Forum: Pharming » Sectornieuws - biotech | DeBeurs.nl

Sectornieuws - biotech

4.472 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: JPMorgan verhoogt koersdoel Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
149,45 21,30 16,62 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft maandag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 125,00 naar 165,00 euro. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

De koersdoelverhoging volgt op de deal die Galapagos zondag met Gilead aankondigde.

Gilead koopt een flinke pluk aandelen voor 140,59 euro per stuk. Dat is een premie van 10 procent ten opzichte van de slotkoers op vrijdag.

"De enige potentiële keerzijde die we voor beleggers kunnen ontdekken [aan de deal] is dat er geen volledige overname is gedaan", aldus de analisten. Door de afspraken die zijn gemaakt, kan Gilead ook de komende tien jaar geen overname meer doen, benadrukten JPMorgan.

Maar algeheel is de deal gunstig voor Galapagos, vinden de analisten, onder meer omdat de risico's van de pijplijn voortaan worden gedeeld met Gilead. Ook is er een "substantiële" kapitaalinjectie voor de uitbouw van een Europese commerciële infrastructuur.

Dankzij de deal met Gilead rekent JPMorgen voor maandag ten minste op een koersstijging van 10 procent. "Maar we denken dat het waarschijnlijk is dat de aandelen meer zullen stijgen dankzij de substantiële vooruitbetaling [door Gilead]", voegde de bank toe.

Het aandeel Galapagos sloot vrijdag op op 128,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Jullie lopen achter met je koersdoel!

Beursblik: mega-deal voor Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
149,45 21,30 16,62 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft een mega-deal gesloten met Gilead. Dit stelde analist Peter Welford van Jefferies maandag.

De deal stelt ook de zelfstandigheid van Galapagos voor het komende decennium veilig, meent Welford, terwijl het ook voor genoeg middelen zorgt om de pijplijn te kunnen versnellen.

"Wij vinden de deal en de premie die voor de aandelen wordt betaald een welkome ondersteuning van de pijplijn en het platform van Galapagos", schreef Welford. Wel betekent de deal dat er in de komende tien jaar niet hoeft te worden gerekend op een overname van Galapagos, en die premie dus ook niet meer in de koers zal zitten.

Jefferies heeft een koopadvies op Galapagos met een koersdoel van 130,00 euro. Het aandeel slot vrijdag op 128,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: InsingerGilissen verhoogt koersdoel Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
150,60 22,45 17,52 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) InsingerGilissen heeft het koersdoel van Galapagos verhoogd van 150,00 naar 200,00 euro met een ongewijzigd Aanbevolen advies. Dit bleek maandag uit een analistenrapport.

Volgens analist Jos Versteeg heeft Galapagos een prachtige deal gesloten met Gilead Sciences waarbij het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf zijn zelfstandigheid behoudt.

Versteeg wees voor de camera van ABM Financial News op twee belangrijke doelstellingen die Galapagos CEO Onno van de Stolpe heeft: het bedrijf zelfstandig houden en een onafhankelijke Europese farmaceut worden.

Dat eerste is door de deal met Gilead gelukt gezien de wapenstilstand van 10 jaar. Volgens Versteeg hoeft Galapagos niet bang te zijn dat er een bod zal komen want Gilead kan zijn belang uitbreiden tot net onder 30 procent en "daarmee is het volstrekt zinloos voor een andere farmaceut om een bod te doen".

Het tweede doel van de Galapagos topman, dat wil zeggen een onafhankelijke farmaceut worden, daar heeft hij "ook een grote stap mee gemaakt", vindt Versteeg, omdat Galapagos in de toekomst alle medicijnen in Europa zelf mag ontwikkelen en deels ook vermarkten.

Het aandeel Galapagos noteerde maandagmiddag bijna 17 procent hoger op 149,75 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Galapagos sluit fantastische deal

(ABM FN-Dow Jones) Analist Jos Versteeg van Insinger Gilissen vindt dat Galapagos een heel goede deal met Gilead heeft gesloten en verhoogt zijn koersdoel naar 200,00 euro.

