NedSense herhaalt break-evenverwachting

3 Posts
voda
0
NedSense herhaalt break-evenverwachting
26 oktober 2010, 12:48 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Softwarebedrijf NedSense zal over 2010 ,,zeker'' een break-evenresultaat in de boeken zetten. ,,We hebben geen enkele reden om van de eerder uitgesproken verwachting af te wijken'', zei topman Pieter Aarts van het bedrijf dinsdag in een vraaggesprek met het ANP.

De bestuurder wil niet speculeren of er wellicht zelfs een klein positief resultaat behaald zal worden. ,,Een kleine winst? Je moet nu ook weer niet overdrijven'', zo gaf hij aan. Hij wees er daarbij op dat het vierde kwartaal, dat nog moet komen, belangrijk is voor de onderneming. Over 2011 deed Aarts geen uitspraken.

NedSense signaleerde de afgelopen tijd verbeteringen in de markten waar het actief is. ,,Het herstel in de Verenigde Staten zet zich langzaam door, we zien verbetering.'' In Europa is er volgens de bestuursvoorzitter sprake van een voorzichtig herstel. ,,Amerika loopt wat betreft herstel licht voor op Europa'', aldus de topman.

Contract

Softwarebedrijf NedSense kondigde maandag nabeurs aan dat het een contract voor zijn Loft-software heeft gesloten met het Amerikaanse bedrijf Donghia. Eerder sloot het bedrijf al een overeenkomst met Donghia-moeder Rubelli.

Aarts wil de financiële details van de overeenkomst desgevraagd niet bekendmaken. ,,De impact is niet aan te geven'', was zijn enige antwoord. Wel verwacht hij nog meer klanten binnen te halen voor het softwarepakket. ,,Het is de vraag of dat dit jaar nog lukt. Maar er zijn concrete gesprekken gaande''. Aarts verwacht ,,een forse groei'' van de software die NedSense een technologische voorsprong op zijn concurrenten biedt.

Nieuwe emissie

Om Loft verder te laten groeien, zal NedSense op termijn ook weer moeten investeren. Het bedrijf haalde enige tijd geleden via een emissie een kapitaal van 1,5 miljoen euro op voor ontwikkeling van het product.

Aarts sluit een nieuwe emissie niet geheel uit en ook andere scenario's zoals samenwerkingsverbanden zijn denkbaar. ,,Maar het is wat vroeg om daar nu uitlatingen over te doen'', zo nuanceerde hij. Wel verwacht hij dat Loft in mei 2011 positief zal bijdragen aan het resultaat van NedSense.

rob-io
0
Ja...en als er weer een emissie komt,worden ze niet meer onderhands geplaatst,dus zijn wij (voordelig??)aan de beurt... afwachten dan maar...
En bij positief resultaat,zullen ze dan toch eindelijk wel eens weer naar de + €1,00 gaan
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 jul 2021 10:26
Koers 0,153
Verschil +0,006 (+4,08%)
Hoog 0,153
Laag 0,150
Volume 27.098
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 10.707