ING - PB's en andere relevante informatie

4.783 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 235 236 237 238 239 240 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Uitgelicht: ING kan op zoek naar nieuwe topman

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
9,878 -0,174 -1,73 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De koers van ING kwam woensdag onder druk te staan, zonder dat er nieuws was. Uiteindelijk werd door de bank bevestigd dat de uitgifte van 1 miljard aan risicodragende Additional Tier 1-obligaties was uitgesteld. Er zou nieuwe informatie beschikbaar zijn gekomen, maar een woordvoerder van ING wilde de zaak niet verder duiden.

Portefeuillemanager Albert Jellema van Deaandeelhouder.nl zei tegen ABM Financial News het een opmerkelijke kwestie te vinden. Wellicht was ING iets te scherp geweest in de condities van de coco, maar in de ogen van de portefeuillemanager rechtvaardigde dit niet zo’n sterke koersafstraffing.

Later die avond bleek dat Jellema het bij het rechte eind had. CEO Ralph Hamers stapt over van ING naar het Zwitserse UBS.

Hamers vertrekt na 29 jaar werkzaam te zijn geweest bij ING en zal per 1 september in dienst treden bij UBS. Per 1 november zal Hamers vervolgens de rol van CEO op zich nemen.

"Het is een moeilijke beslissing geweest", aldus Hamers in een toelichting. "Tegelijk voel ik mij vereerd dat ik de kans krijg om aan het roer te staan bij een gevestigde instelling als UBS."

Hamers blijft tot 30 juni CEO van ING en zegt samen met het bestuur te zorgen voor een soepele overdracht. Wie die opvolger wordt, dat is nog onduidelijk.

Wel werd duidelijk dat Hamers al maandenlang met voorzitter Axel Weber van UBS in gesprek was, nadat was besloten dat de termijn van CEO Sergio Ermotti niet zou worden verlengd.

Analisten reageerden teleurgesteld op het bericht dat Hamers ING zal verlaten.

Analist Jason Kalamboussis van KBC Securities sprak van verontrustend nieuws. Een goede opvolger vinden zal volgens de kenner geen eenvoudige opgave blijken. Hamers slaagde er volgens Kalamboussis in om van ING een voorloper in digitalisering te maken.

"Ralph zal gemist worden, in elk geval door ons", schrijft analist Jason Kalamboussis van KBC Securities in een reactie. Maar wellicht niet overal in Nederland, voegt hij daaraan toe, refererend aan ophef die ontstond toen Hamers een flinke salarisverhoging zou krijgen, maar die werd ingetrokken na de grote publieke verontwaardiging.

Een ander smetje op het blazoen van Hamers is de boete die ING kreeg voor het slecht naleven van de antiwitwasregels.

Toch overheerst bij Kalamboussis het visionaire van Hamers. "Zijn visie was het zeer onderscheidende kenmerk dat we missen bij veel andere CEO's van banken die wij volgen."

Maar de klus van Hamers is nog niet klaar, en dat maakt het vinden van een opvolger een lastige kwestie, denkt de analist van KBC.

Ook bij Keper Cheuvreux vinden de analisten dat ING een topper ziet vertrekken.

"Hij was de laatste man die nog overeind stond in het vijandige klimaat tegenover banken in Nederland", aldus Kepler.

De heldere strategie van Hamers is gekopieerd door veel andere topmannen bij banken, volgens de analisten. Hamers begon 2 tot 3 jaar eerder dan sectorgenoten te investeren in digitalisering, hij sloot filialen en besloot tot een ingrijpende reorganisatie in de Benelux, en focuste op groei. "Hij is duidelijk een CEO van de nieuwe generatie."

Een eventuele opvolger zou volgens Kepler Cheuvreux uit eigen gelederen kunnen komen in de persoon van Chief Risk Officer Steven van Rijswijk.

Voor de camera van ABM Financial News gaf vermogensbeheerder Stan Westerterp van Bond Capital Partners een reactie op het aanstaande vertrek van Hamers. "Hij heeft uitstekend werk geleverd", aldus Westerterp. Hij wees daarvoor naar de verhouding tussen kosten en inkomsten, die bij ING beter is dan bij veel andere banken, in Nederland en in Europa.

"Ik denk dat UBS een slimme zet doet", aldus Westerterp. En bij ING had men dat ook door. De koers daalde afgelopen week bijna acht procent.

www.youtube.com/watch?time_continue=2...

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Onverwacht vertrek Hamers duur grapje voor ING

Over het vertrek van Ralph Hamers als bestuursvoorzitter bij ING is al veel geschreven. Vorige week woensdag maakte ING INGA€9,51-3,73% bekend dat Hamers overstapt naar de prestigieuze Zwitserse bank UBS. Media besteedden veel aandacht aan de gevolgen voor 's mans salaris.


Maar het begon allemaal die woensdag aan het einde van de middag. Toen maakte de bank aan obligatiehandelaren bekend de emissie van een achtergestelde lening (voor de liefhebbers: een AT1-instrument) af te blazen. En wel wegens 'informatie die naar de uitgever (ING, red.) is gekomen, die moet worden bestudeerd'. Dat was op de valreep, want de potentiële beleggers hadden zich al ingeschreven.

Raadsels
Die informatie bleek het vertrek van Hamers te zijn. De beurskoers van de grootste financiële instelling van de Benelux ging woensdag al 3,8% naar beneden op het door raadsels omgeven afblazen van de emissie, om 's anderendaags, toen de reden bekend was, slechts lichtjes bij te trekken.

Van de achtergestelde obligatie werd enkele dagen niets meer vernomen, maar maandag was het zover: ING waagde een nieuwe poging om het ding, genoteerd in dollars, te plaatsen bij beleggers. Inderdaad, de dag waarop markten wereldwijd in mineur waren omdat de coronabesmettingen in Italië bewezen dat Europa niet immuun is voor het dodelijke virus.

Vermoedelijk ligt het aan de algehele marktomstandigheden dat ING de obligatie nu veel ongunstiger moet prijzen. Dat is in elk geval de mening van deskundigen die zijn geraadpleegd door Bloomberg. Al is het ook mogelijk dat het deels aan ING zelf ligt, aangezien de uitgevende instelling voorlopig zonder bestuursvoorzitter zit - de koersgevoeligheid van dat nieuws was immers de reden om de emissie vorige week stil te leggen.

Dun boek
Hoe het zij, beleggers stonden minder te trappelen voor de obligatie dan vijf dagen eerder. Toen hadden beleggers zich, vlak voor ING aan de noodrem trok, ingeschreven voor $11 mrd — terwijl ING veel minder nodig had. Van dat gigantische orderboek was maandag nog maar $3,5 mrd over. Nog steeds meer dan genoeg voor de $750 mln aan stukken die ING uiteindelijk heeft geplaatst.

Maar de verminderde populariteit heeft wel gevolgen voor de prijs. ING moet nu 4,875% rente betalen. Terwijl vorige week nog een prijs werd genoemd van 4,625%, ofwel een kwart procent minder. Volgens het vakblad Global Capital had de uiteindelijke rente zelfs nog wel een tandje lager uit kunnen komen.

Al met al kost het onverwachte vertrek van de bestuursvoorzitter ING dus een kwart procent van $750 mln, ofwel een kleine $1,9 mln per jaar, en dat tot ten minste 2029. Oftewel ongeveer het salaris van de topman, waarover zoveel te doen is geweest.

fd.nl/beurs/1335808/onverwacht-vertre...
voda
0
Bod ING op eigen obligaties overschreven

Gepubliceerd op 25 februari 2020 15:28 | Views: 781

ING 15:36
9,35 -0,16 (-1,71%)

AMSTERDAM (AFN) - Het bod van ING op zijn uitstaande obligaties ter waarde van 1 miljard dollar is overschreven. De bank plaatse eerder een bod op de achtergestelde leningen met looptijd tot 2023 en coupon van 5,8 procent.

In totaal werden stukken aangeboden met een waarde van iets minder dan 1,1 miljard dollar. Het totale bedrag dat uitstaat op de obligaties is 2 miljard dollar.

De deadline om in te gaan op het bod zou eigenlijk op 9 maart verlopen. ING verwacht evenwel niet nog meer aanmeldingen van stukken te accepteren voor die datum.
4.783 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 235 236 237 238 239 240 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 feb 2020 17:37
Koers 9,174
Verschil -0,336 (-3,53%)
Hoog 9,590
Laag 9,121
Volume 27.952.524
Volume gemiddeld 13.795.912
Volume gisteren 30.393.350