Forum: Koffiekamer » elektrische auto, redding van de autobranche? » Pagina: 75 | DeBeurs.nl

elektrische auto, redding van de autobranche?

1.636 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
TomTom Announces Launch of Two New APIs

TomTom the location technology specialist announced the launch of two new APIs for developers to help build applications for electric mobility. The TomTom Long Distance EV Routing API and the TomTom EV Charging Stations Availability APIare new to the already extensive range of tools TomTom offers to developers who build an application for electric vehicle drivers enabling a reliable and stress-free driving experience.

TomTom, winner of the TaaS Technology Award 2019 for outstanding electric vehicle technology innovation, offers tools to develop applications for electric vehicle drivers. For example, with the TomTom Routing API it is easy to calculate the actual reachable range of electric vehicles and to find the most energy efficient route – taking into account vehicle and road network characteristics as well as traffic patterns.

The new Long Distance EV Routing API allows users to route from A to B beyond one charge. The routing algorithm, specifically designed to optimize travel time, calculates the route including stops to charge, displaying an estimated arrival time that also considers the charging time. The second new API, EV Charging Stations Availability API, provides information about the availability of the charging stations per plug type, making sure the driver knows before arrival whether a charging point is available for use or not.

Mr Anders Truelsen, Managing Director, TomTom Enterprise said that “The future of mobility is connected, shared, automated and definitely electric. This electric revolution poses new challenges like range anxiety which require a new generation of location technology. TomTom offers developers the perfect toolkit to create innovative and useful location-based services for electric vehicle drivers that will help lift the practical and psychological barriers to wide-scale EV adoption, helping to work towards a world free of emissions.”

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
haas
0
Nu al veel vraag naar Turkse elektrische auto

Over ruim twee jaar wordt de Turkse elektrische auto een feit. De vraag ernaar is zo groot dat honderden Turken en bedrijven de auto nu al willen bestellen en betalen.

Turkije bezit alle intellectuele en industriële eigendomsrechten van het voertuig in het C-segment, benadrukte Karakas. “Hoewel de vraag nu al zo groot is ernaar, doen we nog niet aan voorverkoop. We ontwikkelen iets wat meer dan een auto is en bouwen een geheel nieuw ecosysteem.”

De Turkse slimme auto zal autonome eigenschappen en de nieuwste en geavanceerde lithium-ionaccu’s aan boord hebben. De auto komt in drie uitvoeringen en de actieradius wordt 500 kilometer. Ook wordt beoogd de markt te betreden als een heel veilige auto, een die vijf sterren scoort bij crashtesten, maar ook een die niet door buitenaf, door een derde partij, beïnvloed en overgenomen kan worden dankzij Turkse encryptiesystemen.

De productiefaciliteit wordt gebouwd in het kader van (smart) industrie 4.0 met volledige automatisering en robotisering, aldus de CEO van het Turkse autoconsortium.

Mogelijk worden de eerste foto’s van het prototype al in december tentoongesteld. De auto moet in 2022 de weg op.

Grote Turkse bedrijven kunnen niet wachten om hun autovloot met Turkse auto’s te vervangen, is eerder bekendgemaakt, zo ook de Turkse economie.
voda
0
Waarom het grootste elektrische voertuig ter wereld nooit opgeladen hoeft te worden

Dit is de ‘eDumper’: het grootste elektrische voertuig ter wereld. De machine weegt van zichzelf al 45.000 kilo en dan moet ‘ie nog volgestort worden met rotsen. In theorie hoeft de kiepwagen nooit opgeladen te worden.

Erik Kouwenhoven 25-08-19, 06:00

De Komatsu eDumper rijdt rond in een steengroeve van een cementfabriek in Zwitserland. Per lading vervoert ‘ie 65 ton steen en rots en toch hoeft het deze gigant officieel nooit te worden opgeladen. De truck is daarmee dus veel milieuvriendelijker dan een vrachtwagen met dieselmotor.

Hoe dat kan, is te verklaren aan de hand van de route van de eDumper. De auto rijdt met zijn 65.000 kilo steen namelijk van bovenaan de groeve naar beneden richting de plek waar de lading wordt gelost over een weg met een helling van 13 procent. Onderweg remmen de elektromotoren de gigantische vrachtwagen af en de daarbij vrijkomende energie wordt opgeslagen in een 700 kWh-accu. Regenereren in het kwadraat dus.

Bij normaal remmen zou de energie in de vorm van warmte in de omgeving worden vrijgegeven, maar hier gebruikt de vrachtwagen deze energie om terug omhoog de mijn in te rijden. In theorie zou de truck tijdens de afdaling meer elektriciteit moeten produceren dan nodig is voor de beklimming, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. In plaats daarvan moeten de accu's incidenteel worden bijgeladen. Desondanks bespaart de eDumper veel CO2, omdat een klassieke vrachtwagen ongeveer 50.000 liter diesel per jaar verbruikt - en dus 130 ton koolstofdioxide uitstoot.

www.ad.nl/auto/waarom-het-grootste-el...
Bijlage:
voda
0
Primeur: haal een auto uit de automaat en betaal contactloos

Inwoners van Groot-Brittannië kunnen vanaf nu een nieuwe elektrische auto kopen uit een ‘auto-automaat’ in Londen. Betalen kan contactloos.

Erik Kouwenhoven 24-08-19, 06:00 Laatste update: 09:21

Met het pop-upsysteem kunnen chauffeurs in de Britse hoofdstad achter het stuur van een gloednieuwe auto stappen zonder het gedoe van een dealer. Het innovatieve systeem is geïnstalleerd door verkoopsite AutoTrader. De machine stelt voorbijgangers in staat om een ??gloednieuwe elektrische Renault Zoe te kopen voor 16.000 pond (ongeveer 17.500 euro).

Wanneer er is betaald, wordt de sleutel van de Renault in een klein vakje geplaatst, waarna een automatische deur opengaat en je weg kunt rijden. Het systeem is ontworpen om de drempel weg te nemen die veel mensen voelen wanneer ze met een autodealer over de prijs moeten onderhandelen.

Uit een recent onderzoek van de autowebsite bleek dat bijna 90 procent van de Britten zich ongemakkelijk of beschaamd voelt bij het afdingen tijdens het kopen van een nieuwe auto. De machine staat op Spitalfields Market in Londen. Een team van zes ingenieurs besteedde drie maanden aan het ontwerpen en bouwen van de auto-automaat.

www.ad.nl/auto/primeur-haal-een-auto-...
Bijlage:
voda
0
Tegenwind

Gisteren zijn we teruggereden van vakantie, een rit van 1200 kilometer. Helemaal elektrisch, met slechts driemaal een halfuur laden onderweg. Met de komst van zeer snelle laders wordt dat over een à twee jaar nog maar 15 minuten per stop. Ik ervoer opnieuw de toekomst van mobiliteit, als straks iedereen een stille, snelle, volledig elektrische auto kan rijden met 500 kilometer of meer bereik en semi-autonome functies. Heerlijk. Het enige minpuntje was dat ook wij gedeeltes van de route 110 km per uur moesten rijden vanwege de smog. Dat voelde nogal nutteloos.

Onderweg kreeg ik via Twitter de vraag waarom een elektrische auto eigenlijk geen windturbine kan meenemen om zichzelf op te laden. Die vraag is me al een aantal keren eerder gesteld, dus het leek me goed er hier een antwoord op te geven.

Een elektrische auto opladen terwijl je rijdt, kan alleen met inductief laden (dus met elektrische spoelen in de weg, een erg dure oplossing), of met zonnecellen op je dak, zoals de Nederlandse fabrikant Lightyear laat zien. Een windturbine op de auto zetten kan wel, maar dit levert alleen een voordeel als het hard waait en je stilstaat. Dan kun je de turbine net zo goed in het weiland ernaast zetten.

Hoe zit dat? Want het idee klinkt logisch. Met je batterijenergie laat je de auto rijden. Daarmee maak je zelf tegenwind. Je zet een kleine windturbine op je dak, die stroom opwekt. Daarmee laad je je batterij weer op. Gaaf toch?


50%

Moderne windturbines hebben een maximale opbrengst van 50%, te weinig om er eentje op je auto te monteren.

Het probleem is dat de luchtweerstand van je auto toeneemt, en dat kost meer energie dan dat met de windturbinebladen wordt terugverdiend. We weten allemaal dat als je je hand uit het raampje steekt, je een flinke kracht voelt. Om dezelfde snelheid te behouden, zal de auto meer brandstof moeten gebruiken. Hetzelfde gebeurt als je een schijf rechtop op je dak zou monteren: die geeft een flinke verhoging van de luchtweerstand.

Als je windturbinebladen maakt in plaats van die schijf, dan kun je inderdaad energie opwekken. Maar het maximale profijt is minder dan de helft. De zogenaamde Wet van Betz toont aan dat het theoretische maximum wat je als energie uit een luchtstroom kunt halen gelijk is aan 16/27, oftewel 59,3%. Maar door verliezen van de bladen, generator, lagers etc., hebben moderne windturbines een maximale opbrengst van 50%.

In een kleine uitvoering kunnen de verliezen aanzienlijk oplopen, zeker als de snelheid en bladhoek niet optimaal zijn. Dus nog los van het feit dat de energie die met de turbine kan worden opgewekt, al door de auto is opgebracht middels de verhoogde luchtweerstand, heb je ook nog te maken met de verliezen van alle onderdelen. Dat betekent dat het plaatsen van een windturbine op je auto, in plaats van meer tot minder bereik zal leiden. Maar wel met veel bekijks denk ik.

fd.nl/futures/1313002/tegenwind
Bijlage:
voda
0
Daimler Delivers Freightliner eCascadia to US customers

Daimler Trucks is further expanding its field tests for medium and heavy duty e trucks in North America: This week, American customers Penske Truck Leasing and NFI Industries have acquired the first heavy-duty Freightliner eCascadia trucks with a range of up to 250 miles (400 km). Since the end of 2018, both carriers have been field-testing the medium-duty, fully electric Freightliner eM2. Penske will be operating the Freightliner eCascadia in regional traffic in Southern California, while NFI will employ the eCascadia in drayage operations at both the ports of Los Angeles and Long Beach. The two eCascadia are the first heavy-duty trucks in Freightliner's innovation fleet with a total of 30 electric vehicles. The market launch for both the Freightliner eCascadia and the eM2 truck is currently planned for 2021.

Since 2018, the E-Mobility Group bundles Daimler Trucks & Buses’ global know-how in the field of e-mobility and defines the strategy for electric components and products across brands and segments. As is the case with the global platform strategy for conventional vehicles, the E-Mobility Group develops an integrated electric architecture, maximizing the use of synergies and optimizing the application of investments.

At the same time, the E-Mobility Group offers comprehensive consulting for customers and works on an entire E-eco system, supporting e-mobility to become economically more feasible also in terms of TCO (Total Cost of Ownership).

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
BYD H1 Profit Triples as China's Electric Car Boom Continues

Chinese electric car maker BYD Co Ltd posted a 203.6% rise in first-half profit, as China's new energy vehicle market continues to surge. The Shenzhen-based company, which is backed by US investor Warren Buffett and whose products include battery electric and plug-in hybrid vehicles, posted net profit of 1.45 billion yuan (USD 205.29 million), up from 479.10 million yuan a year earlier. BYD sold 145,653 so-called new energy vehicles between January and June, up 94.5% from a year earlier. It also sold 82,419 fuel cars, down 44.9%. Revenue rose 14.8% to 62.18 billion yuan from 54.15 billion.

BYD, whose models include the Song series and the Qin plug-in hybrid electric vehicle, aims to move to completely electric-powered vehicles. It said last month it would develop battery electric vehicles with Toyota Motor Corp.

Overall sales of NEVs in China rose 49.6% in the first six months of this year from a year earlier, but those sales fell 4.7% in July, the first drop in more than two years, as China cut subsidies on such vehicles from July.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Meteen circuitrecord voor eerste volledig elektrische Porsche

Porsche heeft een record gevestigd voor volledig elektrische vierdeurs sportwagens op de Nordschleife van de Nürburgring in Duitsland. De auto deed 7.42 minuten over het 20,6 kilometer lange circuit. Dat is sneller dan een 911 van de vorige generatie.

Erik Kouwenhoven 26-08-19, 20:00

De Nordschleife van de Nürburgring is een belangrijk circuit voor de auto-industrie. Autofabrikanten gebruiken de baan in de Eifel om te kijken hoe snel hun sportieve auto's daar over een ronde doen. Wanneer ze sneller zijn dan de concurrentie op dit circuit, vergroot dat het prestige van de sportwagen.

De eerste volledig elektrische Porsche Taycan doet 7.42 minuten over een ronde en dat is zeer snel. Volgens Porsche rijdt de auto daar zo snel omdat het de eerste elektrische auto is met een systeemspanning van 800 volt in plaats van de gebruikelijke 400 volt voor elektrische auto’s. Dit staat onder meer een hoog continu vermogen toe en dus betere prestaties gedurende langere periodes. De 600 pk sterke auto accelereert mede hierdoor van 0 naar 100 km/u in 3.5 seconden en de topsnelheid ligt op 250 km/u.

Rijmodi
De Porsche Taycan biedt bovendien verschillende rijmodi die de bestuurder zelf kan bepalen. Tijdens de recordronde op de Nordschleife stond de auto in de ‘Sport Plus’-modus. In die stand reageert de Taycan nóg directer op commando's van de rechtervoet en staan alle systemen op scherp. Zo worden de koelluchtkleppen geopend, wordt de chassisopstelling geoptimaliseerd voor maximale circuitprestaties en staat de ophanging permanent in de laagste stand.

De auto is nog niet officieel onthuld, maar Porsche liet al wel het interieur zien. Dat wordt niet gedomineerd door één groot scherm zoals bij Tesla, maar door meerdere kleinere displays, waaronder optioneel één voor de bijrijder. Meteen is al duidelijk dat het interieur, dat is geïnspireerd door de 911, beter is afgewerkt en hoogwaardiger is dan dat van de Tesla's. De auto wordt volgende maand officieel onthuld tijdens de autobeurs IAA in Frankfurt.

www.ad.nl/auto/meteen-circuitrecord-v...
voda
0
CUPRA Teases The Interior of All Electric Concept-Car

The CUPRA Concept the brand’s first all electric road vehicle creates a true sense of performance pedigree in a purposeful design, creating a bold statement of what the future of personal mobility can be. The concept car’s sculptured exterior lines are mirrored in its interior. A space that mixes material and technological concepts with openness and focus to create a cabin that provides the perfect balance between driver orientation and passenger comfort.

The Concept’s interior applies contrasting colours, structural carbon and dynamic approaches to technology and design to provide a high-end, lightweight cabin. It’s an interior of balance; balance between the driver and passengers, and balance between performance and practicality. The CUPRA Concept brings new ideas to what a CUPRA can offer, with the ability to switch its personality to meet the needs of whoever is cocooned inside.

The CUPRA brand continues to strengthen its position as a company focused on the future, developing vehicles that hold the essence of every vehicle that displays the CUPRA badge, but use advanced technologies to meet the changing needs of our personal mobility.

Vehicles such as the CUPRA Concept highlight the strides the brand is taking to internationalise its line-up, developing exclusive products that provide the perfect mix of performance, efficiency and adaptability in a demanding global market.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
China Nio to Cut 1200 Staff by End September

Chinese electric vehicle maker Nio Inc will reduce its workforce by 1,200 staff. A company representative told Reuters that Nio will continue to make adjustments to its staff to achieve cost reductions and efficiency, the company representative said, adding the plan would have little impact on core operations such as R&D and user services.

Nio said it would have around 7,500 staff after the cuts, which is contained in an internal memo seen by Reuters.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
De nieuwe Hyundai Ioniq Electric moet het hebben van slimme snufjes

RIJ-IMPRESSIEDe Hyundai Ioniq Electric is niet de meest sexy elektrische auto die je kunt kopen. Maar het Koreaanse merk heeft de auto nu verbeterd: met veel technologische snufjes, een aantrekkelijke prijs en een opgewaardeerd accupakket moet hij de harten van zakelijke rijders meer dan ooit voor zich winnen.

Roland Tameling 27-08-19, 11:15 Laatste update: 11:44

De opkomst van de elektrische auto gaat hard, maar bij veel automerken duurt het nog een tijd voordat je die modellen daadwerkelijk voor je deur kunt zetten. Hyundai heeft z’n zaakjes beter voor elkaar, zo belooft woordvoerder Mike Belinfante: ,,De vernieuwde Ioniq Electric kunnen wij gegarandeerd nog dit jaar leveren. Op dit moment staan er nog een paar honderd exemplaren van het huidige model op voorraad, maar van de vernieuwde versie kunnen we er zeker duizend afleveren.” In de tweede week van september staat de auto in de showrooms.

Lees ook
Zo ver komt de elektrische Tesla Model 3 in de praktijk

Accu van je elektrische Smart versleten? Dat is dan 17.000 euro!

Dat is gunstig, want wie zijn elektrische auto nog dit jaar op kenteken zet profiteert van de zeer lage bijtelling van 4%. Volgend jaar stijgt dat tarief naar 8%, dus het kan slim zijn om dit jaar nog te kiezen. Overigens geldt de 4% dit jaar tot de eerste 50.000 euro van de catalogusprijs. Dat levert geen problemen op bij de Ioniq Electric: de prijzen van de vernieuwde versie beginnen bij een alleszins redelijke € 36.995, terwijl de duurste (en zeer rijk uitgeruste) Premium-uitvoering 41.995 euro kost. Maar is hij goed genoeg om op de leaselijst te komen?

De Hyundai Ioniq Electric © Hyundai

311 kilometer
Toen de Ioniq Electric in 2016 op de markt kwam, haalde hij volgens de officiële NECD-cijfers een rijbereik van 280 kilometer. In de praktijk kwam dat neer op zo’n tweehonderd kilometer. De vernieuwde versie heeft geen groter accupakket gekregen (dat van de Kona Electric past niet in de bodem) maar Hyundai heeft de energiedichtheid van het pakket wel vergroot. Hierdoor stijgt de accucapaciteit van 28 naar 38,3 kilowattuur en zou de Electric voortaan 311 kilometer ver moeten komen. Dit is volgens de nieuwe, meer nauwkeurige WLTP-meetmethode.

Hyundai heeft met de Kona al bewezen dat hun elektrische auto’s bovengemiddeld efficiënt zijn, dus een actieradius van zo’n 280 kilometer is nu wél realistisch. Daarmee schaart de Ioniq zich in de middenmoot; met een Kona of een Kia e-Niro kom je met zo’n 450 kilometer een stuk verder, terwijl de komende Peugeot e-208 en Opel Corsa-e zich nog moeten bewijzen. De reikwijdte van de Ioniq zal voor de meeste mensen voldoende zijn, maar revolutionair is het niet.

De Hyundai Ioniq Electric © Hyundai

Snelladen
Wie de Ioniq Electric via een standaard laadpunt volledig wil opladen, mag daar zes uur en vijf minuten voor uittrekken. Voortaan beschikt de auto over een iets sterkere on-board lader van 7,2 kilowatt (was 6,6 kW) maar omdat de accucapaciteit groter is, zal het iets langer dan voorheen duren voordat de batterijen helemaal vol zijn. Het pakket wordt gekoeld en verwarmd met vloeistof en kan ook via een snellader worden bijgevuld; aan een 100 kilowatt-lader duurt het 54 minuten voordat de accu’s weer voor 80% vol zitten. Ook hier zijn de cijfers allerminst schokkend of indrukwekkend, maar voor de dagelijkse praktijk van de meeste bestuurders is het goed genoeg.

Het leven met een elektrische auto wordt eenvoudiger met de juiste informatie. Daarom brengt Hyundai tegelijkertijd een app op de markt die gegevens geeft over onder meer laadpunten, de status van de accu en de huidige actieradius. Via deze Bluelink app kun je de auto ook delen met maximaal vier andere mensen (die de Ioniq kunnen ontgrendelen met hun smartphone), is het mogelijk om de interieurkoeling of -verwarming op afstand aan te zetten en de exacte locatie van de auto te vinden. Dit zien we ook bij andere fabrikanten, maar de app werkt goed en voegt weg degelijk meer gebruiksgemak toe.

Snelladen kan de Ioniq met maximaal 100 kW © Hyundai

Het rustige broertje
Tijdens het rijden vallen een paar zaken op. Ten eerste is de Ioniq Electric niet zo vermakelijk om te rijden als zijn broertje Kona. Die heeft met 204 paardenkrachten (150 kW) een stuk meer vermogen; met 136 pk (100 kW) levert de elektromotor in de vernieuwde Ioniq weliswaar 20 pk meer dan de vorige versie, maar een indrukwekkende acceleratie zoals in de Kona ontbreekt.

