Beursblik: Berenberg verlaagt taxaties voor Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
99,86 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft woensdag de taxaties voor Heineken neerwaarts bijgesteld vanwege de nieuwe regelgeving in Vietnam die voor een sterke daling van de bierverkoop zorgde. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

Vietnam voerde nieuwe strengere regelgeving in om alcohol in het verkeer uit te bannen. Hierdoor is de bierverkoop volgens Berenberg "flink ingezakt".

Vietnam is één van de meest belangrijke groeimarkten van Heineken, benadrukten de analisten. De gevolgen van de nieuwe regels zijn groter dan zij aanvankelijk hadden verwacht.

In 2019 was Vietnam volgens Berenberg goed voor ongeveer 8 procent van de omzet en 17 procent van de operationele winst. Tussen 2012 en 2019 was Vietnam vermoedelijk goed voor een kwart van de autonome operationele winstgroei van de brouwer.

Berenberg verwacht dat de bierverkoop van Heineken in Vietnam dit jaar met 10 procent daalt. Op basis hiervan voorzien de analisten een volumegroei voor Heineken in 2020 van 1,0 procent, wat ruim onder de consensus van 2,9 procent is. Met 2,4 procent zit Berenberg ook ruim onder de autonome omzetgroei van 4,8 procent die de consensus voorspelt.

"Daarmee zou de groei in lijn zijn met die van AB InBev, dat momenteel een korting van 30 procent kent [ten opzichte van Heineken]", stelde Berenberg.

De zakenbank heeft een verkoopadvies op Heineken met een koersdoel van 75,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.