Met de deal weet CEO Onno van de Stolpe ook de door hem zo gewenste zelfstandigheid en onafhankelijkheid te verankeren, aldus Versteeg.

www.youtube.com/watch?v=hXf-sIjVNlg

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Biotechbedrijf AM Pharma haalt €116 mln op

In het kort

Investeringsklimaat voor geneesmiddelen aanzienlijk verbeterd.
Drie Nederlandse investeringsmaatschappijen betrokken bij grootste financieringsronde ooit.
Bij succesvolle onderzoek komt medicijn tegen acuut nierfalen in 2023 op de markt.

Het Nederlandse biotechbedrijf AM Pharma heeft €116 mln opgehaald voor zijn onderzoek naar een medicijn tegen acuut nierfalen, een aandoening die wereldwijd honderdduizenden mensen per jaar het leven kost. Het gaat om een van de grootste financieringsrondes ooit van een niet-beursgenoteerd Nederlands biotechbedrijf. De financiering is afkomstig van meerdere investeringsmaatschappijen.

Investeringsklimaat sterk verbeterd

'We zijn erg tevreden', zegt ceo Erik van den Berg van AM Pharma. De grote omvang van de kapitaalinjectie bewijst volgens hem dat het investeringsklimaat aanzienlijk is verbeterd voor bedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen. Nederlandse investeringsmaatschappijen haalden afgelopen jaren meer dan een miljard euro op voor de financiering van beginnende medische bedrijven.

Erik van den Berg, ceo van AM PharmaFoto: AM Pharma

Een groot deel van de €116 mln wordt opgebracht door de Nederlandse investeringsmaatschappijen LSP, Gilde Health Care en Forbion, die zich alle drie specialiseren in het verstrekken van 'durfkapitaal'. Ook diverse venture-capitalbedrijven uit andere Europese landen doen mee.

Geen beursgang overwogen

Bij financieringsrondes van deze omvang had een biotechbedrijf in het verleden waarschijnlijk voor een aandelenemissie op de beurs gekozen, maar Van den Berg zegt een beursgang niet te hebben overwogen. Een financiering via investeringsmaatschappijen is volgens hem veel sneller geregeld. Bovendien had een beursnotering meer verplichtingen met zich meegebracht, bijvoorbeeld over openbare verslaglegging.

AM Pharma gebruikt het kapitaal voor een onderzoek onder 1400 patiënten, verspreid over honderd ziekenhuizen in twaalf landen. Het gaat volgens Van den Berg om het grootste patiëntenonderzoek tot nu toe naar een geneesmiddel tegen nierfalen, veroorzaakt door bloedvergiftiging. Een effectief medicijn tegen nierfalen moet in principe goed zijn voor miljardeninkomsten.

Medicijn op zijn vroegst in 2023 op de markt

Indien het onderzoek succesvol verloopt, kan het Nederlandse biotechbedrijf meteen goedkeuring van zijn medicijn aanvragen, zo is afgesproken met de Amerikaanse en Europese toezichthouders. Niettemin gaat het om een langdurig proces. Zelfs als de ontwikkeling van het medicijn succesvol verloopt, komt dat waarschijnlijk niet voor 2023 op de markt.

Het grote farmaconcern Pfizer investeerde vier jaar geleden al $87,5 mln (€80 mln) in AM Pharma. Het Amerikaanse bedrijf is nog altijd een belangrijke aandeelhouder maar heeft geen gebruik gemaakt van een optie om AM Pharma in zijn geheel over te nemen. Die beslissing was volgens Van den Berg ingegeven door interne strategische overwegingen van Pfizer.

Teleurstellende uitkomst

Mogelijk is het enthousiasme van het Amerikaanse concern ook getemperd door een teleurstellende uitkomst van een eerder onderzoek onder 300 patiënten, dat vorig jaar is gepubliceerd. Toen bleek het medicijn van AM Pharma niet effectief genoeg in de eerste week na toediening. 'Daar hadden we wel op gehoopt', aldus Van den Berg.

Uit het eerdere onderzoek bleek evenwel ook dat het medicijn na vier weken bemoedigende resultaten te zien gaf. In de groep met ernstige zieke patiënten die het Nederlandse medicijn hadden gekregen, was na vier weken 17% overleden. In de niet-behandelde controlegroep overleed 30% van de patiënten. In het nieuwe onderzoek moet blijken of dit vier-weekse resultaat zich opnieuw voordoet bij een grotere groep patiënten.

AM Pharma begon al in 2001 met zijn onderzoek, met geld van Forbion. De onderneming bouwt voort op een vinding van de Groningse hoogleraar Klaas Poelstra, die ontstekingsremmende eigenschappen heeft ontdekt bij het enzym alkalische fosfatase.

fd.nl/ondernemen/1308957/biotechbedri...
voda
0
Topman Gilead: 'Galapagos heeft vrijheid en geld nodig'

Daniel O'Day, topman van Gilead Foto: Bloomberg

Afgelopen weekend zetten de topmannen van Galapagos en Gilaed hun handtekening onder een verregaande samenwerking voor de komende tien jaar. Voor Gilead tekende Daniel O'Day. Hij zwaait sinds maart van dit jaar de scepter over het Amerikaanse bigfarma-bedrijf. O'Day is al dertig jaar werkzaam in de sector. Voor Gilaed gaf hij leiding aan een andere farmareus, Roche Pharmaceuticals. Vanaf hun eerste ontmoeting klikte het tussen beide heren. 'Onno is heel pragmatisch. Ik was meteen onder de indruk van hem. Bovendien heeft hij humor. We hebben veel lol met elkaar.'

Waarom heeft u Galapagos niet simpelweg gekocht?

'Omdat ik bang was om waarde te verliezen, in plaats van toe te voegen. Bij een overname loop je het risico dat toponderzoekers besluiten te vertrekken omdat ze niet voor een groot bedrijf willen werken. Dat hebben we vaker gezien. Voor het maximale resultaat heeft Galapagos zelfstandigheid nodig, alsook het geld om in vrijheid verder te gaan met het ontwikkelen van medicijnen.'

Het niet-aanvalsverdrag geldt voor tien jaar. In de tussentijd heeft Gilead de mogelijkheid zijn belang in Galapagos uit te bouwen naar bijna 30%. Hoe robuust is dan die zelfstandigheid?

'Ik kan niet in de toekomst kijken. Tien jaar is in de biotechsector een behoorlijk lange periode. Het mooie is dat we nu een decennium lang de tijd hebben om uit te zoeken hoe de samenwerking uitpakt en te besluiten of we daarna wel of niet doorgaan. Ik ben net als Onno een optimist. Als de tien jaar voorbij zijn, zien we wel weer verder.'

Gaat u verder nog op overnamepad?

'Mogelijk. Deze deal wil niet zeggen dat beide bedrijven niet verder kijken. Kijk, het gaat hier niet om één of twee nieuwe medicijnen. Het gaat bij Galapagos om een geïntegreerd wetenschappelijk platform, een onderzoeks- en ontwikkelmachine zo u wilt. Sommige overnames passen bij de strategie, andere juist niet.'

Betaalt u niet veel geld voor een pijplijn, met daarin potentiële medicijnen die ook kunnen mislukken?

'Zo heb ik er ook naar gekeken. In onze sector is het zo dat we de grenzen opzoeken. Daar horen ook mislukkingen bij. Dan nog is het een goed idee, met zes middelen onderweg in verschillende onderzoeksfases, 20 preklinische studies en een samenwerking van tien jaar. Misschien is het niet de oplossing voor mijn kortetermijnuitdagingen, maar ik ben ervan overtuigd dat we op de lange termijn een zeer goed rendement gaan behalen.'

Daniel O'Day, topman van Gilead (l), met Galapagos-ceo Onno van der Stolpe.Foto: Twitter Onno van der Stolpe

Gaat deze deal school maken en krijgen we wellicht een periode met minder grote overnames in de biotech?

'Daar ben ik niet zo zeker van. Deals zoals deze zijn zeer zeldzaam. Het is ingewikkeld om bedrijven te vinden die zo goed bij elkaar aansluiten. En alles draait om vertrouwen. Niet alleen tussen mij en Onno van de Stolpe. Maar voor mij als nieuwe man was het heel belangrijk mijn onderzoekers in de ogen te kijken en te vragen wat ze van Galapagos vonden. Het antwoord was unaniem positief. Het zijn uiteindelijk de onderzoekers die bepalen of 1 plus 1 samen 3 maakt.'