Sowieso is deze vijfdeurs hatchback niet bepaald een meeslepende auto om te rijden: de besturing werkt wat indirect en gevoelloos, het veergedrag van het onderstel is vooral heel soepel en de reacties van de auto zijn rustig en comfortabel. Waar de Kona een brutaal randje heeft, is de Ioniq het rustige broertje van de familie.


De grille, voorbumper, lichtunits en wielen zijn opnieuw ontworpen © Hyundai

En toch overtuigt de Ioniq onderweg, al komt dat vooral door de enorme lading assistentiesystemen die standaard op de auto zit. Ten eerste is er actieve cruise control die je heel comfortabel door het verkeer loodst (en zelfs een subtiele waarschuwing geeft zodra het verkeer vóór je optrekt), je hebt een rijstrookhulp die zijn werk wat zenuwachtig maar wel nauwkeurig doet, de dodehoeksensoren houden je flanken in de gaten en achter de schermen voorkomt een systeem dat je onverhoopt op fietsers of voetgangers botst.

Het zicht naar achteren houdt vanwege de gedeelde achterruit niet over, maar desgewenst kun je het beeld van de camera in de achterklep op het dashboard toveren. Met dit soort snufjes helpt de auto actief mee tijdens het rijden, waardoor je al snel relaxter aan boord zit.

Het glimmend zwarte paneel, voorzien van ingelegde druktoetsen, is ook nieuw ©
Hyundai

Doordachte technologie
Ook heel slim is de automatische regenereerfunctie: tijdens het remmen kan de Ioniq energie opslaan in de accu’s. De mate van remkracht kun je instellen in vier standen via flippers aan het stuur, maar je kan het systeem ook zelf de optimale stand laten uitzoeken. Dat werkt fantastisch; in de stad remt de auto over het algemeen harder mee dan op de snelweg en het systeem houdt zelfs in de gaten of er een helling aan komt. Zodra je naar beneden rolt, verhoogt de Ioniq de terugwinkracht en bespaar je dus ongemerkt stroom. Zeer doordacht!

Keerzijde van de medaille: het gevoel in het rempedaal is matig. Zodra je zelf remt met je voet, is het lastig om bepalen hoe veel druk je moet geven met als gevolg dat je regelmatig te hard vertraagt. Dat laat eens te meer zien dat de Hyundai Ioniq Electric geen hele fijne auto is om enthousiast mee te gaan rijden. Dit is vooral een machine om je prettig en comfortabel in te (laten) verplaatsen; stil, soepel én ondersteund door slimme technologie.

www.ad.nl/auto/de-nieuwe-hyundai-ioni...
Bijlage:
voda
0
KEL in talks with Toshiba for Making Lithium-Ion Batteries

Economic Times reported that Kerala Electrical & Allied Engineering Co Limited is in discussion with Toshiba to manufacture fast charging lithium ion batteries for electrical vehicles. Mr Shaji Varghese MD of KEL said that “We are keen to collaborate with Toshiba to assemble li-ion batteries of different capacities for various types of electric vehicles, boats, etc. We have shown our facility to team and have also shown the vacant land available at the unit which is suitable for establishing electric battery assembling unit to the delegation.”

He added that “Toshiba officials explained the specialities of their battery technology and pointed out that their batteries can be charged within 10 minutes, compared to 4 to 5 hours taken by conventional li-ion batteries. On conclusion of the discussions, both the teams expressed hope in joining hands for establishing a battery assembling Unit at KEL. Discussions on further course of actions and business model to be adopted will follow at the government level.”

Source : Economic Times
Osho
0
en.byd.com/news-posts/milea-brings-by...

Bydcompany (bestond your dreams)

MILEA BRINGS BYD ELECTRIC TRUCKS TO NEW YORK CITY

HOME » NEWS » MILEA BRINGS BYD ELECTRIC TRUCKS TO NEW YORK CITY

PrintEmail

NORTH AMERICA, PRESS RELEASE, TRUCK

 August 15, 2019

BYD signs Milea Truck Sales and Leasing as the BYD Electric Truck Dealer to support the New York City, Westchester County and Long Island markets. 

Bronx, NY(8/15/2019) – BYD, the leader in commercial electric truck deployments, is proud to announce Milea Truck Sales and Leasing (Milea Truck) as BYD’s fully authorized truck dealer to support the New York metropolitan area.

Headquartered in Bronx, NY, Milea Truck is well positioned to support the New York City truck market, including the Port of New York. This major milestone signals that New York commercial trucking fleets and residents can both look forward to seeing more BYD Electric Trucks on their roads, providing clean, quiet, and economical operation.

Milea Truck will offer BYD’s full line of Electric Trucks, including all Class 6 and Class 8 Trucks, Refuse Collection Trucks, Tandem Axle Day Cabs, Yard Tractors, and the world’s first All-Electric Refrigerated Box Trucks. Sales, service, parts and technical support will be provided from Milea Truck’s multiple service facilities in New York City as well as Westchester County and Long Island.

voda
0
Volkswagen gaat zelf klassieke auto’s leveren die op stroom rijden

Woon je in de binnenstad en mag je met je klassieke auto de stad niet in? Geen nood, Volkswagen heeft de oplossing. Het bedrijf heeft een nieuwe afdeling opgezet die klassiekers gaat elektrificeren. Het eerste model wordt onthuld tijdens de autoshow IAA in Frankfurt.

Erik Kouwenhoven 02-09-19, 05:00

Wil je een mooie klassieke Porsche 356 kopen, maar heb je twijfels over de toekomst van de verbrandingsmotor? Of geef je veel om het milieu en wil je toch in je rochelende oude Karmann Ghia cabriolet blijven rijden? Leg je oor dan eens te luisteren bij Volkswagen Group Components (VWGC).

Deze dochteronderneming van VW onthult samen met partner e-Classics zijn eerste model tijdens de autoshow IAA in Frankfurt, die van 12 tot 22 september plaatsvindt. Het gaat om een Volkswagen Kever cabriolet. De basis van de elektrificatie wordt gevormd door de aandrijflijn van de E-Up. De accu-packs met lithium-ion-technologie zijn 36,8 kWh sterk.

De omgebouwde Kever levert 82 pk, wat leidt tot een actieradius van meer dan 200 kilometer en een topsnelheid van 150 kilometer per uur. Voor grotere en zwaardere klassiekers, zoals de klassieke T1- en T2-busjes, mikt Volkswagen op de Modular E-drive kit (MEB) van de VW Groep. Dat is de aandrijflijn die in de nieuwe compacte elektrische auto ID.3 komt te liggen.

Het is nog niet duidelijk of Volkswagen de klassieke modellen uitsluitend zelf omgebouwde klassiekers gaat verkopen, of dat het ook mogelijk is om je eigen klassieke VW om te laten bouwen door de fabriek. Ook is niet duidelijk of je - vanwege de originaliteitswaarde - de originele verbrandingsmotor eveneens meegeleverd krijgt bij aanschaf van een elektro-klassieker.

www.ad.nl/auto/volkswagen-gaat-zelf-k...
Bijlage:
voda
0
Met een elektrische auto dwars door Europa: zo gaat dat

VIDEO

De achilleshiel van veel elektrische auto’s is de beperkte actieradius in combinatie met de lange laadtijd. Met een poging om zoveel mogelijk Europese landen aan te doen binnen 24 uur, tracht Audi te bewijzen dat de e-tron weinig last heeft van dergelijke problemen.

Werner Budding 1 sep. 2019

Dat Audi de ‘extreme roadtrip’ in een uitloper van de gangbare zomervakantie heeft gepland, is natuurlijk geen toeval. Want wat is er nodig om een pan-Europese rit met een elektrische auto tot een succes te maken? Vooral rustige wegen. Maar ook een elektrische auto die snel kan worden opgeladen, een netwerk van sterke laadpunten die aansluiten bij de route, en geduld. Veel geduld liefst. Want als je gewend bent om met 160 km/u of harder door Duitsland te rijden, naar bijvoorbeeld de wintersport, dan moet je je snelheid in een elektrische auto echt drastisch aanpassen.

Met de e-tron zijn we gestart in Amsterdam, nabij Schiphol. Begin van de middag, rond één uur. Over de A2 gaat het richting Limburg, om daar de grens met België te passeren. Zo’n 4,5 uur later rijden we Luxemburg binnen, het land van de lage brandstofprijzen.

We hebben de Audi e-tron 55 Quattro dan al een keer met een snellader van Ionity verbonden. De officiële range van de e-tron op een volle accu is volgens de WLTP-regelgeving vastgesteld op 417 kilometer. Je rijdt een elektrische auto nooit helemaal leeg, want dan sta je stil. Liefst hou je voor de zekerheid zo’n tien procent accu-inhoud over. In de praktijk moet je voor de e-tron rekening houden met een reikwijdte van een kilometer of 300. Hoewel we op een deel van de route over rustige provinciale wegen een etappe hadden van 331 kilometer, waarbij nog 14 kilometer resulteerde op de digitale actieradiusmeter. Volgens een joelende engineer van Audi, die gedurende de rit aanwezig was, hadden we hier een prestatie van formaat neergezet.

Snelheid
Na Luxemburg zijn Duitsland, Frankrijk, daarna Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk aan de beurt. De snelheid komt nimmer boven de 130 km/u, en blijft meestal tussen de 105 en 125 km/u. Met een benzine- of dieselauto kun je op een dergelijke lange rit gemakkelijk een gemiddelde snelheid halen van meer dan 100 km/u, inclusief plas- en tankpauzes. Met een elektrische auto is dat voorlopig onmogelijk. Wij komen uiteindelijk na Italië te hebben aangedaan in Slovenië uit. De eindbestemming is het prachtige Meer van Bled.

Aan de beoogde 24 uur kwamen we te kort: het kostte ruim 25 uur om de 1694 kilometer af te leggen, een gemiddelde van zo’n 67 km/u. In totaal hing de Audi e-tron dan zeven keer aan een snellader. Maar omdat we met een volle accu vertrokken, en we leeg arriveerden, moet je eigenlijk (van vol naar vol) acht ladingen tellen.

Stroom
Een acculading kost bij Ionity acht euro, ongeacht de hoeveelheid stroom die je ontvangt. In totaal hebben we dus voor 64 euro aan stroom ‘getankt’. Zou je met bijvoorbeeld een Audi Q7 diesel van Amsterdam naar het Meer van Bled zijn gereden, reken dan op een verbruik van ongeveer 1 op 15. Dat staat gelijk aan ongeveer 110 liter diesel. Met gemiddelde literprijs in Europa van om en nabij de 1,40 euro ben je ruim 150 euro kwijt aan de rit naar Slovenië.

In de begintijd van de auto, zo’n 130 jaar geleden, organiseerden automerken vaker race- en rally-evenementen, om aan consumenten te bewijzen dat hun producten snel waren en een goede levensduur hadden. De geschiedenis herhaalt zich bij Audi. Om de consument te laten geloven dat de elektrische e-tron een prima auto is om een rit dwars door Europa mee te maken, werd de ‘extreme roadtrip’ georganiseerd. Maar erg extreem was het allemaal niet. Maar wat al langer werd vermoed, werd bewaarheid: het Ionity-netwerk functioneert goed en het systeem levert veel vermogen. De Audi e-tron laadt relatief snel. Maar maak je een rit met een elektrische auto door Europa, dan moet je je snelheid flink aanpassen. De dichtheid van het netwerk van laadpunten en de snelheid van het laden bepalen uiteindelijk de gemiddelde snelheid, samen met de actieradius van de elektrische auto. En de actieradius van de Audi e-tron, zo’n 300 kilometer, is nog onvoldoende. Met de juiste modellen van Tesla kom je gemakkelijk 100 kilometer verder op een actielading.

Ionity in Europa
Het netwerk van Ionity verspreidt zich als een olievlek over Europa. Bij de laadsystemen van Ionity kunnen elektrische auto’s tot 350 kW laden. Vooropgesteld: er is tot op heden geen enkele elektrische auto die zo’n hoog laadvermogen aan kan. De Audi e-tron kan tot maximaal 150 kW aan. Later dit jaar lanceert Porsche de elektrische Taycan. Deze sport-EV kan wel het maximale vermogen bij Ionity laden. Ionity is een initiatief van Daimler (onder andere Mercedes), Ford, BMW en de Volkswagen Groep, waar Audi ook toe behoort. In Nederland staan onder andere langs de A1 laadsystemen van Ionity.

www.ad.nl/auto/met-een-elektrische-au...
voda
0
CUPRA Shows All Electric CUPRA Tavascan Concept

As we shift away from the conventional and enter a world powered by electrification, CUPRA is redefining elements like performance. After unveiling the CUPRA Formentor Concept earlier this year, CUPRA is going one step further into its vision of electrified performance with the CUPRA Tavascan Concept. The unique and special car brand is now linking its high-performance DNA with state-of-the-art powertrain technology and sophisticated, emotional, expressive design. The result is the CUPRA Tavascan Electric Concept, a vehicle designed to meet the needs of a market that is forecasted to grow by 15% a year the all electric coupe SUV.

Bringing together the silhouette of a four-door crossover, with the presence of an SUV and the sleekness of a sporty coupe, the CUPRA Tavascan Concept is the first road CUPRA to use a 100% electric powertrain, its proportions accentuated and emboldened by its electric heart, thus offering zero tailpipe emissions.

The CUPRA Tavascan Concept takes its name from a village located in the Pyrenees which is very unique due to its stunning landscape and surrounding nature.

CUPRA CEO Wayne Griffiths said that “Besides the CUPRA Formentor, which will be launched in 2020 alongside two other high-performance plug-in hybrid models, we have already proved our technological capabilities by developing the world’s first 100% electric touring car, the CUPRA e-Racer. With the presentation of the all-electric CUPRA Tavascan concept, we are translating this vision into the streets and proving that performance can be electrified.”

Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
Bijlage:
voda
0
Sono Motors presenteert interieur van elektrische zonneauto Sion

Sono Motors heeft het interieur van zijn elektrische zonneauto Sion gepresenteerd. De serieproductie start volgens planning in de tweede helft van volgend jaar, met een productie van in totaal 260.000 voertuigen.

Sono Motors maakte afgelopen april al bekend zijn elektrische zonneauto Sion te gaan produceren in de oude fabriek van Saab in Trollhättan in Zweden.

Zonnestroom delen
Het concept achter het voertuig, dat zichzelf autonoom kan laden met behulp van zonne-energie en daardoor extra bereik genereert, is ontwikkeld als een manier om snel diensten voor autodelen en elektrische mobiliteit op de markt te creëren. De goSono-app maakt hiertoe het delen van privéauto's, het delen van ritten en het delen van energie mogelijk.

Het Sion-interieurontwerp houdt volgens het bedrijf rekening met de diversiteit van het gebruik van het voertuig met een voldoende robuust en slijtvast interieur. Het zal mogelijk zijn om alle mobiliteitsdiensten rechtstreeks te bedienen via het centrale 10-inch display van het infotainmentsysteem met geïntegreerde connectiviteit en via de goSono-app.

5.800 kilometer
Gegevens over het ‘solar’ bereik van het voertuig worden live beschikbaar gesteld op het 7-inch display achter het stuur. De naadloze integratie van zonnecellen in het voertuigoppervlak, viSono geheten, maakt de auto onafhankelijk van de laadinfrastructuur voor korte afstanden. Met viSono kan per jaar tot 5.800 kilometer bereik worden gegenereerd.

Roberto Diesel, chief technology officer van Sono Motors, over het interieur: ‘Het vermijden van overbodige luxe in de interieuruitrusting en de kostenbesparingen door het autodelen, bevorderen de bereidheid om de Sion te delen. Op die manier dragen de voertuigeigenaren en gebruikers die delen, actief bij aan de verbetering van ons klimaat.’

