INTERVIEW: Blue Fox CEO niet actief bezig met verkoop DPI


Door Harm Luttikhedde

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Blue Fox Enterprises nv is niet actief bezig met de verkoop van het verlieslatende Dynamics Perspective (DPI), zegt de begin dit jaar aangetreden bestuursvoorzitter Pieter Aarts donderdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

Tijdens de haljaarcijfers herhaalde de onderneming dat er weinig synergie is tussen de cad/cam-activiteiten (grafische softwareprogramma's voor de mode-en textielindustrie) en DPI, en dat het nog steeds de intentie is om DPI af te stoten.

In het eerste halfjaar van 2009 liep het operationele verlies van DPI op terwijl de omzet afnam tot EUR440.000. DPI is een leverancier van ERP-software voor de modeindustrie.

Topman Aarts stelt dat de focus nu ligt bij productinnovaties, waarvan de vandaag gelanceerde applicatie Loft een eerste voorbeeld is. Met deze nieuwe producten betreedt Blue Fox aanpalende afzetmarkten die voor een belangrijk deel voor de ten doel gestelde omzetgroei moet zorgen.

Wat dit omzetdoel precies is wil de ceo niet delen, "daarvoor is het nog te vroeg". Wel geeft Aarts aan de onderneming break even draait bij een omzetniveau van circa EUR10 miljoen op jaarbasis.

In de eerste helft van dit jaar daalden de inkomsten voor Blue Fox naar EUR3,9 miljoen, van EUR5,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Klanten van de onderneming hebben minder budget en stellen investeringen uit.

Blue Fox verwacht ook een 'uitdagend' tweede halfjaar, al stelt de topman wel enkele lichtpuntjes te zien op de Amerikaanse markt. In Europa toont de markt nog geen enkel teken van verbetering. Beide markten zijn goed voor ongeveer de helft van de omzet.



Website: www.bluefox.nl



Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com