Nedsense Enterpr « Terug naar discussie overzicht

Blue Fox boekt omzetdaling in derde kwartaal

2 Posts
voda
0
Blue Fox boekt omzetdaling in derde kwartaal 2009


AMSTERDAM (Dow Jones)--Blue Fox Enterprises nv kondigt dinsdag in een trading update aan dat de omzet in het derde kwartaal van 2009 is afgenomen. De bedrijfsomstandigheden zijn volgens Blue Fox traag gebleven in het afgelopen kwartaal. De eerste negen maanden van het jaar zijn volgens het softwarebedrijf een uitdagende periode geweest voor de mode- en textielindustrie in het algemeen.

De aanbieder van grafische software stelt dat de onderhoudsvergoedingen voor reeds geinstalleerde systemen nog altijd in lijn liggen met de verwachtingen, maar dat de marktomstandigheden hebben geleid tot een afname van de verkoop van nieuwe software. In het licht van de omzetafname heeft het management maatregelen genomen om de kosten te verlagen. Ondanks de lagere kosten was het bedrijfsresultaat echter negatief.

Dit jaar zal volgens Blue Fox in het teken blijven staan van de wederopbouw van de organisatie, waarmee een fundering zal worden gelegd voor groei in de komende jaren. Blue Fox heeft met NedGraphics een leidende positie in CAD/CAM software voor de mode- en textielindustrie en het bedrijf wil deze positie behouden en uitbreiden.

In oktober zijn volgens het bedrijf al onderhoudsopdrachten voor 2010 binnengekomen, wat zal leiden tot een positieve vrije kasstroom in het vierde kwartaal van 2009.

Zoals eerder gemeld zal de groeistrategie - gericht op omzetverhoging en het betreden van nieuwe markten - samengaan met een complete 'rebranding' waarbij de naam Blue Fox zal worden gewijzigd. Tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 17 december 2009 zullen de wijzigingen als gevolg van de naamsverandering worden voorgelegd aan de aandeelhouders.



- Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com
superb04
0
Helaas blijft een ...aandeel. Schiet echt niet op. PB met iets positiefs kennen ze niet. Ben bang dat het heeeeelllll lang gaat duren voordat ik iets terug ga verdienen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:41
Koers 0,075
Verschil -0,001 (-1,32%)
Hoog 0,075
Laag 0,074
Volume 40.500
Volume gemiddeld 32.235
Volume gisteren 9.000

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront