Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

GM en Opel perikelen draadje

506 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
[verwijderd]
0
Nu wil GM nog meer geld voor Opel, wat niet de afspraak was, wat n onbetrouwbare types daar in de VS

Ik zou zeggen laat GM lekker het stuk opel houden, hela zaakje falliet laten gaan, groot gat in de grond, en Opel in Duitsland weer opbouwen

Of is hier al n draadje over/hoort ergens bij?, laat het me snel weten, kan ik dit nog weghalen
voda
0
Deel obligatiehouders GM akkoord met schuldenruil


AMSTERDAM (Dow Jones)--Een groep obligatiehouders van General Motors Corp. (GM) zijn donderdag akkoord gegaan met een verbeterd voorstel om de onderneming te verlossen van zijn schuld van $27 miljard.

Volgens GM heeft al 20% van de obligatiehouders aangegeven zijn stukken te willen ruilen voor aandelen en warrants. De houders hebben nog tot 30 mei om hun stukken aan te bieden. De schuldenruil gaat alleen door als minimaal 90% wordt aangemeld.

In het verbeterde bod krijgen de obligatiehouders een belang van 15% in het bedrijf, in ruil voor de $27 miljard aan schuldpapier.

Een eerste poging tot een schuldenruil mislukte vanwege een gebrek aan belangstelling. Het slagen van de maatregel, en de verkoop van Opel, zijn twee belangrijke voorwaarden om een faillissement te voorkomen.



Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com



[verwijderd]
0
quote:

zzzaai schreef:

He, sheisse:P
Dank voor de links overigens

Ondertussen verlaat iedereen het GM schip:P

finance.yahoo.com/q/bc?s=GM&t=1d&l=on...
Zaten er dan nog mensen op het GM schip? Kan me niet voorstellen dat iemand met verstand (speculanten dus uitgezonderd) nog aandelen in GM hebben.

voda
0
Duitse regering wijst met de boze vinger naar moederconcern GM
28 mei 2009, 16:48 uur | FD.nl
Het grote zwartepieten rond de gisternacht mislukte redding van Opel is begonnen.De Duitse regering wijst met de boze vinger naar moederconcern GM in de VS en het Amerikaanse ministerie van financiën.

De eerste kwam woensdagnacht met een nieuwe financiële tegenvaller van euro 300 mln, die de Duitse regering moet dichten. De tweede weigert in te stemmen met de manier waarop de Duitsers Opel willen afkoppelen van GM.

Duitse regering stelt nu een ultimatum

Berlijn beoogt Opel af te koppelen met behulp van een trustmaatschappij die GM-Europe (Opel, Vauxhall en Saab) tijdelijk overneemt, totdat zich een geschikte koper voor Opel meldt. In de race voor een overname zijn het Canadese Magna en het Italiaanse Fiat.

Het Duitse regering stelt nu een ultimatum. ‘Het probleem is dat de Amerikanen elke dag van mening veranderen’, zegt minister Karl-Theodor zu Guttenberg van economische zaken. ‘Vrijdag om 14.00 uur moeten alle open vragen zijn beantwoord’, vult minister-president Koch van Hessen aan. Hij zit namens de Duitse deelstaten aan de onderhandelingstafel.

'Opel bewust richting faillissement gedwongen'

De bekende Duitse autoprofessor Ferdinand Dudenhöffer heeft een hele andere mening over de gang van zaken. Hij verdenkt Zu Guttenberg ervan dat hij Opel willens en wetens naar het graf wil dragen. ‘Je krijgt de indruk dat hij Opel bewust richting het faillissement dwingt. Hij probeert de Amerikanen daarbij als zondebok te gebruiken, terwijl hij weet dat het trustmodel voor hun onacceptabel is’, zo zei hij eerder vandaag tegen persbureau DPA.

De tijd begint ondertussen steeds meer te dringen. Het is goed mogelijk dat GM in de Verenigde Staten nog vandaag of morgen surseance van betaling aanvraagt. Als Opel niet wil worden meegesleept in dat faillissement dan moet het voor die tijd worden losgekoppeld.

