornieuws - biotech

4.671 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 229 230 231 232 233 234 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Fabrikanten pijnstillers onderuit op onderzoek justitie VS

(ABM FN-Dow Jones) Farmaceutische bedrijven die verwikkeld zijn in de Amerikaanse opioidencrisis gingen dinsdag onderuit op een bericht dat fabrikanten en distributeurs van deze pijnstillers een strafrechtelijk onderzoek tegemoet kunnen zien.

Zes bedrijven hebben aan toezichthouders gemeld dat ze gedagvaard zijn door de federale aanklager in New York, meldde The Wall Street Journal. De krant baseert zich ook op anonieme bronnen.

Teva Pharmaceutical verloor 8 procent, Mallinckrodt 9 procent, Amneal Pharmaceuticals leverde 12 procent in. Ook groothandels die medicijnen distribueren worden geraakt: AmerisourceBergen verloor ruim 3 procent en McKesson 5 procent.

De aandelen van deze bedrijven stegen de afgelopen weken, op de aanname dat een wereldwijde schikking in de opoidenzaak, die alle lopende en toekomstige rechtszaken zou afhankelijk, positief zou zijn voor de beurskoersen.

Het onderzoek richt zich op de vraag of deze bedrijven met opzet toelieten dat deze categorie verslavende pijnstillers de markt overstroomde. Ook wordt gekeken of wetgeving tegen verboden verslavende middelen is overtreden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PERSBERICHT: Persbericht Biocartis Group NV: Openbaarmaking van een transparantiekennisgeving

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Biocartis NV
6,21 0,07 1,14 % Euronext Brussel
PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

27 november 2019, 17:50 CET

Openbaarmaking van een transparantiekennisgeving

Mechelen, België, 27 november 2019 -- Biocartis Group NV (de
'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire
diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag aan,
overeenkomstig artikel 14, lid 1 van de Belgische Wet van 2 mei 2007 op
de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten waarvan
aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde
markt (de 'Belgische Transparantiewet'), dat zij op 26 november 2019 een
transparantiekennisgeving gedateerd 25 november 2019 (de 'Kennisgeving')
heeft ontvangen waaruit blijkt dat de deelneming van Johnson & Johnson
Innovation -- JJDC, Inc op 20 november 2019 onder de
kennisgevingsdrempel van 10% is gezakt. Johnson & Johnson Innovation --
JJDC, Inc. houdt nu 9,72% van de stemrechtverlenende effecten in
Biocartis.

De Kennisgeving bevat de volgende informatie:


-- Reden van de Kennisgeving: Verwerving of overdracht van
stemrechtverlenende effecten of stemrechten.

-- Kennisgeving door: Een moederonderneming of een controlerende persoon.

-- Kennisgevingsplichtige personen: Johnson & Johnson, 1 J&J Plaza, New
Brunswick, NJ, 08901 USA, en Johnson & Johnson Innovation -- JJDC, Inc.,
410 George Street, New Brunswick, NJ 08901 USA.

-- Transactiedatum: 20 november 2019.

-- Onderschreden drempel: 10%.

-- Noemer: 56.382.088.

-- Details van de Notificatie: Johnson & Johnson Innovation -- JJDC, Inc.
houdt 5.481.128 stemrechtverlenende effecten.

-- Volledige keten van gecontroleerde ondernemingen via dewelke de
deelneming daadwerkelijk wordt gehouden: Johnson & Johnson Innovation --
JJDC, Inc. is een dochtervennootschap van Johnson & Johnson. Johnson &
Johnson is geen gecontroleerde entiteit.


De Kennisgeving is hier
www.globenewswire.com/Tracker?data=1S...
ter beschikking op de website van de Vennootschap.
voda
0
Philips komt met nieuwe behandeling longkanker - media

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een nieuwe behandelmethode ontwikkeld tegen longkanker. Dit schreef het Financieele Dagblad woensdag naar aanleiding van een presentatie van het bedrijf.

Het gaat om geavanceerde röntgenapparatuur waarmee artsen ook kleinere tumoren in de longen kunnen opsporen en dat in een relatief vroeg stadium. Bovendien kan direct een behandeling plaatsvinden tijdens het stellen van de diagnose. In twintig ziekenhuizen wordt momenteel ervaring opgedaan met de nieuwe technologie van Philips.

De technologie behoort tot de nieuwste vorm van het 'nieuwe opereren', aldus het FD. Via de lies wordt meestal een katheter in de bloedbaan ingebracht, om vervolgens ingrepen uit te voeren in bijvoorbeeld de bloedvaten, het hart of zelfs de hersenen. Met de technologie van Philips kan zelfs de hele luchtwegenboom met zijn vele vertakkingen in beeld worden gebracht.

Philips levert hiervoor de beeldvormende apparatuur, dat wil zeggen de scanners die doktoren in staat stellen om een katheter naar de juiste plaats te leiden.

De technologie zal Philips komende week presenteren in de Verenigde Staten op het belangrijkste congres ter wereld voor radiologen, volgens de krant. Het bedrijf denkt met de technologie een voorsprong te hebben op concurrenten als General Electric en Siemens.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verlies biotechnoloog Vivoryon loopt op

Gepubliceerd op 28 nov 2019 om 07:29 | Views: 52

VIVORYON THERAPEUT 27 nov
5,36 0,00 (0,00%)

HALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Vivoryon Therapeutics, het voormalige Probiodrug, zag in het derde kwartaal zijn verlies oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam mede doordat het in Amsterdam genoteerde bedrijf meer uitgaven deed aan onderzoek en ontwikkeling van medicijnen. Ook de administratieve kosten namen op jaarbasis toe.

Onder de streep resteerde een min van ruim 1,9 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 1,6 miljoen euro een jaar terug. Het grotere nettoverlies valt volledig toe te schrijven aan hogere kosten, omdat Vivoryon geen omzet wist te behalen in het voorbije kwartaal. De biotechnoloog hield er naar eigen zeggen al rekening mee dat er in het derde kwartaal geen opbrengsten zouden zijn.

Volgens Vivoryon lagen de resultaten in lijn met de eigen verwachtingen.
voda
0
Astellas zet vol in op gentherapie en koopt Audentes voor $3 mrd

De Japanse farmaceut Astellas YPH:€15,42-0,16% neemt het Amerikaanse Audentes Therapeutics BOLD:$28,63-- over voor een slordige $3 mrd. Dit melden de bedrijven in een gezamenlijk statement. Astellas betaalt $60 per aandeel, iets meer dan waarop het aandeel Audentes maandag sloot.

Astellas is genoteerd aan de beurs in Tokio, waar de koers dit jaar al met 34% steeg. Het bedrijf groeide dankzij behandelingen voor prostaatkanker en bloedarmoede, maar zet nu vol in op gentherapie. In dat licht is de overname van Audentes heel logisch: zij hebben onder meer een medicijn in de pijplijn voor myotubulaire myopathie, een levensbedreigende spierziekte die vooral voorkomt bij jongens en ademhalingsproblemen en extreme spierverslapping veroorzaakt.

Zelf schrijft Astellas dat de overname van Audentes de ontwikkeling van gentherapieën voor zeldzame neuromusculaire ziekten (een verzamelterm voor aandoeningen aan de zenuwen en spieren) versnelt. Astellas heeft ook al een licentie voor de ontwikkelingsrechten van een gentherapie voor de spierziekte ALS.

Gentherapie

Gentherapie is een behandelvorm waarbij defecte genen vervangen worden door gezonde genen. Patiënten met een erfelijke ziekte zijn zo in principe met één behandeling te genezen. De behandeling is wel zeer prijzig; de kosten kunnen oplopen tot miljoenen euro's per patiënt.

Farmaceuten zijn de laatste jaren happig op bedrijven die veelbelovende resultaten boeken op het gebied van gentherapie. Die belangstelling groeit omdat de afgelopen jaren de eerste gentherapieën door toezichthouders zijn goedgekeurd en dus op de markt zijn gekomen.

Grote overnames werden dit jaar onder andere gedaan door het Zwitserse farmaconcern Roche, dat Spark Therapeutics opkocht voor $4,3 mrd, en door Novartis, dat Avexis overnam voor €7,8 mrd.

fd.nl/economie-politiek/1326807/astel...
voda
0
Novartis heeft pijplijn aan 'blockbusters'

Gepubliceerd op 5 dec 2019 om 08:44 | Views: 661

NOVARTIS N 04 dec
90,16 +0,71 (+0,79%)

BASEL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Novartis verwacht dat het op lange termijn zal blijven groeien, met een flinke pijplijn aan potentiële 'blockbuster'-medicijnen. Dat kondigde het concern aan in aanloop naar zijn beleggersdag.

Topman Vas Narasimhan heeft het in een verklaring over meer dan 25 mogelijke stermedicijnen die een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar kunnen bereiken. Daarnaast wil het tussen 2020 en 2022 meer dan tachtig goedkeuringsaanvragen voor geneesmiddelen indienen bij toezichthouders in de Verenigde Staten, Europa, Japan en China.
MisterBlue
0
Ik wil graag jullie mening over het Duitse Biofrontera en haar belangrijkste product Ameluz.

Biofrontera heeft een werkend en goedgekeurd product, namelijk Ameluz dat een groei in verkoopvolumes kent sinds 2015. Ameluz is zowel in Europa (EMA) als ook in de VS (FDA) op de markt goedgekeurd als middel tegen actinische keratose (AK), een huidaandoening als gevolg van te veel in de zon te hebben gezeten. Ook is in het jaar 2017 Ameluz in Europa goedgekeurd tegen basaalcelcarcinoom (BCC). De FDA goedkeuring verwacht men in 2021. Er liggen nog kansen in het verschiet voor behandeling van acne en prickle cell carcinoma, kortom wederom enorme marktkansen.
Als je de wetenschappelijke studie wilt lezen van Ameluz zie:

www.ema.europa.eu/docs/nl_NL/document...

In het geval dat je dat in een andere taal wilt doen:

www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=...

Helaas is er door mij om onbekende redenen enige groeivertraging opgetreden (let wel vertraging geen verkoopafname). Wie kan mij uitleggen waarom? Ik haal het niet uit: Biofrontera AG (BFRA) CEO Hermann Lübbert on Q3 2019 Results - Earnings Call Transcript Waarom heeft er zo’n onredelijke koersafstraffing plaatsgevonden? Ik vind het onredelijke gezien het feit dat Ameluz een superieur middel is in vergelijking tot wat er is en de marktkansen die (nog) in het verschiet liggen. Is er iets structureel veranderd?
De Rijdende Rechter
0
quote:

voda schreef op 5 dec 2019 om 09:14:


Novartis heeft pijplijn aan 'blockbusters'

Gepubliceerd op 5 dec 2019 om 08:44 | Views: 661

NOVARTIS N 04 dec
90,16 +0,71 (+0,79%)

BASEL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Novartis verwacht dat het op lange termijn zal blijven groeien, met een flinke pijplijn aan potentiële 'blockbuster'-medicijnen. Dat kondigde het concern aan in aanloop naar zijn beleggersdag.

Topman Vas Narasimhan heeft het in een verklaring over meer dan 25 mogelijke stermedicijnen die een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar kunnen bereiken. Daarnaast wil het tussen 2020 en 2022 meer dan tachtig goedkeuringsaanvragen voor geneesmiddelen indienen bij toezichthouders in de Verenigde Staten, Europa, Japan en China.Nou, dan moet Pharming Novotaris maar overnemen....
lucas D
0
www.telegraaf.nl/financieel/510900745...

Galapagos vindt deelnemers voor Novesa-studie

Door ANP Producties
13 min geleden in FINANCIEEL


Galapagos188.72.25%
Mechelen - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft genoeg deelnemers gevonden voor een studie met zijn kandidaat-medicijn GLPG1690. Het gaat om de zogeheten Novesa Fase 2a-studie bij patiënten met diffuus cutane systemische sclerose (dcSSc).

Voor de Novesa-studie zijn 33 patiënten met dcSSc, een auto-immuunziekte waarbij onder meer verdikkingen van de huid optreden, gevonden. Een deel van de deelnemers krijgt GLPG1690 en een deel krijgt een placebo toegediend. De test duurt 24 weken, waarna de huidverdikkingen worden gemeten. Ook wordt gekeken naar veiligheid en verdraagbaarheid van het middel, longvolume en de kwaliteit van leven van de deelnemers.

Galapagos verwacht de eerste resultaten van de studie in de tweede helft van volgend jaar.
voda
0
Biogen maakt vaart met Alzheimer-medicijn

Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 08:10 | Views: 52

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse biotechnoloog Biogen en zijn Japanse partner Eisai maken vaart met hun experimenteel middel voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. De nieuwe testresultaten voor medicijn aducanumab werden bestempeld als een "mijlpaal" door het onderzoekspanel bij een farmaceutische conferentie in de Verenigde Staten.

Een hoge dosis van aducanumab, genomen voor een lange periode, zou "enige effectiviteit" kunnen hebben in de behandeling van Alzheimer, bleek uit de resultaten. Volgens een kenner uit het onderzoekspanel is het medicijn de eerste behandeling die de kernoorzaak van Alzheimer aanpakt. Dat opent de deuren om verder onderzoek in deze richting te voeren.

In oktober besloten Biogen en Eisai nieuw leven in de testen van het experimentele medicijn te blazen. De twee hadden eerder juist een punt gezet achter de onderzoeken, na teleurstellende resultaten. Die bleken naderhand toch mee te vallen.
voda
0
Kabinet bepleit afbouw grote marktmacht van farmabedrijven in de EU

Fabrikanten die een geneesmiddel hebben ontwikkeld tegen zeer zeldzame ziekten, mogen dat middel tien jaar exclusief verkopen in de Europese Unie. Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg vraagt zich af of zo'n lange periode van marktexclusiviteit nog is gerechtvaardigd. Bij gebrek aan concurrentie blijven de prijzen van sommige medicijnen volgens hem onnodig hoog.

Bruins heeft dit vrijdag aangekaart in Brussel. Hij bracht een bezoek — naar eigen zeggen als eerste Europese bewindspersoon — aan de nieuwe Eurocommissaris voor volksgezondheid, Stella Kyriakidou. Zij heeft volgens Bruins oren naar zijn plan om zeker te stellen dat er in de EU 'voldoende medicijnen tegen redelijke prijzen' beschikbaar blijven.

Hoge ontwikkelingskosten
Brussel onderzoekt momenteel de effectiviteit van EU-regels rond 'weesgeneesmiddelen'. Dit zijn medicijnen voor ziekten die maar weinig voorkomen: maximaal vijf op de tienduizend personen lijden aan zo'n aandoening. Daardoor is de markt voor weesmedicijnen naar verhouding klein en is het voor farmaceuten lastig de hoge ontwikkelingskosten van de middelen terug te verdienen.

Om te stimuleren dat de farma-industrie toch de moeite neemt weesgeneesmiddelen te produceren, biedt de EU tien jaar lang marktexclusiviteit. Hieraan kleven volgens Bruins nadelen. Na tien jaar zijn de patiënten immers behoorlijk afhankelijk geworden van dat ene beschikbare medicijn en stappen zij niet makkelijk over naar een nieuw middel. De facto blijft de marktexclusiviteit dus in stand, wat de prijs voor het middel opdrijft.

Recordprijzen
Bruins is dan ook blij dat de EU onder de loep neemt of de periode van tien jaar niet te lang is. Hij hoopt dat Europa uitkomt bij een 'kosten-plusmethode': farmaceuten maken dan hun productiekosten bekend en krijgen daarbovenop 'een redelijke winstmarge' betaald. Dit moet voorkomen dat prijzen voor weesgeneesmiddelen onbetaalbaar worden. Zo vroeg farmaceut Novartis eerder dit jaar voor het medicijn 'Zolgensma', dat is bestemd voor kinderen met de zeldzame spierziekte SMA, een recordbedrag van $2,1 mln in de VS.
'We moeten afspraken in Europa kunnen maken over zo'n 'kosten-plusmethode', denkt Bruins. Hij wil bovendien het onderzoek naar de weesmiddelen aangrijpen om die methode te bepleiten voor de beprijzing van álle medicijnen. Zo ver is het nog lang niet, want farmabedrijven houden hun kostenplaatjes in de onderhandelingen met overheden doorgaans angstvallig geheim. 'Soms geldt echt bij die besprekingen: wat de gek ervoor vraagt', aldus Bruins.

Gezamenlijke prijsafspraken
Nederland maakt zich dan ook al langere tijd sterk voor transparantie, ook in Europa. Het krijgt bijval van andere kleinere EU-landen met weinig farmaceutische bedrijven binnen hun landsgrenzen. Duitsland en Frankrijk die wel een flinke farma-industrie in huis hebben, voelen daar veel minder voor. Tegelijkertijd probeert Nederland samen op te trekken met Luxemburg, Oostenrijk en België om gezamenlijke prijsafspraken te maken, maar dit initiatief staat nog altijd in de kinderschoenen.

Ander probleem is volgens Bruins dat nieuwe, innovatieve medicijnen niet overal even snel en in dezelfde mate beschikbaar zijn op de Europese markt. 'Nederland staat - vermoedelijk vanwege zijn goed draaiende economie - redelijk vooraan in de rij, maar wie weet of dat over vijf jaar nog zo is. Bovendien vind ik dat Nederland als thuisland van het Europese Medicijnagentschap zich er sterk voor moet maken dat medicijnen ook in kleinere, armere EU-landen snel voorhanden zijn.'

Distributieproblemen
Hij heeft Kyriakidou gevraagd hiermee aan de slag te gaan. Ze moet wat Bruins betreft eveneens onderzoeken hoe de EU minder afhankelijk kan worden van een handvol fabrieken van grote medicijnmakers in China en India. 'Laten we kijken hoe we medicijnenproductie weer vaker in de EU kunnen laten plaatsvinden, zodat een productiefout in Azië en distributieproblemen niet tot tekorten in Europa leiden', aldus de VVD-bewindsman.

fd.nl/economie-politiek/1327165/kabin...
4.671 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 229 230 231 232 233 234 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 06-dec-19 17:35
Koers 1,473
Verschil -0,001 (-0,03%)
Hoog 1,498
Laag 1,453
Volume 15.775.797
Volume gemiddeld 11.290.539
Volume gisteren 17.823.670