Door Marco de Jonge Baas

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
City of Munich & BMW Group Commit to Innovative Emission-Free Mobility

The Department of Health and Environment of the City of Munich the BMW Group and carsharing provider SHARE NOW are joining forces to promote innovative mobility in the state capital. Through a Memorandum of Understanding issued on 3 September in Munich, LHM and the BMW Group are set to expand their cooperation. Carsharing provider SHARE NOW, which was formed in early 2019 as part of the joint venture between the BMW Group and Daimler AG, will expand its electric fleet significantly under the agreement: As a result, a total of 200 BMW i3s will be available to SHARE NOW customers on Munich roads by the end of the year.

These measures are designed to speed up the transition to sustainable mobility already underway in an effort to improve the air situation in Munich. On behalf of the City, the public works department, Stadtwerke München, will install a total of 550 charging posts, with 1,100 charging points, on public land by 2020. There are currently 460 charging posts with 920 charging points across the city. Up to 1,655 more charging points will be set up in residential buildings, on commercial land and in public car parks by the end of 2020. Up to 400 additional charging points will be installed on public land by private providers.

According to the Environmental Officer for the City of Munich, Mr Stephanie Jacobs said that “Electromobility is key to the transition to sustainable mobility in our city. For air pollution control, health and climate protection, vehicles in our city must be emission-free wherever possible. This is the only way we can meet the objectives of air pollution control and climate neutrality. In parallel, the transition to sustainable mobility must also include attractive sharing options for electric vehicles, as well as massive expansion of public transport. This is the only way we can reduce the need to own a vehicle with potentially high emissions and still preserve individual mobility. My motto has always been not to operate with bans and prohibitions, but to create attractive incentives for people to change their behaviour. That is why we as the state capital are deliberately seeking to promote locally emission-free electromobility.”

Mr Peter Schwarzenbauer member of the Board of Management of BMW AG, Transformation, Electromobility said that “Electrification of vehicles is an important strategic objective for the BMW Group. For this reason, the BMW Group will bring a total of 25 electrified models onto the market by 2023 – two years earlier than originally planned. We see ourselves as part of the solution to the challenges facing cities. Collaborations such as this with the Department of Health and Environment of the City of Munich are therefore of strategic importance to us. Doubling the size of the electric SHARE NOW fleet by the end of the year is only the first step. We are ready to take further steps with LHM.”

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Fuel Consumption & CO2 Emissions Can Be Reduced by 15% - Schaeffler

The world of mobility is changing. For the two-degree target specified by the Paris Agreement to be achieved, a mix of all-electric drives, hybridized drives, and eco-friendly drives based on internal combustion engines is absolutely essential. Schaeffler predicts that the internal combustion engine will also continue to play a decisive role in the future. In the year 2030, internal combustion engines will still be installed in around 70 percent of vehicles of which 30 percent will rely solely on the internal combustion engine and 40 percent will be hybrids. It is therefore essential for the further development of conventional drives to continue. “Mr Matthias Zink, CEO Automotive OEM at Schaeffler said that The solutions that we will be presenting at the IAA make fuel savings of up to 15 percent possible depending on the engine and vehicle class. We are giving our customers a lot of leverage with which to fulfill the strict legal requirements and reduce CO2 emissions during real operation as well.”

At the IAA, Schaeffler will be presenting the latest version of its fully variable UniAir valve train system. As well as being more compact, this system is also 30% lighter than the previous version, and it allows the air path in the engine to be fully optimized and maximum dynamics achieved when load and speed changes occur. The system comprises a module that is installed between the camshaft and the valve stem, together with the relevant software. As a strong partner to the automotive industry, Schaeffler uses its comprehensive expertise in thermodynamics to help its customers optimally match the system to the relevant engine and select the corresponding operating strategies.

Schaeffler’s eRocker solution is designed for the exhaust side. The system’s electromechanical actuation makes it independent of the engine’s oil circuit, and it can also be applied with relative ease.

Source : Strategic Research Institute
1.636 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
602,30  +10,86  +1,84%  06 dec
 AMS25-24h 602,55 +0,04%
 Germany30^ 13.205,60 +1,16%
 Dutch15-index 16.537,39 +1,61%
 BEL 20 3.929,05 +1,08%
 BRX20-24h 3.924,43 -0,12%
 Europe50^ 3.693,61 +0,03%
 Euro30-index 18.954,42 +1,10%
 US30# 28.026,49 +0,09%
 Nasd100# 8.401,61 +0,05%
 US500# 3.146,47 +0,02%
 Japan225# 23.523,50 +0,72%
 Gold World Spot (USD) 1.460,20 -1,08%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1059 0,00%

Stijgers

Boskalis +6,20%
ArcelorMittal +3,51%
ASML +3,38%
Aperam +2,89%
OCI +2,74%

Dalers

Kiadis Pharma -3,74%
ForFarmers -1,73%
Air France-KLM -1,06%
Accsys -0,89%
ICT Group -0,88%

Nieuws Forum meer

Onverwachte dip voor Chinese export
Kaspersky op 08-dec-19 14:32
1
Greenpeace: ING steekt meest in steen...
alexnr75 op 08-dec-19 13:46
6
'Doel elektrische auto's kans voor AMG'
zolder_1 op 08-dec-19 13:09
10
China wil 'redelijk' groeitempo economie
Kaspersky op 08-dec-19 10:41
7
Trump dreigt NAVO-landen met heffingen
Jan70 de kleine belegger op 08-dec-19 10:31
48