Crisis beraad morgen

De regering in Berlijn hervat het crisisberaad over Opel morgenmiddag om vier uur. Tegelijkertijd zullen ook in Brussel de ministers van economische zaken zich over het thema buigen.

Vooral de regeringen in België en Groot-Brittannië vrezen dat Duitsland alleen voor zijn eigen belangen opkomt en niet die van andere Europese landen waar fabrieken van GM Europe staan. Bij GM Europe werken 55.000 mensen waarvan bijna de helft in Duitsland. Naast Opel voert GM Europe de merken Vauxhall en Saab.

Staatshulp

Duitsland heeft potentiële kopers van Opel staatshulp in het verschiet gesteld. Maar de hulp – die tot euro 6 mrd kan oplopen - wordt alleen gegeven als alle vier de fabrieken in Duitsland openblijven. Magna en Fiat hebben aangekondigd dat er in heel Europa 10.000 tot 11.000 banen moeten verdwijnen. Het is goed mogelijk dat Berlijn daarmee handelt in strijd met EU-regels.

General Motors sluit akkoord met een deel van zijn schuldeisers 28 mei 2009
Chrysler vraagt rechter om toestemming deal met Fiat 28 mei 2009
Duitse regering stelt besluit Opel uit tot vrijdag 28 mei 2009

Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagbla
[verwijderd]
0
GM probeert Opel de afgrond in te duwen,marktaandeel nemen ze in een later stadium weer in met chevrolet (Deawoo),die Duitsers hebben dat lang nog niet door.

mvrgr jo jo
[verwijderd]
0
Ik had toevallig nog een schermpje open staan met GM aandeeltje.

laatst had ik in vol vertrouwen aandeeltjes gekocht, maar gingen omlaag en steeds verder omlaag
ik zag ze al wegspoelen.
dus snel verkocht met aardig verlies per aandeel.

en zie vandaag........stijging van maar liefst 170%
hoe krijgen ze het voor elkaar als ik ze had gehouden had ik nu op een dollar per stuk winst gestaan........

maar helaas.
[verwijderd]
0
Raar wat er gebeurd, ze drukken natuurlijk bergen geld bij en financieren daar het hele zaakje mee, kortom nog minder waard, nog meer verwatering, new GM lol
[verwijderd]
0
quote:

jojobuitenzorg schreef:

GM probeert Opel de afgrond in te duwen,marktaandeel nemen ze in een later stadium weer in met chevrolet (Deawoo),die Duitsers hebben dat lang nog niet door.

mvrgr jo jo
zijn ze van plan om deawoo te houden dan?

mooie verhaal over gm www.cnbc.com/id/30962998 GM: History of An Automaker
[verwijderd]
0
quote:

marnop schreef:

Ik had toevallig nog een schermpje open staan met GM aandeeltje.

laatst had ik in vol vertrouwen aandeeltjes gekocht, maar gingen omlaag en steeds verder omlaag
ik zag ze al wegspoelen.
dus snel verkocht met aardig verlies per aandeel.

en zie vandaag........stijging van maar liefst 170%
hoe krijgen ze het voor elkaar als ik ze had gehouden had ik nu op een dollar per stuk winst gestaan........

maar helaas.
vermoedelijk zat er een storing in mij of mijn systeem, van die stijging is nu iets terug te vinden. Het stond er echt gisteravond. Aandeel GM boven de 3 euro.
voda
1
Situatie Opel steeds onzekerder
29 mei 2009, 14:00 | ANP
BERLIJN (AFN) - Wat er gaat gebeuren met Opel lijkt steeds onzekerder te worden. Nadat Fiat eerder liet weten vrijdag niet aan de onderhandelingstafel in Berlijn aan te schuiven om verder te praten over de toekomst van Opel, lijkt nu ook het Canadese Magna af te haken.

Auto-onderdelenmaker Magna, dat inmiddels de handen ineen heeft geslagen met de Russische Serbbank en autobedrijf GAZ, heeft nog niet officieel laten weten de handdoek in de ring te gooien.