Hoe belangrijk is het dat Onno van de Stolpe aanblijft?

Uitermate belangrijk. Hij maakt deel uit van het DNA van Galapagos, maar dat geldt net zo goed voor andere hoofdrolspelers in het bedrijf. We besluiten allemaal ooit eens wat anders te doen. Kijk naar mij. Maar voorlopig verheug ik me erop nauw met hem samen te werken, en voor zover ik nu kan beoordelen denkt hij er net zo over.'

We begrijpen dat Gilead over twee privéjets beschikt. Word het niet tijd er eentje aan Onno van de Stolpe te geven?

'Haha. Nou, hij is nu even niet in de kamer, dus ik kan het niet met hem bespreken, maar ik laat het geheel aan hem over hoe hij wil reizen.'

fd.nl/economie-politiek/1308977/topma...
Bijlage:
voda
0
Johnson & Johnson overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het tweede kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht en verhoogde de omzetoutlook voor het lopende boekjaar, maar handhaafde de winstverwachting per aandeel. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

Johnson & Johnson rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van 2,58 dollar, 0,48 dollar meer dan over dezelfde periode een jaar eerder en 0,12 dollar hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten, zoals deze vooraf door FactSet werden geraadpleegd.

Over het tweede kwartaal behaalde Johnson & Johnson een omzet van 20.562 miljoen dollar tegen 20.830 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet uit de Verenigde Staten daalde met 2,2 procent, terwijl de omzet buiten de landsgrenzen met 0,3 procent terugliep.

Outlook

Voor 2019 mikt Johnson & Johnson nu op een omzetgroei die tussen de 3,2 procent en 3,7 procent uitkomt. Eerder ging het bedrijf uit New Brunswick uit van een stijging tussen de 2,5 procent en 3,5 procent.

De bandbreedte voor de verwachte winst per aandeel bleef intact. De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedelijk naar 8,53 tot 8,63 dollar en dat is gelijk aan de verwachting in april van dit jaar.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson 0,7 procent hoger.

Het aandeel opent vanmiddag vermoedelijk krap een procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Abbott Labs verhoogt outlook 2019

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Labs heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de aangepaste winst per aandeel iets hoger zien uitkomen dan analisten vooraf hadden voorzien, terwijl de omzet autonoom meer dan zeven procent steeg. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,82 dollar per aandeel. Dit was iets beter dan de verwachting van analisten die rekening hielden met 0,70 dollar per aandeel, zoals gepolst door FactSet. Een jaar eerdere was de winst 0,73 dollar per aandeel.

De omzet groeide in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 2,7 procent naar krap 8 miljard dollar, autonoom was de groei zelfs 7,5 procent. Het cijfer was daarmee gelijk aan de consensus, opgesteld door FactSet.

Dividend

Over het afgelopen kwartaal keert Abbott een dividend uit van 0,32 per aandeel Abbott Labs .

Outlook

Abbott Labs verhoogde de outlook voor de aangepaste winst per aandeel naar een bandbreedte van 3,21 dollar tot 3,27 dollar. Dat was aanvankelijk 3,15 dollar tot 3,25 dollar per aandeel. De omzet groeit naar verwachting dit jaar met 7,0 tot 8,0 procent.

Voor het derde kwartaal komt de winst volgens de verwachting van de farmaceut uit tussen de 0,83 dollar en 0,85 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
lucas D
0
Wisselingen in top biotechnoloog Gilead
FOSTER CITY (AFN) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences heeft meerdere wijzigingen in zijn top doorgevoerd. Dat meldde de samenwerkingspartner van Galapagos in een verklaring.
Jyoti Mehra vervangt Katie Watson in haar verantwoordelijkheden als directeur personeel. Watson werkte sinds 2003 bij Gilead en hielp mee aan de internationale groei van de organisatie. Bij Gilead werken zo'n 11.000 mensen. "Jyoti neemt het stokje over en zal ervoor zorgen dat Gilead als een van de beste werkgevers in de sector wordt gezien", aldus de topman van de biotechnoloog. Mehra begint aan de nieuwe aanstelling in augustus.
Ook Gregg Alton neemt afscheid van Gilead, waar hij twintig jaar voor heeft gewerkt. In zijn laatste positie was hij verantwoordelijk onder meer voor de commercialisatie van medicijnen van Gilead. Zijn vervanger is nog niet bekend. Alton verlaat Gilead in oktober.
Gilead sloot onlangs een miljardendeal met Galapagos, waarbij het inzage en toegang tot de huidige en toekomstige onderzoeks- en klinische programma's kocht.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
voda
0
Van Herk vergroot belang in Galapagos boven de 10 procent