In een vrijdag gepubliceerd interview met het Duitse weekblad Spiegel zei bondskanselier Angela Merkel er alles aan te doen Opel niet failliet te laten gaan. ,,Maar een direct overheidsbelang in Opel is wat mij betreft niet aan de orde'', aldus Merkel.

Hoewel de beslissing over wat er met de Europese activiteiten van General Motors (GM) moet gebeuren eigenlijk in Washington en Detroit ligt, speelt Duitsland een belangrijke rol aangezien de Duitse overheid miljarden euro's in leningen zou garanderen voor de partij die Opel overneemt.

voda
1
Fiat CEO uit kritiek op biedingsproces Opel


AMSTERDAM (Dow Jones)--Bestuursvoorzitter Sergio Marchionne van Fiat SpA heeft vrijdag kritiek geuit op het biedingsproces rond de Duitse autofabrikant Opel. Volgens Marchionne is het biedingsproces 'ongelijk' en ontbreekt het aan transparantie. De Fiat-CEO zal vrijdag dan ook niet aanschuiven bij de onderhandelingen over een overbruggingskrediet voor Opel.

Fiat is volgens Machionne echter nog wel geinteresseerd in een overname van het Duitse dochterbedrijf van General Motors Corp, maar kan het overnamebod niet verbeteren. Marchionne stelt dat Fiat geen volledige toegang tot de boekhouding van Opel heeft gekregen om een goed boekenonderzoek te kunnen doen.

GM verschafte volgens Marchionne pas bij de onderhandelingen op woensdag belangrijke financiele gegevens over Opel. Deze onderhandelingen liepen donderdagnacht vast nadat GM onverwacht de eis op tafel legde van een extra overbruggingskrediet van EUR300 miljoen voor Opel. De onderhandelingen werden daarna uitgesteld tot vrijdag.

Volgens een woordvoerder van de Duitse overheid is het echter nog onduidelijk of de onderhandelingen over de toekomst van Opel tussen de Duitse regering, de Amerikaanse overheid en investeerders vrijdag door zullen gaan. De gesprekken zullen volgens de Duitse overheid alleen worden voortgezet indien er daadwerkelijk wat te bespreken valt en er een principe-akkoord is tussen GM en potentiele investeerders.

De Duitse overheid laat tevens weten Opel niet tegen elke prijs te willen redden en een eventueel faillissement van de automaker niet uit te sluiten.



- Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com




voda
1
'GM bereikt akkoord met Magna over Opel'
29 mei 2009, 16:51 | ANP
BERLIJN (AFN) - Het Amerikaanse autoconcern General Motors heeft een voorlopig akkoord bereikt met het Canadese Magna dat de noodlijdende autofabrikant Opel zou kunnen redden. Dat lieten bronnen vrijdag aan persbureau Reuters weten.

Bij de reddingsoperatie kan Opel waarschijnlijk rekenen op een overbruggingskrediet van 1,5 miljard euro. Daarnaast zullen de bezittingen van de autofabrikant in een stichting worden ondergebracht, waardoor schuldeisers van GM er geen aanspraak op kunnen maken als de Amerikaanse autogigant failliet gaat. De Duitse regering moet zich nog over het akkoord buigen.

,,Er is overeenstemming over een raamwerk. Het doel is om nu zoveel mogelijk details uit te werken voordat er overleg plaatsvindt met de Duitse bondkanselier Merkel om vandaag tot ondertekening van een intentieverklaring te komen'', zo zei een bron.

Eerder op de dag was er veel onduidelijkheid of een redding van Opel zou slagen. Fiat liet weten geen interesse meer te hebben om verder te praten. Ook van Magna, producent van auto-onderdelen, werd gezegd dat het uit het crisisoverleg zou stappen.

voda
1
Magna ontfermt zich over Opel
30 mei 2009, 7:35 | ANP
BERLIJN (AFN) - De Canadese auto-onderdelenproducent Magna neemt de noodlijdende autofabrikant Opel over van het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM). Dat heeft de Duitse minister van Financiën Peer Steinbrück zaterdagochtend rond twee uur in Berlijn bekendgemaakt, zo berichtten Duitse media.

,,We hebben een akkoord'', zei Steinbrück tegen verslaggevers na urenlang overleg tussen Duitse politici, Amerikaanse regeringsfunctionarissen en leidinggevenden van GM en Magna. Het Canadese Magna krijgt steun van de Russische bank Sberbank en de Russische autofabrikant GAZ, die in Rusland Opels wil gaan fabriceren.

Opel kan rekenen op een overbruggingskrediet van 1,5 miljard euro van de Duitse regering en 4,5 miljard euro aan leengaranties, aldus Steinbrück. Ook blijven de vier Opel-fabrieken in Duitsland open. Een ander belangrijk punt was de oprichting van een stichting die Opel beschermt in geval van een GM-faillissement.

Banen

Nog niet alle details over het akkoord zijn naar buiten gebracht. Magna zei eerder dat het ruim 500 miljoen euro wil investeren in Opel, maar dat het ongeveer 10.000 banen in Europa wil schrappen, waaronder 2500 in Duitsland. In het voorstel stond ook dat 35 procent van het bedrijf in handen zou blijven van GM, naast 10 procent in bezit van Opel-medewerkers.

Het hoofd van GM Europa, Carl-Peter Forster sprak van ,,een nieuwe toekomst voor Opel, de werknemers, het bedrijf en het merk''. Hij voegde echter toe dat er nog harde onderhandelingen zullen volgen over de kleine lettertjes. De tweede topman van Magna, Siegfried Wolf, schatte dat het contract over ongeveer vijf weken wordt getekend.

Bankroet

De Duitse regering had haast bij het veiligstellen van Opel's toekomst, doordat het financieel noodlijdende GM naar verwachting maandag bankroet aanvraagt. Steinbrück benadrukte dat de overheid haar besluit niet licht had opgevat. Maar de risico's wegen volgens hem op tegen de gevolgen van een mogelijk faillissement van Opel.

De Italiaanse autofabrikant Fiat trok zich vrijdag op het laatste moment terug, omdat het niet nog meer concessies wilde doen.

Verkiezingen

De redding van Opel is van groot belang voor Duitsland. Het bedrijf is er ooit opgericht en biedt op verschillende plaatsen nog werk aan 25.000 mensen. Verder vinden er later dit jaar verkiezingen plaats in Duitsland, waardoor Duitse politici zich de ondergang van Opel niet kunnen veroorloven.

De grote bemoeienis van de Duitse regering heeft echter ergernis veroorzaakt bij andere Europese landen. Opel heeft buiten Duitsland ook fabrieken in onder andere België, Spanje en Groot-Brittannië. Al deze bedrijven zitten in grote financiële nood door de neergang van hun moederconcern GM.

voda
1
Belgische bonden bij Opel hebben weer hoop
30 mei 2009, 12:40 | ANP
ANTWERPEN (AFN) - De Vlaamse vakbonden hebben weer hoop gekregen voor het voortbestaan van de grote Opelfabriek in Antwerpen. In die fabriek maken 2500 werknemers de Opel Astra.

Door het voorlopig akkoord tussen overnemer Magna en verkoper General Motors blijft Opel voorlopig bestaan. Vakbond ABVV had altijd al een voorkeur voor Magna boven Fiat. ,,Het is een financieel gezond bedrijf en het opent perspectief op de Russische markt, die groeiende is'', zegt Rudi Kennes (ABVV) zaterdag in krant De Morgen. ,,Het is nu duidelijk wie we moeten gaan overtuigen van onze plannen. Antwerpen is in staat om de op twee na grootste Opelfabriek van Europa te worden.''

Vakbond ACV is ook opgelucht. ,,Uiteraard stemt het akkoord ons tevreden, omdat we nu definitief zeker zijn dat Opel in Europa verder kan blijven bestaan'', zei Luc Van Grinsven van de christelijke vakbond ACV tegen omroep VRT.