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
153,95 1,20 0,79 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Miljonair Aat van Herk heeft zijn belang in Galapagos verhoogt tot 10,60 procent. Dat blijkt uit een melding bij de Amerikaanse toezichthouder SEC.

Het is al eerder gebeurd dat Van Herk meer dan 10 procent in het bedrijf bezat, maar de laatste melding liet een belang onder deze meldingsgrens zien.

Het aandeel Galapagos stijgt donderdag lichtjes met 0,3 procent naar 153,25 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Farmaceut Novartis kijkt positiever vooruit

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 07:48 | Views: 1.025

BASEL (AFN) - Novartis heeft zijn financiële verwachtingen voor heel het jaar opgeschroefd. De Zwitserse farmaceut voerde in het tweede kwartaal zijn omzet op, maar zag de winst wel lager uitvallen dan vorig jaar.

De totale opbrengsten stegen met 4 procent tot bijna 11,8 miljard dollar. Daarbij deed Novartis in het bijzonder goede zaken met zijn middelen Entresto, tegen chronisch hartfalen, en Cosentyx, dat onder andere tegen reumatische aandoeningen wordt ingezet.

De nettowinst van Novartis kwam uit op 2,1 miljard dollar, bijna driekwart minder dan een jaar eerder. Dat komt onder andere doordat het bedrijf destijds zijn belang in een samenwerkingsverband verkocht. Een eenmalige bate door de spin-off van Novartis' oogzorgdivisie in het voorbije kwartaal is overigens niet bij de winst meegerekend.

Voor het lopende boekjaar rekent Novartis nu op een omzetgroei tegen gelijke wisselkoersen met een hoog enkelcijferig percentage, waar eerder van een middelhoog groeicijfer werd uitgegaan. De farmaceut is ook positiever over zijn operationele winst uit kernactiviteiten en verkopen van innovatieve middelen.
voda
0
'Miljardendeal Galapagos was bijna mislukt'

Gepubliceerd op 19 jul 2019 om 08:30 | Views: 5.389

Galapagos 10:48
164,80 +10,80 (+7,01%)

AMSTERDAM (AFN) - De megadeal tussen Galapagos en de Amerikaanse farmareus Gilead eerder deze week heeft tijdens de onderhandelingen voor onenigheid gezorgd binnen de directie van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf, en was bijna mislukt. Dat komt naar voren uit een reconstructie door Het Financieele Dagblad en het Belgische De Tijd.

Chef van de onderzoeksafdeling Piet Wigerinck voelde volgens de kranten niets voor het plan van topman Onno van de Stolpe om zich langdurig te verbinden aan het Amerikaanse concern. Naar zijn mening zou Gilead bovendien te veel inzage krijgen in de schatkamer van Galapagos, waar moleculen tegen specifieke ontstekingsziektes worden ontdekt en ontwikkeld.

De topman van Gilead, Daniel O’Day, zette zich er vervolgens persoonlijk voor in om Wigerinck aan boord te houden. Pas in het allerlaatste stadium ging de topwetenschapper akkoord met de samenwerking.

Ook de raad van bestuur van Galapagos dreigde op het laatste moment roet in het eten te gooien. Van de Stolpe wachtte in hun ogen te lang om iedereen volledig in te lichten over de details van de deal. Uiteindelijk zou Raj Parekh, voorzitter van de raad van commissarissen bij Galapagos, ervoor gezorgd hebben dat de commissarissen toch groen licht gaven.
4.472 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19-jul-19 17:35
Koers 0,799
Verschil 0,000 (-0,05%)
Hoog 0,807
Laag 0,793
Volume 3.986.808
Volume gemiddeld 5.507.222
Volume gisteren 2.120.433