De bonden maken zich wel op voor pittige onderhandelingen. ,,Topman Stronach van Magna zou een grondige hekel hebben aan vakbonden. Maar we laten ons niet afschrikken'', waarschuwt Kennes van de ABVV.

voda
1
'Nieuwe Opel schrapt 2600 banen'
30 mei 2009, 11:48 | ANP
BERLIJN (AFN) - De overname van Opel door de Canadese auto-onderdelenproducent Magna gaat ongeveer 2600 banen kosten. Alle vier de fabrieken in Duitsland zullen echter openblijven. Dat heeft een overheidsfunctionaris zaterdag gezegd tegenover persbureau Reuters.

Volgens hem kan het niet worden uitgesloten dat meer investeerders zullen deelnemen in de overname. Zaterdagochtend werd bekend dat Magna de noodlijdende autofabrikant overneemt van het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM). Daar ging urenlang overleg tussen Duitse politici, Amerikaanse regeringsfunctionarissen en leidinggevenden van GM en Magna, aan vooraf. Magna krijgt steun van de Russische bank Sberbank en de Russische autofabrikant GAZ, die in Rusland Opels wil gaan fabriceren.

voda
2
Belangrijkste ontwikkelingen overname Opel
30 mei 2009, 17:52 | ANP
BERLIJN (AFN) - De Canadese auto-onderdelenproducent Magna neemt de noodlijdende autofabrikant Opel over van het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM). De belangrijkste feiten en ontwikkelingen over de transactie op een rij:

- Magna neemt het onderdeel Opel over van moederbedrijf General Motors. Tot dusver hebben de Canadezen alleen nog maar een intentieovereenkomst getekend. In theorie zou Magna nog onder de transactie uit kunnen komen. Magna verwacht de transactie over ongeveer twee maanden af te ronden.

- Opel ontvangt een overbruggingskrediet van 1,5 miljard euro van de Duitse regering en 4,5 miljard euro aan leengaranties.

- Magna leent Opel 300 miljoen euro voor de financiering van de activiteiten voor de korte termijn. Voor de langere termijn is Magna, met behulp van de Russische bank Sberbank, van plan om Opel een kapitaalinjectie te geven van 500 tot 700 miljoen euro. Dit kapitaal is niet bedoeld voor General Motors.

- Er wordt een plan opgesteld om te zorgen dat de Europese onderdelen niet verwikkeld raken in de financiële problemen van het Amerikaanse General Motors. Dit zal geleid worden door vijf mensen, waarvan er twee door de Duitse overheid worden aangesteld en twee door de Amerikaanse overheid. Daarnaast zal er nog een onafhankelijke vijfde toezichthouder worden aangesteld.

- Magna krijgt een belang van 20 procent van de nieuw te vormen onderneming, Sberbank en General Motors krijgen beide 35 procent van de aandelen in handen. De overige 10 procent gaat mogelijk naar het personeel.

- De Russische autofabrikant GAZ wordt partner voor Opel. Magna wil op de korte termijn een marktaandeel van 20 procent in Rusland.

- De Duitse overheid rekent erop dat Magna zijn afspraken nakomt. Dat betekent dat alle vier de fabrieken in Duitsland openblijven en dat ongeveer 2600 van de 25.000 banen worden geschrapt. De toekomst van fabrieken in onder meer België en Groot-Brittannië is minder zeker. Magna wil buiten Duitsland nog eens 7500 tot 8500 banen schrappen.

bos taurus
0
Bedankt, Voda, voor de updates, en AB'tjes.
Bespaart een hoop tijd.
Persoonlijk vind ik dat België, Spanje en het U.K. er ook best aan mee kunnen betalen en niet Duitsland voor alles op moeten laten draaien. Zolang ze zelf niet bijdragen moeten ze ook niet zeuren.

BT.
506 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.316,76 +0,03%
 EUR/USD 1,0698 -0,04%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront